Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bolca üşümeli,eğlenmeli ,ateşli,karlı,yağmurlu,rüzgarlı ortaya karışık bir gün oldu.

Sabah 7 de evden çıktık hava iyiydi gebzeye geçtik araca geçmek icin rüzgâr fırtına sonra bolu dağı kar gölcük gölü yağmur ruzgar.

Üşüdük ama bolca gezdik.

Yazın gitmiştim kisin göresim vardi Aslında ocak sonu gibi boyle oldu.
Bir defada karda giderim olsun .

Mangalımizı yaktık yedik herşeye rağmen .

Giderken açık büfe sınırsız kahvaltılık ve çay vardi.
Herkes kendi odedi.
Ikimizinki 58tl tuttu (oglum hasta diye gelmedi)
Mangal araç ulasim vs bisi vermedik.

Yani günü 58tl ile kapadik.
Ben yanima su kiraker vs almıştım extra harcamadik.

Oğlumun ödev kontrolü duş kahve meyve fasli artik uyku vakti.

Şimdide msj yazmış sayıyı arttırıyor pessss
Sabah bol çıkan bişiyler yaparsın canım evdeki malzeme ile.
En basit yumurtalı ekmek bir kek de olur çay kahve biter.
Germe hiç kendini.insanlar bazen düşünemiyor gideceği yerin durumunu. Böyle durumlarda ya sabah kahvesine giderim uzun oturacaksamda bir gün önceden haber veririm. Mesela benim çocuk da var evim hiç toplu olmuyor. Komşular gelince pat diye diken üstünde kalıyorum

Bugün sütçüden süt aldım
Tedirgin oluyorum iyi kaynadımı acaba diye. 1 saatte kadar kaynattım. 3 4 taşım sonra kıstım altını kaynattım.korkudan veremedim kuzuma.yopurt mayaladım peteğin üstüne koydum inş. Tutar yüzüme bulaştırmam.

Canım yollarınızı ayırmanız en mantıklısı.. Ne kadar söylersen söyle eğer saldıysa bir daha toparlanmıyor.. İstediğin şekilde yapanı bulana kadar bir kaç kişiyi denersin duruma göre hangisi işine geliyorsa onu seçersin..

Daha önce haftalık alacağımı söylememe rağmen üstün körü iş yapan bir sürü insan denedim ben , baktım ki kimse istediğim gibi yapmıyor sonunda pes ettim almıyorum temizliğe kimseyi.. Ha bir gün çok sıkıntı yaşarım işte o zaman şirketten çağırıcam.. oturduğum şehirde günlük temizliğe 150 tl civarında geliyorlar üstüne yol parası yemek vs eklenince 200 e geliyor nerdeyse... şirket 4 kişi yolluyor yemekleri de onlardan herşeyi dahil 200 ödeniyormuş.. Ama 4 kişi cam kapı duvar dolap vs ne varsa yapıyorlarmış.. Koltuk vs siliyorlarmış yıkama dersen onun içinde ayrı bir ücret isteniyormuş.. Duruma göre böyle bi yol da seçebilirsin..

Benimde anneme bi abla geliyor 3 yıldır , aynı zamanda gün içinde başka işler de yapıyor.. Bize günde 3 defa 20 şer dakika kadar geliyor.. yemeğini yediriyor , altını değiştiriyor.. Ama söylemezsen sallıyor bazen bazı şeyleri... " Sürekli tepesinde durucaksın işçi psikolojisi , durmazsan salar , sallar " diyor eşim.. Hakikatten de öyle Sürekli uyarmak istiyor abla.. Uyarıyorsun biraz toparlanıyor bir kaç gün sonra yine aynı tas aynı hamam... Ben yarım gün yada bütün gün bakıcıyı istemediğim için , onun gibi gelip gidecek birini de bulamadığım için mecburen idare ediyorum..

Evet canım ihtiyaç artık hele de çocuk varsa çok zorlanabilirsiniz

Yaparsın, alışırsın canım nerdeyse 2 senedir yapıyorum alışılıyor. Çok kaynatmışsın kaynamaya başladıktan sonra 10 dk yeterli. Doktorlar güvendiğin yerse bir taşım kaynatın diyor hatta

Bende patates salatası kek yapıcam kurabiyem var. Biz şehir dışından yeni döndük perşembe günü çamaşırı yıkayıp bitirememiştim işim çoktu evde . Neyse hayırlısı

bir saat cok fazla kaynamaya çıkınca 10 15 dk yeterli cok uzun sure kaynatmak sütun besin değerini öldürüyor diye biliyorum . bende sürekli mayalarim inek ve manda sütu karisik . bildiğin yerse güvenle yedirebilirsin

Size katılıyorum.600 TL çok az bir ücret kuzenimin eşi çocuk baktırmaya galiba evi de temizletiyor 1500 TL veriyor.

Benim de evimde yardımcım var... 3.5 yaşında bir kızım var, ona bakıyor, bazen yemek yapıyor ve büyük temizlik olmaksızın günlük ufak tefek işleri yapıyor... 1.600 tl maaş veriyorum, en az maaşı kadar da ekstralar veriyorum ama yine de bazen vicdanım sızlıyor.... yani ben onun sayesinde işe gidip para kazanıyorken, ona çok az bir meblağ ödüyorum diye.... bi de yaptıkları iş kolay olmadığı için, empati yaptığımda yine vicdanım sızlıyor...

Papatya nın durumu farklı, herkesin durumu farklı tabi, yaşadığınız şehir, çalıştığınız kişinin şartları, yapılan iş, sizin beklentileriniz vs.vs.

Ben aynı durumda olsam, memnunsam yani, alır karşıma konuşurum.... ekstra işlerden ne kazanıyorsun, atıyorum 400, al sana 1.000 tl maaş, ama aklında işin de bende olsun, ne sen üzül ne ben derdim sanırım...

