Küçük Düşün Büyük Olsun!

tamamdır tarif iyi oldu sağol canım

suanda temzılkı yapıyorum lutfen sessız olalım konsatre olamıyorumüşengecliğimde son nokta

Bitmez o temizlik diyim ben sana:) bazen benimde gözüm burda olunca akşamı buluyo işin bitmesi. Dur bakayım bişey yazmışlarmıyla başlayan,bdv de okunmadık konu bırakmamaya kadar giden bir serüvene dönüşüyo canım iş yapmak istemiyosa eğer

eskiden çamaşır deterjanı koyardım, şu an bulaşık deterjanı ve az biraz domestosla ocakta kaynatıyorum. tertemiz oluyor.

ya benı bana anlattın resmen bende her yerı okudum bıttı hatta konu açtım motıve oliim dıye yok anam hala olamadım gıttı

Sonunda cuma geldi..iş çıkışı yasasin

ahhh Cuma... canım Cuma.... hayırlı Cumalar, bu arada....

da yarın çocuğun toplantısı, büroya uğrama, öğlen arkadaşlarla program, akşama da misafirlik var... şimdi ben sevineyim mi, üzüleyim mi, bilemedim... :)
bi de haleti ruhiyemin şu an olmak istediği yerler, deli düşünceler...

bir yudum mutluluk nerdesin :)) böyle zamanlarda aklıma gelen ilk dostla sohbet ancak kendime getirebilir beni... nedense aklıma sen geldin :) demek kiii sanallık dostluğa engel değil....

tamam tamam, birazdan normale dönerim... yani umut ediyorum... yani inşallah... :)

Geldim canım geldim.
Bugün biraz tembellik edeyim dedim ama evin işi de hiç bitmiyor ki.
Çok şükür cumayı gördük. Hep bugünü beklemistim bu hafta.
Biraz dinlenelim ya hu...Dinlenecegiz yani inşallah...
Herkese iyi tatiller...
Sen de kendini çok yorma Meyra'cım...

10 gün önce bankadan çektiğim ve bizi 15 idare etmesini umduğum 500 TL bugün suyunu çekti. Ancak oğluşun kırtasiye masraflarını da bu paradan ödedik. Karta bulaşmadık. O nedenle normal olduğunu düşünüyorum.
Bi 350 daha çektim. Hafta sonu şehir dışına çıkacağız. Bakalım bu kaç gün yetecek.
Buzluğumda taze bezelyem vardı. Onu çıkardım. Akşam yemeğimiz o oldu bugün.
Kumbaraya 5 lira atacağım bugün.

bende kumbarama 5 küsur para attım saydım 28 tl olmuş minnak kumbaram :)
kumbara dedıgıme bakmayın kupa şeklındekı termos kapaklı hem unutuyorum onu oyle olunca hıc dokunmuyorum ıyı oluyo
boyle bı kumbara yapmamın tek sebebi pintilik başka da bi yorum bulamıyorum buna

Bu arada sifir harcamali hava atan hatunlar nirdesiniz cok az hava atim bende ruhum oksansin.
Sifir harcama bugün.

Evi temizliyorum topluyorum yinede yine temizlemek geliyo icimden.
Öyle üstün körüde temizlemedim oysa.
Baya toz falan aldım.
Evde sarcak bisi bulamadım sanirim.

Baza altindan da 2gömlek(yakalari erimisti artik)
1pijama(camasir suyu degmis baya)
1tanede triko eledim
Giyilcek halleri kalmamisti.

Oglumu almaya gidicem vaktim yok diye detayli eleyemedim
Kisliklari cikardikca elerim artik.

eline saglı lelli.

benımde 0 harcamalı bır gunum oldu bu gun hıc dısarı cıkmadım

bende şimdi kalksam ıyı olacak yapılacak cok iş var
eşim gec gelecek rahatım

Bu arada kara kahanımı sardım bugün,sağolun kızlar. Şimdiye kadar neden yapmamışım ki acep
Bide yemekte vardı etli,o yüzden et yerine patates kattım içine. Süper olmuş valla
Ohh afiyet olsun
Benimde beyaz lahana sarasim var canin istiyo bayadir
Pazar gunu alim barisi

onu nasıl yapıyorsun ıcıni nasıl hazırlıyosun lelli ?
Canım beyaz lahana cok sıkı olmicak
Alirken ona dikkat ediyorum böyle daha yumusak olunca bastirinca sert yani sıksa kapuskalik oluyo
Kök kısmını derince bicakla cikariyorum.
Distan ice tek tek aciyorum
Derin ve genis bi tencerede suyu kaynatiyorum su kaynamaya devam ederken yaprak yaprak hasliyorum.
(3-5dk kök kisimlari yumusayinca aliyorum)

Yapragin buyuklugune göre 3e 4e bölüyorum
Hazir ediyorum.

İci icin
Pirinc(göz karari)(yikanacak)
2bas sogan( ince kiyilmis)
Bol maydanoz(ince kiyilmis)
Sivri biber (ince kiyilmis) her dolma icine ben sivri biber koyarim.
Bol sumak
Pul biber
Tuz
Siviyag
Biber salcasi ve domates salcasi
İstege göre cok minik kiyilmis et yada kiyma.

Hepsini elimle hamur yogurur gibi harmanliyorum ben yagi ve salcayi iyice yesin diye

Sonra sariyorum.

Sarmalari gececek kadar su koyuyorum
Piserkende uzerine tuz serpip tabak kapatiyorum.

Kaynayinca kisiyorum agir agir pisiyo
Oglum bayiliyo beyaz dolma o :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…