Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar

beren_naz zamanla alışacaksın merak etme bende ilk zamanlar çok heyecan yapıyordum ama dikkatli olmak lazım malum trafik de erkekler çok sabırsız ve kadın isen malum daha hafife alıyorlar
Ama bilmiyorlar ki kadın isterse yapar

MissMoonTwilight yeni işin hayırlı olsun sen acep izmirde kamuda çalışıp sıkıntı yaşayan istifa eden arkadaş mıydın?

Günaydın kızlar...
Bilezik yolunda adımlar atılmaya başlandı mı bakalım? :)
Hadi hayırlısı...
Kızlar çocuklar küçükken ne biriktirdiniz o kar...Büyüdükçe masraflar da artıyor işler zorlaşıyor haberiniz olsun...şimdiki aklım olsa çok erken başlardım bu işlere...çevreme bakıyorum hiç ummadığım kişiler deli gibi para biriktiriyor...Dün bir arkadaşımla görüştüm benim teşviğimle altın hesabı açmıştı 70 gr altını olmuş...zorlanıyorum ama mecburum diyor...bu lafı duyunca ben de kendimi bir kez daha gözden geçirmeye karar verdim...iki sene kaldı üniversite hayatımızın başlamasına...şimdi ne yaptım o... Allah yardımcımız olsun

Günaydınlarr
Memleketten dönüş yapıldı,kışlıklar kapıp gelindi,bayram harçlıkları toplandı nerde kalmıştık?Bilenzik mi yapıyoruz dediniz bende varım o halde zor da olsa yapmaya çalışacağım herşey birlik beraberliğimiz için kendimiçin birşey istiyorsam namerdim

Günaydın genşler.
15tl zulaya (bilezik parasina) gitti bile.
Ben okul icin kalem silgi ve a4 kagidi harici bisi almadim.
Formayida cuma alicam insallah.
Cantamiz bu senede idare eder bizi yikadim
Defterlerde verildikce aliriz artik.
Marketlerden falan aliyorum.
Kalin renkli kaplilardan aliyorum defterlerini guzeller .
Yedekde bolca boya, resim defteri, kalem varmis.

Ama yinede okul baslayinca istekler bitmiyor.

Bu yil oglumu etut merkezlerine vermicem.
4000tl kapi aciyorlar.
Ozel derslerde pahali sanirim.

Bir sure takip edicem sinav sonuclarini zaten birlikde ders calisiyoruz olmadi okul etutlerine gider.

Kurabiye yapasim var benim erbaslar araniyorlar.
Yicek bisi yok mu?
Ama yemek gibi degil!
Ne gibi?
Meyve gibi de degil?
Nöy nöy
Dertleri pasta kurabiye turevleri.

Alisiklar.

Ozellikle benim sıpa en sevdigidir ev kurabiyesi.
Portakal kabuklarim bitti.
Portakal cikinca portakalli uzumlu kurabiye yaparmisin diyor.

Yaz sezonunu gezmeleri kapattik biz.
Daha iyi biriktirebilecegimi varsayiyorum bakalim.

Tüm kısı evde sicak kahve gunduz kusagi tv programlari ve ev islerine kendimi adayarak gecirme planindayim :)

Yaaaa çok love be.

Limit koymadim zaten canim ama hediyelik teneke biside olmasin ki satarken kaybimiz olmasin

Yazdim hemen karalisteye
Bu is cok guzel olacak !

Güncellerceeee

Bens
2_ ege_sny
3_ zelalke
4_ M muhendiseylul
5_ E Esila09
6_ elecda
7_ hawar
8_ @algernonacicekler
9_ beren_naz
10_ mornergis
11_ chericherilady
12_ sempatik_kiz
13_ nazenin9320
14_ @Papatya
15_ bir yudum mutluluk
16_ @meyraa
17_ _bloom_
18_ aysenn__
19_ @Seyhan77
20_ gulfemhatun
21_ KIZLARIMCANLARIM
22_ joeyfun

Gercekden bu bilezigi ortaya atarken ula 5 kiside olsak benim gazlanmama yeter be diyerek anlik attim.
Ama kocaman 22 kisi = 22 bilenzik olduk ya.

25 olsak ya diyim mi?
Ordan gizli gizli bakanlar!
Benimde bilenzigim olsa keske diyenler!
Neden olmasin ?
Acep yapabilirmiyim ki? Diyen. Yaparsin.
Benide yazarlar mi ki? Diyen kuzu kazirim bile.
Gelsene.

beren_naz

MissMoonTwilight yeni işin hayırlı olsun sen acep izmirde kamuda çalışıp sıkıntı yaşayan istifa eden arkadaş mıydın?

Teşekkür ederim :)
Bi an ben miydim diye düşündüm İzmir'i görünce :)
Şaka bir yana daha önce yarı resmi-özel nitelikli bir kurumda çalışıyordum. Daha yeni devlete atandım. Ama şehir tutuyor :)

bir yudum mutluluk kesinlikle dığru diyorsun..Çocuklar küçükken ne yapılırsa o gerçektende..Büyükdükçe daha zor oluyor..isteyince gene birikir ama dahada zorlanarak(Benim büyük kızım bu yıl 3. Sınıfta üniversite..Ne eksiği ne masrafı bitmez..İhtiyaçlarda isteklerde tam gaz..Kendimizden kısabiliyoruz ama çocuklar isteyince kıyamıyoruz(mecbur almaya çalışıyoruz..Herşeyin hayırlısı inş

O yüzden benim bu iki yıl iyi sıkmam iyi biriktirmem gerekiyor canım...yaparım Allah'ın izniyle...İki çocuk aynı anda üniversite okuyacak...farklı şehir olursa daha da zorlar beni...aynı yer olursa ikisi için ev tutarım diye şimdiden düşünüyorum...hayırlısı olsun inşallah...

Bu ara hep aklımda bireysel emekliliğe girmek var...küçük bir tutar da olsa gireyim diyorum...orada da küçük küçük biriksin diyorum...her ay aldığım gram altın miktarını da arttıracağım...benim kışın daha iyi birikiyor...şu okul masrafları bir bitsin de sıra biriktirmeye gelsin...

Geçende bir yerde okudum. Bütün birikimlerinizi bir bankada toplamayın diyordu. Benim bütün hesaplarım kolaylık olsun diye yıllardır çalıştığım bir özel bankada. O yüzden bireysel emeklilik için devlet bankası araştırıyorum...niyetim girersem 56 yaşına kadar sistemde kalmak...

Bence mantıklı bireysel emekliliğe başlamak kendim için özellikle çünkü zorunlu olarak kestikleri için mecburen birikim yapıyosun 56 yaşını bekliceksen de daha mantıklı

Bizde bes oduyoruz bizimde amacimiz insallah 56 yasi doldurmak.
14 senemiz falan var.
Odeniyo bir sekilde baslayinca.

Bende bireysel emekliliği arttırmayı düşünüyorum kesildiğini hiç farketmiyorum bile otomatik katılımda zaten çıkarken kesinti yapmıyolar
Bizimki hesapdan cekiliyir otomatik odemede
350tl oduyoruz diye biliyorum.
Aksam yine bi sorim esime.
Ara ara dondurdugumuz zamanlar oldu.
Daha azla baslamistik hatta basta.
Suan 6 senelik odendi sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…