Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba kızlar..
Ben Bim'den bir sürü ve çeşitte defter almıştım. Aynı şekilde kalem, boyalı kalem, tükenmez, simli çeşit çeşit aldım eve koydum.
Çocuklar şimdi hangisi ihtiyaç ise onu alıp kullanıyorlar. Bu sayede bayağı uyguna geldi diyebilirim. Her gün kırtasiyeci gezmek zorunda da kalmıyorum. Hafta sonu evdekiler haricinde lazım olan bir şeyler varsa beraber çıkıp toplu halde alacağız.
Sabah yine önce küçüğü, sonra büyüğü okula gönderdim. Evimi topladım. Öğlen ve akşam için yemeğimi yaptım. Öğlen büyük oğlum yemeğe eve geliyor ve kimse olmuyor evde. O yüzden yemek yapıp çıkıyorum. Akşama da yemeğim olmuş oldu bugün de.
Gelirken kendime tost hazırladım öğlen için yemek masrafım olmadı.
Bugün pazara da çıkacağım. Birkaç çeşit sebze ve meyve alayım.

Fazlam yok sadece spor amaçlı istiyorum. Ben tam merkezde oturuyorum. Küçükte bir yer olduğu için her yere yürüyerek gidiyorum. Hastane yan sokağımda pazar ve alışveriş merkezleri bankalar alt sokakta otogar yürüyerek 10 dk mesafede. O yüzden kendi çapımda takılsam yeter. bi okula giderken otobüs kullanıyorum

Bende aldım ama okul kabul etmedi yaa bir yudum mutluluk . 3.sınıfta oğlum,bir liste göndermişler,defterine kadar yaprağından markasına herşey belirledikleri gibi olacakmış. Kaplamaları bile belirlemişler:)
Benim elimde patladı yani aldıklarım. Neyse 2 yıl sonra karışmazlar heralde,o zaman değerlendiririz artık yapacak bişey yok. Yada yeri gelir hediye ederiz

Bu arada bende sizi çok takdir ettim okuyunca.Benim annemde 4 çocukla genç yaşta dul kaldı. Mesleğide yoktu ama çalıştı,kimseye muhtaç etmedi bizi.Allah binlerce kez razı olsun siz ve sizin gibi kadınlardan
Başınız sağolsun,evlatlarınızla huzurlu,mutlu,sağlıklı uzun ömürler diliyorum

Kumbaralarımı yapıştırdım nihayet. Biri,gelecek yıl bir öğrencinin okul masrafını karşılamak üzere göz önüne kondu gelip geçerken atsın ahali diye..

Diğeri benim..kahve kutusundan bozma
her gün alışverişten kalan paralar için..

Birde oğlumun var hali hazırda,kendi topluyo ama bazen onada atıyorum,onun kumbarası parayı tanıyo, benimki bakiyeyi görünce nasıl seviniyo bir görseniz..
korkutuyo da açıkçası beni. tasarrufu öğreteyim derken para sevdalısı mı yaptım,ne yaptım çocuğu allah korusun.

Anladım canım fiyatda bisi yapalar ve olur umarım.
Canım ögretmenler ne istiyosa o oluyo evt.
Hele bazen takintili olanlar var.
Bazisida evde varsa almayin diyo mesela
Bizimde turkce ve yazarlik dersimiz var bu sene
İki ögretmende farkli
İkiside cizgisiz buyuk boy istedi.
İlk defa cizgisiz kullanacak.

Dün istiklal marsinin 5kitasini ezberledi
Bu aksamda diger 5 ezberlencek.

Ortaokulda her ögretmen farkli farkli istiyo
İlkokulda liste veriliyodu tek seferde hallediyoduk ne güzel.

Ben bugun 0 harcama gün bitmesede

Defterlerin bu hafta dersi yok. Yani acelesi yokmus.
Hafta sonu alirim.
Markete bi yere ugramadan arkadan arkadan kestirme geldim evime.

Bir parca et kavurcam
Yanina pilav ve corba yapicam.

Oglum aksama hamburger siparisi verdi.

Hamburger ekmegi almistim zaten
Hazirlanmis köfte harcim var( kiymanin malzemelerini harmanlayip koymustum buzluga) cikarip yuvarlak kizartip marul, domates falan koyarim.

Bi ara hamur mayalayip buzluga sıkıstirmam lazim pizzada siparis verir yakinda.

Hafta sonu icin arkadaslarim gelsin mi dedi(basladik ilk haftadan) tamam gelsinler dedim.