Papatya da hassas bir insan, en doğru kararı vereceğine inanıyorum, burdan bakıldığında da çalışan bayan da , çıkmak isteyip, 7 yılın hatırına bunu sözle söyleyemiyor gibi duruyor, ki kırıcı bir şey söylediğimi de düşünmüyorum...

Alıntılı cevaplarda atladığına göre sanırım yanlış anladı.... sanal ortam sonuçta, müneccim değiliz ki kimin neyi ne niyetle söylediğini bilelim... ona da hak veriyorum yani...

Burada sırf kendi doğrularını beğenmediğim, bir çoğuna katılmadığım için benim yazdıklarımı okuyup çok beğendiğini ama yine de beğen putonuna basamadığını bildiğim arkadaş bile gördüm.... :)

Ne yoğun bir gündü..... nihayet yatağa girebildim ve kızımla uyku pazarlığı yapıyoruz ama uyumaya hiç niyeti yok, kime çektiyse... :)

Çocukların kursları, hobi gezileri, damak tadları derken bütün gün oradan oraya koştuk, kapanışı da bir arkadaşın çay davetiyle yapıp az önce evimize gelebildik, şükür... :)

Şükür ki yarın iş var ve dinlenebileceğim... :)

Bu maaş olayı beni çok düşündürdü. Ben akademisyenim büyük bir şehirde oturuyorum burda eve kadın gelse bir de işin içinde çocuk olsa 1500-2000 arası ödersin kesin. Küçük bir şehirde bu meblağ yarı yarıya azalıyormuş işçi sınıfına (niye sorgulanmalı) çünkü devletin akademisyene ödediği maaş aynı bu düzen çok acayip geldi bana gece gece uyuyamadım

Son düzenleme:
Günaydın kızlar
Evet sadeleşmeye devam diyorum. Herkesler alırken ben elden/evden çıkarıyorum :) bugün fritözümü verdim ve biriktirdiğim dergilerden bir kısmını. Hergün evden birşey atma fikri müthişmiş. Arınma fikri. Bedenimizi, zihnimizi ve yaşadığımız yeri arındırma fazla kilolar gidecek, evdeki fazla eşya gidecek tamam ama şu zihin yok mu orası zor işte.

Canım 5 dakika kaynatsan yeter (bir taşım) sütün içindeki bütün güzel değerler kaybolur bir saat kaynatırsan

Günaydın Kızlar
@meyraa kesinlikle görmedim mesajını. Lütfen yanlış anlama. Herkesin fikri önerisi benim için çok önemli.

Ruya sanırım bir süre evime kimseyi almayı düşünmüyorum. Yeniden birine güvenebilmek çok zor.

tr_lelli teşekkğrler canım

mavimli daha önce de bir kaç kere yazdım. Fiyat konusunda kadın ne dediyse ben onu verdim. İlk başladığında istediği takamı söyledi verdim. Her yıl ne kadar zam istiyorsun dedim. Rakam söyledi verdim. Neden bu kadar takıldın anlamadım. O benden 5 istemiş de ben 3 vermiş değilim ki...
İstanbul’la kıyaslamak mümkün değil zaten. Dün bir arkadaş da onların şehirlerin de rakamların bu civarda olduğunu yazmış.

Evet ortada bir çocuk var ama bebek değil. Okula gidiyor. Öğle arası geldiğinde yemeği konuyor. Yiyor tekrar gidiyor.

Gerçekten bu konu kapansın artık. Sanki ben sömürmüşüm, yok pahasına eve almışım gibi yazıyorsunuz ve İnan’ın kırılmaya başladım. Ki ben kadın konusunda kul hakkına girmemek için çok hassas davrandım.

Aralarda mesajını görmediğim arkadaşlar olduysa haklarını helal etsinler.

İyi günler dilerim herkese

Ben bir tasim kaynatıp kapatiyorum.
Mayalama yönteminide eski usul serçe parmağımı süte batırıp elimi yakmayacak sıcaklık yöntemiyle mayalayıp sariyorum.
Sabaha tutuyor hemen dolaba koyup 6-7 saat de dolapda tutuyorum.

Icir canim çocuğunada hic bisi olmaz Allahın izniyle

Yeni yıl için yeni kararlar aldım

Kilo vereceğim

Bol brokoli yiyeceğim

Daha fazla spor yapacağım

Sahip olduklarına şükredec eğim

Daha az şikayet edeceğim

İnsanları olduğu gibi kabul edeceğim

Az konuşup daha çok dinleyeceğim

Günaydin.

Nasıl uyudum uyandim bilemedim.
Sanki 5dk uyudum uyandım gibi.
Yorulmuşuz baya soğuğuda yiyince.

Herkesler yollandi.

Evi havalandirdim.
3 mak çamaşır ayırdım.
1.mak. yıkanıyor bile.

Yemek yapmam gerek.

Herkese sendromsuz pazartesiler.

Yaa bu cok guzel benimde aklimdaydi.

Ayrıca senin nickini nezaman gorsem merakla okurum ne yazmışsın diye.
Çünkü hep mantıklı şeyler yazarsin.

Kızlar bizde böyle şeyler yazalım mi?
2018den beklentilerimiz,isteklerimiz, olmasını canı gönülden hayal ettiklerimiz.

Bilmem belki olur neden olmasin ki.

Günaydınlar,
işler den fırsat bulup gelemiyorum artık buralara
Dün hep evdeydim
dinlendim
temizliği hafta içi yapmak daha güzelmiş.
bugün ablama davetliyim.
cumartesi günümüz var.
bakalım bu hafta nasıl geçicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…