Küçük Düşün Büyük Olsun!

Güle güle kullan canım.. İyi günlerde.. benimde aslında bu mevsimde giyilecek dış kıyafetim yok.. mevsimlik kap almak istiyorum.. bir türlü alamadım..Çok pahalı geldi.. bir kaç model gördüm beğendimde. ama 200 tl idi. kıyamadım paramaAslında benimki istek değil gerçekten ihtiyaç.. bir tane giydiğim var.. ama kumaş biraz kalın.. yağmurlu havada giyilmez.. bir tane mont tarzı vaar uzun ama oda kalın.. kışın giyilecek türde..
çalışıyoprumda.. almam lazımda.. bakalım paray kıyıp ne zaman alırım. yada böyle idare eder sezon sonu alırım kısmtse.

akşam yemekten sonra bizde mi çıksak dışarı diyorum sonra vazgeçiyorum eşimde 100 tl bende 100 tl kaldı.. idare etmek zorundayız en azından nereye kadar götürse kar

Geçen ayda benim öyle olmuştu.:)bir önceki ay 42,50 mi falandı.. geçen ay gelende 42,60:)
ama bu ay gerçekten her şeyin fişini falan çektim. iki ay önce 45 tl den 36 ya çektim diye çok sevinmiştim ama daha fazla düşüremiyorum maalesef. bi de bulaşık makinası kurutmaya geçince de fişini çekiveriyorum şimdilik üşenmiyorum yani ama fatura aynı kaldı nedense gerçi geçen ayda yapmıştım ama söyle doğalgazım gibi 16 tl gelse nolur :)

canım bundan aşağısı olmaz mümükün değil bence..
Gerçi il il fark ediyormu bilmiyorum..Biz istanbuldayıuz.. çevreme göre bizim fatura gayet güzel.. ben bulaşık makinemi çok açmıyorum bile.. onu boşaltıp yerleştirmek bana daha zor geliyor>(daha çok elimde yıkıyorum.. misafir falan gelmişse çok karışıklık olacaksa makineyi açıyorum.. çamaşır makinemde A+++ yeni aldık.. ekstra derin dondurucum yok. tv çamaşır makinesi akvaryum var bizde birde elektronik aletler.Saç kurutmaydı, mikserdi arada fırındı vs. ayda 3 kez falan toplu ütü.. ancak bu kadar düşürebildim ben.. bir ara 30 lu rakamlarda eliyordu.. ama artık gelmiyor.. en düşük gelen bu ..40 dan aşağı gelmiyor bize..

kızlar şaka maka baya sıkıştık, ev taşıma işi ne kadar da külfetliydi.. hep iyi tarafından bakıyorum. sonuçta şimdi taşınmayıp baharda falan taşınsak da bu masraflar yapılacaktı illaki.. artıya girdiğimiz durumlar;
  1. kiradan kurtulduk ( 500 tl),
  2. aidat yok çünkü taşınan az kişi var çöplerimizi kendimiz indiriyoruz (kışın en az 100 tl )
  3. yakıt yok bu sene taşınan az olduğu için yakıt alınmadı ( buralarda ortalama 600 dolar= 2300 tl 4 aydan hesaplasak aylık 580 tlye yaklaşık denk geliyor)
  4. haaa bu arada şuan kullandığımız elektrik de bize yazmıyor, müteahhit abonikleri yaptırmadı daha o yapana kadar bedava yani daha doğrusu ana trafodan sadece müteahhitin adına gelecek.. kendisi bunu söyledi o ödeyecekmiş çünkü hala binada çalışmalar devam ediyor ve elektrikçiler, mobilyacılar herkes çalışıyor e taşınan 7 aile var şimdilik onların harcadığı beni zorlamaz dedi.. tabi aboneliklerimiz adımıza alınana kadar.
  5. 30 da su olsun ( buralarda su uygun)
gerçi biz sadece akşamları evdeyiz ve şuan için sadece bir elektrikli soba var onu bile pek açmıyorum, havalar güzel daha..
yukarıdaki hesapları yaparsam aylık elektrik de aylık 100 hesaplarsam toplamda aylık 1310 tl avantajdayız..
duruma bu taraftan bakınca rahatlıyorum:)

su parası ne kadar geliyor peki canım .bulaşık makınası daha ekonomik dıyorlar bir de o kadar rahatlık ki bence denemelisin sık sık. benım de sanırım bundan aşağı düşmez ama zaten akşama kadar evde yokuz bı aksamları bır de haftasonları tv falan açık.fırında ayda 3 kez falan belki. ütü de öyle keza ayda 3 kez falan ee neye geliyor peki.ketıl kullanıyorum ama ben o çok yakıyor diyorlar ama onu da haftasonu çay yapıyoruz sadece başka kullanılmıyor hiç. su da geçen ay 22 tl gelmişti.bu ay daha gelmedi bakalım. ama ben çamaşır makınesı calısıtırıyorum cok tek parça bıle attığım oluyor kısa programda ya da 2-3 parçayı hopp atıveriyorum cunku o renkte başka kıyafetım olmuyor.

