hoşbulduk :) bizim durumlar cok benzermişHoşgeldiniz. Ben de Ankara'dayım. Bizim de evin 7 yıl borcu var. Aylık 4300 lira ödüyoruz.
Faiz odemeyide bn su sekilde dusunuyrm kirada oturup parayi havaya verene kadar faizini verip ev sahibi olunurevet birikim yapmak kredi ödemekten daha zor geliyor, en azindan borç var diye daha dikkat ediyoruz, gerçi faizden zarar ediyoruz ama yapacak birsey yok
Ben bizim krediyi söylemeyim hiç ama yaşadığım yerde maaşlar düşük. Sizlerde ona göre maaş alıyorsunuzdur.hoşbulduk 4200 ödüyoruz aylik sizin ne kadar? aynen Allah ödeme kolaylığı, evlerimize de bolluk ve bereket versin.
evet birde evi istediğim gibi yaptirdim, imkan oldukça da yaptirmaya devam ediyorum, kira olunca ev sahibiyle dertler bitmiyor. Zaten benim önceki oturduğum evin sahibi sağolsun beni ev sahibi yaptiFaiz odemeyide bn su sekilde dusunuyrm kirada oturup parayi havaya verene kadar faizini verip ev sahibi olunur
Altın hesabına yatırıyorum.kizlar birşey soracağım, ben altın ya da dolar almayı düşünüyorum ama bunları da evde saklamaya korkuyorum. Banka hesabi açıp orda biriktirsem onda da kur farkı çok oluyor, sizce hangisi daha mantikli
ben de iki yillik evliyim, 8 yıla çektik krediyi. Ama bizimben ev kredisi aylik 930 tl. Kira öder gibi ödeyelim dedik, eşimle ikimiz ozel.ssektör olunca risksiz ödemeleri yapalim diye uzun süre az miktar olacak sekilde kredi cektik. 125 000 e ev aldik 60 bin peşin verdik gerisi kredi. Ama işte dediğim gibi babama borcumuzu toplamaya baslayacagiz yilbasindan sonra insallah. Biz de en geç bi ay sonra evimize geçiyoruz sonra da cocuk düşünüyoruz hayırlısıyla :)ankarada yasiyorum, 3 yildir evliyim, eşimde ben de çalisiyoruz, cok şükür maaşlarimiz iyi sayilir, henüz çocuğum yok, olsun diye uğraşiyoruz, ben normalde tutumlu biriyimdir ama esim savruk değilde daha cok hayattan zevk almayi ve kendini kısıtlamayı sevmeyen biri, parayi da hiç sakınmaz. Gerçi borçlardan şimdi o da tutmaya calisiyor. Ev aldik 8 yil borcu var daha, arabayi da aldik, 1 yil icinde elden borçlari bitirmeye calişacağız.
insallah sen direkt evi olan koca bulursun o daha iyi :))İyi akşamlar arkadaşlar ben de bir koca bulaydım da konut kredisi borcuna gireydin keşke çok imrendim size
Ben parçalı birikim yapıyorum. Şu şekilde:hoşbulduk :) bizim durumlar cok benzermişbirikim durumlari nasil arttirabiliyor musunuz? neler yapiyorsunuz bu konuda
insallah sen direkt evi olan koca bulursun o daha iyi :))
Ben parçalı birikim yapıyorum. Şu şekilde:
- Öncelikle 10.000 lira biriktirip acil durum parası olarak kenara koyduk. Mesela evdeki bir beyaz eşyanın veya telefonun bozulması, arabada beklenmedik arıza vs. gibi durumlar için. Mesela bizim evin tapu işlemleri için müteahhit bu hafta arayıp 8000 lira istedi. Bu paradan verdik. En kısa sürede tekrar 10.000'e tamamlayacağım.
- Kızım için vadesiz gram hesabı açtım. Her ay 2 gr altın alıp o hesaba koyuyorum.
- Aylık 100 Euro alıp, vadesiz Euro hesabına atıyorum. Bu da yurtiçi, yurtdışı geziler için birikim.
- Ekim itibariyle 1 ata altın almaya başlayacağım.
