Bizim de yardımcımız var. 4 yıldır kızıma bakıyor. Bu sene kızım tam gün gidiyor okula. Buna rağmen hem ikinci olursa yine o baksın diye hem de bize de o baktığı için devam ediyoruz. Yemek, ütü, çamaşır, temizlik hepsini hallediyor sağolsun. Ben 1800 lira veriyorum. Ayrıca sigortasını da yatırıyorum.
Buna rağmen akşamları sürekli bir evi toparla vs. ile uğraşıyorum. Anlamadım gitti
Ben makarna yayla corbasi yaptim.
Evi supururken silerken piştiler..
Evi supurdum sildim.
Toz almam icap ediyor.
Kofte kizartirim bi de.
Oglumu alicam 15dk sonra.
Sonra disari cikmicam daha umarim bisi lazim olmaz artik bende disari cikmam.
Islerim bitmisken azicik uzanmayi hak ettim sanki.
Oglum sabahci yalelli makarna,pilav, çorba genelde son dakika yapılan yemekler... çok erken yapınca, akşam tekrar ısıtmak zorunda kalmıyor musun?
1400 lira ile başladık. Her sene Ağustos'ta 100 lira zam şeklinde konuşmuştuk. Geçen ay 1800 oldu. Genelde ev işi yapan bakıcıların maaş aralıkları bizim buralarda bu şekilde. Aldığı paranın her kuruşunu hak etti valla şu zamana kadar.anlatmaya çalıştığım da o zaten... ev işi hiç bitmiyor... :))
sen benden de çok veriyormuşsun... bi de benim üç çocuk...
Oglum sabahci ya
Birazdan gelecek.
Mecbur yemek bulundurmam lazimdi.
Mikrodalgada isitiyorum ben
1400 lira ile başladık. Her sene Ağustos'ta 100 lira zam şeklinde konuşmuştuk. Geçen ay 1800 oldu. Genelde ev işi yapan bakıcıların maaş aralıkları bizim buralarda bu şekilde. Aldığı paranın her kuruşunu hak etti valla şu zamana kadar.
Aynen canım. Kızımı okula kaydettirirken de beklentilerimi düşündüm. Can güvenliği, ısınma problemi olmayan sınıf, temiz tuvalet ve yemekhane, şuur sahibi öğretmen. Beklentilerim budur. Ülkemizdeki eğitim sisteminden beklentim de sadece benim yapmaya çalıştıklarımı bozmaması, çocuğumun kişiliğine zarar vermemesi. Akademik hiç bir beklentim yok okuldan.ben de yıllık % 10 zam yapıyorum... bu yardımcıyla üçüncü senemiz....benim bakış açım da aynı... güvenilir, çocuklarımı gözüm arkada kalmadan bırakacağım bir insanın bana yardımı parayla ölçülemez... hiç bir iş yapmasa da, aldığı parayı hak eder... :)
Aynen canım. Kızımı okula kaydettirirken de beklentilerimi düşündüm. Can güvenliği, ısınma problemi olmayan sınıf, temiz tuvalet ve yemekhane, şuur sahibi öğretmen. Beklentilerim budur. Ülkemizdeki eğitim sisteminden beklentim de sadece benim yapmaya çalıştıklarımı bozmaması, çocuğumun kişiliğine zarar vermemesi. Akademik hiç bir beklentim yok okuldan.
mikrodalga büyük rahatlık bence, ben de almayı düşünüyorum evime geçince.. bu aralar bakınıyorum fiyatlar falan nasıl diye.. almaya tam niyet ettiğimde senden daha net bilgiler alırım canım.Oglum sabahci ya
Birazdan gelecek.
Mecbur yemek bulundurmam lazimdi.
Mikrodalgada isitiyorum ben
Her işte olduğu gibi kolejlerde de işini iyi yapanlar ve yapmayanlar var. Benim çevremdeki devlet okulları bitik durumda. Bu yüzden devlet okulu hiç düşünmedim.Ben kızımı özel bir kolejin anaokuluna gönderiyorum. Geçen sene de aynı kurumun kreşine gönderdim ancak araştırma yaparken 15 özel okul gezdim geçen yıl. En içime sinen yer burasıydı. Çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadık, aksine kızımda olumlu bir sürü gelişme gözlemledim.eğitim sistemini hiç sorma canım... daha dün,
" özel okulların çoğu maalesef olaya ticari bakıyorlar... eğitim ikinci planda kalıyor, çocuğu ticari metaa olarak gördükleri için... o nedenle öz güveni eksik çocuklar, şişirilmiş notlar, en düşük seviyedeki çocuğun bile, çok zeki yansıtılması sonucu, benim çocuğum koleje gidiyor, çok zeki, deyip çocuğun kolej hayatı bitince hüsrana uğrayan anne/babalar, sudan çıkmış balığa dönen çocuklar vs. vs.
bu endişelerle çocuklarımı ilk okulda (bi de ilk okulda bir öğretmene bağlısın, iyi bir öğretmenin nasip olması önem arz ediyor, ister özelde ol, ister devlette) koleje vermedim, bundan sonra da vermeyi düşünmüyorum.... ama büyük oğlum geçen sene orta okula başladı, araştırıp, yakınlarımızda iyi bir kolej de bulamayınca, iyi bir devlet okulunda başlattık...
