- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
Kanka adami yolladimBenimde temizlik yapasım var ama ev yerinde sayıklıyor.
dün annemde yedik eve geç geldik iş yapasımda yoktu.
Bazi insanlar seviyorlar
Ben hic gitmedim gitmemde tercih meselesi sanirim.
Bir kuzenim var esinden ayrildi ailesiyle yasiyor 2000tl maasi var.
Eve para falan vermiyor alisverisde yapmiyor.
Kenarda 1 kurusuda yok.
Tüm parasini giysi ve o tarz mekanlarda harciyor.
Her aksam bilmem ne cafede.
Bilmem ne mekanda.
Hepde ya 1 dilim pasta , tatli yada latte ,kahve adini bilmedigim degisik kahveler.
Sadece resimlerinde goruyorum hic icmedim.
Merakda etmiyorum ya.
Biz gezince x abla sizde cok gezdiniz oluyo.
Ben o mekana gitmekdense esimle bi gol kenarina atiyoruz kendimizi.
Cok sık olmasada boyle göl, dere kenarlari daha huzur veriyor bana
Belki 200-300tl harciyoruz (mazot+yemek vs)
Hic gozume gelmiyo.
Orda o kahveye 10-20tl vermemde o mekanda o yemege 100tl veririm.
Ruhum doyuyoo ya.
Elimde yikiyorum ben o tarz seyleri canim.Al benden de o kadar. Ğnstagramdaki fotoğraflarımda var. Bak sen de çok seveceksin. Yaz sonu almıştım. Acaba hala var Mıdır ki?
Ben de kızdım kendime. Zaten bi kere giymişsin. Ne yıkıyorsun. Kirli miydi. Tabi ki hayır. Ama bavula girdi, arabada bi sürü yer gezdi diye içim rahat etmiyor.
Yıkamasam bile olurdu. Hiç kirli değildi. Ama olan oldu artık.Elimde yikiyorum ben o tarz seyleri canim.
Pullu falan 2-3sevdigim tshrt var hic makineye atmadim.
Ilik sabunli su yapiyorum.
Yıkamasam bile olurdu. Hiç kirli değildi. Ama olan oldu artık.Elimde yikiyorum ben o tarz seyleri canim.
Pullu falan 2-3sevdigim tshrt var hic makineye atmadim.
Ilik sabunli su yapiyorum.
@meyraa o tarz yerlere bende gitmiyorum. Bu kesinlikle Tercih meselesi. Orada bir kahveye 20 lira vermek hiç bana göre değil. İçime oturur. Bi de ben süt sevmediğim için evde kahve içmek bana daha iyi geliyor.
Ama dün akşam sömestr için uçak bileti aldık. 2100 liraya. Hiç koymuyor bize.
Dün akşam dışarıda yedik. 66 tl ödedik. Bi an aklımdan "ben bu parayla Pazar'a çıkar, bir haftalık yiyecek alırdım" diye geçirdim. Sonra da saçmalama papatya dedim. Haftada bir dışarıda yemek yemişsin. çoo değil. İşin de çılkını çıkarma dedim.
Kesinlikle.Kesinlikle canım, bu dünyaya bir kere geliyoruz ve nasıl ki ebedi hayat, ahiret için hazırlık yapmaya çalışıyorsak, bu dünyanın nimetlerinden de faydalanmak lazım.... tabiki imkanlar dahilinde..,
içinden hiç öyle şeyler geçirme, çalışıp kazanıyorsan, harcamaya da sonuna kadar hakkın var... harcama / biriktirme dengesini kurabiliyorsan ki, sen gayet iyisin bu konuda, istediğin gibi yiyip, içip, gezmek de hakkın...
En çok, var yemez insanlara üzülürüm... yoksa tamam ama varsa harcamasını da, paylaşmasını da bileceksin... zira 5 dakika sonra olacakları bilmediğimiz bir hayat yaşıyoruz ve kimse bizden değerli değil... gezebiliyorken gezmek, yiyebiliyorken yemek, verebiliyorken vermek lazım, sonra pişman olmamak için....
Su ısıtıcılar çok çekiyormuş.yaklaşık 2 yıldır kullanmıyorum fark oldu.Sanki bana normal geldi
Tv sanirim gece 3lere kadar acik kalir.
Esim cok uyuyakalir karsisinda.
Gunduzde ben hep acik biramiyorum sesine alisigim iste yapsam o ses bana gelcek.
Pc aksam aciktir genelde.
Mikrodalga hergun kullanirim.
Firini cok sık kullanirim
Kettel sabah aksam mutlaka calisir.
Modem falan.
Bi dondurucum yok.
Ütu cok sık yaparim.
Askidan aldigimda bile kirisiklik varsa mutlaka utu acarim ben.
60-70civari gelir hep elektrik.
Dediğin iz yerlere eskiden çok giderdim. Ama bulunduğum çevrede bu tür yetleti marka olarak görmeye başlayanlar olup kalite düşünce tam tersini uygulamaya başladım. Üstelik nette paylaşıp gösteriş yapmak için gidenlerle dolu olduğunu bilmek de rahatsızlık vrrdi. Yoksa o hijyen konusu bende de var ve her yerde çay kahve içemiyorum.Kuzeninin durumu biraz vahimmiş :)
Ben yemeğe ve gezmeye gideni hiç acımıyorum...
Mekanlarla ilgili hijyen ve ferahlık takıntım var, her yerde yemek yiyip, bir şeyler içemem... sanırım ben çaya, kahveye, yemeğe değil de, mekana veriyorum parayı... :)
dediğin gibi eşle olsun, arkadaşla olsun, çocuklarla olsun, hissettiğin huzur paha biçilemez... ama tabiki durumuna, şartlarına göre hareket etmek lazım... biri için çerez parası olan meblağ, diğerinin bir aylık masrafıdır.... dengeyi iyi kurmak lazım...
Eskiden bende öyle yapatdım. 1 ayda ne gerekiyorsa alırdım markete gitmeyince masraf olmazdı. Şimdi daha çok gidiyor. Bu ay toplu yaptım önümüzdeki bir iki ay rahatım ekmek su için gidilir markete.Yıllardır bir alışkanlığımız var. Ben ay boyunca alışveriş listesi hazırlarım. Öbür ayın başında kart kesilince gider toplu alışveriş yaparız. Ekmek dışında markete pek uğramayız. Bu yaz Ağustos ayında bayramdı tatildi derken böyle bir liste hazırlayamadım. Eylğl 5 de kart kesilince toplu alışveriş yapamadık. Şimdi gün aşırı marketteyim. Ve daha fazla harcanıyor onu gördüm. Az önce yoğurt ve ekmek almaya gittim. Oğlumda geldi benimle. Acuka ıcetea çikolata derken 50 tl harcadık çıktık.
Anladım ki Biz bugüne dek çok doğru birşey yapmışız...
Ben boş vakitlerimde kitap okuyorum, spor yapıyorum ( sen hamilesin bu seçenek sana uygun olur mu bilmiyorum). Bu kış özel hocadan yüzen dersi almak istiyorum. Yüzüyorum ama stil filan öğreneyim istiyorum.Bugun yaklasik 50 tl harcadim
Disarida yesek en az 250 tl verirdik.
Bugunku birikimim bu
Kizlar bu sene fazla bos vaktim olacak siz olsaniz neler yapardiniz? Orgu falan yapayim diyorum ya da kursa gidecektim ama dolmus kayitlar. Siz neler yapiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?