bu arada bakıcı ücreti ne veriyorsnz acaba ?birde ev işi yemek vs yapıor mu bakıcınızGünaydın
Bugün maaş yatacak. Ödeme kalemlerim şu şekilde:
Ev kredisi
İhtiyaç kredisi
Bakıcı ücreti
Kredi kartı
Burs
Kızımın yaz okulu
Kızımın servis ücreti
Gün parası
Kalanı ev ve benim kişisel harcamalarım şeklinde.
Bu ay birikime para koyamıyorum.
evet kardeşimin 9 tam altını vardı, 6 sını borç verdi bize,3 tanesini geçtiğimiz aylarda verdik kızdı hatta bu ne acele sıkmayın kendinizi, ki kardeşim bekar ve hemşire. eve bakma sorumluluğu yok ben ve annem onu zorlayıp altın yaptırdık çünkü çok harcıyordu, benim ve annemin sayesinde 9 tam altın ve 4 tane 25 grlık bilezik yaptırdık ona. inanın onu zorlamasak bu altınları da olmayacaktı.. hala her maaşından annem zorla alıyor bi kısmı elinden ve ona birikim yapmaya çalışıyor maksat yine kıyafete çantaya ayakkabıya o kadar para dökmesin diye.. yani ben bilezik alsam o rahatsız olma hatta benim adıma sevinir, ama ben huzursuz olurum diye düşündüm... kardeşim eli açıktır hemen her ay yanıma gelir ya ev alışverişi yapar ya 100-150 tl zorla verir ya da kumbarama atar sağolsun sıkışık olduğumuzu bildiği için, böyle anlatınca düşündüm de aslında düzenli planladığımız gibi alırız ona, eşimin dediğigibi yapmam daha iyi sanki.. hem bugün eşimin maaşı yatsa planladığımız gibi ona bir tane tam altın alabiliyoruz..Ben olsam bileziği alırdım. Ama kardeşimin göreceği şekilde takmazdım. Bilezik hedefi koyarak para biriktirmişsin, alman seni epey motive eder. Kardeşin de altınları birikim olarak almış anladığım kadarıyla. Dolayısıyla bileziği alıp, normal bütçende tam altını planlayarak düzenli ödersen bir sıkıntı yok.
Ev kredisini 3 yıl önce çekmiştik. Proje olduğu için bu yıl Şubat ayında evimize geçtik. Yeni eve geçmeden önce de eşyaları yenilemek için ihtiyaç kredisi çektim. Ev kredisini 10 yıl, ihtiyaç kredisini 3 yıl vadeli çekmiştim.ev kredisi ve ihtiyc kredisini ayrı ayrı mı cektiniz ihtiyaç kredisi ne için acaba
Bakıcıya 1700 lira ödüyorum. Ayrıca sigortasını da yatırıyorum. Evin bütün işini ve yemeği yapıyor.bu arada bakıcı ücreti ne veriyorsnz acaba ?birde ev işi yemek vs yapıor mu bakıcınız
O zaman bileziği almaman için hiç bir neden yokevet kardeşimin 9 tam altını vardı, 6 sını borç verdi bize,3 tanesini geçtiğimiz aylarda verdik kızdı hatta bu ne acele sıkmayın kendinizi, ki kardeşim bekar ve hemşire. eve bakma sorumluluğu yok ben ve annem onu zorlayıp altın yaptırdık çünkü çok harcıyordu, benim ve annemin sayesinde 9 tam altın ve 4 tane 25 grlık bilezik yaptırdık ona. inanın onu zorlamasak bu altınları da olmayacaktı.. hala her maaşından annem zorla alıyor bi kısmı elinden ve ona birikim yapmaya çalışıyor maksat yine kıyafete çantaya ayakkabıya o kadar para dökmesin diye.. yani ben bilezik alsam o rahatsız olma hatta benim adıma sevinir, ama ben huzursuz olurum diye düşündüm... kardeşim eli açıktır hemen her ay yanıma gelir ya ev alışverişi yapar ya 100-150 tl zorla verir ya da kumbarama atar sağolsun sıkışık olduğumuzu bildiği için, böyle anlatınca düşündüm de aslında düzenli planladığımız gibi alırız ona, eşimin dediğigibi yapmam daha iyi sanki.. hem bugün eşimin maaşı yatsa planladığımız gibi ona bir tane tam altın alabiliyoruz..
