Küçük Düşün Büyük Olsun!

@meyraa o tarz yerlere bende gitmiyorum. Bu kesinlikle Tercih meselesi. Orada bir kahveye 20 lira vermek hiç bana göre değil. İçime oturur. Bi de ben süt sevmediğim için evde kahve içmek bana daha iyi geliyor.
Ama dün akşam sömestr için uçak bileti aldık. 2100 liraya. Hiç koymuyor bize.
Dün akşam dışarıda yedik. 66 tl ödedik. Bi an aklımdan "ben bu parayla Pazar'a çıkar, bir haftalık yiyecek alırdım" diye geçirdim. Sonra da saçmalama papatya dedim. Haftada bir dışarıda yemek yemişsin. çoo değil. İşin de çılkını çıkarma dedim.

Benimde temizlik yapasım var ama ev yerinde sayıklıyor.
dün annemde yedik eve geç geldik iş yapasımda yoktu.
Kanka adami yolladim
Powerturkude actim bi gazla bakalim nezaman sarjim bitecek.
Mutfagi bitirene kadar bitmese cok mesuut olurum

Kuzeninin durumu biraz vahimmiş :)

Ben yemeğe ve gezmeye gideni hiç acımıyorum...
Mekanlarla ilgili hijyen ve ferahlık takıntım var, her yerde yemek yiyip, bir şeyler içemem... sanırım ben çaya, kahveye, yemeğe değil de, mekana veriyorum parayı... :)

dediğin gibi eşle olsun, arkadaşla olsun, çocuklarla olsun, hissettiğin huzur paha biçilemez... ama tabiki durumuna, şartlarına göre hareket etmek lazım... biri için çerez parası olan meblağ, diğerinin bir aylık masrafıdır.... dengeyi iyi kurmak lazım...

Elimde yikiyorum ben o tarz seyleri canim.
Pullu falan 2-3sevdigim tshrt var hic makineye atmadim.
Ilik sabunlu su yapiyorum.

Ilik sabunli su yapiyorum.
Yıkamasam bile olurdu. Hiç kirli değildi. Ama olan oldu artık.
Hassas programda yıkadım. Şile bezi olunca küçülmüş. Kızım olsaydı giyerdi

Ilik sabunli su yapiyorum.
Yıkamasam bile olurdu. Hiç kirli değildi. Ama olan oldu artık.
Hassas programda yıkadım. Şile bezi olunca küçülmüş. Kızım olsaydı giyerdi

Kesinlikle canım, bu dünyaya bir kere geliyoruz ve nasıl ki ebedi hayat, ahiret için hazırlık yapmaya çalışıyorsak, bu dünyanın nimetlerinden de faydalanmak lazım.... tabiki imkanlar dahilinde..,

içinden hiç öyle şeyler geçirme, çalışıp kazanıyorsan, harcamaya da sonuna kadar hakkın var... harcama / biriktirme dengesini kurabiliyorsan ki, sen gayet iyisin bu konuda, istediğin gibi yiyip, içip, gezmek de hakkın...

En çok, var yemez insanlara üzülürüm... yoksa tamam ama varsa harcamasını da, paylaşmasını da bileceksin... zira 5 dakika sonra olacakları bilmediğimiz bir hayat yaşıyoruz ve kimse bizden değerli değil... gezebiliyorken gezmek, yiyebiliyorken yemek, verebiliyorken vermek lazım, sonra pişman olmamak için....

Kesinlikle.
5 dk sonra başımıza ne gelecek bilemeyiz. Dengeyi kurmak lazım. Bu dengeyi kurarken de hayatta neden keyif aldığımızı, neyin bizi mutlu ettiğini bilmek önemli.
Mesela biz yazın dışarıda kahvaltı etmeyi seviyoruz. Ancak havalar soğuduğu zaman bırakıyoruz. Evimde de dört duvar arasındayım gittiğim mekanda da. Be gerek var diyoruz.
Yaz döneminde biraz fazlaca kıyafet aldım. Şimdi durdum artık. Bahar döneminde beni idare edecek kıyafetim var. Sadece siyah ve beyaz gömlek almak lazım. Onu da bulursam alırım.
Benim hakkımdaki düşüncelerin için de ayrıca teşekkürler

Kızlar nasılsınız ?

Ayy bi taraftan kısmaya çalışıyoruz bi taraftan gidecekse gidiyor..

Dün gece alışverişe gittim migrosta peyman indirimdeydi 1 paket sigarayla birlikte 40 liralık kuru üzüm , kuru kayısı ,kuru vişne , kuru erik vs gibi kuruyemişler aldım.. 53 tl ödedim..

Akşam da yatmadan yerleştirmedim yerine salak gibi

Sabahta çöp diye atılmış ... ya annemin bakıcısı attı yada sabah kahvaltı telaşında eşime verdiğim poşetin içindeydi bilmiyorum şu an

Az önce çöp tenekesine kenarından baktımm belki poşeti tanırım diye ama yok malesef kii

Rezil olduğuma mı yanayım ?? Çöpe bakıyordu diye ?? yoksa 53 liralık alışverişin 2 liralık kuru üzümü hariç hepsinin çöpe gittiğine mi

Su ısıtıcılar çok çekiyormuş.yaklaşık 2 yıldır kullanmıyorum fark oldu.

