Küçük Düşün Büyük Olsun!

pure hazel evet bende severim ama eşim yemiyor diye yıllardır yapmıyordum. Ne olduysa canı istemiş yapıcaz bugün artık :)

Z zynpzeynep Evet canım organik gezen tavuk bulmak gerçekten çok zor .. Şükür ki eşimin teyzesi ve amcası köyde yaşıyorlar sütümüz ve zaman zaman bazı ürünlerimizi gönül rahatlığıyla onlardan ve ya tanıdıklarından alıyoruz

Köy tavuğu hic almadim
Yani denk gelmedim.

Bizde tavuk genelde şöyle yenir.

Açılmış tavalık baget alirim (soslu) döküm tavada ya da elektrikli ızgara kizartirim.
Bütün tavuk parcalatirim bir de alirken.
Ya o parçaları haşlar suyunu çorba pilâvda kullanırım

Haşlanmış etlerini pilava yada soğanla biberler domatesle hafif söteleyerek tatlandiririm.

Ya da o parçaları marine ederim.
(Baharatlar biber salçası yağ falan)
1 saat bekletirim dolapda
Sonra tavaya döşer yarısına kadar su koyar kısık ateşte ara ara cevirerek pisiririm.
En son almaya yakın harli ateste kızartırım iki yanini.
Pilâvların yanında mis.

Bizde tavuk genelde böyle yenir.

Evde wc kagidim az kalmış
Ve ıslak mendilim 1 paket kalmis.
Almam gerek.
Eksik listesi yazılmaya başlasın bakalim.

Pazarda gidemedim dolap doluyordu ne guzel.

Annem dün 1 kilo kestane alıp koymuş dolaba biz yokken.
Aksama pisiririm.

O zaman çok şanslısınız canım eşim eski iş yerinde bulup alıyordu ama şuan bulamıyoruz.

Kestane çok severim de henüz alamadım 25 tl di kilosu. Dışarda pişmiş sordum minicik kese kağıdı içinde 10 tl dedi.
Haftaya alırım bulursam biraz

Kestane çok severim de henüz alamadım 25 tl di kilosu. Dışarda pişmiş sordum minicik kese kağıdı içinde 10 tl dedi.
Haftaya alırım bulursam biraz
Dışarıda cok pahali ya satılıyor evet pismisi.
Pazarda iyisi 15-18tl.
Benim esimde oğlumda cok seviyor ya her hafta 10tllik aliyoruz.

Zaten bu boğazda olmasa :)

O zaman çok şanslısınız canım eşim eski iş yerinde bulup alıyordu ama şuan bulamıyoruz.

Çok şükür canım haftada bir yada 2 hafta da bir köye gidiyoruz hem eşim babannesini amcasını görüyor hem kızım inek tavuk kaz ne varsa kovalıyor köyde hemde dönüşte yanımıza süt koyuyorlar..
Aynı şekilde teyzesine gittiğimiz de de süt koyuyorlar Allah razı olsun.. Nerdeyse 2 -3 yıldır kendim mayalıyorum yoğurdumu.. Hem nerden geldiğini biliyoruz hem de gönül rahatlığıyla sağlıklı olduğunu bilerek yiyioruz..

O açıdan şanslıyız Eşim tavuk yemediği için istemiyorduk ama nerden estiyse istedi teyzesi ufak piliç vermişti derin dondurucuda duruyordu eğer severse ara ara alırım artık köyden ya da civciv alıp amcasına veririz onun tavuklarla birlikte büyür giderler Aslında en büyük hayalim ne lazımsa hepsini köyden almak ama bizimkiler herşeyi yapmıyorlar , yapanlar var ama herkese de güvenilmiyor ki

Dışarıda cok pahali ya satılıyor evet pismisi.
Pazarda iyisi 15-18tl.
Benim esimde oğlumda cok seviyor ya her hafta 10tllik aliyoruz.

Zaten bu boğazda olmasa :)

Geriye doğru baktım canım ama kestane tarifi vermiştin sanki bulamadım ? Hafta sonuna bende almayı istiyorum evde yapmadım daha önce hiç.. Komşumun bahçesine gittiğimizde yapmıştık peçka da geçen yıl.. O zamandan beri yemedik çokta canımız istiyor...

Biz de geçen blackfriday indirimini fırsat bulup tuvalet kağıdını, çamaşır deterjanını, bulaşık tabletlerini, çayı, diş macunu ve şampuanı stokladık. Belki bir yıl yeter bir çoğu bize:) En başta mantıksız gelmişti ama iyi ki de almış eşim diyorum şimdi.
Cumartesi günü de haftalık alışveriş yaptık. Bazen cumartesi bazen pazar yapıyoruz. Bir daha hafta içi hiç alış veriş derdi olmuyor. Alış veriş öncesi de yemek listesi yapıp öyle alıyoruz sebze meyveyi. Düzen geldi bu sayede.
Burada termosifon kullanmak zorundayız. Bu yüzden elektrik çok geliyor,142 geldi mesela bu ay. Akşam 5 Gece 10 kullanmıyoruz özellikle kapatıyoruz felan ama olmuyor. İnsan işten gelince hemen duş almak istiyor bazen. En fazla 120 ye düşmüştü geçen yılda. Yapacak birşey yok diye kabullendik artık.

Menümüz
ve eşin olmayışı durumları aynı olmuş :)

Menümüz
ve eşin olmayışı durumları aynı olmuş :)
Eşim olmayınca daha pratik şeyler yapıyorum. Bu hafta geç gelecek hep.
Oğlumla vakit geçiricez keyif yaparız akşam çok sever keyif yapmayı

Termosifon dediğin oda ısısı için mi Maggiore su ısısı için mi.
Çamaşır makinası çok yakıyormuş haftada 2 ye düşürdüm yıkamayı fatura düştü.

Fırın poşetinde yapıyorum canim ya da döküm tavada.

Kestaneleri enine çizip kaynar suda 1 saat bekletiyorum.
Sonra firin poşetine koyup pişiriyorum firinda.
(Içi yumuşak oluyor hani daha kızarmış sevenler direk fırın ızgarasına dizip pisirebilirler)

Aynen yine suda bekletip cift tarafli döküm tavaya dizip kisik ateste pisiriyorum firini acmazsamda.

Kizlar bugun benim icinde belali musibetli bir gundu
Kimligim kaybolduğu icin esim ders cikisi beni almaua gelirken bir araba onun aynasini ucurdu.
Muhtardan belge almamiz gerekiyor sanniyrduk megerse gerek yokmus. Bunu gidince ogrendik ters yon muhtar ve nufus müdürlüğü .
Ben sabah esim alsin diye anahtari evde bırakmıştım. O da kontrol etmemis aldim sanmis. Anahtar evde kaldi.

Geçmiş olsun canım ya Allah beterinden korusun arabada ciddi kaza olmamış. Baxen oluyor böyle ters günler

Sağol canım eşime aldırayım , tarif ettiğin şekilde yapayım bende teşekkürlerr

Çok geçmiş olsun cnm

Teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…