- 27 Eylül 2014
- 959
- 2.417
- 113
fırın mesela biizm haftada 2 3 kere calısır fırında yemek yapmak cok daha kolay.. fazla kafana takma bu elektirik mevzusunu o zaman bu seferde sürekli düşünüyorsn gereksiz harcalamalrnz var mı peki canm mesela dısarda sürekli yemek gibi.. yada birşeyin varken 2. cisini almak gibi ?
anladm canm ne güzel böyle birşeyi basarmakta inan kolay değil biliyormsn cok zor tebrik ederm seni..eskiden öyleydim dışarıda yemeyi çok severdim kozmetik ve giyime çok harcardım ihtiyacım olmasa da kıyafet ruj rimel vs alırdım renk renk
ne zaman ki evlendim ev geçindirmeye başladım bu tüketim çılgınlığına son verdim 2 senedir kozmetik 1 senedir kıyafet almıyorum
elimde olan bir ayakkabı pantolon vs ancak eskir yırtılırsa ihtiyacım varsa alıyorum tüket tüket al al gına geldi
evde yapılan yemeğin bereketini ve maliyetinin düşüklüğünü öğrenince dışarda yemeyi de çok azalttım ayda belki 2 kere yiyorumdur
öğlen yemeklerini de evden götürüyorum daha sağlıklı oluyor böylece
yani anlayacağın önceden tüketim canavarıyken şimdi tasarruf canavarı oldum
gelir ve giderlerinize baglı birikmişinize baglı aslnda.size birsey sormak isterim, biraz birikmisim var, ve ev kredisine yatirmalimiyiz yoksa baska yatirim icin mi kullanalim bilemedim, esim bana birakiyor. Siz ne yapardiniz.
Kredinizi ödemenizde sıkıntı olmuyorsa başka türlü yatırım yapabilirsiniz. Ben altın olarak yatırımlarımızı yaptım ama uzun vadede tutarak, kısa zamanda olursa zararımız çok olur.size birsey sormak isterim, biraz birikmisim var, ve ev kredisine yatirmalimiyiz yoksa baska yatirim icin mi kullanalim bilemedim, esim bana birakiyor. Siz ne yapardiniz.
teşekkür ederim canım baktım ki ev geçindirmek zor marketlerde fiyatlar günden güne artıyor eldeki para kuş oluyoranladm canm ne güzel böyle birşeyi basarmakta inan kolay değil biliyormsn cok zor tebrik ederm seni..
Çok teşekkür ederim canım allah sanada kolaylıklar versin. İnşallah atkatmışsındır. Büyük geçmiş olsun.canm sana nacizane tavsiyem takma kafana bak ben cok taktm cok yıprandm inan sinir hastası oldumm cok proplemlerim var yüzüm gülmüyor su an nasıl ayaktaym inan soktaym.. bunlar ne ki ne hayatlar var ne insanlar var sen bana yapılanları görsen ne kadar kücük seylere takılıyoyrum deersin..
haa kimseden lafını sözünü esirgeme.. laf yerine geldimi ver agzının payın ısussun.. kimseye ezdrme kendini ben zamannda sustum sustm da ne oldu gerekene gerektiği gibi davranacaksn bu olay içinde eşinle huzurunu kacrma lütfen..
aynen öle cok haklsın.. bende öyleydm bende cok degiştm en cokta kıyafet takıntım vardı .. onuda yendim cok şükür ara ara alıorum hosuma birşey giderse yahut gercekten ihtycm olrsa en cok ogluma alıorum su an hayat zor gecm zor.. herşey zor.. siz kredi felan ödüyormsnz ?teşekkür ederim canım baktım ki ev geçindirmek zor marketlerde fiyatlar günden güne artıyor eldeki para kuş oluyor
ben de yaşam tarzımı değiştirdim ama şu anki halimden mutluyum tüketim çılgınlığı insanı mutsuz ediyor aldıkça mutlu olursun sanıyorsun ama alakası yok
Afiyet olsun canım.görümcem aradı, akşama yemek yapma sarma dolma yapıyorum buraya gelin dedi:)tr_lelli şimde ne ballı kadınsın der bana :)
atlatamadm hata su an geldi görümcem yasadgm sehire topun tam ortasndaynz merakla bekliyorum ne olacak die..Çok teşekkür ederim canım allah sanada kolaylıklar versin. İnşallah atkatmışsındır. Büyük geçmiş olsun.
bakma öyle güllük gülistanlık geçmiyor herşey, ama ciddi sıkıntılar da yaşamadık çok şükür.. ama ben baştan uyadım herkesi. evliliğimin ilk ayları kulağıma sağdan soldan laflar geliyordu. yok şu bunu dedi, yok bu şunu dedi. en son kv ye topladım ailenin bütün fertlerini, evli olanlar ve bekarlar birarada. sordum ne sıkıntı var, kim saygısızlığımı gördü, kime ne dedim ben. direkt isim vererek konuştum. sen bana bunu demişsin kim dedi diye sorunca da diğerini işaret edip bu söyledi dedim. yani herkesi yüzleştirdim. ama ne akşamdı yaa herkes bu sefer açıklama yapmalar, kendini temize çıkarmalar. en son dedim bakın ben alışık değilim bu laflara ve de alışmayacağımda. kimin ne problemi varsa gelsin yüzüme söylesin, şuan benim hepinizle konuştuğum gibi. şimdi Allah var kafam rahat:)ne güzel görümcen ile proplem olmaması aranzda bendeböyle olmak isterdm ama olmadı.. araya bi fitne fesatlk soktular.. neye yaradı inan hiç bilmiyorum
teşekkürler canım :)Afiyet olsun canım.
