Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydin kizlar
2017 benim icin cok cook guzel bir yil oldu.
Dunyanin en guzel seyini, melegimi bu yil kucagima aldim.2017 bu yuzden hep onemli ve anlamli bir yil olarak kalacak.
Kardesim bu yil universiteyi kazandi.Evimizi bu yil aldik. hastalik vb durumlarla ugrasmadik.
Cok sukur bugunlerimize

2018 yapmak istediklerim
Insanlari ozellikle esimi kirmamaya calisacgm
Zor durumdaki insanlara elimden geleni yapmak istiyorum
Kizimla kaliteli zaman gecirip her animin dolu dolu gecmesini istiyorum.
Parayi yonetmeyi tam anlamiyla ogrenip zor gunler icin para biriktirmek istiyorum.
En onemliside 2018 'den saglik huzur ve mutluluk istiyorum

2018 de an başta sağlığımızın yerinde olmasını diliyorum Rabbimden..Önce sağlık olsunda gerisi de gelir zaten inş..
sonrasında huzur,Ülkemiz içinde huzur refah istiyorum..Mutluluk bereketli kazançlar..Bu böyle uzayıp gider..
Sade minimal yaşam tarzı..Bende fazlalıklardan kurtulmak evimide dolaplarımıda ferahlatmak niyetindeyim..İnşaallah başarabilirim..

Merhabalar herkese

Bir haftadır yazdıklarınızı okuyorum. Ve ekonomi/finans bölümünü iyi ki okumaya başlamışım diyorum. Eğer izniniz olursa bundan sonra ben de buralarda olmak istiyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren kısmetse 15 gün izin alıp aile ziyaretine gideceğiz ama onun dışında hep uğramak isterim

Günaydın M maviduvar1 ben sana yönelik yazmadım son mesajı sadece genel olarak beni durum düşünmeye sevk etti dedim bizim üniversitede evdeki kadınların haklarıyla ilgili çalışma platformumuz var sigorta yapılsın diye yıllarca emek verdik. Lütfen kişisel alma sen zaten üzerine düşen herşeyi yapmışsın tam bir örnek modelsin aslında. Yanlış anlaşılmak istemem. Bu konu da kapansın artık haklısın. Herkese güzel bir gün dilerim.

Teşekkür ederim...
Sabahtan her düşünüyorum. Vicdanımı rahatsız edecek tek bir hareketimi bulamadım. Ki son iki yıldır haftanın 3 günü 3 saat, 2 günü 5 saat geliyordu. Oğlumun kursu vs olduğu için bizden sonra geliyor çocuk eve. O da çocuk öğlen okula gidince eve ya da başkasına gidiyordu.
Çalışmaların için ayrıca kutlarım seni...

Ayrıca ben seni seviyorum ya aramızda kırgınlık olmasın

Hepinize günaydınlar mutlu haftalar bende parasal anlamda tutumluluğu tam anlamıyla öğrenip birikim yapabilmek istiyorum bide kendi nefsim için birşeyler yapmak istiyorum içimden kapanabilmek geçiyor açıkiken dışarda olunca namaz aksıyor ister istez terkediyorum sonra dönmesi zor oluyor bide ben 30 kilo verdim geçen yıl kendime alış veriş yapmam gerekiyor hiç biseyim olmuyor ama sanki bişey bekliyormuşum gibi almıyorum kısmet herşeyin vakti saati olduğuna inanıyorum

Günaydın arkadaşlar
Hafta sonu çok yoğundu yatılı misafirlerim vardı bide onları görmeye gelen günlük misafirler ayrıca cumartesi yarım gün kursum ve öğleden sonrada sınav görevim
Ay koştur koştur bittim
Tabini doğal olarak harcamalı geçti
250 tl et
1 er kilo kıyma ve yemeklik et gerisi mangal içindi
25 tl 1 kg tarhana aldım
160 yakıt
50 tl swit aldım kendime
Cuma günümde 60 tl markete verdim yumurta peynir falan aldım
50 tl de pazara meyve ve yeşillik aldım

Aslında konuyu kapatmışsınız ama bence
M maviduvar1 bu konuda zaten hassas benim bakıcımda öyle yaptı ilk zamanlar evi topluyordu toz alma süpürge tutma yapıyordu bide çok nadir yemek olmayınca çocuklara aparatif hazırlıyordu
Yarım dönem böyle gitti sonra evi süpürmeyi bıraktı belim ağrıyor galan diyordu bende hiç bir şey demedim
Sonra yıl bitti öbür sene başı oldu okullar açılacak ben gelemiyecem dedi rica minnet 3 güne ikna ettim 3 gün olmasına rğmen maaaşını kesmedim hatta 3 gün üzerinden siğorta için bütün evraklarını hazırladım ama sürekli çıkacağım dediği için yapmadım aiğortayı
Ücretin mi az diyorum yok diyor
Başka bir sorun mu var diyorum yok diyor
Ama iyi biri diye güvendiğim için bir yıl bir birimizi ikna ettik
Bu sene başka bir bayanla aynı fiyata 5 gün anlaştım ama kadın çok içime sinmemişti o ara da bizim okul yarım gün olunca gerek kalmadı