Dediğin iz yerlere eskiden çok giderdim. Ama bulunduğum çevrede bu tür yetleti marka olarak görmeye başlayanlar olup kalite düşünce tam tersini uygulamaya başladım. Üstelik nette paylaşıp gösteriş yapmak için gidenlerle dolu olduğunu bilmek de rahatsızlık vrrdi. Yoksa o hijyen konusu bende de var ve her yerde çay kahve içemiyorum.
Bir yer buldum çok temiz ve uygun kahvemi orda içerim. Çay içinde tenis oynanan cafe var çok tercih edilmiyor. Tenis pynayanları izlemek hoşuma gidiyor karton bardakta alıp cafesinde oturuyorum çok hoşuma gidiyor.
Ne yazık ki insanlar herşeyin cıvkını çıkarfıkları gibi içtikleri kahveninde reklamını yapmada cıvkını çıkardı.

Kıxlar turşu yapıcam. Pazardan malzeme alıcam heves ettim. Yapan varmı tarifine güvenen. Tam ölçü kullanmak istiyorum yoksa bir kaç kez hüsrana uğradım

Yıllardır bir alışkanlığımız var. Ben ay boyunca alışveriş listesi hazırlarım. Öbür ayın başında kart kesilince gider toplu alışveriş yaparız. Ekmek dışında markete pek uğramayız. Bu yaz Ağustos ayında bayramdı tatildi derken böyle bir liste hazırlayamadım. Eylğl 5 de kart kesilince toplu alışveriş yapamadık. Şimdi gün aşırı marketteyim. Ve daha fazla harcanıyor onu gördüm. Az önce yoğurt ve ekmek almaya gittim. Oğlumda geldi benimle. Acuka ıcetea çikolata derken 50 tl harcadık çıktık.
Anladım ki Biz bugüne dek çok doğru birşey yapmışız...

Selam..iki gündür giremedim,geçmişi okumadım henüz. İnşallah iyidir herkes..
Bugün dışarı çıktık arkadaşlarla ve 100 lira gitii..giderken çok anlamıyo insanda sonradan vicdan yapıyorum:)çünkü hakkaten çok fuzuliydi tüm harcamalarım. arkadaş çevresiyle fazla takılmamak lazım galiba marta kadar:)

Eskiden bende öyle yapatdım. 1 ayda ne gerekiyorsa alırdım markete gitmeyince masraf olmazdı. Şimdi daha çok gidiyor. Bu ay toplu yaptım önümüzdeki bir iki ay rahatım ekmek su için gidilir markete.

Kredi kartı aidatı gelmiş 110 tl.
Her yıl iptsl edrtlerdi bu yıl etmemişler.
Aylık toplasan 60 tl lil taksit varfır.
Niye iptsl etmedin kartı dedim eşime. Ne bileyim kullanıyoruz diyor. Ara iptal etsinler etmiyorlarsa otomatik ödemeleri iptal et etmiyorlarsa etmiyorlarsa kartı kapatalım..
Arayacak. Otomatik ödemeleri iptal etmeye. Hiç banka nazı kaprisini çekmem toplasan 500 tl borç yok.110 tl öfeyeceğiz Faturalar için kullanıyoruz kullanmayız rahat ederiz.

Selam kızlar. Bende bugün bidonda biriken tüm parayi cikardim. Dün aksamdan aklıma koymustum zaten. İcinden 1240 tl çıktı. Derledim topladım tüm parayı. Dooogruca kuyumcuya. 5 tane çeyrek altın aldık. Tanesi 238 tl. Toplam 1190 tl tuttu. 50 tl kaldı elimde. Onu da yeni birikim olarak attim bidona. Kuyumcudan kart almayı unuttum ama. Resmini koymayı çok isterdim buraya. Yeni birikim bidonumla bugün itibariyle tekrar birikime başladım. Şimdi sıra bilezikte Allah hepimizin birikimine bereket versin.

Ben aşırı yorgunum.
Gunduz sevdigim bi ablamda geldi kahve ictik.
Kuzeni bekliyorum isten gelecek.

Nevresimler , carsaflar, havlular yikandi mis oldu.
Gelen ablam bile ev cok guzel kokuyoo dedi.
Halilarimida serdim mis gibi.
Tüllere sira gelmedi ya ablayla oturunca kaldi.
Yarin devam ederim artik.

Zaten 3 tane tül var hepi topu.
Mutfaginkini yikamistim yikamam.

Biber dolmasi yaptim yemeklerime ek birde et kavurdum.

Oglumun odevlerini kontrol edicem simdide.
Esim mac izlicek annemlerde.
Bizde takiliriz artik.

Selam kızlar, abimler aradı köye annemlere gitmis hem büyük abimler, hem diğer abim ve eşleri cocuklari siz de gelin dedi. Ani bi kararla 4 gibi geldik. Yeğenlerimi özlemişim, iyiki geldik :)

Bugun yaklasik 50 tl harcadim
Disarida yesek en az 250 tl verirdik.
Bugunku birikimim bu

Kizlar bu sene fazla bos vaktim olacak siz olsaniz neler yapardiniz? Orgu falan yapayim diyorum ya da kursa gidecektim ama dolmus kayitlar. Siz neler yapiyorsunuz

Ben boş vakitlerimde kitap okuyorum, spor yapıyorum ( sen hamilesin bu seçenek sana uygun olur mu bilmiyorum). Bu kış özel hocadan yüzen dersi almak istiyorum. Yüzüyorum ama stil filan öğreneyim istiyorum.

Selamlar
Bende harcama yok evdeydik
Benimde temizlikte perdelerim kaldı,dolaplar ayarlanacak,çocuklarınkiler ayrılacak,bir dolap var 3 kapılı o yetmiyor bir tane daha alıcaz oğlumun dolabını ayırmam şart evidea da falan uygun dolaplar var nasıldır sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…