en güzelini yapmssn inşallah hepde böyle rahat olrsn canm cok sevndm senn adına huzur bambaska birşey gercekten..bakma öyle güllük gülistanlık geçmiyor herşey, ama ciddi sıkıntılar da yaşamadık çok şükür.. ama ben baştan uyadım herkesi. evliliğimin ilk ayları kulağıma sağdan soldan laflar geliyordu. yok şu bunu dedi, yok bu şunu dedi. en son kv ye topladım ailenin bütün fertlerini, evli olanlar ve bekarlar birarada. sordum ne sıkıntı var, kim saygısızlığımı gördü, kime ne dedim ben. direkt isim vererek konuştum. sen bana bunu demişsin kim dedi diye sorunca da diğerini işaret edip bu söyledi dedim. yani herkesi yüzleştirdim. ama ne akşamdı yaa herkes bu sefer açıklama yapmalar, kendini temize çıkarmalar. en son dedim bakın ben alışık değilim bu laflara ve de alışmayacağımda. kimin ne problemi varsa gelsin yüzüme söylesin, şuan benim hepinizle konuştuğum gibi. şimdi Allah var kafam rahat:)
Ama benim en büyük destekçim eşim. O beni bildigi için hep yanimda durdu, çünkü ben kafaya takan bir insanım, laflari duyup dert ederdim, neden böyle yapiyorlar ben onlara ne yaptim diye. En son konusmaya karardevam verdim eşim de hak verdi uyguladık.en güzelini yapmssn inşallah hepde böyle rahat olrsn canm cok sevndm senn adına huzur bambaska birşey gercekten..
bende senn gibiyim aslnda cok kafama takıyorum neden böyle diorum ben naptm insanlara bunu hak edecek naptmm takmasam olmuyor .. eşimde bunu görüyor ama onunda elinden birşey gelmiyor..Ama benim en büyük destekçim eşim. O beni bildigi için hep yanimda durdu, çünkü ben kafaya takan bir insanım, laflari duyup dert ederdim, neden böyle yapiyorlar ben onlara ne yaptim diye. En son konusmaya karardevam verdim eşim de hak verdi uyguladık.
Kızlar size içimi dökmek istiyorum
Benim ailem yazın yaylada kışın burada yaşıyorlar yaylada evin üzerine ev yaptırıyorlar 4+1 büyük bir teras çift banyo, çift wc
şekilde şimdiki oturdukları ev küçük 2 oda ve mutfak önü açık teras biz 6 kardeşiz. 1 kardeşimim de yaylada kendine ait evi var. Bizler hepimiz aynı vakitte annemin evine gidip kalamıyorduk dönüşümlü kalıyoruz inşallah bundan sonra zaman zaman hepimiz bir arada gideriz de ayrı ayrı da gidebiliriz aşağıdaki evimde açık tutacak annem isteyen gelsin yesin içsin ister aşağıda ister yukarıda yatsın dinlensin diye düşünüyor. Annemde babamda emekliler hçbirimizden beklentileri yok. Hatta biz bişey aldığımızda da bize genellikle kızarlar siz borç ödüyorsunuz yada çocuk okutuyorsunuz derler. Hiç kız yada erkek evlat ayrımı yapmadılar hepimize aynı eşya takı çeyiz aldılar.
Hatta annemin evini anahtarı bile bizde kardeşlerimde vardır ama habersiz gidip açmayız.
Dün akşam eşim annesiyle telefonda konuşurken duydum annesi diyorki onlar oğulları için yapıyorlar evleri bak gör anne babası ölünce miras yüzünden kardeşleri birbirine düşerler kızlara mal vermez diyor ya bu nasıl zihniyet anlamadım sen koskoca. 87 yaşında bir insansın nasıl böyle bir şey düşünürsün demekki anneme veya babama bişey olsa oğlunu fitneleyip bizi bu durumlara düşürecek eline ne geçecekse
Eşimde yok onlar öyle şey yapmazlar herkesin hakkı neyse verirler hak yemezler allah gecinden versin dedi
Biz bu kadar para gözmüyüz miras yedimiyiz
Dün akşamdan beridir içim içimi yiyor nasıl böyle bir şey düşünüyor anlamadım gitti ya bende kv kişisi iyi diye seviyordum gittiğimde konuşmayı düşünüyorum sen benim ailemle ilgili hiç yorum yapmana bile gerek yok kanun var mizan var diyeceğim eşime de dedim sen benim kanunu işlerime karışamazsın, ben zaten senin ailevi meselelerine işlerine karışmıyorum dedim
Siz olsanız nasıl tepkiniz olurdu eşinize ve kv ye
Kusuruma bakmayın biraz uzun oldu.
Bdv konu açmayı bile düşünmedim değil yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?