Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim toplam 4 tane çantam var. Bir siyah, bir kırık beyaz, bir lacivert bir de gri sırt çantası.
Gri sırt çantasını, gri spor ayakkabısı ile haftasonları kullanıyorum. Beyaz olanı yazın kullanıyorum. Siyah ve lacivert olanları da sürekli kullanıyorum. Renk tonu uyumu benim için de önemlidir. Mesela lacivert iş ayakkabım ile lacivert çantanın tonu uyumlu. 4'ü de kaliteli ve belirli markaların ürünleri. Bunları niye yazdım. Aslında şık görünmek için fazla eşyaya ihtiyacımız yok. Özlem Denizmen'in kıyafet diyeti vardı. Belli sayıda eşya ile 1 hafta geçirdi. Bir göz at istersen, belki yeni çanta almaktan vazgeçmeni sağlayabilir.

Aaaaa hemen bakıyorum....
Evet aslında fazlasına ihtiyacımız yok ancak millet olarak biz de tüketim çılgınlığı var. Biz gösterişe meraklıyız. Tabi ki istisnalar vardır ancak genel görüşüm bu yönde. Yurtdışında ki insanlarla kıyaslayınca bu farkı çok daha rahat görebiliyorum.
Çantadan vazgeçtim.
Ben saymaya kalksam aman bışver saymayayım... aktif olarak hepsini kullanıyorum. O nedenle içim rahat. Kıyafet de almıyorum. Almayacağım da bir süre.

Özlem Denizmen belirli sayıda kıyafet ile bir ay geçirmişti ve sonuçta eşi dahil kimse o kadar az parça kullandığını fark etmemişti. Kendi kıyafet algımız ile çevremizdekilerin algısının ne kadar farklı olduğunu deneyimlemek için faydalı bir örnek bence.

Evet okudum. Hatta dolabımın başına gidip baktım. Ben seçmek istesem hangi kıyafetleri seçerdim diye ve başarısız oldum.
Şimdi düşündüm de Mesela bir elbise, bir etek, bir kumaş pantolon, bir kot pantolon, bir gömlek ve bir kazak seçsem olabilir aslında.

tr_lelli kendime benzetiyorum seni.
Evde paspalımdır ama dışarda saçım temiz olavak mesela pazara markete giderken değil de bir yere giderken kış olsa bile duş almadan dışarı kıyafetimi giymem. Oje çok severim.ama sürekli suda çıktığına yinr özel günlerfr sürmeyi tercih ediyorum. Mutlaka çantam ayakkabım uyumlu olacak yok patladı çatladı anlamam.kahve krem tonlarını giyerim şık ceketleri severim.
Olmaxsa olmaxım birde bordo rujum var.ojefr de bordo koyu kahve tonlarını tercih ederim.

Evde de herşey uyumlu olacak şu sunumcu pembik ablalar gibi şıkıdım değilim ama hoş objeler seçerim krem halılarım varda şu eklefiğiniz gri tonları bu aralar hoşuma gidiyor seneye almak istiyorum.koltuklarımada çok uyacak birde uçları top püskül halılar güzel öylede düşünüyprum.

30 tl ye kıyma aldım. Evde vardı ama kv gelecek etli sever yemekleri elimin altında bulunsun dedim.

Evet sınırsız takı kullanmıştı.
Benimde çok kıyafetim yok temiz kullanırum takı şal boyunluk tarzı şeylerle kombinlerim. Genelde kot giyerim. Çalıştığım zaman olmuyordu tabi yine kumaşa dönücem yapacak birşey yok.
Kazaklarıda desenli falan seçmem herşeyle uysun isterim.
Annem birşey alırkrn dolapta neyle kullanırum diye düşün birbirine uyumsuz parçalar alma diye öğretmişti. Aas anne bu çok güzelmiş alsana derdim dur bir düşüneyim neyle olur diye kaç saat elindeki parçaya bakar kafasında sıralama yapardı ordan öğrendim.

