Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende çok üzüm ziyan ettim.bundan sonra bende yaparım artık sağolun. Zaten sirkeyide çok kullanırım.
Bizde uzum kalmiyo hic
Benim erbaslar meyve canavari :)
Ver yesinler her aksam bikmazlar.
Ama sirke her derde deva
Ben kurabiyelerime katiyorum(kiyir kiyir yapiyo)
Evi silerken suya katiyorum.
Cam esyalari yada camlari silerken suyuna katiyorum(parlatiyo)
Salatalara katiyorum
Mezelere katiyorum(köz patlican,bibere cok yakisiyo)
İskembe corbasi,paça corbasi gibi corbalara sarimsakla sos yapiliyo cok guzel
Tursulara zaten cok gidiyo

Bizimkilerde kisin yedikleri elma kabuklarini bir kaba ayirip elma sirkesi yaparlar.Ama tam olarak nasil yapiliyor bilmiyorum ben de ogrensem iyi olacak hep armut pis agzima dus olmaz

ben hiç yemem ama benimkilerde meyveci. Siyah üzümü mesela kahvaltıda yer eşim(çay içmez) ama yazın yazlık ev arası gel gitlerde çok ziyan oldu. Dolapta bıraktım eşim ellememiş,yanımda götürdüm ezilmiş falan. Ben az az alırım ama eşim yapmışsa alışverişi,gören savaş çıkacak sanır.

bizim oğlanada spor ayakkabı ve mont lazım bu yıl. Evde giyecekleri çok geçen yıldan. Olursa tabi..zaten tüm gün okulda,akşamdan akşama giyiyo. bide haftasonları ..Eskimeden,yıpranmadan küçülüveriyolar

sabah eşim çantasınıda beğenmedi eskimiş biraz ama çok değil.bence bu yıl daha kullanabilir beni dinlerde almazsa tabi

Kızlar sizlerde eminimki benim gibisiniz dimi
İlk önce evdeki ,eldekini ne yapabilirim diye dusunuyorum
İsraf etmemek adina
Yazin 1kapri 1kotumu kesip sort yaptim bi guzelde giydim.
Cokda hosuma gitti benim
Esim nezaman aldin dedi o bile aldim sandi.

Az peynirim kalsa kalio yenmiyo bazen hemen buzluga kaldiriyorum böreklerime koyuyorum.

Yazin kayisim kalmisti hemen kaynattim ictiler hosaf yaptim birazda kuru uzum attim.

Gecen yine 3patlicanim vardi baktim kotu olcak hemen közledim.

3tane kirmizi kapya biberim kalmis ince ince dogradim attim buzluga yemeklerime renk veriyo

Kasar cok almissam yarisini kesip strecliyip buzluga koyuyorum
Yada rendeliyorum saklama kabina koyup buzluga kaldiriyorum(pizzalarimda kullaniyorum)

Tabaklarda peynir artiyo misal az tulum az kasar az beyaz peynir hepsini topluyorum tereyagda bi karistirip uzerine yumurta kiriyorum bir cok peynirin lezzeti birbirine geciyo biz seviyoruz.

Mutfakda boyle hic bisi ziyan etmeyince hosuma gidiyo
Berekettir yicek.
Ziyan etmekden korkuyorum açıkcası.

Son düzenleme:
Ya evet hic eskimeden kucucuk geliyo ya uzuluyorum
Malûm gelisme caginda cocuklar cabuk boy atiyolar ayaklar buyuyo.
2-3esofman ust de olursa yetiyo
Yika kurut idare ediyoruz.
Ben kendimede polar esofman takim almistim 20tl 2 kıştır giyiyorum sapasaglam sicacik tutuyo.
Yine pazardan almisti.

Cok iyi puf noktalari vermissin bazen ben bunu napim diye dusunuyorum artan peynirden omlet falan yapmak iyi fikir

Cok iyi puf noktalari vermissin bazen ben bunu napim diye dusunuyorum artan peynirden omlet falan yapmak iyi fikir
Canim sigara boregi yapabilirsin

Tava boregi yapabilirsin(kısın en cok yaptigim pratik börektir)

Omletlere

Menemenin uzerine bile kalan kasarlari rendeliyorum mesela boyle eriyo sünüyo cok guzel oluyo

Bayat ekmekler varya yada tost ekmegide olur
Uzerine biraz yag ve bu kalan peynileri diziliyorum(istege gore biber sucuk sosis de konur) firinda isitiyorum eriyo o peynir kahvaltida cok guzel oluyo

Biz kuymak yapariz(mihlama) esim trabzonlu her pazarda kuymak yapilir bizde ona katiyorum peynirleri

Cok alternatif var.

