Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evet bes de iyi oluyor..biz de ödemiştik..10 yılı doldurunca ev alacağız diyr çektik..bize ilaç gibi geldi..Eşim şimde gene ödüyor hem bana hem kendine..birini büyük kızıma çeyiz oarası yaparız diyoruz..Diğerinide küçük kızımın eğitim masrafları için yada çeyiz için düşünüyoruz..Akmasa da damlar ..yatırım amaçlı ödüyoruz bakalım..Rabbim güç kuvvet versinde biriktirebilelim)

Selamlarrr
Ah imkanım olsa da 23. Kişide ben olsam keşke ama bütçemiz bı bilezik almaya müsait değil ne yazikki ama ata falan hedefim ya bilmiyorum belki bilezikler olur ama şimdi alırım diyip alamamakta var

Bu arada kışlık karımın bı çoğunu bende hazırladım 20 büyük kavanoz domates sosu yaptım memlekette yaptım domatesin kilosu 60 Kr idi sonra 4 kavanoz kaysi reçeli bir büyük kavanoz vişne reçeli bir büyük kavanoz kaysi marmelati yaptım bakliyatlarimida 4 er kilo aldım getirdim oradan gelirken bulgurun salcami kuru kaysimi kuru nanemi peynirimi( 10 kilo) annem yaptı 5 kilo kadar süzme yoğurt yapmış soğan sarımsak falan koymuş sağolsun yine kv de epey birşeyler hazırlamış hafta sonu dondurucu aldık 600 TL arcelikten onun içinde 4 paket taze fasulye 3 kilo dolmalık biber 2 kilo kadarda sivri biber doğrayıp koydum bu günde domates koyacağım inşallah. Haftada turşuları mi kurdummu kışın meyve ve yeşillik haricinde gıda almayın artık

Maşallah arkadaşım, bereketli olsun allah güle güle yedirmeyi nasip etsin.

Bereketli olsun afiyetle tuketilsin

Cok isterdim 23. Kisi olun ama tabiki herkesin geliri butcesi farkli.
Ayrica hosgeldiniz.
Hep birlikde birikimler paylasimlar yapmak ümidiyle ozaman

Son düzenleme:
Ben de biber ve dolmalık biber kuruttum. Kayısı reçeli yaptım. 10 kavanoz domates sosu hazırladım. Buzluğa fasülye, bezelye, barbunya, biber, domates falan koydum. Salça yaptık kuruma aşamasında şu an. Kış için gıda ve temizlik malzemesi stoğu yaptım biraz. Bu pazar da turşularımı kurarım, belki biraz daha domates yaparım.

Ya ben bu dolma biberi neden daha once buzluga koymayi akil edemedim.
Suan kendime acayip kizdim.

2. Defa da cikardim pisirdim valla kışa kalmadan bitecek.
Nefis kolay pratik oluyor.
Tabi dolmaliklarda koyden onunda tat olarak etkisi vardir.

Hemen 3-4paket daha alip koyucam

Bereketli olsin agiyetle tuketilsin

Cok isterdim 23. Kisi olun ama tabiki herkesin geliri butcesi farkli.
Ayrica hosgeldiniz.
Hep birlikde birikimler paylasimlar yapmak ümidiyle ozaman
Çok teşekkür ederim birikime son gaz devam bilezikler çok cezbediyor insanı ama işte malum ben yine bilezik için çabalayan listeye girmeyi mi ne olur ne olmaz biriktiremem falan

Ayrica bisi eklicem ben kurban etinden ozellikle yagli kisimlarindan yada kemiklerden falan kaziyip minik minik dogradim yagindanda koydum.
Her yil yapiyorum.
Ugrastiriyor biraz ama degiyor.

1 avuc ici kadar olcak sekilde posetledim.
Her dolma yapisimda cikarip cozdurup atiyorum icine.
Kiymayi cok sevemedik biz dolmalarda.
Ama bu et boyle minnak minnak cok guzel oluyor

Bende sizden gördüm geçen resmini atınca bende koydum biraz dahA koyacağım insallahh hazırda hemen çıkart doldur pişir sizede afiyet olsun bu arada

Çok teşekkür ederim birikime son gaz devam bilezikler çok cezbediyor insanı ama işte malum ben yine bilezik için çabalayan listeye girmeyi mi ne olur ne olmaz biriktiremem falan
Yedeklere aliriz sizi 22+1 gideriz.
Belli mi olur belki bizden önce biriktirirsiniz.
Bereketli geliyor bizim birikimler dimi zelalke

Aha dayiya sor

Ben dolamada eti hiç bir türlü sevemedim ya genelde tavuklu yapıyorum kemikli göğüs alıp etini dogruyorum kemiğinde parçalayıp tencerenin altına koyuyorum hem tencerenin dibi tutmuyor h lezzetli oluyor hemde kemikteki etler daha kolay çıkıyor genelde kuru dolmada yapiyorum

Bende sizden gördüm geçen resmini atınca bende koydum biraz dahA koyacağım insallahh hazırda hemen çıkart doldur pişir sizede afiyet olsun bu arada
Cok tesekkur ederim.
Bi de havasini cektirip oyle dizince az yer kapliyor
Bende komsumdan gordum.
Ya cikarinca curuk gibi olur dedim buzlu buzlu doldurcaksin hemen pisirceksin dedi.

Nasil pratikmis oyle.
Tohumunu bosalt yika yok.
Hemen pıt pıt dolup 30dk pisiyor.

Yedeklere aliriz sizi 22+1 gideriz.
Belli mi olur belki bizden önce biriktirirsiniz.
Bereketli geliyor bizim birikimler dimi zelalke

Aha dayiya sor
Tabi neden olmasın biriktirebilirsen inşallah resimlerini çekip atarım ata biriktirirsen onunda çekip atarım hayirlisibinsallah

Damak tadi demek ya
Ic harca sivribiber et ve sumak katinca bi bayildik biz.
Kuru dolmada nasil guzel oluyor.
Bir dizi benimde alasim var kisin bol sumakli acili yeriz.

Yemek derdi olunca insan hep pratik degisik seyler ariyor dimi.

Bende pipetli çektim havasını biber koymak aklımda bile yoktu sizden görünce hoşuma gitti

Tabi neden olmasın biriktirebilirsen inşallah resimlerini çekip atarım ata biriktirirsen onunda çekip atarım hayirlisibinsallah
Kucuk dusunucez buyuk olucak.
Bence yaparsiniz sizinde bizler gibi azicik motiveye ihtiyaciniz var.
Nekadar birikirse kocaman 6 ayimiz var.
Siz bizimle kalin
Bizimlesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…