Birikime 2yıldır merak saran biri olarak bildiklerimizi yada eksiklerimizi burdan anlatarak,ögrenerek,paylasarak güzel birikimler yapıcaz insAllah.
Daha önce 1yılda 10.000tl lik altın yatirimi yaptim
Daha sonra 1sene icinde kumbara yöntemiyle 16.000tl biriktirdik.
Bu yıl yine devasa bi kumbarayla birikime devam ediyoruz.
Bakalım bu birikimde 3.senemiz
Kumbara dolana kadar acmıcaz yine.
Ama 6aydami dolar ama 10aydami bilmiyorum
Amacimiz cabuk doldurmak degil
Yavas yavas kendimizden cok da kısıtlamadan ilerlemek.
Acelemiz yok çok şükür
Yavaş ama emin adımlarla hayale doğru gidiyoruz
Bu da 2aylık kumbaramız
Eki Görüntüle 1786116
bereketli oksun ins yeterki isteyelim birikiyor bi sekildeMasallah :) bu postu attiktan sonra ne kadar biriktirdiniz merak ettim. :)
Biz cok birikim yapamiyoruz ne yazik ki. Son iki senedir falan yerimizde sayiyoruz diyebilirim. Atandigimda ayri sehirlerdeydik iki ev masrafimiz oluyordu... Tayinle geldim bir sene oldu geleli. O arada ne yaptik ne ettik belli degil. :) hic biriktirmedik degil tabii, odemesi yuksek gune falan girmistik, cok sukur ama gezmeyi sevince zor oluyor. Su anda da cocuk plani yaptigimiz icin birikime oncelik verdik. Cok sukur guzel biriktirdigimizi dusunuyorum. Kredi kartlarina olan borcumuzun cogunu kapattik. Her ay duzenli olarak belirli miktar kenara koyamiyoruz ama tardis kulubesi kumbaram var, elimize gecen bozukluklari oraya atiyoruz. Etrafta buldugum kagit paralari da (5-10-100 fark etmez yeter ki cuzdan disinda goreyim) cekmecelere sikistiriyorum ve o parayi unutmus gibi yapiyorum. Fena para birikmiyor. :)
Aynen bizde öyle..Eşim emekli olunca istediğimiz bir ege şehi yada kasabasıda olr..Bakalım Rabbim nasip edecekmi?Allah herkesin gönlüne göre versin..bende ege de bir deniz kasabasında yaşamak istiyorum ilerde..Herşey nasip tabi..Denizi görmek rahatlatiyor beni ..
Aynen bizde öyle..Eşim emekli olunca istediğimiz bir ege şehi yada kasabasıda olr..Bakalım Rabbim nasip edecekmi?Allah herkesin gönlüne göre versin..bende ege de bir deniz kasabasında yaşamak istiyorum ilerde..Herşey nasip tabi..Denizi görmek rahatlatiyor beni ..
ayyyy çok teşekkür ederim...ne diyeceğimi bilemedim vallahi....senin bu istekler konusundaki mütevaziliğini hep takdir etmişimdir... senin şartlarında olmayan birinin bile, ne bileyim daha iyi bir evde oturma, her istediğinde evin eşyalarını değiştirme, her gün o mekan senin bu mekan benim gezme vs. gibi istekleri olur.... bunu aşmış olmak, sanırım kendini bilmek oluyor... :)
maddi anlamda doyuma ulaştırdığı gibi, manevi anlamda da doyuma ulaşanlardan eylesin cümlemizi Rabbim...
Ben de Meyra'ya katılıyorum. İyi ki böylesin Papatya. Doyumsuz insanlar bana hep itici gelmiştir. Sen mevcut olduğun konuma rağmen alçakgönüllüsün. Kariyerin olmasına rağmen bunun kişiliğinin önüne geçmesine izin vermeyen bir yapın var. Annen baban gerçekten çok iyi yetiştirmiş seni. Daha önce de dediğim gibi gurur duyulacak bir evlat, bir eş ve annesin...ayyyy çok teşekkür ederim...ne diyeceğimi bilemedim vallahi....
çok şükür kendimi biliyorum ve çevremdeki insanlar gibi değilim. öyle olmadığımı düşünüyorum en azından...
adımın önünde geçen unvan insanın başını döndürecek cinsten aslında... ülke şartlarına göre iyi de kazanıyoruz. Ama yem benim hem de eşimin öyle çok lüks harcamalarımız yok. Ben ara sıra kıyafet olayını abartsam da.....inançlarımın kuvvetli olmasına bağlıyorum ben bunu... bilmiyorum belki yapım bu....
Eşimin ve benim tek konuda açgözlülüğümüzvar. Oda gezmek. Oğlumuzla çok daha fazla vakit geçirmek ve anı biriktirmek istiyoruz.
Tekrar teşekkürler canım
aman aman aman....Ben de Meyra'ya katılıyorum. İyi ki böylesin Papatya. Doyumsuz insanlar bana hep itici gelmiştir. Sen mevcut olduğun konuma rağmen alçakgönüllüsün. Kariyerin olmasına rağmen bunun kişiliğinin önüne geçmesine izin vermeyen bir yapın var. Annen baban gerçekten çok iyi yetiştirmiş seni. Daha önce de dediğim gibi gurur duyulacak bir evlat, bir eş ve annesin...
İyi ki doğdun güzel anneKızlar bugün benim doğum günüm <3
Çok teşekkür ederim amelia2bir yudum mutluluk KIZLARIMCANLARIM iyi ki dogdunuz
bu ay kredı kartlarını ve elden aldıgımız borcu odeyebılecek mıyız bılmıyorum
Cnm ev kaç m2 yada şartlar neler bilmiyorum ama biraz fazla tutmuş gibi geldi bana ben 50 liraya yaptırdım bu sene daskıÇok teşekkür ederim amelia2
Ben de bugun dask poliçesi yaptırdım 250 tl tuttu ama içim rahatladi simdi.
40 tl pasta için verdim.
5 tl de ekmek ve poğaça aldım.
Muvekkilimin birisi incir getirmiş sağolsun.
Canım anadolu sigortadan yaptırdım. Fiyat standart imis. Evin metrekaresine göre fiyatlandırma yapılıyor.Evim 140 m2. Ayrıca risk faktörleri de fiyati etkiliyormus. Yer güvendiğim yer olunca farklı yerlerden fiyat alma gereği duymadım. Yaptirdim. Gece gündüz sallanıyoruz geciktiremezdim.Cnm ev kaç m2 yada şartlar neler bilmiyorum ama biraz fazla tutmuş gibi geldi bana ben 50 liraya yaptırdım bu sene daskı
Mutlu yıllara evlatlarinla saglikla insCanım çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim canımMutlu yıllara evlatlarinla saglikla ins
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?