Küçük Düşün Büyük Olsun!

ya kızlar benımde kılo vermem lazım
6 kılo vermiştim
2 kılo gerı aldım
şu anda 1 ınıyorum 1 cıkıyorum valla
sınır olmaya basladım kendıme
heftaya dıyetısene gıdeyım de mecbur kalayım dıyete dıyorum
haftaya platese de gıdecem zaten kursa yazıldım

Ne çektikk kanka be.

ouyy kilo benimde bu aralar derdimRamazanda vermiştim.. Sonra yavaş yavaş 1 kg si geri geldi.. Derken tatildi bayramdı 2 kg daha geldiacil en azından 2 kg vermem şart.. ama yapacak mod yok

merhaba kızlar.bende burdan çok şey öğrendim.elimden geldiğince tasarruf yapmaya çalışıyorum.şimdiye kadar eşimle yedik içtik gezdik.artık çocuklar var.biri anaokulunda biri 1 yaşında.tek çocuk hiç çocuk derlerdi bunu şimdi daha iyi anladım.tek çocuk olunca hep iyisi olsun şöyle olsun böyle olsun diye diye evi doldurmuşuz..bu yaz çamaşır yıkayıp ütülemekten bıktım artık ve büyük bir karar aldım.ALMAMA kararı aldım.özellikle indirim var diye o kadar çok kıyafet almışım ki çocuklara ve malum hızlı büyüyorlar.sürekli elden çıkartıyorum kıyafetleri ve inanın daha taksitleri bitmeden o kıyafet elden çıkıyor.bir ara kredi kartlarını sıfırlamıştık ve limit koymuştuk eşimle.aylık 1000 tl yi geçmeyecek diye (içinde Bes ve benzin parası dahil) .şu an olmuş 2500 tl.çocuklar büyüyor ve dertler de büyüyor.o nedenle artık eşimle ciddi kararlar alıyoruz.özellikle bu ay itibariyle artık kıyafet almıycam.bunun en büyük sebebi kredi kartları diğeri halen daha doğum kilolarını vermediğim için dolapta üzerime olmayan kıyafet çok.bu arada çalışıyorum.yani kıyafet çok üstüme olan az.buna dur demeliyim artık.
diğer bir durum da eşimin eve ciddi abur cubur alması.ve inanın ben bunların hepsini 1 günde yemeye başladım.kilo verememin en büyük sebebi ve maddi olarakta bizi zorlamaya başladı.çünkü ekmek al diyorum o bir poşet abur cuburla eve geliyor.bu konuyu da bu hafta kesinlikle eve abur cubur alınmayacak diye noktaladık.
başka bir konu çalışan insanlar olduğumuz için hafta sonu geziyoruz.cumartesi günü çocukları anneme bırakıpavm ye gittik.eşimin ihtiyaçlarını almak için.sonunda o da paraya kıyamadı ve hiç bir şey almadan geldik.eskiden yemek yemeden dönmezdik bu sefer o sayfayı da kapattık ve 50 tl den kurtulmuş olduk.evde yedik.
pazar günü yine dışarı çıktık ve sadece çocuklar dışarıda yemek yedi biz evde yemiştik.
5 lt lik bi pet şişede 1 lira biriktiriyoruz.geçen gün saydım 400 tl olmuş.diğer bozuk paraları başka bir kumbarada biriktiyoruz.geçen gün ordan çıkan paralarla 50 euro aldım.bu ay birikimimizden çok para harcadık ne yazık ki.öncelikli hedef kredi kartından para harcamamak.yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :))

tr_lelli mali müşavir adayı olan bir arkadaş vardı.... sınavlara hazırlanıyordu... göremiyorum onu, haberin var mı verdi mi yeterlilik sınavlarını :)

İşte geldim burdayım
Çocukta yaparım kariyer de

3 dersten kalmistim maliyet denetim meslek temmuz sonu sınava girdim süper geçmişti insallah sonuçta güzel olur :)

O kuzu hamiş teyze oluyoruz.
Sınavlari vardi evt sonuclari hakkinda bilgim yok
eilenn naptın kuzu sınavı?

Kuzucum yer seni teyze kuşu hayirlisiyla dogsun hep birlikte gezcez insallah:)
Sınav açıklanmadı diye biliyorum temmuz sonu girmiştim araya bayram tatili falanda girdi ya bir kaç haftaya açıklanır heralde

bende tasarrufa başladım geçen yıl...ama ben küçük baş hayvana yatırım yaptım,yazın kayınpederim kars2ın bi köyünde bakıyor,kışın babişim ığdır da bakıyor kuzuları sattım 5 bin etti bayramdan önce....şimdi de yine ucuz kuzu alacağız inşallah seneye bayramda satmak için:)... ama bu yıl her ay bi çeyrek hedefim...(bu arada koyunlar 10 tane hala kayınpederimde,kuzuları sattık sadece) besicilik diyelim,iyi para kalıyo..ben hatayı geçen sene birikimi para olarak yaparak yaptım malesef...para harcanıyo

Valla bu sonbaharla birlikte masraflar arttıbirikimi geçtim batmassak iyiAma evde uyguladığım tasaruflara devam tabi..Elektriği boşa harcamamak su tasarufu gibi.. Şimdilik bunlardan başka bişi gelmiyor elimizden. Kredi borcumuz var.. Büyük kızım Yurt dışına gitti onun masrafları var.. Küçük kız okuyor.. Derken birikim yapamasak da kimseye muhtaç olmayalım yeterli şimdilik

ouyy kilo benimde bu aralar derdimRamazanda vermiştim.. Sonra yavaş yavaş 1 kg si geri geldi.. Derken tatildi bayramdı 2 kg daha geldiacil en azından 2 kg vermem şart.. ama yapacak mod yok
O otelde o son lokmaları yemicektik ekürim
Hep hersey dahil otellerin suçu
Öncelikle hosgeldiniz
Ne guzel yazmissiniz severek okudum.
Malesef bu tek cocuk ve + tek torun sevgisi bonkörlügü bizde de mevcut
Ben almasam,baba alıyo
Baba alsama dayı
O almasa anneanne..
Sagolsun aliyolar dusunuyolar ama özellikle bu elektronik aletler vs biz nekadar direnip almasakda dayı ne isterse yapiyo aliyo.
Kumbara,pet sise yöntemi benim sevdigim birikim yöntemi.
İnsAllah hep beraber paylasimlarimiza devam ederiz.

Kuzucum yer seni teyze kuşu hayirlisiyla dogsun hep birlikte gezcez insallah:)
Sınav açıklanmadı diye biliyorum temmuz sonu girmiştim araya bayram tatili falanda girdi ya bir kaç haftaya açıklanır heralde
Ahh dogsun yaz bebesi
Totosunu güneslediricem ben onun kızkulesine karşı.

Of sorma be canım.. Aslında yemeklerde çokda abartmadım amma velakin tatlılara dayanamam ben::)Birde öğün sayımız arttı..Evde o kdar öğün yemezdik:)amman neyse vericez inş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…