- 22 Mart 2017
- 1.520
- 2.526
- 53
- 39
Köy tavuğu hic almadimKızlar nasılsınız ???
Bugün dışarı çıkmayacağım.. Akşam eşimle bim 'e , yerel bir markete ve tediye gittik.. Toplamda ikimiz 105 lira civarında harcadık.. Eksiklerin de çoğunu bulamadım yanii..
Listeyi eşimin eline tutuşturdum bugün aktardan falan alınacaklar var alsın hiç evden çıkasım yok...
Kızımı uyuttum onunla beraber yarım saatte ben kestirmişim.. Onu yerine yatırdım. 1 makina çamaşır yıkamıştım onları asıcam şimdi.. 1 makine daha atarım.. Tezgahı toparlar dondurucudan çıkarttığım köy tavuğunu pişiririm yavaş yavaş
Köy tavuğunu haşlama yapıcam kızlar siz nasıl yapıyorsunuz ???
O zaman çok şanslısınız canım eşim eski iş yerinde bulup alıyordu ama şuan bulamıyoruz.pure hazel evet bende severim ama eşim yemiyor diye yıllardır yapmıyordum. Ne olduysa canı istemiş yapıcaz bugün artık :)
Z zynpzeynep Evet canım organik gezen tavuk bulmak gerçekten çok zor .. Şükür ki eşimin teyzesi ve amcası köyde yaşıyorlar sütümüz ve zaman zaman bazı ürünlerimizi gönül rahatlığıyla onlardan ve ya tanıdıklarından alıyoruz
Dışarıda cok pahali ya satılıyor evet pismisi.Kestane çok severim de henüz alamadım 25 tl di kilosu. Dışarda pişmiş sordum minicik kese kağıdı içinde 10 tl dedi.
Haftaya alırım bulursam biraz
O zaman çok şanslısınız canım eşim eski iş yerinde bulup alıyordu ama şuan bulamıyoruz.
Dışarıda cok pahali ya satılıyor evet pismisi.
Pazarda iyisi 15-18tl.
Benim esimde oğlumda cok seviyor ya her hafta 10tllik aliyoruz.
Zaten bu boğazda olmasa :)
Menümüzberen_naz araban hayırlı olsun.
Tavuk almayalı yıllar oluyor
Aldığımda haşlıyordum suyunu da çorba yapardım.organik köy tavuğu bulamıyoruz artık ne yazık ki.
Bugün eşim stok için yağ almış 5 kilo
Arabadan dır dır ses geliyordu usta birşey yok demiş sprey sıkmış geçmiş 10 tl vermiş.
Oğlumun 20 tl parası birikmiş 5 dolar alayım arada kaynayıp harcanmasın.
Kumbaramada 3.5 tl attım.pizza yaptım eşim işe gitti. Akşama tarhana çorbası yoğurtlu makarna yapıcam. Oğlumla ikimiz yicez.
Eşim olmayınca daha pratik şeyler yapıyorum. Bu hafta geç gelecek hep.Menümüz
ve eşin olmayışı durumları aynı olmuş :)
Fırın poşetinde yapıyorum canim ya da döküm tavada.Geriye doğru baktım canım ama kestane tarifi vermiştin sanki bulamadım ? Hafta sonuna bende almayı istiyorum evde yapmadım daha önce hiç.. Komşumun bahçesine gittiğimizde yapmıştık peçka da geçen yıl.. O zamandan beri yemedik çokta canımız istiyor...
Geçmiş olsun canım ya Allah beterinden korusun arabada ciddi kaza olmamış. Baxen oluyor böyle ters günlerKizlar bugun benim icinde belali musibetli bir gundu
Kimligim kaybolduğu icin esim ders cikisi beni almaua gelirken bir araba onun aynasini ucurdu.
Muhtardan belge almamiz gerekiyor sanniyrduk megerse gerek yokmus. Bunu gidince ogrendik ters yon muhtar ve nufus müdürlüğü .
Ben sabah esim alsin diye anahtari evde bırakmıştım. O da kontrol etmemis aldim sanmis. Anahtar evde kaldi.
Fırın poşetinde yapıyorum canim ya da döküm tavada.
Kestaneleri enine çizip kaynar suda 1 saat bekletiyorum.
Sonra firin poşetine koyup pişiriyorum firinda.
(Içi yumuşak oluyor hani daha kızarmış sevenler direk fırın ızgarasına dizip pisirebilirler)
Aynen yine suda bekletip cift tarafli döküm tavaya dizip kisik ateste pisiriyorum firini acmazsamda.
Kizlar bugun benim icinde belali musibetli bir gundu
Kimligim kaybolduğu icin esim ders cikisi beni almaua gelirken bir araba onun aynasini ucurdu.
Muhtardan belge almamiz gerekiyor sanniyrduk megerse gerek yokmus. Bunu gidince ogrendik ters yon muhtar ve nufus müdürlüğü .
Ben sabah esim alsin diye anahtari evde bırakmıştım. O da kontrol etmemis aldim sanmis. Anahtar evde kaldi.
Geçmiş olsun canım ya Allah beterinden korusun arabada ciddi kaza olmamış. Baxen oluyor böyle ters günler
Çok geçmiş olsun cnm
beren_naz araban hayırlı olsun.
Tavuk almayalı yıllar oluyor
Aldığımda haşlıyordum suyunu da çorba yapardım.organik köy tavuğu bulamıyoruz artık ne yazık ki.
Bugün eşim stok için yağ almış 5 kilo
Arabadan dır dır ses geliyordu usta birşey yok demiş sprey sıkmış geçmiş 10 tl vermiş.
Oğlumun 20 tl parası birikmiş 5 dolar alayım arada kaynayıp harcanmasın.
Kumbaramada 3.5 tl attım.pizza yaptım eşim işe gitti. Akşama tarhana çorbası yoğurtlu makarna yapıcam. Oğlumla ikimiz yicez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?