Küçük Düşün Büyük Olsun!

Insallah . Aslinda cok ta guzel birikim yapabilirsiniz kartlardan kurtulunca. Kıra geliri kirayi karşiliyor . 7500 lira gelir var . Cocuklarin okulu da cok masrafli degil ise

Günaydın.

Bizimde her ay 4binleri aşan 5binlere dayanan kart bu ay 3bin de şükür.
Gittikçe düşer umarım.
Taksitli borçlar azalıyor.
Bir de artık sık markete dışarı falan çıkmıyorum.
2binlerde seyir etmesi dileğiyle artik.

3bin bile cok bence.
Ama herseyde karta dayanınca ucu kaciyor.

Günaydın kızlarr

Dün gelemedim öyle bir koşuşturmaca oldu kiii ..
Akşama eşimin yiğenini yemeğe davet etmiştik.. Sabah biraz tembellik yapayım nasılsa az pilavım var kızıma yeter öğlenden sonra yemeklere girişirim derken Öğlen eşimin halası geldi bi işleri varmış uğradılar 3 kişiydiler tam öğlen saatiydi yemek saatinde olunca onlara çabuk çabuk sofra hazırladım.. Tavuk suyuna çorba , köfte ,kuskus yaptım yanına sos , turşu , komposto vs allah ne verdiyse çıkarttım.. Belki uğrarlar demişti eşim daha önce ama günü belli değildi ve yemek saatinde geleceklerini tahmin etseydim daha başka şeyler yapardım ama napalım bu defa da böyle oldu artık Bulaşıkları toplayıp kahve yaptım içip kalktılar hemen....

Eşim halasını götürdü sonra uğradı eve alışveriş yapmış.. Kolisiyle kola ve zero , Antep fıstığı , badem almış ve meyve suyu almış .. 91 tl ödemiş hepsine..

Ardından akşamki misafirim için yemeğe giriştim.. Ali nazik , pilav , çorba ayhh çabucak akşam oldu... Yemekten sonra misafirim varken komşum oğluyla kahveye geldi.. Mutfağı öylece bıraktım kaldı..

Sonra misafirimizi evine bıraktık. ordan kızımı biraz parka götürdük.. Biraz gezindik.. Bir arkadaşımızın iş yerine uğradık. Yakınlarda bişeyler yiyen birisi vardı kızımda istedi.. 4,5 tl kızım için bişeyler aldı eşim..

Eve geç geldik eşim telefonunu düşürdü ekranı komple kırılmışş... 200 lira aldı benden bugün tamire götürecek.. Bu aralar bizim telefonlardan çektiğimiz nedir anlamadım ki ?????

Maşallah canım.. Düşer oda.. KK olmadanda olmuyor.. Bizimde bu ay baya geldi kk..
Eşime tek çekim telefon aldık..Ekstra takstilerimizde vardı..Ay içinde yaptığımız harcamalarda tabi..
Maşşalrda eridi zten vergi dilimlerne girmekten
Millet zamlı alır biz şubata kadar azalarak almayaa devam.
Şubattan sonra inş rahata ereriz bizde inş..

benimde bir yerden para gelicekti o geldi
kartı ödeyip kurtulucam inş
bidaha taksitle bişi almam.

Insallah . Aslinda cok ta guzel birikim yapabilirsiniz kartlardan kurtulunca. Kıra geliri kirayi karşiliyor . 7500 lira gelir var . Cocuklarin okulu da cok masrafli degil ise
oğlum 1,5 yaşında şimdilik okul masrafımız yok..
ayrıca yıllık 1500tl yayla evi kirası var; motorlu taşıtlar vergisi sigorta kasgo..standart..
ama cidden hesabımızı bilmediğimizden oldu birkimsizlik

yakıt+aidat+ttnet+su+elektrik+telefon faturaları+250tl kyk burs geri ödeme+300sabit bir giderimiz var..
diğerleri hep kk harcaması..yemek giyim market bez vs..

Bizde mart gibi rahatlariz
Telf taksitleri bitecek +650tl olacak.
Cebimize kalacak.
Karta yuklenmezsek sadece 2000tl araba kredimiz olacak 1 yıl yani 2019 mart a kadar.

gunaydin kizlar bebislerden bahsedilince ben de paylasmak istedim benim de bu 6.ayim bebis istedgim bekliyoruz bakalm Allahtan hayirlisi doktorlar esimde ve ben de bi problem olmadigini soyledi.sizin de dualarinizi bekliyorumm
İnşallah tez zamanda kavusursunuz bebeginize ya
Rabbim gönlünüze göre versin.

