- 27 Eylül 2014
- 959
- 2.417
- 113
aynen öle cok haklsın.. bende öyleydm bende cok degiştm en cokta kıyafet takıntım vardı .. onuda yendim cok şükür ara ara alıorum hosuma birşey giderse yahut gercekten ihtycm olrsa en cok ogluma alıorum su an hayat zor gecm zor.. herşey zor.. siz kredi felan ödüyormsnz ?
anladm tatlm allah yardımcımz olsn peki aylık geliriniz ne kadar su anda nerede yaşıyorsunz birde borc olara ne borc uvar ?ben artık hiç almıyorum soruyorum kendime buna gerçekten ihtiyacım var mı? diye genelde de ihtiyacım olmadığı cevabını veriyorum ve almıyorum
evet ödüyoruz yeni evliyim borçlarımız var
Kızlar size içimi dökmek istiyorum
Benim ailem yazın yaylada kışın burada yaşıyorlar yaylada evin üzerine ev yaptırıyorlar 4+1 büyük bir teras çift banyo, çift wc
şekilde şimdiki oturdukları ev küçük 2 oda ve mutfak önü açık teras biz 6 kardeşiz. 1 kardeşimim de yaylada kendine ait evi var. Bizler hepimiz aynı vakitte annemin evine gidip kalamıyorduk dönüşümlü kalıyoruz inşallah bundan sonra zaman zaman hepimiz bir arada gideriz de ayrı ayrı da gidebiliriz aşağıdaki evimde açık tutacak annem isteyen gelsin yesin içsin ister aşağıda ister yukarıda yatsın dinlensin diye düşünüyor. Annemde babamda emekliler hçbirimizden beklentileri yok. Hatta biz bişey aldığımızda da bize genellikle kızarlar siz borç ödüyorsunuz yada çocuk okutuyorsunuz derler. Hiç kız yada erkek evlat ayrımı yapmadılar hepimize aynı eşya takı çeyiz aldılar.
Hatta annemin evini anahtarı bile bizde kardeşlerimde vardır ama habersiz gidip açmayız.
Dün akşam eşim annesiyle telefonda konuşurken duydum annesi diyorki onlar oğulları için yapıyorlar evleri bak gör anne babası ölünce miras yüzünden kardeşleri birbirine düşerler kızlara mal vermez diyor ya bu nasıl zihniyet anlamadım sen koskoca. 87 yaşında bir insansın nasıl böyle bir şey düşünürsün demekki anneme veya babama bişey olsa oğlunu fitneleyip bizi bu durumlara düşürecek eline ne geçecekse
Eşimde yok onlar öyle şey yapmazlar herkesin hakkı neyse verirler hak yemezler allah gecinden versin dedi
Biz bu kadar para gözmüyüz miras yedimiyiz
Dün akşamdan beridir içim içimi yiyor nasıl böyle bir şey düşünüyor anlamadım gitti ya bende kv kişisi iyi diye seviyordum gittiğimde konuşmayı düşünüyorum sen benim ailemle ilgili hiç yorum yapmana bile gerek yok kanun var mizan var diyeceğim eşime de dedim sen benim kanunu işlerime karışamazsın, ben zaten senin ailevi meselelerine işlerine karışmıyorum dedim
Siz olsanız nasıl tepkiniz olurdu eşinize ve kv ye
Kusuruma bakmayın biraz uzun oldu.
Bdv konu açmayı bile düşünmedim değil yani.
tebrik ederim bu cesaretinize ve kendinize olan sayginiza ..bakma öyle güllük gülistanlık geçmiyor herşey, ama ciddi sıkıntılar da yaşamadık çok şükür.. ama ben baştan uyadım herkesi. evliliğimin ilk ayları kulağıma sağdan soldan laflar geliyordu. yok şu bunu dedi, yok bu şunu dedi. en son kv ye topladım ailenin bütün fertlerini, evli olanlar ve bekarlar birarada. sordum ne sıkıntı var, kim saygısızlığımı gördü, kime ne dedim ben. direkt isim vererek konuştum. sen bana bunu demişsin kim dedi diye sorunca da diğerini işaret edip bu söyledi dedim. yani herkesi yüzleştirdim. ama ne akşamdı yaa herkes bu sefer açıklama yapmalar, kendini temize çıkarmalar. en son dedim bakın ben alışık değilim bu laflara ve de alışmayacağımda. kimin ne problemi varsa gelsin yüzüme söylesin, şuan benim hepinizle konuştuğum gibi. şimdi Allah var kafam rahat:)
En yakın zamanda konuşmak istiyorum, şimdi memleketten misafirleri var onlar gitsin konuşacağım misafirlerin yanında tartışıp kötü olmak böyle hatırlanmak istemem.Yani böyle konular senin ailen arasında sonuçta
Eşin bile olsa bu mesele başkadır.
