Sabah bol çıkan bişiyler yaparsın canım evdeki malzeme ile.Şimdide msj yazmış sayıyı arttırıyor pessss
Kızlar merhaba
Evimde yardımcım var. Bizdeki 7. Yılı. Son zamanlarda temizliği özensiz yapıyor. Farkındayım aslında. Her yeri dip köşe yapmıyor. Şimdi salonda gözüme takıldı. Masanın örtüsünün izi çıkmış resmen. Toz izi. Gönlünü kırmak istemiyorum. Yemeğimizi yapıyor. Oğlum öğlen geldiğinde yemeğini yediriyor. Akşam üstü biz gelene kadar başında duruyor.
Ama acayip canım sıkıldı. Nasıl desem ne desem acaba?
Biraz benden de kaynaklanıyor. Yumuşak huyluyum. Onu yap bunu yap diye söyleyemiyorum. O da zamanla saldıkça saldı.
Evet canım ihtiyaç artık hele de çocuk varsa çok zorlanabilirsinizArabamız masraf çıkarıyor bu ara. Sigortaları ödemek yerine kredi öderim diyor eşim. Arabayı böyle gereksiz şeylere kullanıyorux bu ara ve ciddi gaz parası tutuyor aylık. Ama oğlum küçük geve hastalansa taksi bulup çağramıyoruz.onun için satılsın istemiyorum yoksa gideceğimiz yere yürüyerek gidiyoruz eşimle.
Satarsak da uzun süre alamayız onun için kıyamıyorum biraz satılmasına
Yaparsın, alışırsın canım nerdeyse 2 senedir yapıyorum alışılıyor. Çok kaynatmışsın kaynamaya başladıktan sonra 10 dk yeterli. Doktorlar güvendiğin yerse bir taşım kaynatın diyor hattaBugün sütçüden süt aldım
Tedirgin oluyorum iyi kaynadımı acaba diye. 1 saatte kadar kaynattım. 3 4 taşım sonra kıstım altını kaynattım.korkudan veremedim kuzuma.yopurt mayaladım peteğin üstüne koydum inş. Tutar yüzüme bulaştırmam.
Bende patates salatası kek yapıcam kurabiyem var. Biz şehir dışından yeni döndük perşembe günü çamaşırı yıkayıp bitirememiştim işim çoktu evde . Neyse hayırlısıSabah bol çıkan bişiyler yaparsın canım evdeki malzeme ile.
En basit yumurtalı ekmek bir kek de olur çay kahve biter.
Germe hiç kendini.insanlar bazen düşünemiyor gideceği yerin durumunu. Böyle durumlarda ya sabah kahvesine giderim uzun oturacaksamda bir gün önceden haber veririm. Mesela benim çocuk da var evim hiç toplu olmuyor. Komşular gelince pat diye diken üstünde kalıyorum
bir saat cok fazla kaynamaya çıkınca 10 15 dk yeterli cok uzun sure kaynatmak sütun besin değerini öldürüyor diye biliyorum . bende sürekli mayalarim inek ve manda sütu karisik . bildiğin yerse güvenle yedirebilirsinBugün sütçüden süt aldım
Tedirgin oluyorum iyi kaynadımı acaba diye. 1 saatte kadar kaynattım. 3 4 taşım sonra kıstım altını kaynattım.korkudan veremedim kuzuma.yopurt mayaladım peteğin üstüne koydum inş. Tutar yüzüme bulaştırmam.
Size katılıyorum.600 TL çok az bir ücret kuzenimin eşi çocuk baktırmaya galiba evi de temizletiyor 1500 TL veriyor.
Bu maaş olayı beni çok düşündürdü. Ben akademisyenim büyük bir şehirde oturuyorum burda eve kadın gelse bir de işin içinde çocuk olsa 1500-2000 arası ödersin kesin. Küçük bir şehirde bu meblağ yarı yarıya azalıyormuş işçi sınıfına (niye sorgulanmalı) çünkü devletin akademisyene ödediği maaş aynıBenim de evimde yardımcım var... 3.5 yaşında bir kızım var, ona bakıyor, bazen yemek yapıyor ve büyük temizlik olmaksızın günlük ufak tefek işleri yapıyor... 1.600 tl maaş veriyorum, en az maaşı kadar da ekstralar veriyorum ama yine de bazen vicdanım sızlıyor.... yani ben onun sayesinde işe gidip para kazanıyorken, ona çok az bir meblağ ödüyorum diye.... bi de yaptıkları iş kolay olmadığı için, empati yaptığımda yine vicdanım sızlıyor...
Papatya nın durumu farklı, herkesin durumu farklı tabi, yaşadığınız şehir, çalıştığınız kişinin şartları, yapılan iş, sizin beklentileriniz vs.vs.
Ben aynı durumda olsam, memnunsam yani, alır karşıma konuşurum.... ekstra işlerden ne kazanıyorsun, atıyorum 400, al sana 1.000 tl maaş, ama aklında işin de bende olsun, ne sen üzül ne ben derdim sanırım...
Papatya da hassas bir insan, en doğru kararı vereceğine inanıyorum, burdan bakıldığında da çalışan bayan da , çıkmak isteyip, 7 yılın hatırına bunu sözle söyleyemiyor gibi duruyor, ki kırıcı bir şey söylediğimi de düşünmüyorum...
Alıntılı cevaplarda atladığına göre sanırım yanlış anladı.... sanal ortam sonuçta, müneccim değiliz ki kimin neyi ne niyetle söylediğini bilelim... ona da hak veriyorum yani...
Burada sırf kendi doğrularını beğenmediğim, bir çoğuna katılmadığım için benim yazdıklarımı okuyup çok beğendiğini ama yine de beğen putonuna basamadığını bildiğim arkadaş bile gördüm.... :)
Canım 5 dakika kaynatsan yeter (bir taşım) sütün içindeki bütün güzel değerler kaybolur bir saat kaynatırsanBugün sütçüden süt aldım
Ben bir tasim kaynatıp kapatiyorum.Bugün sütçüden süt aldım
Yaa bu cok guzel benimde aklimdaydi.Yeni yıl için yeni kararlar aldım
Kilo vereceğim
Bol brokoli yiyeceğim
Daha fazla spor yapacağım
Sahip olduklarına şükredec eğim
Daha az şikayet edeceğim
İnsanları olduğu gibi kabul edeceğim
Az konuşup daha çok dinleyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?