Benim 1 oglum var 2. Çocuğa katı bakıyordum arkadaşlar biliyorlar ama ne bilim bebek sevmeyi özlediğimi fark ettim arkadaşlarımın bebeklerini sevdikce.

Hele dün daha 10 günlük bir bebek kucagimda öylece uyudu kimilmadamadim bile uyanmasın uyusun diye.

Rabbim isteyen herkese nasip etsin

yakıt+aidat+ttnet+su+elektrik+telefon faturaları+250tl kyk burs geri ödeme+300sabit bir giderimiz var..
diğerleri hep kk harcaması..yemek giyim market bez vs..
aslında çok büyük sabit giderlerinzide yokmuş.. DEdiğim gibi ben bu gelirler en az 3000 biriktirebilirdim..
4500 size kalsa oooo rahat rahat ne gezmeden ne giyimden hiç birşeyden kısmadan rahat geçinilir..
Hatta biraz sıksam 3500 ü bile artırabilinir benim hesaplarıma göre..2000 sabit gider desek 2000 ile bile rahat 3 kişilik bir ailenin mutfak gezme masrafı karşılanır ..

gunaydin kizlar bebislerden bahsedilince ben de paylasmak istedim benim de bu 6.ayim bebis istedgim bekliyoruz bakalm Allahtan hayirlisi doktorlar esimde ve ben de bi problem olmadigini soyledi.sizin de dualarinizi bekliyorumm
Rabbim tez zamanda kucağınızı doldursun szinde..Rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin bir evlat..

Herkese günaydın 2018 in sonuna doğru bebek planı mı yapsak diyoruz sonra anında vazgeçiyoruz İnan’ının. Üst kattaki çocuklar öyle yaramazlar ki dün gece 12 de hala koşmaya devam ediyorlardı hiç uyku denen birşey Yok . Böyle şeyleri görüp burada bdv de Yok çocuk oldu evlilik bitme noktasında vs şeyleri de okuyunca bu sorumluluğu bir süre alamam diye düşünüyorum. Ev Kredimiz 2019 Aralık’ta bitiyor bu durumda 2019 temmuzda filan kendimi bıraksam çocuk konusunda diyorum bilmiyorum . Hayırlısı büyük şeyler söylemek için erken pazar günü söz tarihimizin 1. Yıl dönümü bakalım eşim ne yapacak bugün elektrik faturamız gelirgece rüyamda gördüm valla 98 tl filan kabussss

günaydın kızlar
Dün izinliydim
dışarıda işlerim vardı
kardeşim ile çıktık
yemek alışveriş gezme tozma derken biraz fazlaca harcadık ama neyse
bayadır kendime birşey almamıştım

2 bot , 2 üst kıyafet aldım
outlet mağazadan fiyat gayet uygundu
kardeşime ve yeğenime de hediye aldım
biraz nakit biraz kart derken
uçtu paracaıklar

haftasonu da arkadaşlarım gelecek
gün yapıyoruz
ilk ben almış olacağım parayı
hem kahvaltı yapıyoruz hem görüşmüş oluyoruz
parayla ya altın alırım ya da birikime atarım

Günaydınlar

Dün akşam eve giderken ekmek, poğaça ve eşime sevdiği bir şey aldım 7.5 tl tuttu. Akşam kahvaltısı yaptık da :) Kıymalı yumurta, peynir sakatlık domates vs. Hafta içi bi günü bu şekilde geçiriyoruz :)) Açıkçası kolaylık oluyor:))

Akşam dışarı çıktık, yeşil çay, çay, sütlaç için 11-12 gibi bir şey ödedik. Yaşadığımız yer Ankara’nın ardından çok ufak ve sıkıcı geldiği için haftada 2-3 kere rahat birşeyler içmeye çıkıyoruz.

Dün akşam bugün öğlen işe getirmek için ıspanak yaptım, yanına yoğurt da koydum oh mis :) Ara öğün olarak da hurma, fındık ve elma getirdim :) Şimdi kahve ve hurma ile ilk ara öğünümü yapıcam; günün en sevdiğim anı :)

Bende hep yaramaz çocukları baz alıyordum ki oğlum dünya uslusu bir bebek ve cocuktu.
Digeride olursa oyle olacak diye bir şey yok tabiki.
Çocuğun huyundanda olsa birazda bizlerin elinde bu.
Düzen tutturmak ve kazandırmak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…