Küçük Düşün Büyük Olsun!

selam kizlar ben de araniza katilayim dedim, ev kredisi ödüyorum ve üstüne elden birkaç kişiden borçlarla araba aldık. Hepsini bir arada ödemeye çalışacağız ocak ayina kadar 250 dolar ve 4000 lira biriktirmem lazım, bakalim sizlersen şevk almaya geldim

Hoşgeldiniz.
Normalde tutumlu birimisiniz.
Ben çok savruktum.buraya geldiğimden beri baya birşeyler öğrendim. Rabbim borç ödeyen herkesr kolaylık versin.

Ohhh çıktım mutfaktan sonunda.
Yemek yaptım yedik topladım ocak sil temizle tencere yıka telle. Çıktım tatlı dediler muhallebi yapayım dedim. Şeftali soslu muhallebi yaptım. Muhallebiyi taşırdım hadi yine ocak sil tencere yıka telle. Hindistan cevizi döktüm tesadüf ağzıma bir attım ayy nasıl ekşi hayde Allahtan 2 kaseye dökmüştüm onları temizledim. 5 te girdim 8 de çıktım.

Hosgeldin canım. Durumun benimkine benziyor biz de ev aldik kredisini oduyoruz, arabamızı degistirdik elden borcu var, arti ev kredisi dışında ev pesinati icin babamlardan aldığımız borcumuz da var. Var da var yani :) biraz kendinden bahsetsen??

Yemek yapamadim regl ağrım var kızlar. Eşim tokum dedi maça gitti, dönüşte birseyler hazirlayacakmis sen dinlen dedi. Ben de şu biberleri dograyim posetlim bari..güzel bi dizi de olsa da izlesem.'

ayy stajyerler çok tatlı ya cıvıl cıvıllar
benimkiler de sonradan ziyarete geldiklerinde pasta tatlı filan getirip mahçup ediyorlar
ben mısırı düdüklüde haşlıyorum 25 dk çok güzel oluyor hele bir de süt mısırsa
geçen internette okudum haşlamadan buzluğa atabilirsiniz yazıyordu ama bilemiyorum

hoşgeldiniz birikim tasarruf ne nerede kaç lira hepsi var burada çok güzel fikir paylaşımları oluyor
bizim de kredimiz var Allah ödeme kolaylığı versin

iyi akşamlar hanımlar
bugün pazara gittim
1 kilo elma 2.5tl
1.5 kilo mandalina 2.80tl
dereotu maydanoz 1 lira
toplam 6.30tl harcadım

vee elektrik faturası geldi
ben burada yazayım şunu şunu yapıyorum diyeyim tasarruf diyeyim her zaman 45 47 arası gelen fatura 66 tl gelmiş
çok sinirlendim ben indirmeye çalışıyorum inadına çıkıyor
bu ay daha dikkatli olacağım

Bugün hem bereketli hem bol harcamalı oldu
Kv 10 kavanoz menemenlik yollamış
Arkadaşımın annesi iki kavanoz kuşburnu marmelatı bir kavanoz vişne reçeli bir kavanoz çilek reçeli 4-5 kilo kadar fındık göndermiş

Kardeşim bebek arabasını almış :)

Eşim pazara gitti
İki kilo salatalık
İki kilo domates
Bir marul
2 kilo muz
3 kilo soğan almış
Ordan markete uğramış
Tuvalet kağıdı
Şampuan
Tuz
Peynir
Zeytin
Sucuk
Almış
Toplam 110 tl harcamış

Kumbarayada 19 tl atıldı

Günaydınlar
Bugün sigara bırakma kararı aldım.
evde kahvaltı yapmak
uygulamak için cok kararlıyım.

Çok iyi bir karar bence kararında netsen hiç birşey seni vazgeçirmesin
Yeterki iste
ben bırakalı bir ay sonra 7 yıl olacak
Hatta bir arkadaşım bırakalı 6 gün oldu hergün konuşuyoruz senin dışında kimse inanmadı bırakacağıma diyor
Bende diyorum ki ben bıraktı isem herkes bırakır ben günde 1,5 paket içiyordum

Günaydın hanımlar.
Bugün iş yerine geldim ben, görev yerimin belli olmasini bekliyorum.
Bugün itibarıyle sigarayi da bıraktım.
Hadi bakalim hepimize kolay gelsin diyorum :)
hayırlı olsun işin

@Mi_a tsbrik ederim kararın için. Ben de Ocak 2012 de bıraktım. Günde en az bi paket içiyordum. Bazen de 2 paket.
O dönemde yaşadıklarımı gün gün yazmıştım. Topiğim vardı hatta. Ama inanırmısın adını bile unutmuşum topiğin

merhaba, hoşbuldum.Dönem dönem tutumlu, dönem dönem hafif savuran biriyim. Ben de burayi biraz okuduktan sonra yaptiklarima dikkat etmeye başladim. Mesela her avmye gittiğimde saçma sapan makyaj malzemeleri alirim, evde olanlari değerlendirmeden sık sık markete gider alisveris yapar onlarla yemek yaparim gibi.. artik alisverisi azaltmaya karar verdim, kiyafet almak yerine olan kiyafetleri terziye onarim yaptirip, ütüleyince hoş olanlari değerlendirmeye karar verdim. Valla 2 gündür gereksiz yanan lambalari bile kapatiyorum burasi işe yariyor gerçekten :)

ankarada yasiyorum, 3 yildir evliyim, eşimde ben de çalisiyoruz, cok şükür maaşlarimiz iyi sayilir, henüz çocuğum yok, olsun diye uğraşiyoruz, ben normalde tutumlu biriyimdir ama esim savruk değilde daha cok hayattan zevk almayi ve kendini kısıtlamayı sevmeyen biri, parayi da hiç sakınmaz. Gerçi borçlardan şimdi o da tutmaya calisiyor. Ev aldik 8 yil borcu var daha, arabayi da aldik, 1 yil icinde elden borçlari bitirmeye calişacağız.

teşekkür ederim, hoşbuldum:)

Hosgeldin cnm bizde ev kredisi cektik bizde 7 yil odeyecegiz Allah odeme kolayligi versin hepimize
Siz kac kac odeyeceksiniz krediyi

Hosgeldin cnm bizde ev kredisi cektik bizde 7 yil odeyecegiz Allah odeme kolayligi versin hepimize
Siz kac kac odeyeceksiniz krediyi
hoşbulduk 4200 ödüyoruz aylik sizin ne kadar? aynen Allah ödeme kolaylığı, evlerimize de bolluk ve bereket versin.

Teşekkür ederim :)

Selamlar
@Mi_a inşallah bırakırsın canım
MissMoonTwilight İşin hayırlı olsun canım,naptın merkez mi ilçe mi olacak?

Teşekkür ederim :)
Merkez oldu ancak benim seçimimle değil herkes merkeze atanmış.
Sanırım bakanlıkla yapılan yazışmalardan sonra ilçeye geçirilecek bazılarımız.
Bu arada ben yoğun da olsa merkez demeye karar vermiştim.

Hoşgeldiniz. Ben de Ankara'dayım. Bizim de evin 7 yıl borcu var. Aylık 4300 lira ödüyoruz.

Amin insallah biz toplamda 155000 cektik aylik 3200 odeyecegiz biraz zorlayacak ama borc olmasada mal sahibi olunmuyor malesef
evet birikim yapmak kredi ödemekten daha zor geliyor, en azindan borç var diye daha dikkat ediyoruz, gerçi faizden zarar ediyoruz ama yapacak birsey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…