Küçük Düşün Büyük Olsun!

selam kızlarr..artık toplanın lütfen.. birikimler başlasın mornergis in de dediği gibi.. size kendi son durumumdan bahsedim ve birikime bugün itibarıyla başlayayım, daha doğrusu borç ödemeye:) biz aracı değiştirdik bizim aracı yakın bi arkadaşa 18 000 verdik. yeni aracı da 26 500 e aldık.. 7000 tl paramız vardı nakit devir işlemleridir falan yetmedi tabi farkı kapatmak için 4500 tl borç aldık..
neyse toparlim şuan aracımız değişti 4500 tl borcumuz var öncelikli vermemiz gereken ( asıl borçlar dışında). bayramdı gezmeydi derken masraf yapıldı baya, bizim ay başına kadar 400 tl paramız kaldı eşimle ikimize.. dolabımız dolu, erzak deterjan, et, kıyma falan herşey var.. tasarruf yapıp parayı yettirmemiz gerek bu ay.. önümüzdeki iki ayda elden aldığımız paraları vermemiz gerekecek..
bakalım Allah büyük en azından arabadan yana kafamız rahat oldu diyorum.. bugün itibariyle yeni kumbara yapıyorum, pek atamasam da bulunsun ( diğer kumbarayı bayram harçlıkları dağıtmak için açtım 160 tl çıktı).
benim tasarruf yapmam için yemek olayını evde halletmem gerek benim için en büyük tasarruf bu :)

Selamlar Hanımlar,
Bayramdan sonra nihayet evimizdeyiz. İnsan kendi düzenini çok özlüyor.
Kayınvalidemlerde şöyle bir durum oldu. Görümcem yaklaşık 2 sene önce 2. evliliğini yaptı. Bir önceki evliliğinden bir kızı var ki kendi yeğenim olsa bu kadar severim. 6 ay önce de ev aldılar. Ev kredisi görümcemin üstüne, tapuyu ortak tapu olarak çıkarttılar. Eşi de 35.000 liralık bir ihtiyaç kredisi çekmişti ev için.
Evlilikleri bir süredir yolunda gitmiyor ve bayramda boşanmaya karar verdiler. Eşi ihtiyaç kredisini kapatın, ben de tapuyu devredeyim dedi. Evin peşinatını zaten kayınpederim vermişti.Görümcem öğretmen ve ev kredisi üstüne olduğu için ihtiyaç kredisi çekemiyor. Zaten çekse de ödeyemez çünkü maaşı 3800 lira, ev kredisi 2000 lira civarı.
Öyle olunca krediyi ben çekip ödemeye karar verdim. 36 ay vade ile çeker öderim diye düşündüm. Parayı geri istemeyeceğim. Binbir hevesle döşediği evini kaybetmesini ve kızının mağdur olmasına göz yumamam.
Kimsenin böyle bir talebi olmadı benden. Hatta epey şaşırdılar teklif edince. Ama Allah güç kuvvet verirse çalışır öderim inşallah.
Mevcutta bir ihtiyaç kredisi ödüyorum. Akşam bankaya gidip konuşacağım.

elecda, cok üzüldüm yegenine, Görümcenin kizi icin yapmak istediklerin gercekden cok güzel. Bu zamanda senin gibi düsünen insan, kardes dahi bulmak cok zor. Tebrik ediyorum seni.
Sağol canım. Birinin yapması gerekiyordu. Ailenin zor günlerde birbirine destek olması lazım. Umarım verirler krediyi.

Güzel yürekli insan ...

Sağol canım. Birinin yapması gerekiyordu. Ailenin zor günlerde birbirine destek olması lazım. Umarım verirler krediyi.
Ne güzel düşünmüşsünüz işleriniz rast gitsin inşallah ..ev sahibi olmak kolay değil bu devirde ..Eminim görümceniz de size zamanı gelince borcunu ödeyecektir yalnız kalmamak destek bu zamanlarda önemli gerçekten

Biliyormusun ben hepdualarımda kızlarım,kendim ve eşim için Kadir kıymet bilenlerle karşılaştırsın diyorum. Hayırlı insanlara çıksın diyorum bütün yollarımız ne mutlu onların karşılarına senin gibi birisi çıkmış hacca gitsen belki bu kadar mutlu edemezsin senin adına çok sevindim. Rabbim sana da terfi olarak karşılık veriri.

Çok teşekkürler Zaten bu evi kaybederse mümkün değil tekrar ev alamaz. Aldığı evde güzel ve o zaman uygun fiyata denk gelmişti.