Ellerine sağlık canım benim, afiyetle sağlıkla sevdiklkerinizle yemeyi nasip etsin Rabbim.Hanımlar cumartesi arkadaşlar ilk defa evime yemeğe gelecek toplamda 6 kişi olacağız
menümü yazıyorum yeterli midir eklenecek bişey var mıdır bana fikir verirseniz sevinirim
Mercimek Çorbası
Fırında köfte patates
pilav
zeytinyağlı taze fasülye
yoğurtlu havuç salatası
çoban salata
patatesli, peynirli börek
şekerpare
meyve
durumu buraya yazınca ben de farkettim :) neden yokmuş :)O zaman bileziği almaman için hiç bir neden yok
iyi eğlenceler sana da canım. Tadını çıkar :)Hızınıza yetişemedim kızlar
Vakit kalırsa okuycam hepsini.
Esila09 boşver eşine ankat paylaş derim.
Zelalke canım çok geçmiş olsun.
Bi yere kadar okudum nasılsınız kızlar
İyi tatiller dilekleri için çok teşekkür ederim.
amiin canımEllerine sağlık canım benim, afiyetle sağlıkla sevdiklkerinizle yemeyi nasip etsin Rabbim.
çocuk tekmi gülüm çok pahalııı ben 600 veriyorum bu ay elli lira zam yapacam ama oda az buluyo parayı eşi eşime demiş ama ben vermedğim günleri hiç kesmedim eşim izin alır ben alırım iki aya bir annem gelir kalı ozaman bakıcıya vermiyoruz evde duruyoEv kredisini 3 yıl önce çekmiştik. Proje olduğu için bu yıl Şubat ayında evimize geçtik. Yeni eve geçmeden önce de eşyaları yenilemek için ihtiyaç kredisi çektim. Ev kredisini 10 yıl, ihtiyaç kredisini 3 yıl vadeli çekmiştim.
Bakıcıya 1700 lira ödüyorum. Ayrıca sigortasını da yatırıyorum. Evin bütün işini ve yemeği yapıyor.
200 300 tl. Market alisverisi demssn canm sadece bu kadar mi marketliniz et kiyma tavuk balik mesela dahil mi yada atiorm caniniz bi dondrma istedi vs vs virt zirt ekmegidi meyve suyuydu kuriyemisidi peki pazar masrafi ?
Ankara'da bizim oturduğumuz yerde ev işi yapan bakıcı fiyatları bu rakamlar canım. Birbirlerinin ne aldıklarından da haberleri var. Dolayısıyla daha azına gelmiyorlar.çocuk tekmi gülüm çok pahalııı ben 600 veriyorum bu ay elli lira zam yapacam ama oda az buluyo parayı eşi eşime demiş ama ben vermedğim günleri hiç kesmedim eşim izin alır ben alırım iki aya bir annem gelir kalı ozaman bakıcıya vermiyoruz evde duruyo
bakıcı cok geldi canm ya.. ben bile zaten asgari ücrete calşyrm + bide sigorta varmıs gercekten cok fazlaEv kredisini 3 yıl önce çekmiştik. Proje olduğu için bu yıl Şubat ayında evimize geçtik. Yeni eve geçmeden önce de eşyaları yenilemek için ihtiyaç kredisi çektim. Ev kredisini 10 yıl, ihtiyaç kredisini 3 yıl vadeli çekmiştim.
Bakıcıya 1700 lira ödüyorum. Ayrıca sigortasını da yatırıyorum. Evin bütün işini ve yemeği yapıyor.
50 tl mi gercekten cok azmıs sizin pazarnz bizimki neden böyle tutuyor anlayamıorum 60 tl verdik dün..Pazar alışverişi 50 tl 2 hafta da bir çıkarız
yazın zaten yenmiyor.
et vs az alıyoruz
tavuk balık sevmeyiz
dondurma arada
genel de cips ve icetea
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?