Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bimden alıyorum hep.
ÇOk gidiyor yağ kızartma pek yapmamda kek fln çok yaparım. Onlara gidiyor.
Yemeklere çok az koyuyorum 5 lt si 3 ay gidiyor. Bazen daha da az gittiği olur.
Alabilirsem en azından 2 lt lik alayım

Bimden alıyorum hep.
ÇOk gidiyor yağ kızartma pek yapmamda kek fln çok yaparım. Onlara gidiyor.
Yemeklere çok az koyuyorum 5 lt si 3 ay gidiyor. Bazen daha da az gittiği olur.
Alabilirsem en azından 2 lt lik alayım
Evet hamur işi yapılınca çok gidiyor. Hamaratım ben yaparım diyosun :)

ay ben hiç hamarat değilim, kırk yılda bir yapıyorum hamur işi ama yine gidiyor :)
Ay sorma bende hamarat filan değilim. Yemeği hemen öğleden sonra koyarım akşama canım hiç yapmak istemez. Salata yapmaya üşeniyorum şimdi. Suya koydum malzemeleri yapıcam artık. Eşim gelmek üzere.

Selam hanimlar. Bugun 260 TL dan bir ceyrek aldim, kenari attim. Ikizlere taktigim altinlarin biri yerine konmus oldu sukur. Altinlar artarken iyi de, eksilince cok tuhaf oluyorum ben ya

Aksam yemeginde dun aksam pisirdigim etli mantar sote, bulgur pilavi, ayran ve yesil salata var. Salata haric hepsi hazir, onu da salondan eve gecene kadar esim yapar.
Herkese saglikli, huzurlu ve bereketli bir hafta diliyorum.

Masallah canim sana. Eline de saglik canim cekti

Yine online alışveriş yaparken buldum kendimi
Söz konusu çocuk olunca insan kendini durduramıyormuş
Sepette bekletiyorum akşam bi daha gözden geçirip öyle alıcam :)

Bende meyveyi tuketmiyorum diye acaba kati meyve sikacagi mi alsam diyorum
Kargo ücretiyle 100 liradan asagiya denk geliyor ve kullananlarda memnun kalmis. En azindan ziyan olmaz

Bende birşey almam diyordum ama yağ alıp koysam mı kenara acaba.
Zam zam ne olacak böyle.
Birde bizim araba masraf çıkaracak gibi. Canım sıkkın iyice daha yeni 500 tl masraf ettik. Şimdi yine 500 en az gider.
Fiyatı 25tl olan yağ birden 31tl falan olunca insan enayiminiz ya falan oluyor.
Almak istiyorsun.
Ben kilere üşeniyorum bazen (benim katımda yine ama evin dışinda)
Vestiyerin bir bölümüne koyuyorum..
Wc kagidi, kâğıt havlu ve bazı deterj. Falan oradadır zaten.

Şuan yağımın sonunu kullaniyorum.
Kart kesim tarihimiz ayın 20si yani genel alışveriş 20sinden sonra yapılır bizde sonra cok yuklenilmez tekrar kesilene kadar.
Zuladan açıcam ayın 20sinide atlatmış olacagim.

Yerine ozaman koyarim.

Benim babannem cok yapardı bunu eski topraklar.
Ama onda ütunünde yedegi
Tencereninde
Leğeninde
Ne bilim kovanında hepsinin yedegi olurdu.

Okadarda alıp yigamam ozaman yokluk olur bisi olur diyemi böyle aliyordu bilmiyorum.
Belkide yoklukdan geldikleri icindi.

Ama şuan kovam kırılsa mesela acil o an lazımsa yok yani yedeğim.
Ya da utum bozuldu gecen sene yedek yoktu o anda yapmam lazimdi annemden aldim o gunluk sonra evime aldim.

Çok şükür alabiliyoruz ama o an acil lazımsa malesef.

Babannem varken hic şu da yok demiyorduk.
Illa onun yedeği vardır cunku.

Annemde biraz çulcu olmasa benziyor.
Geçen suzgecim yoktu baktim annem bende yedek var dedi.
Bulaşık süngeri alcaktım bende var verim dedi 3lü verdi.

Bende meyveyi tuketmiyorum diye acaba kati meyve sikacagi mi alsam diyorum
Kargo ücretiyle 100 liradan asagiya denk geliyor ve kullananlarda memnun kalmis. En azindan ziyan olmaz
Bebegim olur ise bende istiyorum bunu.
Oglum da elmayı vs rendeleyip temiz tulbentden falan geçirip sıkıyordum.
Hiç mi kafam çalışmamış kimsede al dememis.
Çok cahilmışım ya

Portakal sıcağım,blendır,mikser vs hepsi vardi onu almamisim.
Ugrasmisim.

Bebeğim olursa ilk alincak listesinde.

Havuç elma portakal ne de güzel olur kış ayında.

Bimden aldım en son 2.5 kilo 10 du galiba. Yağ zaten 25 tl birde zam gelirse 30 a vurucak fiyatı. Bakliyatımda idare eder fasülyem mercimeğim varda nohut az.oğlumda seviyor biraz alırım belki
Bende bimden aldım son 2 seferdir.
Daha oncede almistim sonra hep biryag almistim.
Fiyatları yakindi.
Biryag uçunca fiyat olarak sole aliyorum.