mavimli bu sitemin komple hepsine karşıyım ben,
bence kimse hakettiğini maaşı almıyor
İnsanlar yıllarını veriyor bilimsel çalışmalar yapmaya çalışıyor ama ücret az, insanlar gece gündüz inşaatlarda çalışıyorlar ama aldığı para asgari ücret
En basiti madenciler adamlar bütün gün toprağın altında o karanın içinde asgari ücrete çalışıyorlar hiç bir güvence de yok
Yani bence sistem kötü zaten

günaydın hanımlar.. ne güzel bol bol yazmışsınız.. hepsini okudum. haftasonu neler yaptım özet geçmek istiyorum.. cumartesi iş çıkışı eve gittim sağolsun eşim kahvaltılık falan hazırlamıştı beraber birşeyler yedik.. ilçeye annemlere gidecez diye toparlandık. kv anneme de 5 kg lık yeşil zeytin yapmıştı onu aldık, karışık çerez aldık, meyve sebze falan aldık ve gittik.. iki abim yengelerim yeğenlerim de vardı baya kalabalıktık çok güzel geçti.. dönerken de annem turşu, benim için hazırladığı ve dondurucuda bekleyen közlenmiş patlıcanları, bi paket çay, kendi yaptığı karpuz çekirdeğini, bi de 5 kg lık köy yoğurdu verdi.. dün ikindi saatlerinde eve geldik..
gelir gelmez yorgunluktan uyumuşum.. uyanınca da hemen dondurucudan karnıyarık için kızarttığım patlıcanlardan bi poşet çıkarıp yaptım .. yanına da pilav yaptım turşu salata ayranla yedik çok şükür.. yemekten sonra da temizlik yaptım.. evi süpürüp sildim, wc yıkadım. toz aldım.. banyom kaldı onu da akşama inşallah..

bi de kızlar cuma akşam eşimle bi butiğe gittik.. benim kot pantolon ihtiyacım vardı.. iki tane aldım, bu sefer markaya falan bakmadım.. bi siyah bi koyu mavi aldım.. çok da güzel içime sindi.. umarım uzun zaman dayanır.. iki kota 100 tl verdik.. çok uygun geldi..

Ayrıca ben seni seviyorum ya aramızda kırgınlık olmasın
Çok teşekkür ederim... kırgınlık değil de zaten gerginim. Daha da gerildim ve üzüldüm...
Ben de seni seviyorum

hawar çok teşekkür ederim. Aslında son zamanlarda çok savsakladı. Az önce aradım. Daha kendi evinde imiş. Öğlen oğlan gidince kurana giderim dedi. 11 de Benin eve gelse ancak yemek yapar. Oğlan 13:30 da gidiyor. Ona da baskı yapıyormuş. Hadi okula git diye.
Neyse gerçekten kapansın artık bu konu....

günaydın arkadaşlar....

nihayet pazartesi geldi ve ben akşam mesaisine ( asıl mesaim akşam işten çıkıp eve geçince başlıyor da :) )kadar dinlenebileceğim... :)

benim hedeflerim, aylarla yıllarla sınırlı değil..... yani, geçen geçti, gelecek meçhul.... elimde olan sadece şu an...... an ı değerlendirip, geleceğe dair hayallerimi ve umutlarımı gerçekleştirebilmek sadece... maddi anlamda iyi, kötü bütün hayallerime, hedeflerime ulaştım sayılır, çok şükür ( doyumsuz bir insan olmadığımdan böyle belki de, zira insanların maddi beklentileri hedefleri hiç bitmez normalde )

benim bütün hayal,hedef,beklenti,istek, adı her neyse, planlarım, tabi, insan plan yapar,kader gülermiş, sözünü de asla unutmadan, daha iyi bir insan, daha iyi bir Müslüman, daha erdemli davranışlara sahip, daha duyarlı, birileri için daha bir anlam ifade edebilen, birilerinin hayatlarını, adeta sihirli bir değnekle, maddi/ manevi dokunuşlarla güzelleştirebilen, daha daha daha bir insan olabilmek...

Rabbim her birimize, dünya ve ahiret hayatının bütün maddi ve manevi güzelliklerini nasip etsin, hayırlı niyetlerimizde, işlerimizde bizlere yardımcı olsun, inşallah....

Canım 5 dakika kaynatsan yeter (bir taşım) sütün içindeki bütün güzel değerler kaybolur bir saat kaynatırsan
Ay dr bizi çok korkutmuştu almayın alırsanız çok iyi kaynatın hastalık bulaşır diye. Bir daha kine daha az kaynatırım o zaman. 1 parmak azalacak kadar diyor netten baktıpımda da

Yoğurt tuttu canım koydum dolaba.oğlumda içti 1 bardak. Alıcam yine hep geliyor sütçü

Günaydın kızlar.
Bu yıl benim için güzel geçmedi.
Eşim işten çıktı sıkıntı yaşadık son 6 ayı toparladık.inş. yeni yılda güzel geçer. Hayallerimiz olur. Ülkemiz için de güZel bir yıl olur. Ve ben inş. Bu yıl işime dönüş yapabilirim. Kısmet geçen yıl aradım birkaç yere başladım memnun kalmadım bu yıl inş. Daha olumlu olur.Rabbim sağlık versin. Huzur versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…