Küçük Düşün Büyük Olsun!

Su bizimde 50 küsür geliyor 30 40 ta damacana tutuyor.
Doğal gazdan korkuyorum ben bakalım kaç gelecek.
Elektriğe bende dikkat ediyorum haftada 2 gün çamaşır yıkıyorum.bulaşık makinesinide gün aşırı yıkıyorum. Önceden hergün yıkıyordum bu ay düşecek mi merak ediyorum

Ben 2 günde bir filan bulaşık çalıştırarak düşürdüm galiba rakamı

Ben 2 günde bir filan bulaşık çalıştırarak düşürdüm galiba rakamı
Ben hergün yıkardım çamaşır bulaşık. Şimdi oğluma 2 takım dışarı kıyafeti ayırdım gelince hemen kirliye koymuyorum hergün kirliye koyuyordum şimdi temiz kalmışsa çıkarıp ertesi günde giydiriyorum böylece hergün çamaşır makinası çalışmıyor. Bulaşığıda gün aşırıya düşürdüm hatta bazen 2 günde bir oldu. Geçen ay su faturası çok canımı sıkmıştı. Birde hidrofor bağlandı çok akıyor vanadan kıstım banyonunkini değişmezse ana vanadan kısıcam

iyi akşamlar.....

bize iki faturadır az tüketimden dolayı faturalandırılamamıştır diye fatura'' 0'' geliyor...başına gelen var mı böyle bir durum?

Selamlar hanımlar, nasılsınız?
Bir haftayı daha bitirdik nihayet. O kadar yoğun çalışıyorum ki çok yorgunum, çokça dinlenmek istiyorum bu hafta sonu.
Ayın 15'i de geldi, haftaya çarşamba maaş günü.
Şuan hesabımda 1574 küsur lira var. Benim aylık hedefim 1500 liraydı zaten, rahat rahat çıkarırım diye düşünüyorum bir aksilik yaşanmazsa.
Ekim ayı için ek ödemem de yattı nihayet bugün. Toplamda 605 TL yattı ekstradan, bunun 90 lirası dairede bizim için çalışan beyin ödemesi, 15 lirası da ortak olarak kullandığımız su, çay, kahve, şeker masrafı için kesildi. Elime 500 TL geçti, geçen hafta bir musibet atlattım. Bu da riskli bir birimde çalışmanın cilvesi. Neyse ki verilmiş sadakam varmış da sorun çıkmadan halloldu. Ekstram yatınca çok değil ama 100 lira bir ihtiyaç sahibine ulaştıracağım demiştim, gelen ödemeden 100 lira da bunun için ayıracağım. Kalan 400 lirayı da ağustostan beri atlattığımız badireler neticesinde erittiğim hesabımdaki parayı yerine koymak için kullanacağım.
Yani benim iki hedefim var şuanlık. Birincisi her ay 1500 TL koyup kısmetse evlilik hazırlığım için para biriktirmek, ikincisi ise erittiğim zulayı gelen ekstralarla (ödemeler ve kumbara) yerine koymak.
Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim. :)

Merhaba kızlar

2 gün market diyeti yaptım ama bugün yine gittim mecburen.. Muz , mandalina , salatalık turşusu ve kızıma ahşap oyuncak aldım 33 lira tuttu multinetten ödedim. 3 pakette sigara aldım kk dan.. toplamda 66 lira harcayıp döndüm

Bulama siparişi vermiştim ona da 25 lira ödedim.. Hediye götürücem onu da yarın

Bakalım kitap fuarına ordan da ikea ya gidicez yarın
Kaç para harcarım hiç bilmiyorum

Kendime de yatırım yapayım dedim bu arada
Epilasyon için bir merkezle görüştüm, haftaya başlayacağım yüksek olasılıkla.
Taksitlendireceğim onu da.
Bu sebeple 1500 barajını korumak için biraz daha kemer sıkmam gerekiyor.

