Küçük Düşün Büyük Olsun!

kizlar birşey soracağım, ben altın ya da dolar almayı düşünüyorum ama bunları da evde saklamaya korkuyorum. Banka hesabi açıp orda biriktirsem onda da kur farkı çok oluyor, sizce hangisi daha mantikli

evet birikim yapmak kredi ödemekten daha zor geliyor, en azindan borç var diye daha dikkat ediyoruz, gerçi faizden zarar ediyoruz ama yapacak birsey yok
Faiz odemeyide bn su sekilde dusunuyrm kirada oturup parayi havaya verene kadar faizini verip ev sahibi olunur

hoşbulduk 4200 ödüyoruz aylik sizin ne kadar? aynen Allah ödeme kolaylığı, evlerimize de bolluk ve bereket versin.
Ben bizim krediyi söylemeyim hiç ama yaşadığım yerde maaşlar düşük. Sizlerde ona göre maaş alıyorsunuzdur.
Rabbim herkesr ödeme kolaylığı versin.
Hedefimiz 1.5 yıl içinde kapamak Allah hastalık dert keder vermesin.

Makyaj malzemesi çok kullanmadığım için pek almam. Tek göz kalemi çok gidiyor.
Kıyafette ihtiyacımı alırım. Ama bu ara kot ceket deri mont aldım hakkımdı 4 yıldır iğne almamıştım kendime.
Alışveriş etmeyi hiç sevmiyorum pantolon almak hele bir çile.

Faiz odemeyide bn su sekilde dusunuyrm kirada oturup parayi havaya verene kadar faizini verip ev sahibi olunur
evet birde evi istediğim gibi yaptirdim, imkan oldukça da yaptirmaya devam ediyorum, kira olunca ev sahibiyle dertler bitmiyor. Zaten benim önceki oturduğum evin sahibi sağolsun beni ev sahibi yapti

kizlar birşey soracağım, ben altın ya da dolar almayı düşünüyorum ama bunları da evde saklamaya korkuyorum. Banka hesabi açıp orda biriktirsem onda da kur farkı çok oluyor, sizce hangisi daha mantikli
Altın hesabına yatırıyorum.
Aklımda kalmıyor.dışardakine göre daha pahallı oluyor ama 3 4 tl nin hesabını o konuda yapmıyorum

ben de iki yillik evliyim, 8 yıla çektik krediyi. Ama bizimben ev kredisi aylik 930 tl. Kira öder gibi ödeyelim dedik, eşimle ikimiz ozel.ssektör olunca risksiz ödemeleri yapalim diye uzun süre az miktar olacak sekilde kredi cektik. 125 000 e ev aldik 60 bin peşin verdik gerisi kredi. Ama işte dediğim gibi babama borcumuzu toplamaya baslayacagiz yilbasindan sonra insallah. Biz de en geç bi ay sonra evimize geçiyoruz sonra da cocuk düşünüyoruz hayırlısıyla :)

ama gram başına 3-4 tl oluyorya biriktirdikçe o bana fazla gibi gözüküyor, gerçi evde de nereye koyacağımı hiç bilemiyorum

hoşbulduk :) bizim durumlar cok benzermiş birikim durumlari nasil arttirabiliyor musunuz? neler yapiyorsunuz bu konuda
Ben parçalı birikim yapıyorum. Şu şekilde:
- Öncelikle 10.000 lira biriktirip acil durum parası olarak kenara koyduk. Mesela evdeki bir beyaz eşyanın veya telefonun bozulması, arabada beklenmedik arıza vs. gibi durumlar için. Mesela bizim evin tapu işlemleri için müteahhit bu hafta arayıp 8000 lira istedi. Bu paradan verdik. En kısa sürede tekrar 10.000'e tamamlayacağım.
- Kızım için vadesiz gram hesabı açtım. Her ay 2 gr altın alıp o hesaba koyuyorum.
- Aylık 100 Euro alıp, vadesiz Euro hesabına atıyorum. Bu da yurtiçi, yurtdışı geziler için birikim.
- Ekim itibariyle 1 ata altın almaya başlayacağım.
- Eşimin de benim de BES hesabımız var.
Bunların tamamını maaşı alır almaz yapıyorum. Kalan miktar ile ayı çeviriyorum.
- Kredi kartında taksit kullanmıyorum. Nakit veya tek çekim alışveriş yapıyorum.
- Haftalık menü yapıp, o menüye göre alışveriş yapıyorum.
- Minimal yaşam ile ilgileniyorum. Bu nedenle kıyafet, aksesuar, makyaj, ev dekorasyonu için az ve öz eşya satın alıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar

insallah sen direkt evi olan koca bulursun o daha iyi :))

:)) bu da bi seçenek.Dün bir çocukla görüştüm uzun ısrarları sonucunda arkadaşlarda bir bak dediler.Çocuk konuşuyor 6-7 ev var babamla yaptık falan. :)) Ama reddettim.Tipim değil.Aşksız evi napayım.Sevdiğim olsun ben borç ödemeye razıyım.Alışkınım nasılsa :)

Tebrik ederim harika valla. Helal olsun size :)

siz hangi şehirdesiniz? elden borçlar bitse kredi düzene girer, bizimde öyle arabanin borcunu carcabuk toparlayacağim insallah tasarrufla. Ben de bebek istiyorum biraz sıkıntılı geçen ay tüp bebekte denedik ama tutmadı. Tabi tedaviye de harcadik biraz, yeni tedavi icinde para lazim

Ben mardindeyim canım. Evler bu yıl biraz düştü biz de giriştik ev işine. Ama fiyatlar artmaya başladı. İnsallah bebiş haberini de alırız en kısa zamanda.

çok mantikli ilerliyorsun gerçekten, ne demişler yumurtalarin hepsini ayni sepete koyma ki sepetin alti çikarsa hepsi birden kirilmasin :))

Sağol canım. Buradan çok şey öğrendim. Buradaki arkadaşların eseriyim

Maşallah ben de burayı takip ettikçe birikime önem vermeye başladım.Bes'im var benim de 5 yıldır ödüyorum.Bilezik falan bikaç altın var.Araba aldım kredi ile 9000 vardı.40000 TL kredi çektim 2 yılda inş bitecek.Borçsuz bişey olmuyor.Aslında kendime 2+1 ev aldım ama müteahhit battı tapuyu alamadım.Evin borcu bitti.Tapuyu almak imkansız boşa gitti 5 yıl ödedim.Satsam 80000 den satardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…