- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
merhaba, estağfirullah.... :)
''Zirveye yaklaştıkça dağları değil, kendimizi yeniyoruz...''
Edmund Hillary
sevdiğim sözlerdendir kendileri, dolayısıyla bu işin sonu yok, üstadlık kim, biz kim.... :)
yeni mi aldınız ruhsatı, serbest mi çalışıyorsunuz?
ne güzel eşinin ailesiyle iyi olmak biz yapamadık ben elimden geleni yapıyorum ama sevmemişler sevmeyince yaptığın herşey yanlış nedense sevdiği gelinlerinde kusurlarını görmüyorlar:)
Bizde başlarda çok problem yaşadık.
sonradan düzeldi kv.
ama ne zaman samimi olsam bi itici laf söylüyor.
o yüzden hep mesafemi koruyorum.
bizim meslek derya deniz gerçekten çok haklısınız, her gün yeni bir şey görüyoruz,
2012 mayıs sınavında ruhsat almaya hak kazandım ama ruhsat maliyeti yüksek nasılsa aktif kullanmayacağım, bir de her yıl oda aidatı ödeyeceğim diye çıkarmamıştım. sonra 2015 ekim-kasım gibi çalıştığım firmanın müşavirliğini benim yapmamı istediler o zaman çıkarttım ruhsatı. hala bağımlı çalışıyorum.
bu piyasa koşullarında serbest çalışmak benim için henüz hayalden öte değil malesef
siz neler yapıyorsunuz
biz de aynı sonradan düzeldi ama yine karışmaya devam ediyo çok bunaltıyo beni. iyi niyetle yapmaya çalışıyo ama 30bin defa söylendi ona biraz rahat bırak karşındakini diye. dün bebeğime ceket giydiriyorum gelip bir taraftan çocuğun kolunu çekiştiriyor bana yardım ediyo aklınca bi ceketi 2 kişi de giydirmesine gerek yok ben de izin verir misin diye tersledim aldım çocuğu bıktım ya bide her gün görüyorum üffff
Ay bir sürü işim var kızlar
Hafta içi giysi dolabımızı ve çamaşır çekmecelerimizi, kızımın çamaşır çekmecesini yerleştirdim. Verilecekleri ayırdım, atılacakları attım.
Kitaplı odamı da düzenledim, verilecek bir sürü biblo gibi şeyi ayırdım, biriktirdiğim bir sürü nikah bebek şekeri düğün davetiyesi dergiler falan hepsini attım.
Bugün salonu mutfağı koridoru ce ütü odasını süpürdüm, yerlerini sildim, tozlarını aldım.
Çorba pişirdim, kızımı doyurdum.
Şimdi kalan 3 odayı süpürüp sileceğim.
Önümüzdeki 1 hafta içinde de yatak odasındaki bazanın altını, ayakkabı kutularını falan çıkartıp derleyip toplamam lazım.
Bir ara da saç boyatcam ama nasıl üşeniyorum anlatamam
Bende bütün buzdolabı süslerini attım.
çok güzel oldu sadelik en güzeli.
benim en sevdiğim şey ev düzenlemek ve gereksiz şeyleri atmak - vermek. attıkça rahatlıyorum.Ay bir sürü işim var kızlar
Hafta içi giysi dolabımızı ve çamaşır çekmecelerimizi, kızımın çamaşır çekmecesini yerleştirdim. Verilecekleri ayırdım, atılacakları attım.
Kitaplı odamı da düzenledim, verilecek bir sürü biblo gibi şeyi ayırdım, biriktirdiğim bir sürü nikah bebek şekeri düğün davetiyesi dergiler falan hepsini attım.
Bugün salonu mutfağı koridoru ce ütü odasını süpürdüm, yerlerini sildim, tozlarını aldım.
Çorba pişirdim, kızımı doyurdum.
Şimdi kalan 3 odayı süpürüp sileceğim.