Onlarada pizza yaparim
Puding yaparim
Misir patlatirim bide

Ay iste ben boyle hep kafamda planlar yapiyorum önceden.
Ne yaparim,hangi malzemem var tasarliyorum.

merhaba kızlar
öğle yemeğimi yedim geldim. daha önceden parasını ödediğim için sanki bedava yiyor muışum gibi oldu
ben evde spor yaptım yıllarca. şimdi salona gidiyorum. aslında verdiğim paraya da acıyorum ama biraz vücudumun şekillenmesini istiyorum.
akşam üstü eczaneye uğrayıp ilaç alacağım. akşama da evde biber dolma var.

Ayy ben kışı özlemişim yaa..işler bitti,yemek tamam,5 e kadar gün benim,keyif benim

Yanlızlığıda ayrı bi seviyorum ben
Ne yalan solim bende özlemişim. Havalar serinledi dışarda yağdı yağacak gök gürlüyor uzaklarda.sezon değişiyor yaa mevsimlikleri cikarcam özledigim kıyafetlerim var :))

Ouff eylül geldi bayramdı okuldu derken artık bir süre biriktirmek hayal olducepten gitmese gene buna şükürde..
yazın gayet güzeldik..eylül de tatil, kurban derken şimdide okullar bir sürü masraf:/sanırsam ocağa kadar birikim yapamayacağım ben bu yıl
Büyük kızım erasmus için yurt dışına gidecek bu hafta sonu300 £ ona vereceğiz alıp..Tatilimiz için 3500 gittiSağlık olsun ama o çok iyi geldi ailecek..Sonrasında kurban için 1250 tl ödedik..Allah kabul etsin..Şimdide küçüğün okul ihtiyaçları var..Dün birazını aldım.. Çok şükür geçen yıldan kalan bazı okul defterleri de oluyor.. sözlük vs varmış evde.. çok büyük masrafımız olmadı şimdilik..40 tl lik bir harcama yaptım..ama Büyük kızımın gidecek olduğundan biraz alacaklarımız var.. eksiklerimiz..Sağlık olsun ne yapalım..Geçen yıl yatırımlık ev aldık memleketten.. Biraz kredi çekmiştik.aylık 1100 tl lik kredi ödüyoruz..Herşey üstüste derler ya aynen onu yaşıyoruz..Kiracımız vardı maalesef oda işyerini kapattığı için kirada alamayacağız tekrar kiraya verene kadar..(İnş en kısa zamanda hayırlı iyi bir kiracı buluruz..Yazın tadilat yaptıracaktım .. Bir miktar para koymuştum kenara biriktirmiştim daha doğrusu.Bir miktar içinden kullanmak zorunda kaldıkVe darbe olayından o sıralar bişey yapmak içimden gelmediği için birşey yapmadık..Ama kısmetse en azından ekim gibi boya badana yaptırıcağız inş.. Birde salonumu değiştireceğim inş..O yüzden o birikimimden kullanacağız..Rabbim sağlık sıhhat versin napalım.. Ben kendimi bildim bileli tutuyumluyumdur..Seviyorum kenarım da para bulunmasını..Kenarda param yoksa kendimi çıplak hissediyorum..Zira geçen yıl ev aldığımızda elimizde ne var ne yok hepsini oraya verdik..Sonuçta yatırım yaptık ama insanın kenarında illaki bir miktar parası olması gerektiğine inanırım..İyi gün var kötü gün var.. Ne olacağı belli değil..Biraz pimipirikliyim bu konularda ama ne yapayım yapı ve yetiştirilmekten ileri geliyor biraz..

Cok haklisin kuzum senin olaylara hakimim ben
Kiracinin kapattigini bilmiyodum insAllah kisa surede iyi bir insan cikar.
Kizin üniversiteli canim kolay mi masrafi cok oluyo.
Kucuklerinde eksigi bitmiyo
Kıs geldi yine birikir ocaga ne kaldı

Çok teşekkür ederim canım. Defter meselesine gelince benim geçen sene de bu sene de sorun olmadı. Hatta geçen yıl fazla almıştım bu yıl onlar da kullanılır. Okuldan öğretmenden kaynaklı olabiliyor bu durumlar. Benimkiler büyük küçüklerde bunlara daha çok takılıyor sanki öğretmenler. Benim bir oğlum Anadolu lisesi 2. sınıfa gidiyor. Diğeri de bu yıl fen lisesine başladı. Büyük boy kareli en çok kullandıkları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…