Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benimde su bidonu birikmez
aylık 100 tl kağıt para birikir birazcıkta bozukluk.
ayda 500 tl atılcağını bilsem hemen yapardım :)
İnşallah biriktiricem eşim para konusunda cüzdanımı boş bırakmaz aslında ama ben onları biriktirmek yerine ya lüzumsuz şeylere harcardim yada beraber dışarda harcardik istemesemde bittikçe paramı bırakır eşim 50-100 atamasamda 10-20 atarım diyorum hiç olmadı bozukluklar ne kadar az harcarsam hatta harcamazsam o kadar iyi ilk hedef k.k. sonra sarı kartı bitirmek

Benimde kart borcum azaldı.
200 tl kadar ödemesi oluyor.
borç bittiğinde o parayı birikime atıcam.

Merhaba hoşgeldin
farkına varman çok iyi olmuş zararın neresinden dönersen kardır
eline geçen paranın gideceği yer belli değilse ödeme vs. değil de harçlık niteliğindeyse mutlaka %30unu kumbaraya at belli bir miktar olunca da altına çevirirsin altın olunca bozdurması daha zor oluyor elin gitmiyor
geri kalan kısmıyla da geçinirsin böylece gereksiz şeyler almamış olursun
almak istediğin birşey olduğunda kendine 'Benim buna gerçekten ihtiyacım var mı?' diye mutlaka sor
ben böyle yapa yapa 1 senedir kıyafet alışverişi yapmadım eskiden gereksiz ne çok şey alıyormuşum kendimi hep almak zorunda hissediyormuşum
market alışverişinde de ihtiyaçlarım için indirim broşürlerini takip ederim sürekli kullandığım malzemelerde iyi indirim olursa stoklarım yağ pirinç deodorant sabun ped bulaşık makinesi tableti gibi
eskiden dışarıda yemek yemeyi çok severdim ama evlenince aynılarının evde çok daha uyguna ve güzele kaliteli malzemelerle yapıldığını görünce dışarıda yemeyi de baya azalttım

Kurban için 12 gr altın biriktirmiştik. Her ay bir gr aldık. Kurban parası 1250 tl imiş. 8 gr filan. Gerisi birikim şeklinde kalacak.
Bayramdan sonra ben de sıkıyönetim ilan edeceğim. Şimdi de evde olduğum için harcamıyorum. Dışarı da çıkmıyoruz çok.

eşim adımı paracıya çıkardı:) ama araba istediğimi biliyor kendininde hoşuna gidiyor bence oda tutmaya başladı gibi gibi kumbarama atıyor bozukluk
Eşim öyle kıyafet teknoloji falan meraklısı değildir,aburcubur ve sigara masrafı var,her sene bir de digitürk web tv üyelik satın alıyoruz 500 tl bu sene,az kazandığımız için biriktirmek zor oluyor onda bozuk varsa atmaya çalışıyorum aylık harçlıktan ayırıyorum vs eşlerin destek olması güzel :)
Ne güzel elinizde gr kalmış,bayram sonrası herkes bir kendine gelir,bende evde olunca harcamıyorum pek

Bayramin bittiği hafta biz tatilde olacağız. Her şey dahil otelimiz. Hastalık kaza bela olmazsa ki olmaz inşallah masrafımız çok olmaz. Sadece arabayla gidip gelcez, yolda yemek falan yeriz herhalde.
Tatil dönüşü bizde de sıkıyönetim olacak

bende altın hesabı açtım yarım gram aldım:) içinde kalan paralara alacağım:)

Cuma günü tatile çıkacağız. Çarşamba döneceğiz. Butik otellerde kalacağız. Bankada 1800 tl kadar para var. Bir kısmına dolar almak istiyorum ama bir taraftan da kalsın diyorum. Karttan harcamayız. Nakit kullanırız. Sabredeyim değil mi? Maaşa kadar cep harçlığı lazım daha

Selam kızlar. Alıntı yapmadım yeni gelen arkadaş vardı adını hatırlayamadım hoşgeldin. Bol birikimli günlerin olsun. İstikrarlı bir yapın olduğu belli harcamalara dikkat edersen birikiyor. Bende yeni katıldım. Baya sıkıntılı bir dönem geçirdik 5 gram biriktirdim o sıkıntıda bile.
Şimdi altın hesabım var her ay 1.5 gram kadar para ile altın hesabımda birikim yapıcam kısmetse

Bit pazarına bakıcam cumadan sonra.
Araştırıcam inş. Satabilirim.
Bende oğluma aldığım kıyafetlere oyuncaklara taktım. Ciddi para harcıyormuşum. Bayramlık almayacaktım annem almış. Sağolsun gittiğimiz yok herkes memlekette uzak gidemiyorux boşuna masraf oluyor ama almış.
Tarhanamı koydum dolaba şükür bitti işi baya oldu biraz annemle kayınvaldeme ayırdım pek yemezler
İlaçlarım var bugün 100 tl verdim
Ekmek su hariç para harcamadım.
2 tl. Kumbaraya attım.

Geçenlerde buzluğa bulgur pilavı koymuştum. Bugün çıkardım. Tadı bi değişik olmuş. Ama pirinç pilavı gayet güzeldi buzluktan çıktıktan sonra
Dolapta 3 tane patlıcan ve biraz biber vardı. Tatile gideceğimiz için küp küp kızarttım. Buzluğa atacağım. Şakşuka yaparım sonra çıkartıp

Pilav ilk kez duydum. Kalan pilavımı koymuştun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…