Küçük Düşün Büyük Olsun!

95tl elektrik faturası gelmiş ilk defa bukadar geldi.
14 senelik evliyim nerdeyse.
Ilk defa bukadar yüksek elektrik faturası ödicez
Cok sasirdim ya.
Ama fırını ve ufoyu calistirdim.
Özellikle firin cok çalıştı bu ay ondan sanirim
Kek yap açma yap surekli sufle ve kestane yaptim bir ara üst uste.

Bu ay kettle,firin ve mikrodalgayi az kullanip denicem bakalim fark edecek mi.

Evet çok zor biz büyük kızıma hamiyeyken Şırnaktaydık şu güneş harekatının olduğu gün doğuma girdim 2008 de esimi bırakamadım Şırnak devlet hastahanesinde dogdu Allahtan tabur komutanları doğuma girdigimi ogrenince sen gelmiyorsun demiş esime cantasi falan hazır kalmıştı şehit falan olursan ben o vicdana dayanam demiş Allah razı olsun zor günlerdi Allah sağlıkla sıhhatle dönmeyi nasip etsin hepsini korusun inşallah

canım evet fazla gelmiş bencede..
Ama kombide fark ettiriyor.. mikrodalga fırında baya aharcıyor..Hamarat hatun olunca fırın fazla çaıyorsun tabi dimi>)hamur işleri yapınca tabi>))
Sağlık olsun canım ya.. gereisi boş..

Bencede hazırsınız ben bile hissettim

İşte evet bunları da görünce acaba mı diyorum .evlenmeden hemen önce doktora gittim bana ilk gece bile hamile kalabilirsin demişti o zaman . Bu ay bi kontrole daha gitmek istiyorum 6 ayda bir kendine baktırmak iyi sanki

Korkuyorum çok ne olur dua et bizim için

Fark eder bence kettle çok fark ediyor ben misafir gelmedikçe çaycı mı hiç kullanmıyorum mesela . Kestaneyi teflon tavada yapabilirsiniz ben öyle yapıyorum gayet güzel oluyor fırınla uğraşmıyorum

İşte evet bunları da görünce acaba mı diyorum .evlenmeden hemen önce doktora gittim bana ilk gece bile hamile kalabilirsin demişti o zaman . Bu ay bi kontrole daha gitmek istiyorum 6 ayda bir kendine baktırmak iyi sanki
Aynen oyle muayene oluyorsan cok iyiymis doktorda ne yapacagin konusunda bilgilendirir hem
Arkadasim hic gitmedi en sonunda niye olmuyor diye gittiklerinde kist oldugunu ogrenmisti

Eşimle çıktım o işe gitti ben markete uğradım ıspanak yoğurt ,çorba, su aldım 5 tl ödedim. Yoğurt çok küçük almak zorunda kaldım . Çünkü çok az paramız kalmıştı büyük almadım gece maaşımız yatar inş . Neyse çıkarken aşağı komşum seslendi oturucaz sende in diye tmm dedim . Eşime arkadaşı msj atmış bi toplantı var acaba yurtdışı görevi var da o mu konuşulacak diye . Çok gerildim gerçekten eğer öyle birşey olursa allahım ağlıcammmmm

Aynen oyle muayene oluyorsan cok iyiymis doktorda ne yapacagin konusunda bilgilendirir hem
Arkadasim hic gitmedi en sonunda niye olmuyor diye gittiklerinde kist oldugunu ogrenmisti
Ben bir kere gittim korunma yöntemi için . Şimdi birde kontrol istiyorum bakalım

Ekürimm cok coştum bu ara.

Sırf 10dk sufle icin bile 15dk onceden firin isıttim yarim saat yanmış oldu misal.
Ocakta yaparim kestaneyi ama esim fırında seviyor.
Seven ödesin artik napim dimi ya.

Fark eder bence kettle çok fark ediyor ben misafir gelmedikçe çaycı mı hiç kullanmıyorum mesela . Kestaneyi teflon tavada yapabilirsiniz ben öyle yapıyorum gayet güzel oluyor fırınla uğraşmıyorum
Ben döküm tavada yapıyorum oğlumda seviyor aslinda ama esim fırında seviyor.
Aksam esim kahve istiyor şimdi 1 bardaklik su isiticam 10dk beklicem vs diyorum hooop kettle
Ee esime 2 tabak yemek isiticam diyorum hooop mikrodalga.

20-25tl kadar fazla gelmis.

o kettle farkını bu eve geçince anladım çaydanlıkla çay demiliyorum elektrik bayağı farketti. bu ocak daha iyi çabuk kaynatıyor.

lelli bi tarif vericem nolur bu sefer dene ben seveceğini düşünüyorum.
Kestaneyi kaynar suda bir saat kadar beklet. Biraz tuz biraz şeker ilave et, süzüp varsa çift taraflı tavada yoksa kapaklı tavada pişir. Çok lezzetli oluyor ve çok güzel açılıyor.

Ben çok iyi bir yerden alıyorum, bizim amire alan arkadaşım bana da alıyor. Ne çürük ne kurtlu çıkıyor. Ve hiç açılmayan olmuyor, bu sene yediğim kadar kestane yemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…