Çok teşekkürler canım. Benim de bir kız evladım var. Benim de dualarım seninle aynı. Hem kızım için hem de yeğenimiz için

Yeni okul belki sıkıntı olur ama saatler güzeldir. Ben hep tam gün gittim. Orta ve liseyi çok düzenli oluyor öyle.hem gün bitmiyor hem sabah gitmiyor.
Eğitim sistemi gerçekten çok çok kötü.
Özel okullara hiç güvenmiyorum devlette de ayrı sıkıntı.
Valla şimdiden düşünüyorum ne yapıcaz diye.

Ne kadar güzel ve iyi niyetli insansın.helal olsun.

Bugünde kışlık aldım biber barbunya ve dolmalık.hatta barbunya biraz daha almam lazım ucuzlamıyor.

Bayramda 2 gün evde oturduk. Gezince çok harcanıyor tasarruf devrine girdik eşimle.
Oğluma 35 tl 2li pijama aldım kışlık.mont ve botu kaldı.
Kombi bozuk yaptırılcak işsiz dönemde bozuldu çağrıcaz bu aralar fazla masraf olmaz inş.
Bakliyatlar alınıcak mercimek sordum 9 tl dedi kilosuna
Çok açıldık toplamamız lazım kendimizi.
Birde oğluma kitap alınacak 20 tl de tutar.
Haftaya da pazara gidip yüklü harcamaları kapamayı düşünüyorum. Sonra full evdeyim kısmetse.
320 tl de param birikti altın hesaba yatırıcam

Canim oncelikle gorumcenin durumu cok can sıkici olmus.
Yani ilk evlilikden sonra 2. Mutluluk yakalayamamk zaten yeterince uzmustur onu.
Sonra senin yaptigini helede su zamanda sanirim bir cok kisi yapmaz.
Insanlar kendi oz kardeslerine bile bu iyiligi yapmiyorlar.
InsAllah senin onune hep daha guzelleri cikar.
Daha fazlasi senin olur.
Allah yardimcin olsun odeme kolayligi versin

Son düzenleme:
Evett selamlar.

Esim geldi ise basladi.
Gelirken 5 cesit peynir
2 cesit misir unu kahvaltilik kasar eski kasar sucuk recel almis
Bir de trabzon ekmegi 1 hafta yeriz artik koccaman

Peynirler bana ozel
Tulum,eski kasar, yayla peyniri,lor,kuymaklik diye gidiyor :)
Birazini buzluga kaldirdim hemen.
2 kiloda tereyag almis (bizim evde tereyag cok tuketilir)
Tuzsuzdu ben tuzladim onuda bolup buzluga kaldirdim.

Ay buzluk artik eror vercek.
Dili olsa yeter da yeter dicek.

Kalan kemikleride hasladim etlerini ayirdim kurufasulyelere falan katicam buzluga koydum.

Ben cok etci degilimdir esim ve oglum etcidie.
Kiyma cektirincede birazini hemen kofte yaptim sekil verip oyle koydum buzluga

(tekrar cozdurup kofte yapip tekrar dondurmak istemedim elimin altinda kolaylik olsun yemegim olmayinca hemen yanina pilav salata)

Evdeyim gunlerdir en son market harcamam disinda para harcamadim.

Ama parada biriktiremedim.

Olan zulam var 600tl baska nakit param yok.

Bugun et kavurma tazefasulye pilav var.
Biber dolmasida vardi dunden oglumla huplettik

Merhaba kızlar
elecda çok güzel düşünmüşsün. Bunu düşünebilecek güzel bir yüreğin var. Tebrik ederim seni...

Bir kaç gün sonra yurtdışına çıkacağız. Dönüşte artık kemerleri sıkmaya başlarız. Eylül maaşı ile birikim yapamayız sanırım ama ekim de başlarız inşallah.

1 Eylül - 1 mart arası 15 parça kıyafet almak üzere söz verdim kendime. Çorap ve iç çamaşırı hariç.
Bakalım uygulayabilecek miyim...

Kızlar buzdolabı boyunca derin dondurucu almak istiyorum. Benim ki mini buzdolabı boyunda. Bana yetmiyor artık. Şu anda hem o, hem de buzdolabının ki tıklım tıklım.
Önereceğiniz bir marka var mı?

Valla harikasın ne diyeyim

Çok teşekkürler canım.

Yaşadığı çok büyük hayal kırıklığı tabi. Bir de kızı için çok sıkıntılı bir durum. Kız 1 yaşındayken ayrıldılar ve eşi yurt dışına gitti. Kızı babasız büyüdü. 2. eşine baba diyordu. Şimdi o da gidiyor. Olan hep çocuklara oluyor zaten. Amacım çocuğun düzeninin daha fazla bozulmasını önlemek. O da bizim evladımız sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…