kv gerekli konuşmayı yap bence
Hayırlı olsun. Allah mesut etsin.Birisi eski tarihli birisi yeni tarihli iki adet tam altına 1900 lira para verdim az önce. Ama keşke benim olsa. İki arkadaşımın düğünü var. Arkadaşlarla para toplayıp aldık.
Tam da senden bekledigimiz hareket. En dogrusunu yapmışsın.bakma öyle güllük gülistanlık geçmiyor herşey, ama ciddi sıkıntılar da yaşamadık çok şükür.. ama ben baştan uyadım herkesi. evliliğimin ilk ayları kulağıma sağdan soldan laflar geliyordu. yok şu bunu dedi, yok bu şunu dedi. en son kv ye topladım ailenin bütün fertlerini, evli olanlar ve bekarlar birarada. sordum ne sıkıntı var, kim saygısızlığımı gördü, kime ne dedim ben. direkt isim vererek konuştum. sen bana bunu demişsin kim dedi diye sorunca da diğerini işaret edip bu söyledi dedim. yani herkesi yüzleştirdim. ama ne akşamdı yaa herkes bu sefer açıklama yapmalar, kendini temize çıkarmalar. en son dedim bakın ben alışık değilim bu laflara ve de alışmayacağımda. kimin ne problemi varsa gelsin yüzüme söylesin, şuan benim hepinizle konuştuğum gibi. şimdi Allah var kafam rahat:)
valla canım bu yaptığımdan sonra artık kulağıma hiçbirşey gelmiyor, ya illaki konuşuyorlardır ama bu sefer bana ulaşmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. olsun bu da iyi huzurum kaçmasın da varsın sabahtan akşama beni konuşsunlar. zaten 24 saat evde oturan insanlar ne yapsınlar onlar da sağ sol hakkında konuşmasalar gün geçmezdurkan Allah sanada ailene de sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin. Bu oğlan anneleri neden sürekli ortalık karıştırıyor hiç anlamıyorum.
Sen hiç takma kafana. Yeri geldiğinde lafını söyler susturursun. Herkes haddini hududunu bilir.
Tam da senden bekledigimiz hareket. En dogrusunu yapmışsın.
Rabbim herkesin karşısına kendi gibi iyi niyetli insanlar çıkarsın.
Bu insanlar ortalık karıştırmaktan ne zevk alıyor acaba
ewet canım kapandıC&a kapanmadı mı? Ben de seviyordum ürünlerini
istanbuldayız düğün için çektiğimiz borçlar var gelirimiz 5 bin civarı değişiyoranladm tatlm allah yardımcımz olsn peki aylık geliriniz ne kadar su anda nerede yaşıyorsunz birde borc olara ne borc uvar ?
kızlar tam altın diyelim 935 tlye aldık. aynı gün bozdursak kaç tl düşüğüne bozdurulur.. yani çok zarar oluyor mu. tamamen merak ettiğimden soruyorum..
oo fazlaymış:)istanbuldayız düğün için çektiğimiz borçlar var gelirimiz 5 bin civarı değişiyor
bildiğim kadarıyla altının gramı arttıkça aradaki alış satış farkı artıyor gramın azken tam altının daha fazla
tam altında 15 lira gibi fark olabilir
Şimdiden hayırlı olsun allah ödeme kolaylığı versin.kızıma yatak ve kitaplık ön siparişini verdim.
ödeme yapınca başlayacaklar.
yani eylüle kadar süreç var.
eksik çok
bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?