eğitiminden memnun olsam da, ahlaki yönden, çocuk ve ailelerin durumu beni korkuttu.... tekrar okul arayışına girip, %60 ı üstün zekalı,%40 ı normal karma çocuklara eğitim veren, bütün spor dalları ve zeka atölyelerini kendi bünyesinde barındıran, sınıf mevcudu 12 yi geçmeyen, bunun yanında islami hassasiyetleri olup, değerler eğitimi de veren bir kolej bulduk, gittik, gördük, tatmin olduk, oğlumu kayıt ettik ve başladık...
evet çocuğum başarılıydı elhamdülillah, bütün öğretmenlerimiz, danışmanlarımız her okulda yapabilecek, kendini gösterebilecek bir çocuk diyorlardı ama ahlaki değerleri, karakteri bozulursa Allah muhafaza, başarılı olmuş, dünyaca ünlü bir bilim adamı olmuş vs. benim için hiç bir önemi yok.... çocuğuma baktığımda gördüğüm resimde, başarıdan önce, düzgün, sağlam karakterli, ahlaki değerlere sahip, beyefendi bir profil olmalı... düzgün bir insan olduğunda başarı zaten gelecektir, bu kaçınılmaz.... " yazdım
Kışlık hazırlıklarım bitti kızlar
- 10 kg közlenmiş patlıcan
- 2 kg köz kırmızı biber
- 1 paket dolmalìk biber
- 1 paket karnıyarık için patlıcan
- 11 paket taze fasulye
- 5 paket domates soslu karışık kızartma
- 4 paket karışık kızartma(yoğurtlu yapmak için)
- 1 paket bamya
- 3 paket barbunya
- Yarım kilo salatalık
- 3 yemelik kuru bamya
- 30 kilo domatesdende konserve yaptım.
Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin inşallah
Kışlık hazırlıklarım bitti kızlar
- 10 kg közlenmiş patlıcan
- 2 kg köz kırmızı biber
- 1 paket dolmalìk biber
- 1 paket karnıyarık için patlıcan
- 11 paket taze fasulye
- 5 paket domates soslu karışık kızartma
- 4 paket karışık kızartma(yoğurtlu yapmak için)
- 1 paket bamya
- 3 paket barbunya
- Yarım kilo salatalık
- 3 yemelik kuru bamya
- 30 kilo domatesdende konserve yaptım.
Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin inşallah
Yaa çok tesekkür ederimamin, inşallah..... maşallah... :)
müstakbel eşin çok nasipli... :) ilerde çalışsan da, çalışmasan da, dört dörtlük bir ev hanımı görüyorum sana baktığımda gördüğüm resimde... :)
Amin cnm sagol. Bende demelik 2 poset koymustum. Birini ertesi gün denedim. Bir paketi duruyor Bu yüzden devamini koymadımEllerinize sağlık,huzurla yemek nasip olsun inşallah.
Bu sene salatalık ilk kez koydum ama nasıl olur bilemediğim için denemelik 2 poşet yaptım.
Selamlar Hanımlar,
Sabahtan sağlık kurulu raporu için devlet hastanesine gittim. 7 bölüme raporu imzalattım sadece göz kaldı. Bugün çalışmıyormuş
Yarın sabah da onu hallederim haftaya da kaydımı olurum inşallah.
Şimdi işe geldim.
ya arkadaşlar bir şey soracağım
hani burada bazı arkadaşlar, çocukları için her ay bir çeyrek veya ne biliyim bi miktar para koyuyor ya kenara...
ben şimdiye kadar birikimimi ayırmadan bankada tutuyorum.... yani şunun için , bunun için gibi bir ayrıma gitmedim hiç... gerektiğinde olan birikimden harcarım zaten gibi bir mantık var bende...
ama şimdi düşünüyorum da çocuklarım için her ay birer çeyrek veya birer tam altın alsam ve kasamda tutsam olur mu... evlenecekleri zaman veririm veya onlara özel başka bir şeyde kullanırım.... nasıl olur acaba?
Gecen sene oglenciydi aksam yemegine denk geliyordu iyi oluyordu.hımmm anladım... :) ben oğlunu düşünemedim... :)
Çok teşekkürler. Ben üniversiteyi hem çalışıp hem okudum. İstedikten ve gayret ettikten sonra yapılmayacak birşey yok. Daha önce de paylaşmıştım. Ben üniversitedeyken 10 sene sonra şu şu şartlarda çalışmak istiyorum diye bir liste yapmıştım kendime. 10 senem 2016 Temmuz'da doldu. Çıkarıp baktığımda tamamına ulaşmış vaziyetteyim. Tabi sen o 10 yıl nasıl geçti gel de bana sorTebrik ederim sizi. Zamanında lise okuyup,bana yeter dediğim günleri düşünüyorum da.
gerçi bizim oralarda ne okul vardı,ne aile desteği ,ne maddi imkan..niyette yoktu demek. Yoksa ne zorluklarla okuyup iş güç sahibi olanlar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?