Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın...
bir saattir uyuyamıyorum diye diye benide uyandırdı sıpam. Sonunda pes edip interneti açmasınada izin verdim. İnşallah alışkanlık yapmaz.
İnternete çok düşkün zaten,bide uyumazsam oynarım diye algılarsa yandık. Öte yandan sınavıda var...
Bende böyle izin verip verip pişman oluyorum. Hiç otoriter bir anne olamadım,keşke olsaydım

Günaydın kizlar.. bakalım bugün nasil geçecek :) ben para harcamamada kararliyim. Eşim dün 150 tllik yakit koymuş arabaya, onunla yolculuk yapmışlar. Karttan çekmiş onda da pek birşey kalmadi. Ve maaslarimiza daha 10 gün var.. Bakalım nasil olacak

Sen pc den kalk dediginde sorun cikarmiyorsa korkma bence.
Yani teknolojiden malesef uzak tutamiyoruz.
Onemli olan soz dinlemesi
Benim oglumda vakit gecirir hatta sadece hafta sonu belli saat izin veren arkadaslarimla mukayise ederiz.
Oglumum dersleri daha iyi ondan mesela.
Cocugun akli kaliyor bu seferde.

Oglum girer pc (okul doneminde saati azaltiyorum) 1 saat girdi diyelim bukadar yeter kapat odev yap kitap oku ya da dinlen dedigimde ikiletmez kapatir.
O konuda uzmedi hic beni.

Fakat yaz tatili boyunca uzun sure girdi yani evdeydi sıkildi cok mudahale etmek istemedim.
O da ipin ucunu kacirdi.
Okadar fazla vakit gecirip beynini ve gozunu yormasi uzdu beni.

Neyseki okulla beraber duzene girdik.

Günaydın oglum okula baba işe gitti.
Ev bana kaldi ya da ev isleri diyim.
Bulasik yataklar öylece duruyor.
Yarin hava sogucakmis 10 derece duscekmis dediler sabah haberlerinde.

Okulda secmeli ders icin kagit yollamislar
Ingilizce ve yazaligi onlar secip koymus 1 tanede bizden istemisler zeka oyunlari ebru sanati degisik diller vardi aslinda isterdimde oglum matematigi secmek istedi.
Ona biraktim.

Gitar kursunu birakmisti okul bitince tekrar kursa razi etmeye calisiyorum ara verdi simdi gitmek istemiyor.

Okulda acilirsa kurs giderim dedi özel dersi istemiyor.

Artik buyuyolar ben kararlarina secimlerine müdehale etmek istemiyorum.
Secenek sunuyorum biraz olumlu yonlerini anlatip gozune guzel gostermeye calisiyorum artik ikna olursa diye gerisini ona birakiyorum.
Son söz onda.

Ahhh cocuk buyutmek zor zanaat azizim.

Uyusam mi islere mı girissem bilemedim.
Yatak gel diyor :)

Günaydın kızlar
Oğlumla pc yüzünden tartıştık biraz. Canım sıkıldı sabah sabah. Normalde ben bırakıyordum okula. Öyle çok kızdım ki. Kendin git dedim. Gitti.

Şimdi spor yapayım. 2 günde 1400 gram gitti. Çoğu ödem zaten. Sonra da duşumu alıp hazırlanıp işe giderim.

tr_lelli haklısın aslında,geçen yıl derslerinde gerileme falan olmadı ..ve evet aklı kalıyo..

şimdilik tamam bitti dediğim gibi kalkıyo ama sonrasından endişeliyim.

bide benimde saatle yada okul başladığı gün bilgisayarı tamamen ortadan kaldıran arkadaşlarım var..ben onlardan etkileniyorum galiba..arada fark varmı diye düşündüm şimdi..evet var..ama dediğin gibi bizimki sanki biraz daha iyi gibi..

Gunaydinn kızlar

Kışlık karımın bitti sayılır çok şükür rabbim
4 poşet karniyariklik patlıcan
4 poşet taze fasulye
3 poşet dolmalık biber 3 poşet salatalık koydum dün
3 kavonoz turşu kurdum 5 lt lik kavonoz

Bu arada cumartesi günü kombiye bakım yaptırdık 60 TL ödedi eşim ama
Kombinin 500 TL kim masrafı varmış bir an önce yaptırın soğukta falan bozulursa öyle kalırsınız falan demiş kombide 18 senelik falan bilmiyorum ne yapacağız

Benim 2 arkadasim gecen yil kendileri mukayise ettikleri icin benimde dikkatimi cekti.
Bi tanesi dediki iste benim oglum icin ya sen yasak koymuyosun ama dersleri gayet guzel ama ben nerde yanlis yapiyorum hafta ici laptopu hic vermiyorum sakliyorum dedi..
Yani bu belki pc alakali degil cocugun algı, dikkati, dersi sevmesiylede alakali.

Benim oglum dersi derste dinleyen tayfadan.
Yani ne islediler falan anlatir bana

Bi konu hakkinda calisiyorsak bunu hoca kursta anlatti
Bunu derste anlatti diyor bende ordan anliyorum demek dersi dikkatli dinliyor ki anlamis.