Bence bir deneyip, kendini gözlemleyebilirsin. Ben kıyafet ile ilgili sadeleşme sürecine başlarken öncelikle bir renk analizi yaptırmıştım. Kış kadını çıktım. Yani soğuk fakat canlı ve net renkler kullanmam gerekiyor. Vizon ve acı kahve dışındaki sarı içeren tün kahvelerden ve sıcak renklerden uzak durmalıyım zira bu tonlar beni soluk gösteriyor vs.
Öncelikle bu sonuca uymayan tüm kıyafetleri direkt elden çıkardım. Aralarında çok para verdiklerim de vardı . Çok zorlandım gönderirken.
Sonra kendi tarzımı kendime yazılı olarak tanımladım. Bu da Sade kitabında yazıyordu.
Sonrasında kendi renk skalama ve tanımladığım tarza uygun toplu alışveriş yaptım. Şu internetteki kapsül dolap, bir dolabın olmazsa olmazları gibi yazıları okuyup az ve öz sayıda kıyafet edindim. Bu süreç yaklaşık 1 yıl sürdü.
Şu an almayı düşündüğüm hiç kıyafet olmamakla birlikte sabahları ne giyeceğim derdini de yaşamıyorum zira bundan önce yığınla kıyafetimin olduğu dönem sabahları dolaba giyecek hiçbirşeyim yok diye uzun uzun bakıp, kendime alışveriş listeleri hazırladığım uzun bir dönem var hayatımda.
Benim için oldukça enteresan ve zorlayıcı bir deneyim olmakla birlikte sonuçtan son derece memnunum.

Alakasız parçalara yatırım yapmamak hakikaten çok önemli. Ben tüm kombinlerimin fotoğraflarını çekiyorum. Birşey alacağım zaman o fotoğraflara bakıp bunlardan kaçı ile uyumlu olur diye bakıyorum. Düşününce aklıma gelmeyebiliyor, böyle bir çözüm ürettim ben de.

Şu hangi ton uyar analizi iyimiş. Kendime açık tonları yakıştırıyorum da hiö analiz falan yapmadım. Aslında sade uygun parçalar çoğunlukla düz renkler kurtarıyor. Dolap dolusu kıyafeti benimde dağıtmışlığım var. Şuan elimde 2 kumaş 2 kot pantolon.krem beyaz gri kahve tonlarında da 5 kazak var tüm kış rahatlıkla yeter.dolabım ferahladı bolca yer kaldı.

Benim de desenli şeylere elim gitmiyor. İnsanın eli zaten kendine yakışan renklere ve desenlere gidermiş.
Sen kıyafet miktarını epey azaltmışsın. Benim bu kadar az değil. İş için 6 pantolon, 16 üst (hırka, triko, gömlek ve bluz karışık), 3 tane triko elbise, 3 tane kot pantolon var.
Bir kahverengi bir siyah kısa bot, bir tane kahverengi çizme, bir lacivert, bir siyah düz taban ayakkabı, bir tane de siyah topuklu ayakkabı var.

Canım sen çalışıyorsun ben şuan evdeyim çoğu yeni hatta 2 tanesi hiç giyilmedi. Gerçi çalıştığım dönemde çok fazla almazdım.hergün değişik bir kaxakla 5 günü tamamlardım o zamanda 7 8 taneydi zaten. Pantolon almayı hiç sevmem o yüzden mümkn olduğunca az alırım. Ayakkabı ve kaban mont tarzı çok severim.
Onlar yeteri kadar var.ama gözüm hep gidiyor.mevsimlik trikolarda var ama hiç sevmem giymeyi sıkıntı basıyor.kazak hırka o tarz daha rahat hissediyorum.
7 8 şal var çok iş görüyorlar tavsiye ederim aynı elbiseye başka hava katıyor.
Birde paxardan falan almam marka alıp uzun süre giyerim. Zaten birkaç kex gittim hiç birşey bulamıyorum. Paxardan giyinen kadınlarıda ayrıca takdir etmek lazım.