günaydın kızlar.. dün iş çıkışı kalan dişim için dişçiye gittim. dolgu yapıldı. üst dişlerimde de ufak tefek çürükler var dedi, bende gebelik düşünüyorum dişlerim için ne gerekiyorsa yapalım dedim. bi kaç hafta da dişlerimi bitirir. zaten kalan çürükler çok basit ve kolay işlemler inşallah yakın zamanda rahatlayacağım ben de. dişçiden o kadar korkuyordum ki hiç sürekli erteliyordum... neyse dolgu bitince eşimle dışardan alacaklarımızı aldık, 37 tl ye çerez,ufak lokum, 25 tl ye A101 den kahvaltılık bi kaç birşey, 30 tlye yemek yedik. 20 tl ye de meyve 13 tlye de pastaneden kuru pasta tarzı birşeyler aldık.
eve geldik alacaklarımızı yerleştirdik sonra alt komşumuzu çaya davet ettik. ikiz çocukları var onları sevdik biraz, ama erkenden uyudular:) biz de gece geç saate kadar oturduk sohbet falan saat baya ilerlemişti.. misafirler kalkınca mutfağı topladım bulaşık makinasını çalıştırıp uyudum.. şimdi de işteyim:) ama dişim sızlıyor yaa...

kızlar bugün iş çıkışı eşimle sehpa almak için mobilyacıları gezeceğiz, umarım güzel zigon sehpa bulurum.. Artık ertelemeden bugün halletmez zorundayım. bugün yapacağımız işler şu şekilde ( liste hazırladım):
  1. zigon sehpa alınacak
  2. oturma odası için fon perde seçilecek ( alınacak)
  3. zebra perde seçilecek (alınacak)
  4. davlumbaz bakılacak
  5. yatak odası için halı alınacak
  6. yatak odası için fon perde bakılacak
  7. vileda alınacak ( benim dönerli olanlar, düz olandan alacağım)
  8. banyo wc seti alınacak ( sabunluk falan)
  9. banyo- wc önüne asmak için havlu asmaya yarayan aparat alınacak
  10. yumuşatıcı alınacak
bizi baya maliyetli bi liste bekliyor ama bunlar önceden planlanmış eksikler. kredi kartıyla almayı düşünüyoruz.

Selamlar a 101 e uğradım 10 tl alışverişe 5 tl lipton 48 li demlik çay veriyordu aldım 18 tl ödedim.
5 tl de oğluma dergi aldım.

Pazara gittim.
1bucuk kilo hamsi 15
Marul 2tl
Domates 2.5tl
Salatalik
2.5tl
Üzüm 3tl
Ispanak 1.5 tl aldim
Baligi da pisirdim yedim
Aksama da haftalik liste yapacagim

Merhaba Kızlar
Karttan harcama işini minimuma indirmeye çalışıyoruz. Zaten içinde 2900 tl taksit var. Akaryakıt ve market alışverişi dışında karta dokunmamaya karar verdik. Bakalım tutacak mı planlar
Su 32 tl, doğalgaz 76 tl gelmiş.
Kıyafet alışveriş detoksumda gayet iyi gidiyor. Almamak daha çok mutlu ediyor beni.

Kesinlikle ancak bu sekilde kredi karti borcunu bitirebiliriz. Bende kendime kota koydum. Sadece aidati derin dondurucu taksitimi ve market alisverislerimi karttan ödeyecegim
Tahminim mayis gibi borcum kalmicak insallah

D.gazı yakıyormusunuz. Ben yakıyorum. Apartmanda kimse yakmıyormuş. Baya soğuk oluyor oysa ki

Kesinlikle ancak bu sekilde kredi karti borcunu bitirebiliriz. Bende kendime kota koydum. Sadece aidati derin dondurucu taksitimi ve market alisverislerimi karttan ödeyecegim
Tahminim mayis gibi borcum kalmicak insallah
Biz gerçekten her ay 6 bine yakın borç ödemekten bıktık. Mayıs’tan beri böyle. Taksitleri azaltmak ve 400 tl den daha az harcamaları tek çektirmek gibi bir hedef koyduk. Bakalım nasıl olacak.
Yaz döneminde ben kılık kıyafet alışverişini biraz abarttım. Bir kaç uçak bileti aldık. Bir de otele gittik. Hepsi taksit.
Durum be olursa olsun normalde de bunları tek çektiremeyiz. Ama 100-200 liralık harcamaları da taksit yaptırınca aldı başını gitti.

Kızlar ben geldim.. ayy bugün bayabi alışveriş yaptık ama bi cok işimizi hallettik. Oturma odasına fon perde yaptik, yatak odasina da fon perde, mutfağa zebra perde, yatak odasına halı, birde 4lu sehpa aldık. Hepsini karttan çektirdik ve toplamda 2150 tl tuttu.. sehpalari getirdik, perdeler de cuma gününe kadar gelir insallah.. yarin kv leri yemeğe çağırdım. Dışardan balik yaptırırım. Evde etli kuru fasulye, pilav, çorba ve salata yaparim. Turp yesillik de bol bol koyarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…