Canım bu mevsimlik inceler daha pahalı biliyomusun
Kalın ici yünlü mont baktim 150tl
Incecik şişme mont 145tl
Şaştım ya

Avm de pek çeşit yok suan ama
Bershka
Koton
Defacto
Pull&bear
Ltb
Colezione baya gezdim.

Bir kac da butik gezdim bulamadım cok çeşit yok suan.
Bir kac model vardi sadece.
Aralikda bakicam artik bende.

su faturamda 30-35 arası geliyor.. oda sanki sabit her ay 6 m3 geliyor.. bazen 7 m3 bazen 6 ..7 yi geçmiyor.. :) bulaşık makinesi rahatlık elbette.. ama biz 3 kişiyiz.. Büyük kızım il dışında okuyor.. hafta sonları genelde geliyor.. o olduğu zaman arada açıyoruz.. hafta sonlarıda çoğunca illa dışarda yeriz.. (her hafta sonu olmasada)ya birde ben bulaşık makinesi deterjan kalıtıları bırkaıyor diyede içime sinmediği için pek yıkatmıyorum .. elde daha kolayıma geliyor.. Briee durulama çok yapıyorum elde..bilmiyorum kendime göre çözüm yolları işte>)

Evet canım ya. Zaten o büyük mağazalrda kapalılara göre çokda güzel şeyler bulamıyorum ben..Butik mağazalardan baktım ..çok pahalı geldi. çokda ahım şahım eildi modellerde..
bakalım olmassa sezon sonu bekliyeceğim artık.. Kısmet..Kışlık kabanım, mantom, montlarım var.. ama mevsim geçişi yok pek. vardı eskidi ayırdım.. bir tane kaldı.. sürekli onu giyiyorum şimdilik>)

Bende lazım diye sirf almak icin almak istemedim.
Sonra pişman olurum falan.
Beklemek en iyisi dedim
Dursun bakalim bir süre daha.

Selamlar. Doğalgaz geldi 44 tl. Neyse korktuğum gibi olmadı.
Günüm var yarına akşamüstü süpürüp silicem etrafı elmalınında içini hazırlarım.

merhabalarrr bu gece maaşımız yatacak kızlar 10 gün sonra filan şehirdışına gidicez bunun için geçen aydan 660 tl gibi bir miktar atabilmiştim . Eşim bi hesap yap bakalım ne durumdayız bu ay dedi bende faturalar ve sabit giderleri çıkarttım durum şu şekilde :
ev kredisi:2250
kira:750
elektrik 42
tivibu:15
internet:57
doğalgaz :20
cep telefonu faturası :30
cep telefonu faturası :45
apartman aidat:50

toplam:3.260
maaşımız 5350- 3260=2090 tl
2090+660 = 2750
650 tl arabanın gidiş dönüş yakıtı bakalım üff hayırlısı ya

valla allah bereket versin canım daha ne olsun :)
çok rahat yeter bana göre. bi şey soracağım.eşin her zaman mı böyle göreve gidecek doğu batı her yerdemi böyle olacak acaba senin için zor oluyor çünkü

Altını gördünüz mi
162 olmuş
Cuma günü alıcam artık bekledikçe artıyor
elektirik faturam 36,60 gelmiş bu ay :) geçen ay da 36,50 gelmişti

Çok iyi gelmiş 50 altına düşmedi
Haftada 2 gün çamaşır yıkıyorum 5 kere yıkardım. Saç kurutmayı fazla kullanmıyorum tasarruflu ampul taktım fırın çok çalışıyor bundan sanırım düşmüyor kışın daha da artar

bende fırın ayda 3 kez en fazla işte:) saç kurutma bızım evde süs olsun diye var zaten hiç kullanmıyoruz:)

batıda nöbet doğuda görev canım mecburuz bu duruma ya asker polis böyle yaşıyoruz işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…