Wayy en sevdigin kafa ticare kafası :)bende tasarrufa başladım geçen yıl...ama ben küçük baş hayvana yatırım yaptım,yazın kayınpederim kars2ın bi köyünde bakıyor,kışın babişim ığdır da bakıyorkuzuları sattım 5 bin etti bayramdan önce....şimdi de yine ucuz kuzu alacağız inşallah seneye bayramda satmak için:)... ama bu yıl her ay bi çeyrek hedefim...(bu arada koyunlar 10 tane hala kayınpederimde,kuzuları sattık sadece) besicilik diyelim,iyi para kalıyo..ben hatayı geçen sene birikimi para olarak yaparak yaptım malesef...para harcanıyo
Cnm ahhh bu analar parcalaniyoruz iste.Valla bu sonbaharla birlikte masraflar arttıbirikimi geçtim batmassak iyi Ama evde uyguladığım tasaruflara devam tabi..Elektriği boşa harcamamak su tasarufu gibi.. Şimdilik bunlardan başka bişi gelmiyor elimizden. Kredi borcumuz var.. Büyük kızım Yurt dışına gitti onun masrafları var.. Küçük kız okuyor.. Derken birikim yapamasak da kimseye muhtaç olmayalım yeterli şimdilik
Ben hic ekmek yemedim desem yeriydiOf sorma be canım.. Aslında yemeklerde çokda abartmadım amma velakin tatlılara dayanamam ben::)Birde öğün sayımız arttı..Evde o kdar öğün yemezdik:)amman neyse vericez inş:)
Haklısın canım..Öyle herşey onlar için zaten..Ana babalık kolay değil..Rabbim yardım eder inş..Wayy en sevdigin kafa ticare kafası :)
Bizimde ceviz ekme dikme hayalimiz vardi esimle.
Tutacak bir ticaret yöntemine emin olsam bascam parayi.
İnsAllah gittikce cogalir kuzular koyunlar.
Cnm ahhh bu analar parcalaniyoruz iste.
Hersey evlatlar icin.
Almayip aldigimizda oluyo yemeyip yedirdigimizde.
Herseyin adı olmus para.
Sabret canım sukur kazaniyosun,kazaniyoruz yani geliyo ya bi de gelmese.
Naparız.
Aynen bende hiç ekmek yemedim..Ama patates kızartması püresiydi değişk soslu makarnalar vs.. ouyy :))Birde snak bardaki aperatifler vs..Ben hic ekmek yemedim desem yeriydi
Ama o patatis kizartmalari ve tatlilara tav oldum.
Wayy en sevdigin kafa ticare kafası :)
Bizimde ceviz ekme dikme hayalimiz vardi esimle.
Tutacak bir ticaret yöntemine emin olsam bascam parayi.
İnsAllah gittikce cogalir kuzular koyunlar. hayvancılık en iyisi bizce yani...düşünsene ilkbaharda tüm koyunlar doğmuş oluyo zaten,çiftini kuzularıyla birlikte 1200 e alıyoruz,ağustos ayında koyunları değil sadece kuzuların tanesini eğer iyiyse 420 ye satıyorsun.o borcun kapanıyo artı koyunlar da kar kalıyo...bizim kuzular 420 ye satıldı ağustosta,ama biz ilkbaharda cesaret edip riske girmedik sadece 10 koyun aldık, 5 tanesi ikiz doğdu düşünsene...bu sene inşallah HEDEF25
Ahh dogsun yaz bebesi
Totosunu güneslediricem ben onun kızkulesine karşı.
merhaba kızlar.bende burdan çok şey öğrendim.elimden geldiğince tasarruf yapmaya çalışıyorum.şimdiye kadar eşimle yedik içtik gezdik.artık çocuklar var.biri anaokulunda biri 1 yaşında.tek çocuk hiç çocuk derlerdi bunu şimdi daha iyi anladım.tek çocuk olunca hep iyisi olsun şöyle olsun böyle olsun diye diye evi doldurmuşuz..bu yaz çamaşır yıkayıp ütülemekten bıktım artık ve büyük bir karar aldım.ALMAMA kararı aldım.özellikle indirim var diye o kadar çok kıyafet almışım ki çocuklara ve malum hızlı büyüyorlar.sürekli elden çıkartıyorum kıyafetleri ve inanın daha taksitleri bitmeden o kıyafet elden çıkıyor.bir ara kredi kartlarını sıfırlamıştık ve limit koymuştuk eşimle.aylık 1000 tl yi geçmeyecek diye (içinde Bes ve benzin parası dahil) .şu an olmuş 2500 tl.çocuklar büyüyor ve dertler de büyüyor.o nedenle artık eşimle ciddi kararlar alıyoruz.özellikle bu ay itibariyle artık kıyafet almıycam.bunun en büyük sebebi kredi kartları diğeri halen daha doğum kilolarını vermediğim için dolapta üzerime olmayan kıyafet çok.bu arada çalışıyorum.yani kıyafet çok üstüme olan az.buna dur demeliyim artık.
