Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ne güzel
afiyetle yersiniz inş.

Ben peynir kahvaltiligi falan tarihine bakiyorum nekadar gider diye oyle aliyorum genelde de sutasin su 2li kalip olan peynirleri 1 ay gidiyor bize.

Suda oldugundan da bozulmuyor.

Ama peynirde cesit sevdigimizden kasar,tulum,telli bazen orgu peynirde aliyorum.
1 ay almiyorum.

Bu ay kasar cok tukettik mesela tost, kuymak falan derken yuvarlak teker bitti ay bitmeden 2. Aldim.

Zeytin cok az yenir bizde en kucuk boy alirim.

Recel cok yenmez onuda kucuk boy tek cesit alirim.

Nutella ve findik kremasi gider.
Findik kremasini 2-3ayda 1 aliyorum. O biraz pahali ya.
Nutellada 2 ayda 1 kesin aliyorum.
Sucuk hep olur evde 1 kangalda epey gider.
Salam ve sosisi ara ara alirim. Bikiyo oglum ust uste alinca yemiyor.
Krem peynir alirim mesela 1 ay alirim oyle gider gelir sonra 2 ay alamam sonra kucuk 1 tane alirim.

1koli yumurta 1 ay gider

Kahvaltilik bende boyle.

En cokda sevdigim kahvaltilik cesitleridir ozellikle peynirler ilgi alanim.
Hepsinden alasim geliyor.

Hafta ici kahvalti yapmiyorlar ama benim erbaslar tost saralle findik kremasi ekmek oyle basit atistiriyorlar.

Cumartesi pazar kahvalti soframi tam anlamiyla kurulur belkide bundan epey gidiyor.

Kahvaktilikdan bahsetmisken annem tulum peynir, salam, blok kasarin yarisini muz ve mandalina, 1 buyuk biy halley 3lü potubor bisk. yollamis dun oglumla.
O da evdekilerle bu ay sonuna kadar gider bize.

kahvaltı bizde de çok tüketilmez dediğiniz gibi peynirler ilgi alanım :)
her sabah 2 dilim kepek ekmeği arasına koyar işe getiririm
kaşar çok tüketiriz melemenin üstüne falan rendelerim veya fırında patates vs yapacaksam
pazar günleri abartıyoruz ama kahvaltıyı :)

Bizde de kahvaltı pek yapılmaz benimde köy peynirin var 8 kilo kadar şimdilik onu tüketiyoruz birde kasar alıyoruz bir kilo onuda 4 e bölüp rendeleyip buzluga atarım pizza çok seviyor esim pizza yaparım sucuguda 1 kilo memleketten aldık gelirken tost ve pizzada kullanıyorum memleketten geldik geleli zeytin haricinde kahvaltılık almıyoruz biz 6 kavonoz 1kiloluk olanlardan reçelim var kışın çok tüketiliyor bizde memlekette yapmıştım yine öyle işte

Sanırım ben bu ay sadece 2gr altın alicam aslında 4 Gr alacaktım ama olmadık bı odememiz çıktı bakalım bunada şükür öbür ay 4 Gr alabilirim diye düşünüyorum

mornergis Ben marketten alınması gereken tuvalet kağıdı, peçete, ıslak mendil, ped gibi ürünleri ay başında o ayın sonuna yetecek kadar alıyorum. Bir daha bu ürünler için markete gitmiyorum.
Bulaşık, çamaşır deterjanı, şampuan, diş macunu vs. de ay başında internetten sipariş veriyorum.
Kahvaltılık malzemeler bizde genelde 2 hafta dayanıyor. O yüzden onları 2 haftada bir çiftlikten alıyorum.
Ay başında, 4 haftalık yumurta siparişi veriyorum internetten. Her hafta 30 yumurta kargo ile geliyor.
Sebze-Meyve alışverişini ise haftalık olarak, yaptığım yemek listesine göre alıyorum. Haftada 2 gün sebze pişiyor, hergün salata yapılıyor ancak meyve pek tüketilmiyor.

Bu arada aylık eti de ay başı kasaptan alıyorum.
Biz de her sabah hep beraber kahvaltı yapılır. Akşam yemeği de beraber yenir. Yalnız akşam yemeğinden sonra çerez, meyve vs. tüketmiyoruz. Çiğ kuruyemiş ve mevsim meyveleri kahvaltıda yeniyor biz de.