Önümüzdeki 1 hafta içinde de yatak odasındaki bazanın altını, ayakkabı kutularını falan çıkartıp derleyip toplamam lazım.
Bir ara da saç boyatcam ama nasıl üşeniyorum anlatamam
benim de üstü doluydu çoğunu attım sadelik en güzeli aynenBende bütün buzdolabı süslerini attım.
çok güzel oldu sadelik en güzeli.
eşimde onların lafına gelip bana hep kızardı eşimle aramızdaki huzursuz hiç biz kaynaklı olmazdı hep 3. kişilerBizde başlarda çok problem yaşadık.
sonradan düzeldi kv.
ama ne zaman samimi olsam bi itici laf söylüyor.
o yüzden hep mesafemi koruyorum.
size boşuna üstadım dememişim:)meslek olarak da, Türkiye de şartları zor olan, staj süresi en uzun olan (3 yıl ), yeterlilik sınavlarını verip ruhsata hak kazandığınızda, karşınızda maddiyatın duvar ördüğü, meslek mensubu olduktan sonra ofis açmaya kalktığınızda, çevreniz yoksa, bakkalla çakkalla (kaba tabir evet ama, durumu en iyi anlatan ifade maalesef :) ) uğraşmak zorunda kalma ihtimali yüksek bir meslek....
ama ben mesleğimi çok seviyorum... :) tabi bunda kendi şartlarımla çalışmamın etkisi büyük...kendi ofisim var.... muhasebe yapmıyorum.... denetimini ve danışmanlığını yaptığım, maddi/manevi anlamda belli bir yere gelmiş firmalarım var.... ruhsatı alalı 15 yıl oldu ama, öncesinde, üniversite ve yüksek lisans döneminde de meslekle ilgili deneyimlerim oldu....
hayaller olmasa, gerçekler olmaz, ve insanın hayalleri ne kadar büyük olursa, ulaştıkları da o derece büyük olur.... sadece biraz azim, sabır ve çok çalışmak.... :)
size boşuna üstadım dememişim:)
bilgi birikiminizden, tecrübelerinizden faydalanmak isterim ilerleyen zamanlarda
yazdıklarınız ne kadar da doğru...
her işi yapmak için biraz sevmek gerekir ama bizim mesleğimizi sevmeden yapmak çok zor, hatta imkansız bana göre. zor şartlarda büyük özveriler vererek yapıyoruz mesleğimizi.
Aslında gem beyaz hem de siyah gömleğe ihtiyacım var. Ama para harcamak istemiyorum. Şimdilik askıya aldım.ben kitap dışında internetten alışveriş yapmıyorum artık
bir aralar kozmetiğe takmıştım sürekli alıyordum ama aldıkça alasın geliyor yorulmuyorsun hop aldıkların ayağına geliyor filan ödemiyormuşsun bedava gibi geliyor
ihtiyacınız varsa alın ama ihtiyaç değil istekse boşverin
bu aralar benim de cebimde akrep var markete bile uğramayacağım bir süre ciddi bir eksiğim yok nasılsa
Yok şimdilik vazgeçtim. Teşekkür ederim.O tarz yerlerdeki ürünler kalitesiz oluyor.
yani aralarından cok nadir ürünler iyidir.
yinede çok begendiysen dene sansını geri iade imkanın var.
Hayır olsun canımAslında gem beyaz hem de siyah gömleğe ihtiyacım var. Ama para harcamak istemiyorum. Şimdilik askıya aldım.
Yok şimdilik vazgeçtim. Teşekkür ederim.
İşyerğnde berbat bir gün geçirdim. Şimdi dışarıda yemek yiyeceğiz. Oğlanın ihtiyaçlarını aldık.
Canım çok sıkkın. Sinirden patlayacağım
İnşalah canım. Allah'a havale ediyorum.Hayır olsun canım
İnşalah canım. Allah'a havale ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?