diğer bir durum da eşimin eve ciddi abur cubur alması.ve inanın ben bunların hepsini 1 günde yemeye başladım.kilo verememin en büyük sebebi ve maddi olarakta bizi zorlamaya başladı.çünkü ekmek al diyorum o bir poşet abur cuburla eve geliyor.bu konuyu da bu hafta kesinlikle eve abur cubur alınmayacak diye noktaladık.
başka bir konu çalışan insanlar olduğumuz için hafta sonu geziyoruz.cumartesi günü çocukları anneme bırakıpavm ye gittik.eşimin ihtiyaçlarını almak için.sonunda o da paraya kıyamadı ve hiç bir şey almadan geldik.eskiden yemek yemeden dönmezdik bu sefer o sayfayı da kapattık ve 50 tl den kurtulmuş olduk.evde yedik.
pazar günü yine dışarı çıktık ve sadece çocuklar dışarıda yemek yedi biz evde yemiştik.
5 lt lik bi pet şişede 1 lira biriktiriyoruz.geçen gün saydım 400 tl olmuş.diğer bozuk paraları başka bir kumbarada biriktiyoruz.geçen gün ordan çıkan paralarla 50 euro aldım.bu ay birikimimizden çok para harcadık ne yazık ki.öncelikli hedef kredi kartından para harcamamak.yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :))
neredesin ki sen?ben ığdırdayım.sağolsun babam ve kayınpederim bakıyo,,,evimiz de bahçeli çok güzel elverişli amma gel gör ki ben hiç anlamıyom hayvandan,eşimin de allerjisi var hayvanlara...bu yıl bahçemde neler neler ektim...domates,biber,patlıcan,maydanoz,dereotu,reyhan otu,kabak,fasulye,salatalık,semizotu...miss gibi bi yazdı valla,,,evim küçük ama çok şirin bi oda bi salon mutfak banyo lazabo...ikimize yetiyo çok şükür ama buraya büyük bi ev yapmayı düşünmüyoruz birikim yapıp ığdırdan çıkmayı düşünüyoruzAmine45 kesinlikle cok iyi
Sanslisin onlarla ilgilenen besleyen var.
O cok önemli.
Suralardan bi gidebilsem bahce yapip domatlarimla sohbet edicim bende :)
Fırında:))Bozuklar nerde butunlestiriyorsunuz
Malesef istanbulda yasiyorum.neredesin ki sen?ben ığdırdayım.sağolsun babam ve kayınpederim bakıyo,,,evimiz de bahçeli çok güzel elverişli amma gel gör ki ben hiç anlamıyom hayvandan,eşimin de allerjisi var hayvanlara...bu yıl bahçemde neler neler ektim...domates,biber,patlıcan,maydanoz,dereotu,reyhan otu,kabak,fasulye,salatalık,semizotu...miss gibi bi yazdı valla,,,evim küçük ama çok şirin bi oda bi salon mutfak banyo lazabo...ikimize yetiyo çok şükür ama buraya büyük bi ev yapmayı düşünmüyoruz birikim yapıp ığdırdan çıkmayı düşünüyoruz
ben batı da yaşayamam herhalde ya,zorlanırım...yazları geliyom oralara ankaraya falan ama dönmeye can etıyomMalesef istanbulda yasiyorum.
Ev burda esimin isi burda
Yani baglayan seyler olmasa baska sehirde yasayasim var.
Ya ben bozuklari butunletmeye utandigimdan harciyorumKizlar bozuk paralari bankalar butunluyo diye biliyorum
Ben mah. Bakkalinda butunletiyodum.
Hakmar,a101 falanda butunluyo.
Ama saycak zamanlari var ise
Hakmarda kiz lazim oluyo varsa getirin demisti.
bana da bozukları harcamak yorucu geliyo ekmek alırken bile 1 tl kullanırım 4 tane 25 krş ya da 10 tane 10 krş kullanmam onları da sonra bütünletirim çoğalınca :))Ya ben bozuklari butunletmeye utandigimdan harciyorum
Sanki bir poset bozuk para goturunce hayirdir nerede dilendin diyecekler gibi
Kagitlari zulama atiyorum bozuklari harciyorum
Canım bende öyleyimYa ben bozuklari butunletmeye utandigimdan harciyorum
Sanki bir poset bozuk para goturunce hayirdir nerede dilendin diyecekler gibi
Kagitlari zulama atiyorum bozuklari harciyorum
Annemde kardesimin cebinde cekmecesinde kalan 5kurus 10krs 25krs falan biriktiriyobana da bozukları harcamak yorucu geliyo ekmek alırken bile 1 tl kullanırım 4 tane 25 krş ya da 10 tane 10 krş kullanmam onları da sonra bütünletirim çoğalınca :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?