Ben de alışverişimi kalitesini bildiğim belirli markalardan yapıyorum. Dikkatli kullanıp uzun süre gitmeye gayret ediyorum. Öbür türlü yani ucuz ve çok alınca daha fazla para harcanıyor sanki.

Ben de alışverişimi kalitesini bildiğim belirli markalardan yapıyorum. Dikkatli kullanıp uzun süre gitmeye gayret ediyorum. Öbür türlü yani ucuz ve çok alınca daha fazla para harcanıyor sanki.
Ben ucuz alınca ila birşey çıkıyor beceremiyorum. Yani ayy orasında birşey var mı byrasında varmı diye uğraşamam.
Bir kere yaptım ben öyle baktım çok güzel şeyler var paxarda alayım oğluma giysin hiö olmazsa evde giysin. Aldım 5 tişort şort falan evde bir baktım ki hepsinde vat bir kusur. Evde giydirmeye elim gitmefi. Yıkayım temiz dursun defim tek yıkayışta renkleri soldu.bir daha mı asla parayı boşa harcadım. Hiç de uyguna gelmedi üstelik ikinci bir masraf daha yaptım.

merhaba hanımlar alışverişten geldim
arkadaşıma doğum günü için bluz buldum aldım 120den 45e düşmüştü
migrostan indirimde stok amaçlı 2 şampuan 1 saç kremi aldım sürekli kullandığımız zeytinyağı inmişti ondan aldım 65tl ödedik
a101den de soda salça büyük kapaklı kap(hamur yoğurmak için lazımdı) kosla oxi aldım
scotch brite 20li bez 5 liraya geldi kampanyada dolayı 2 paket aldım böylece oraya da 32 ödedim
toplamda iki marketteki indirim miktarını hesapladım migrosta 33lira a101de 20 lira indirim olmuş
eşim şaşırdı yaa işte ev ekonomisi böyle oluyor dedim

elecda sen uzun ve sancılı bir süreçte bayağı yol katetmişsin. Tebrik ederim. Sanırım ben şu anda o sürecin henüz başındayım ama pes etmiyorum.

Siz hangi parçadan kaç tane olduğunu yazıyorsunuz ya ben şöyle yavaş yavaş uzayıp kaybolayım. Deşifre olmayacağını bilsem foto eklerdim.

chericherilady Migros’a ben de uğradım. Sütlerin 2. İndirimli idi. Onlardan aldım. Şampuan aldım.

su faturası gelmiş 30tl
suyun birim fiyatı 2 kuruş artmasına rağmen geçen aydan az geldi genelde 35-37 arası gelir
geçen fatura geldiği gün mutfak ve banyo musluğunun altındaki vanaları çok az %15 kadar kısmıştım bakalım işe yarayacak mı diye yaklaşık 5 liralık bir tasarruf olmuş
benim öyle vanayla suyun akış miktarının azaltıldığından haberim yoktu olsaydı daha önce yapardım kullanırken bir fark olmuyor az kıstığım için

Sütler ne kadardı. Almam lazım yarında indirim varmı.
Şampuanıda öğrenebilirmiyim
Yerel bir markette kullandığım şampuan bir alana 1 bedava.fiyatı nedir bilmiyorum. Sütlerde akbel eşim için alınıyor takık akbel içer o neyse eşimde duydum ilk.
2.5tl sütaş tam yağlı oğlum için 3.5
Yarım yağlıda 2.95 alıyorum.
Bunu öğrendiğim iyi oldu hidrofor yapıldı zaten 50 tl geliyordu 70 bekliyorum musluğu bir açıyorum kıssam bile çok aşırı akıyor vana olayını söyleyeyim eşime

Sek aldık biz. Yarım litre. 2.65 di galiba. Ama çok emin değilim. Şampuanı hiç hatırlamıyorum. Çünkü eşim aldı. Ben sarımsak şampuanı kıllanıyorum. Markettekileri hiç bilmiyorum.

Bende evde rahatimdir.
Pembik geberik gelinlerden değilim bende :)
Üşenirim ben okadar detaycı degilim sunumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…