Kızartmasi olsun yemek de olsun ben kötü bir koku tat almadim hic.
Eşimde hassasdır yani yemek de bisi değişik koku olsa hemen bu bisey kokuya der o da hic demedi.

Annemde şöyle bir yöntem var yağ eline sürülünce elini yıkandığında hemen elin temizleniyorsa yani yapışıp bulasmiyorsa iyidir der
O da aliyor.

Ben yine sole alicam

Ben alirsam hem kendim icin hemde esim hemde dogaxak bebegimiz icin baya degisiklik olacak olumlu anlamda tasarruf icin bunu almak mantikli geldi..

Aynen benimde hepsi var. Aanne baba ayrı olunca bazi elektrikli aletlerden ikiser tane var. Meyve sikacagi fikrine olumlu yaklasiyorum suan. Ama aktuel urunleri mi takip edeyim yakin zamanda da oyle bisey gormedim

Benim yağımda kızartma ya da yemekler yüzünden değilde açma, kek , dolma falan yapmakdan bitti.
Yoksa 1 ay daha giderdi bana.

Pirinç de a101i hic ama hic begenmedim.
Hakmar ve bimden sasmam.
Indirimdeyken hapycanterdan da açık pirinç aldığım oldu..

Pilâv cok yaparim ben esim seviyor.
Sütlaç, yayla çorbası, dolma derken pirinç dayanmıyor

En çok tuketilenler listesi tutuyorum bazen

Peynir başı çekiyor
Salatalik (oglum pek sever hic dayanmaz)
Meyvenin her türlüsü !
Kuruyemiş
Yumurta
Pirinç
Mercimek
Küpseker

En cok kaplari eksilenler böyle siralamada.

Aktuelle 89tl falan gordum daha önce
Bende takip ettim bi ara.
Hatta portakal sıkacağı istiyorum ben çeyizimden olan çöp oldu.

2 dk hemen sıkıyor icin de hic kalmıyor cok memnundum.

Sıkmalık portakal kisin cok alırdım içerdik taze taze.

Bende ona bakiyorum indirimden bulursam alicam.
O daha uygun.

iki aydır pirinci pazardan alıyorum , kg 4 -5 tl . önceden migrosun kendi markasını alırdım 2,5 kg 10 tlydi . ama pazardan aldığımdan beri hiç pilav yememişim dedim o kadar lezzetli , yumurtamı peynir zeytini pazardan alıyorum artık .

ayçiçek yağı pek kullanmıyoruz ama evde hiç yoktu geçen eşim 2 lt almış 15 tl ydi galiba oda bana bayağı gider . ben zeytinyağı kullanırım kızartmaya bile , açılmamış 5 lt kalmıştı bide yarım teneke kayınvalidemler 4 teneke 5 lt getirdi ,

genelde her sene 11. ayda 4 teneke zeytinyağı hakkım var , bide yazın geldiklerinde 1 - 2 teneke ek yapılır malum yazın kızartma ayı bide onlar bizdeyken daha mutfak hareketli oluyor ...

katı meyve sıkacağı en iyisi sadece narenciye sıkacağı belli bir sure sonra işe yaramıyor ,
ben çok önce almıştım bir iki kez kullandım sonra dolapta durdu ara ara pişman oldum , tek dedem köyden gelince anneme verirdim hergün dedeme sıkardı .

şimdi paşa için kullanıyorum meyveyi çok yer ama suyunuda içsin yemeğin yanında
elma
armut
havuç ve siyah havuç
ayva
salata
kırmızı pancar
mandalina
kivi portakal

herşeyi sıkıyor

Hangi marka canim

Hangi marka canim
philips canım ama zannedersem 2009- 10 aldık yeni çıkanlardandı ozaman , 3 yıldırdı aktif kullanıyorum hala canacar gibi , ama alırsan beyaz renk alma , havuç ve turunç meyveler çok sarartıyor hergünde detaylı temizlik yapılmıyor yanı ,
ben kullandığımda sudan geçirip az detarjan ile yıkıyorum haftada birde çamaşır suyu surup makineye atıyorum , siyah renkliler daha kullanışlı

Bende sinbo baktim o da kirmizi renk
Ama ne kadar sure kullanırım orasini bilemiyorum

Evet hamur işi yapılınca çok gidiyor. Hamaratım ben yaparım diyosun :)
Yok be canım oğlum eşim seviyor illa her hafta 2 kez kek olur börek olur.yoksa hiç hamarat değilim.

Trlelli gerçekten ne oldu da birden bu kadar zamlandı diye düşünüyorum. Yumurtada öyle çok zamlanıyor. Her gittiğimde zamlı alıyorum.
Katı meyve sıkıcakları iyi. Fakir almıştım. Şimdi kullanmıyorum simbonun döner başlısını kullanıyorum. Birde benim suyum azdı. Havuç suyu tüketmem gerekiyordu.

Eskiden çok yokluk varmış. Şimdi herşey elimizin altında kovamız kırılsa git al gel 5 dk. Ama o zamanlar hemen nereden bulacaklar.arabalarla falan geçermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…