Dun mesela biraz sikayetciydi anne 6 kisi gruplasma var dersi anlamiyoruz surekli konusuyorlar dedi.

Ogretmenler dagitmis onlari ama yinede ses oluyormus.
Gecen seneki sinifimizda boyle seyler yoktu dedi.

Oglum gurultu ses de sevmeyen sakin bir cocuk.

En korktugumda dikkatini bozacak birileri olmasiydi.
Sikayet ederim o cocuklari
2 tanesi gozume batti zaten ders kaynatma kafasindalar.

Sinifini degisim istersen dedim.
Bu hafta gozlemlesin olmazsa degismeyi dusunuyorum sinifini.

bizim çocuklar çok benziyo galiba huy olarak..benimkide dersi derste öğrenir..öyle evde harı harıl ders çalışma modunda olmadı hiç ama dersleri ağır olmasına rağmen,gayet iyiydik şimdiye kadar..inşallah bundan sonrada böyle gider..allah hepimizin çocuklarına zihin açıklığı versin,emeklerini boşa çıkarmasın inşallah

Amin canim
Biz yazililara beraber calisiyoruz.
Cunku soru cevap seklinde calismayi cok seviyor.

Ayrica ben okuyorum o dinliyor aklinda daha iyi kaliyor sanirim baskasi okuyunca.
Bizlerde hikaye dinler gibi dinlerdik hatta canlandirmaya calisirdik gozumuzde falan.

Canları sağ olsun hepsinin.
Allah saglik versin.
Duzenli calisma ve konusarak halledilmicek bisi yok.

Ayy bende öyleyim çocukların yataklarını mutfagı topladım bi kahve yaptım kendime kitap mı okusam salonu mu temizlesem kaldım böyle...

Günaydın..

Çoook şükürki, dopdolu bir ay geride kaldı.
Haftasonu eşimin amcasının kızının düğünü vardı.
Anne çok o çok küçükken intihar etmiş, rahatsızmış, ztn denemeleri oluyormuş
Babada yıllar içerisinde aniden ölmüş.
Evet çok üzücü ama bu kızımız duygularını kaybetmiş, samimi gözüküp herkesi kullanmaya başlamış bütün aileye kan kusturmaya başlamıştı. Herkes babanın hatrına sustu, öyle iyi adaletli dağ gibi adammış.
Herşeyin en iyisi olacak, en birinci ben olucam derken eline yüzüne bulaştı, çok kötü bir düğündü, kendide çok vasattı sinirli ve gergindi. Açıkçası iyi oldu diyorum, çünkü beni de çook üzme çabaları oldu ama ciddiye alan yok :)
Görümceme binbir yalanla saç yaptırdı, gelin kuaförüne gitmedi, amaa iki gelinlik almış, gelinliklerin ikiside sorunlu, çok üzüldü ama teslim alırken nasıl almış anlamadık. Uzun duvak almış, düğün boyunca koluna dolamış öyle gezdi. Gelin çiçeği yoktu. Düğünde toplamda 1 saat 45 dk takı sürdü ama herkes çeyiz yaptığı için çogu foto çekimi. Gelin ve damat 15 dk oynadı pistten indi, insanlar kendi kendine eğlendi! Gelin ışıklandırmayı beğenmedi diye çok geç çıktı, düğünü iptal ediyormuş. Erkek tarafı bi tuhaf, aşırı içtiler, herkes rahatsız olup kalktı, çok silah attılar, çocuklar korktu. Salonun ortasında Gelinin üzerinden takı kurdelesini çekip aldılar gelin dondu kaldı.
Bekar arkadaşlara tavsiyem, gelin olduğunuzda hep gülün kulağınızı kapayın.
Evet aksilikler oluyor ama ben söz vermiştim ve çooook güzel geçirdim, çok mutluyduk, tadını çıkardık, eğlendik, biz iyi oldukça davetliler eğlendi, herkes bizim enerjimizi konuştu.
Bu kızımızın benim düğünümdeki tavrını hatırlıyorumda, iyi bir ders olmuştur.
Not: Normalde vallahi böyle demem ama, o kdr üstüme geliyorki, anlatamam, eşimi de benden kıskanıyor. Anne vefat edince kayınvalidem büyütmüş, bir nevi kıskanç görümce modunda.

Günaydın kızlar. İki gündür cok yoruldum. Surekli bi koşuşturmaca. Bugün de evi şöyle bi süpürüp silicem mecbur. Ufak oğlum yaşı gereği yerlerde sürünüyo. Dünden yemegim var aksam için.Allahtan bir de o işim yok. Bir an evvel hafta sonu gelsin istiyorum. Forumu bile takip edemedim vallahi.
Bu hafta kenara para koyamam maalesef. Masraf bitmiyo bi türlü. Okullar açıldı ya..
Hepiniz kendinize iyi bakın. Allah hepimizin birikimlerine bereket versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…