Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr-lelli bizim köy daday a baglı..

Günaydın
Dün yemeğe çıktık eşimle. Yemek ve vale 70 lira harcadık.
Eşim markete gitti, ananas, elma, semizotu ve roka aldı, ne kadar verdi bilmiyorum.
Ben de az önce ekmek ve süt aldım 4 lira verdim.

Kahvaltıya da misafirlerim geliyor

kızlar birikim yazın çok zor bee, en güzeli kışın birikim yapmak.. illa harcanıyor, evde duramıyoruz.. iyiki gün e girdim bari orda biriksin. yarın gün sırası bende gelsin paracıklar :)

Günaydın kızlar
Dün eskiyen ev terliklerini attım.
misafir için ev terliği olmasa olmaz mı.
yani ben terlik sorun etmiyorum bi yere gittiğimde
bazı yerler giy giy diye ısrarcı oluyo.
bazende giyesim gelmiyor kim bilir kimler giymiştir diye.
yanıma patik tarzı alıp giydiğimde oluyor kış günleri.

Merhabaa :)
An itibariyle güncel birikim 4 gr altın 25 dolar 15 euro
Kumbarayı dayanamadı patlattım, 80 tl çıktı
Dün eşimden 70 tl almıştım, onu da ekledim 1 gr altın aldım 148 olmuş 24 ayar altın
Yarın maaş günü sanırım 10 dolar daha alırım, başka birikim yapamam.
Kk bu ay 1200 tl ye düştü, önümüzdeki ay taksit 850 tl inşallah çok kullanmam 1200 tl ye çıkmayayım bana yeter
15 gün sonra kardeşimin düğünü var, bayram, tatil derken 15 i gelecek Allah yardımcımız olsun

Hava yagmurlu bugun köydeki eski eve cikicaz
Çaya inicez patilerimizi sokarız biraz.
Aksama yagmazsa bi denize girer cikariz.
Sonra cay bahcesine.
Aiy molada tosta adama 8tl dedi ya.
Yemedik.
Burada kocaman tostlar 4tl
Şaka gibiler ya bu insanlar.

Burasi ufak yer oldugundan para kazanc gütmuyorlar ederi neyse o
Cay genelde 1tl-1.5tl.
Tost 3-4tl
Hamburger-patates-kola menu yapmislar mesela 15tl.
Kokorec yarim 8tl.
Yani gayet uygun.
Daha disarida yemedik ama ara ara yicez.
Evde de yemek yapiyoruz.

Dün cekirdek cay kahve falan gecistirdik 20tl harcadik.

Bakalim 2haftada nekadar harcicam.

oh mis valla, tadını çıkar canım.. iyi eğlenceler..

akşam biraz dolma birazda cacık var, yanına pratik birşey yapsam kurtarırım akşam yemeğini, eşim sonra maça gidecek ben de ütü yaparım artık..

Yarın maaş günü. Hesap kitap yapıldı. yaz aylarında birikim yapamıyoruz malesef. Eksiye de düşmeden devam ediyoruz.
Markete gittik. 240 tl ödedik.
Ben bayram sonuna kadar izinliyim. Evde olunca pek para harcamam diye düşünüyorum. Arada bi hafta kadar bir yerlere gideceğiz. Harcamadıklarımın acısı çıkar oralarda.

merhaba iyi geceler hanımlar
ben bu aralar hafta içi yoğunluktan ve haftasonu da leyleği havada görüp kafa dağıtmak için gezmelerden buraya yazmaya vakit bulamadım
gereksiz harcamamaya devam , diyete de devam ediyorum bende değişiklik yok

umarım hepiniz iyisinizdir geçmiş sayfaları okuya okuya saat baya geç olmuş bulaşıklar bekliyor mutfakta
bugün pazara gittim biber domates fasulye ve ekmek aldım toplam 8.25 tl harcadım

canım hiç canını sıkma
benzer şeylerle ben de karşılaşıyorum
bu zamanda herşey pahalılaşırken tabiki tasarruf düşüneceğiz tabiki kampanya indirim takip edeceğiz

ben bana bişey katacaksa yeni bir yer göreceksem seyahat edeceksem tarihi yerlerde gezip tatil yapacaksam pek fiyata takılmam bunlar benim ruhuma yaptığım yatırımlar kendimi iyi hissederim
ama bunun dışında herşeyin fiyatına dikkat ederim de sorarım da kolay mı kazanılıyor par
neden herkes alıyor diye sürekli kıyafet alışverişi yapayım ki ya da hava atmak için maliyeti 5 lira olan yemeğe 35 lira vereyim?
herkes o kadar alışmış ki cebindekini son kuruşuna kadar harcamaya tam tersini yapan olunca hemen tepki gösteriyorlar

herkes istediğini yapsın ben gereksiz görüyorum kıyafete yemeğe harcamıyorum gezmeye görmeye harcıyorum belki kime ne
bana da çevremde ne gerek var kafanı çok takıyorsun diyen oldu artık sevdiklerim dışında kimseye indirimleri söylemiyorum yatırım tasarruf konularında bildiklerimi paylaşmıyorum
bu konuda seni üzmeye çalışanlara lafını esirgeme ki her seferinde kendilerinde konuşma hakkını bulamasınlar

Günaydın.
Oyhs aksam cooom gec uyucam tamam diyip erkenden uyumusum yine
Havasindanmidir yada geziyoruz yoruluyoruz ondanmidir uykum geliyo akdam hemen ya.

Dün manti (burada kulakli makarna diyorlar) yedik.
Icecekler caylar vs 50tl tuttu.
Ben ödedim.

Harcamam o oldu.

Ahh keske imkanim olsa uzun uzadiya kalipda doyabilsem buralara.

Gunaydinnn herkeseee

Kışın toralar birikim yaparız

Boşver in yazın gezmek de guzel oluyor

Biz de pazar denize gittik

Evden gotürdük hep

Sadece içecek aldık migros tan

Dün kıyma aldım biraz sebze aldım 50 lira harcadım

Bugün harcamam olmuycak diye düşünüyorum

Dolapta kabak var onu kiymali yemek yapcam

Dün bi de mısır aldım haşlayıp dondurucuya attım kışın yeriz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…