Günaydın herkese
Dün kv şehirdışından geldi.
Tüm kışlık erzağımı getirmiş sağolsun. Hepsi de organik, bahçelerinden.
Karlahana
Roka
Maydonoz
Nane
Domates
Salatalık
Marul
Sivri biber
Dolmalık biber
Defne yaprağı
Adaçayı
Limon
Nar
Elma
Patlıcan
Çeşit çeşit reçeller ballar pekmez
Turşular
Tarhana
Tereyağı
Peynir
Yumurta
Ekmek
Börek
Kahvaltılık ezme
Yarım çuval fındık
Belki de daha aklıma gelmeyen bir sürü şey.
Meyve sebze kahvaltılık alışverişimi karşılar bunlar epey bir süre
Ben peynir kahvaltiligi falan tarihine bakiyorum nekadar gider diye oyle aliyorum genelde de sutasin su 2li kalip olan peynirleri 1 ay gidiyor bize.
Suda oldugundan da bozulmuyor.
Ama peynirde cesit sevdigimizden kasar,tulum,telli bazen orgu peynirde aliyorum.
1 ay almiyorum.
Bu ay kasar cok tukettik mesela tost, kuymak falan derken yuvarlak teker bitti ay bitmeden 2. Aldim.
Zeytin cok az yenir bizde en kucuk boy alirim.
Recel cok yenmez onuda kucuk boy tek cesit alirim.
Nutella ve findik kremasi gider.
Findik kremasini 2-3ayda 1 aliyorum. O biraz pahali ya.
Nutellada 2 ayda 1 kesin aliyorum.
Sucuk hep olur evde 1 kangalda epey gider.
Salam ve sosisi ara ara alirim. Bikiyo oglum ust uste alinca yemiyor.
Krem peynir alirim mesela 1 ay alirim oyle gider gelir sonra 2 ay alamam sonra kucuk 1 tane alirim.
1koli yumurta 1 ay gider
Kahvaltilik bende boyle.
En cokda sevdigim kahvaltilik cesitleridir ozellikle peynirler ilgi alanim.
Hepsinden alasim geliyor.
Hafta ici kahvalti yapmiyorlar ama benim erbaslar tost saralle findik kremasi ekmek oyle basit atistiriyorlar.
Cumartesi pazar kahvalti soframi tam anlamiyla kurulur belkide bundan epey gidiyor.
maşşallah artsın zulalar.. ben duraklama dönemindeyim :) geçen gün 50 tl atmıştım halen arttıramadım bakalım daha ay başı maaşlara çoookk var..20tl daha attim zulaya.
Zulam 20 _ 10 derken 900tl oldu.
Haydi bakalim mart a kadar nolcak.
teşekkürler canım bakayım tabi..googlea flormar triple yazıp alışveriş sitelerine bakarsanız, maskara ve yanında kalem hediyeli 30 lira :)
Ay iyiymis canim fiyati.kızlar alışverişlerden bahsedilmiş. ben de yazim. ben de deterjan, peçete, tuvalet kağıdı tarzı şeyleri uygun bulunca stokluyorum, ama stoğu da pek abartmam, kahvaltılıkları da küçük boy almaya dikkat ediyorum, iki kişi olunca pek gitmiyor, biz haftasonu ve haftaiçinden bi akşam kahvaltılılları tüketiriz.. peynir iki üç çeşit olur, bi annemin bana verdiği, bi krem peynir bi de ben üçgen peynir severim..dün iş arkadaşım akrabasının kuru fasulye sattığını söyledi, bahçesinden kendisi ekmiş toplamış kilosu 6 tl ye kilosu. 2 kilo istedim.
Bende yine asure yapicamBende köyden getirdim nohutun oradan aldım yani her yıl öyle yaparız 4 kilo nohut 35 lira 4 kilo fasulye 27 liraya almıştım bu seneyi çıkartır bana gelirken bir poşet aycekirdegi getirdik bı arabamız vermişti kışın kavurup yiyoruz epey gidam var çok şükür ama bu ay yine peynir yaptırılan 16 kilo kadar daha doğrusu kb yapicam süt parasını göndereceğiz salamura yaptırıyoruz 1 sene kullanıyoruz iyide oluyor kaşar gibi sunuyor falan işte
Kızlar ya dün kıyafet yerleştirirken kisliklari çıkarırken kisliklari çok güzel yumuşatıcı kokuyor ama hangi yumuşatıcı bilemedim ya ABC yandan vatan pembe olanı arayıp bulmam lazım mis gibi hemde kalıcı hangisi acaba bakicam artık
Yarın yine aşure yapicam aşureyi halledin ve sigara böreği sarıçam sonra poaca ve kurabiye yapicam dondurucuya koymak için dondurucum boş bı kısmı öyle işte
Bende yine asure yapicam
Doyamadim gecenkine hemen bitti.
Kimsede getirmedi
Bende islattim malzemeleri zaten var evde yaparim azicik.
Napim.
Bingo kirmizi
Abc pembe
Vatan pembe
Bim bulut mavi favorilerim.
Ama ben lavanta istiyorum bu ara evdekiler bitsin lavanta alicam.
Bir de beyaz hic denemedim
Bingo beyaz beybili olan onu merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?