Küçük Düşün Büyük Olsun!

bu arada bakıcı ücreti ne veriyorsnz acaba ?birde ev işi yemek vs yapıor mu bakıcınız

evet kardeşimin 9 tam altını vardı, 6 sını borç verdi bize,3 tanesini geçtiğimiz aylarda verdik kızdı hatta bu ne acele sıkmayın kendinizi, ki kardeşim bekar ve hemşire. eve bakma sorumluluğu yok ben ve annem onu zorlayıp altın yaptırdık çünkü çok harcıyordu, benim ve annemin sayesinde 9 tam altın ve 4 tane 25 grlık bilezik yaptırdık ona. inanın onu zorlamasak bu altınları da olmayacaktı.. hala her maaşından annem zorla alıyor bi kısmı elinden ve ona birikim yapmaya çalışıyor maksat yine kıyafete çantaya ayakkabıya o kadar para dökmesin diye.. yani ben bilezik alsam o rahatsız olma hatta benim adıma sevinir, ama ben huzursuz olurum diye düşündüm... kardeşim eli açıktır hemen her ay yanıma gelir ya ev alışverişi yapar ya 100-150 tl zorla verir ya da kumbarama atar sağolsun sıkışık olduğumuzu bildiği için, böyle anlatınca düşündüm de aslında düzenli planladığımız gibi alırız ona, eşimin dediğigibi yapmam daha iyi sanki.. hem bugün eşimin maaşı yatsa planladığımız gibi ona bir tane tam altın alabiliyoruz..

zelalke canım bence kardesınle arandakı ılışkıye baglı
sorun etmeyecek bırıyse kı oyledır demıssın bılezıgını al
benım ıkı ablam var bende senınle aynı durumda olsam ablamlar hıc aldırmazdı tamamen aranızdakı samımıyete baglı
ama ıcın rahat etmeyecekse kardesıne olan borcunu ode

ev kredisi ve ihtiyc kredisini ayrı ayrı mı cektiniz ihtiyaç kredisi ne için acaba
Ev kredisini 3 yıl önce çekmiştik. Proje olduğu için bu yıl Şubat ayında evimize geçtik. Yeni eve geçmeden önce de eşyaları yenilemek için ihtiyaç kredisi çektim. Ev kredisini 10 yıl, ihtiyaç kredisini 3 yıl vadeli çekmiştim.
bu arada bakıcı ücreti ne veriyorsnz acaba ?birde ev işi yemek vs yapıor mu bakıcınız
Bakıcıya 1700 lira ödüyorum. Ayrıca sigortasını da yatırıyorum. Evin bütün işini ve yemeği yapıyor.

O zaman bileziği almaman için hiç bir neden yok

Ellerine sağlık canım benim, afiyetle sağlıkla sevdiklkerinizle yemeyi nasip etsin Rabbim.

Amanın ne çok yazmışsınız.
Telefonumun netini kullandığım için kapalı tutuyorum. Ara sıra açıp bakıyorum. Tabi ki yetişemiyorum.

Kurban parası olarak birikim yaptığımız hesapta 11.5 gr altın vardı. Az önce 1.5 gram daha alıp 13 e tamamladım.

Hesapta duran tl beni dürtüp duruyor. Ama lazım olur diye dokunamıyırum.

iyi eğlenceler sana da canım. Tadını çıkar :)

çocuk tekmi gülüm çok pahalııı ben 600 veriyorum bu ay elli lira zam yapacam ama oda az buluyo parayı eşi eşime demiş ama ben vermedğim günleri hiç kesmedim eşim izin alır ben alırım iki aya bir annem gelir kalı ozaman bakıcıya vermiyoruz evde duruyo

200 300 tl. Market alisverisi demssn canm sadece bu kadar mi marketliniz et kiyma tavuk balik mesela dahil mi yada atiorm caniniz bi dondrma istedi vs vs virt zirt ekmegidi meyve suyuydu kuriyemisidi peki pazar masrafi ?

Pazar alışverişi 50 tl 2 hafta da bir çıkarız
yazın zaten yenmiyor.
et vs az alıyoruz
tavuk balık sevmeyiz
dondurma arada
genel de cips ve icetea

Ankara'da bizim oturduğumuz yerde ev işi yapan bakıcı fiyatları bu rakamlar canım. Birbirlerinin ne aldıklarından da haberleri var. Dolayısıyla daha azına gelmiyorlar.
Düzgün birini bulmak da oldukça zor. Ben bakıcımızdan çok memnunum. 4 yıldır bizimle ama ayrılsa ertesi günü iş bulur aynı vaya daha yüksek rakama.

Öğlen dışarı çıktım biraz yürüyüş yaptım bizim burada bir carrefour şubesi vardı kapanıyor
bazı şeylerde indirim vardı kıyma, harda,oda kokusu aldım 32 tl ödedim

bu arada az önce haberlerde okudum istanbulda toplu taşımaya zam gelmiş

Meraba arkadaşlar bende size katılmak istiyorum bilgilerinize yararlanmakta fayda var ☺ 25 yasindayım 4 yıllık evliyim 11 aylık bi bebis im var.eşim memur ben kpss mağduru bi işsizim ☺ aileden borc dışında birşey görmedik arabamız var evimızı yeni aldık ödüyoruz. KiRa ve evin taksiti 3000 lira oluyor aylık gelir 4750.bireysel emeklilik var 160 TL başkada kenara bişey koyamiyorum tek maasla☺

bakıcı cok geldi canm ya.. ben bile zaten asgari ücrete calşyrm + bide sigorta varmıs gercekten cok fazla

Pazar alışverişi 50 tl 2 hafta da bir çıkarız
yazın zaten yenmiyor.
et vs az alıyoruz
tavuk balık sevmeyiz
dondurma arada
genel de cips ve icetea
50 tl mi gercekten cok azmıs sizin pazarnz bizimki neden böyle tutuyor anlayamıorum 60 tl verdik dün..
aldklarmız
3 kilo domates.
1 kilo biber.
karpuza verdik
muz aldk
kayısı aldk
üzüm aldık
patlıcan aldk
fasulye aldk
maydonoz aldk
salatalık ve kabak aldk.
patates ve sogan bitmişti onlarıda aldk
2 hafta gider bized genelde yapacagm yemeklere göre alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…