- Eşimin de benim de BES hesabımız var.
Bunların tamamını maaşı alır almaz yapıyorum. Kalan miktar ile ayı çeviriyorum.
- Kredi kartında taksit kullanmıyorum. Nakit veya tek çekim alışveriş yapıyorum.
- Haftalık menü yapıp, o menüye göre alışveriş yapıyorum.
- Minimal yaşam ile ilgileniyorum. Bu nedenle kıyafet, aksesuar, makyaj, ev dekorasyonu için az ve öz eşya satın alıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Sağol canım. Buradan çok şey öğrendim. Buradaki arkadaşların eseriyimTebrik ederim harika valla. Helal olsun size :)
siz hangi şehirdesiniz? elden borçlar bitse kredi düzene girer, bizimde öyle arabanin borcunu carcabuk toparlayacağim insallah tasarrufla. Ben de bebek istiyorum biraz sıkıntılı geçen ay tüp bebekte denedik ama tutmadı. Tabi tedaviye de harcadik biraz, yeni tedavi icinde para lazimben de iki yillik evliyim, 8 yıla çektik krediyi. Ama bizimben ev kredisi aylik 930 tl. Kira öder gibi ödeyelim dedik, eşimle ikimiz ozel.ssektör olunca risksiz ödemeleri yapalim diye uzun süre az miktar olacak sekilde kredi cektik. 125 000 e ev aldik 60 bin peşin verdik gerisi kredi. Ama işte dediğim gibi babama borcumuzu toplamaya baslayacagiz yilbasindan sonra insallah. Biz de en geç bi ay sonra evimize geçiyoruz sonra da cocuk düşünüyoruz hayırlısıyla :)
Ben mardindeyim canım. Evler bu yıl biraz düştü biz de giriştik ev işine. Ama fiyatlar artmaya başladı. İnsallah bebiş haberini de alırız en kısa zamanda.siz hangi şehirdesiniz? elden borçlar bitse kredi düzene girer, bizimde öyle arabanin borcunu carcabuk toparlayacağim insallah tasarrufla. Ben de bebek istiyorum biraz sıkıntılı geçen ay tüp bebekte denedik ama tutmadı. Tabi tedaviye de harcadik biraz, yeni tedavi icinde para lazim
çok mantikli ilerliyorsun gerçekten, ne demişler yumurtalarin hepsini ayni sepete koyma ki sepetin alti çikarsa hepsi birden kirilmasin :))Ben parçalı birikim yapıyorum. Şu şekilde:
- Öncelikle 10.000 lira biriktirip acil durum parası olarak kenara koyduk. Mesela evdeki bir beyaz eşyanın veya telefonun bozulması, arabada beklenmedik arıza vs. gibi durumlar için. Mesela bizim evin tapu işlemleri için müteahhit bu hafta arayıp 8000 lira istedi. Bu paradan verdik. En kısa sürede tekrar 10.000'e tamamlayacağım.
- Kızım için vadesiz gram hesabı açtım. Her ay 2 gr altın alıp o hesaba koyuyorum.
- Aylık 100 Euro alıp, vadesiz Euro hesabına atıyorum. Bu da yurtiçi, yurtdışı geziler için birikim.
- Ekim itibariyle 1 ata altın almaya başlayacağım.
- Eşimin de benim de BES hesabımız var.
Bunların tamamını maaşı alır almaz yapıyorum. Kalan miktar ile ayı çeviriyorum.
- Kredi kartında taksit kullanmıyorum. Nakit veya tek çekim alışveriş yapıyorum.
- Haftalık menü yapıp, o menüye göre alışveriş yapıyorum.
- Minimal yaşam ile ilgileniyorum. Bu nedenle kıyafet, aksesuar, makyaj, ev dekorasyonu için az ve öz eşya satın alıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Valla ben de merak ediyorum biri takmış ona ama kim neden takmış bilemedik :)Bugün kumbaramı aldım.Bilezik parası biriktirmeye başlıyorumtr_lelli neden banlanmış?
Sağol canım. Buradan çok şey öğrendim. Buradaki arkadaşların eseriyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?