öğlen yemek arası kendime ayakkabı aldım, orjinal deri 60 TL baharlık yazlık gibi. geçen gün gözüme kestirmiştim ama kendime düşüneyim diye zaman verdim ve gittim aldım, çünkü böyle bir ayakkabıyı sezonda bu fiyata bulamam. yani ihtiyaç :)

biz geçen aya kadar aylık ya da haftalık yapardık alışverişi ama bu 2.ay şöyle yapıyorum
sürekli kullanılacak büyük şeyleri havlu, kağıt, temizlik ürünleri, yağ gibi uygun buldukça evde kullandığım hariç 2-3 tane olacak şekilde stoklu gidiyorum.
kahvaltısız evden çıkmıyoruz, kahvaltılıkları bittikçe alıyorum. sucuk, tereyağı gibi parçaları ay başından alıp birkaç parçaya ayırıyorum
sebze meyveyi pazardan alıyorum yazın her hafta gidiyordum ama kışın buzluk devreye gireceği için o kadar sık gitmem sanırım. evim ve işyerimin çevresinde birçok market var, haftada 2-3 gün marketleri gezerek fiyatları karşılaştırıyorum ve nerede uygunsa oraya gidip alıyorum

Yogurt,sebze,meyve turu seyleri haftalik yada 2 haftada 1 aliyoruz bizde
Keske her hafta cikip taze taze haftalik alsam.
Yarimsar kilo bile alsam bereketli oluyor.
Hemde 50tl bir suru sey aliyorum artiyor bile param.

Bugun dunden lahana sarmam var 2 tabak cikar.
Pilavim kaldi 1 tabaklik
Patatesli yemekdende var.

Bugun yemek yapmicam.

Oglumunda pidesinden kalmisti dün buzluga koymustum simdi cikardim isittim yiyor.

Gittim bugun okula cikista yolda 1 tane cocuk yoktu.
Ozellikle gosterdi hangi yolda istediklerini ya o cocuklar beni gordu bugun oglumla kactilar yol degistiler.
Ya da denk gelemedim.

Arkadasimi gorunce konusmaya daldik x teyzenle marketde karsilastim hadi bende senle gelim yuruyus yapim bari dedim dedim oglumada.
Arkadasim gelip aliyor 2 cocugu var onunda okulda.

Gidicem bir sure.
En azindan yalniz gormesinler bir sure.

sağolun kızlar
aslında kış gelince hep evde yenilince yemek daha düzenli oluyor
ben listemi yapayım
ayın 15i gelince yenilen ve kullanılan ürünlere göre bir alışveri yapayım

Merhaba kızlar
Bankaya geldim. En son ki yurtdışı seyahatimizden elimizde biraz döviz kalmıştı. Onu yatıracağım hesaba
mornergis aklımfasın canım. En kısa zamanda yazacağım sana

kızlar alışverişlerden bahsedilmiş. ben de yazim. ben de deterjan, peçete, tuvalet kağıdı tarzı şeyleri uygun bulunca stokluyorum, ama stoğu da pek abartmam, kahvaltılıkları da küçük boy almaya dikkat ediyorum, iki kişi olunca pek gitmiyor, biz haftasonu ve haftaiçinden bi akşam kahvaltılılları tüketiriz.. peynir iki üç çeşit olur, bi annemin bana verdiği, bi krem peynir bi de ben üçgen peynir severim..dün iş arkadaşım akrabasının kuru fasulye sattığını söyledi, bahçesinden kendisi ekmiş toplamış kilosu 6 tl ye kilosu. 2 kilo istedim.

Ay iyiymis canim fiyati.
Bende bulsam seker fasulye istiyorum.
Gecen sene esimin patronu koyden 1 cuval getirip dagitmisti tüm kış yetmisti bize.
Bulsam oyle köyden bende alicam.

Bende köyden getirdim nohutun oradan aldım yani her yıl öyle yaparız 4 kilo nohut 35 lira 4 kilo fasulye 27 liraya almıştım bu seneyi çıkartır bana gelirken bir poşet aycekirdegi getirdik bı arabamız vermişti kışın kavurup yiyoruz epey gidam var çok şükür ama bu ay yine peynir yaptırılan 16 kilo kadar daha doğrusu kb yapicam süt parasını göndereceğiz salamura yaptırıyoruz 1 sene kullanıyoruz iyide oluyor kaşar gibi sunuyor falan işte

Kızlar ya dün kıyafet yerleştirirken kisliklari çıkarırken kisliklari çok güzel yumuşatıcı kokuyor ama hangi yumuşatıcı bilemedim ya ABC yandan vatan pembe olanı arayıp bulmam lazım mis gibi hemde kalıcı hangisi acaba bakicam artık

Yarın yine aşure yapicam aşureyi halledin ve sigara böreği sarıçam sonra poaca ve kurabiye yapicam dondurucuya koymak için dondurucum boş bı kısmı öyle işte

Bende yine asure yapicam
Doyamadim gecenkine hemen bitti.
Kimsede getirmedi
Bende islattim malzemeleri zaten var evde yaparim azicik.
Napim.

Bingo kirmizi
Abc pembe
Vatan pembe
Bim bulut mavi favorilerim.

Ama ben lavanta istiyorum bu ara evdekiler bitsin lavanta alicam.

Bir de beyaz hic denemedim
Bingo beyaz beybili olan onu merak ediyorum.

ben 2 dir bingo beyaz alıyorum canım çok güzel kokuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…