tr_lelli ben o dediklerinin hiçbirini yapmazdım biliyomusun.aklımada gelmezdi. sen ve bir kaç kişi daha var,sizi okuya okuya şimdi en ufak bir şeyi çöpe atmak yerine değerlendiriyorum,tüketiyorum. Bereket geldi eve.
Mesela benim kahvaltı takımım var 12 kişilik yapmıştım. Sütlük falan varya hiç kullanmıyodum ben onları. Kullanmadığım herşeyi ya atarım,ya veririm,tutmam evde
Benimde baharatlığa ihtiyacım vardı büyüğün birini yağdanlık,küçükleride baharatlık olarak kullanıyorum şimdi. Çokta şık durdular.onları atmak zarar olacaktı zaten bide baharatlık masrafını düşününce iki kere kar etmiş oldum:)

Geçen bahsetmiştim özlem denizmen in kitaplarından. Cebinde mucizeler yarat isimli kitabı bitirdim. Ve şunu söyleyebilirim ki,buraya takılan biri için boşa alınmış bir kitap:)çok güzel bilgiler var evet ama yazan hiçbir şey değişik gelmedi bana burası sayesinde. Hatta burda okuduklarımdan çok eksik. Bence ekonomi topiğindekiler özlem denizmenden daha uzman olmuş:)
Şimdi diğer kitabıda okuyayım, bakalım bilmediğimiz ne yazmış:)

Favorilerime ekliyorum

Canim birbirimizden ögrenecegimiz cok sey var
Ekonomi,birikim topiklerinin ilgimizi cekmesi zaten tasarrufu sevmemiz,tasarrufa yönelmemizden sebep.
Kesinlikle evdeki degerlendirdikce,ziyan etmedikce bereket artiyo.
Tabaklara bile yemekleri ölcusunde koyuyorum(12senelik evliyim ögredim artik esim yada oglum nekadarla doyar)
Tabaklarinda birakmiyolar.
Onun bile hesabini ederek haraket ediyorun.
Salata yaparken bile 1domates 1salatalik 2biber 2dal kivircikla yapiyorum
Bitiyo
Domatesi 2yaparsam kaliyo sonra cöpe
Ben 1paket makarnayi 3seferde hasliyorum
Az az 2gun yetcek kadar yapiyorum

Benimde ise yaramayan o parcalardan var
Sekerlik olarak kullaniyorum
Sütlük nedir ya
Kahveye sutunu zaten katiyoruz extra süt isteyecek bir ednan beyim yok evde
Ama kirilmadan catlamadan atmiyorum bende hep degerlendiriyorum.

Burda tecrubeler konusuyo
Kitaplar muhakak yol gosterici ama bana göre üstün körü.

Cunku hepimizin bütcesi esit degil.

Hepimizin yemek pisirme ölculeri esit degil.

Bazilarimiz 2kisi calisiyo cocuk yok
Bazilarimizin evine tek maas giriyo 2-3cocuk var.
Cocuk +okullu olunca bide masraflari göruyosun dimi

Ben cok inaniyorum bir kac ay yada sene sonra burda ev aldim!
Araba aldim!
Kredim bitti!
Yazilarini okucaz.
Önce inanicaz sonra tasarruf ve birikimle elimizden geleni yapicaz.

"Zoru hemen başarırız imkansız zaman alır."

Bence buna inanarak devam etmeliyiz.

Favorilerime ekliyorum
Aklima geldikcede yazarim canim
Biz ancak hafta sonu cekrdek ailemizle kahvalti yapabiliyoruz.

Esim erken gidiyo kahvaltisiz yollamam.
Oglum öglenci.

Hafta sonu ama mutlaka peynirli yumurtamiz yada kuymagimiz yada ekmek kizartmamiz, hamur kizartmamiz(evde ekmek yoksa bunu yapiyorum yada krep)
Pancakemiz illa oluyo biri.
Bazen bakiyorum ekmek yok
Caktirmiyorumda bu sabahda boyle olsun diyorum.

Seviyolarda

Hemen un,1kasik yogurt,1kabartma tozu,tuz atip suyla yoguruyorum.
Kizartiyorum
Pofur pofur kabariyo
Yanina kahvaltilik mis.

Nekadar degisik seyler olursa insan bikmiyo kahvalti yapmakdan.

Misal bakiyorum yogurt yok bu sefer un yumurta,tuz,süt katip krep dökuyorum.

Hep bi b plani olmali hem insan zorlanmiyo hemde cesit oluyo

Bende hep bu alternatif bulurum bi gün etli yemek pisiriyosam bi gün sebze yanına pilav bi gün makarna yanına ayran böyle geciyo gunler ekmek dışında bisey almiyo esim .. sebze meyveyi haftalik alıyorum bitmeden almıyorum .. market aliscerisimizi aylık alıyoruz.. elektrik suyu dikkatli kullanıyorum.. suan petekleri yanmiyo evimiz serin oluyo elektrik sobami yakmicam 20 gün daha polarla oturuyoruz zaten akşam erken yatiyoruz

Bende davranışsal finans diye bir kitap okumustum. Ondan sonra tevafuk burası denk geldi ve benim icin de dönüm noktası oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…