Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugün alışveriş yaptık 2 adet çeyrek altın aldım. Sonra Ordu evinden 5 litre zeytinyağı 80 tl 5 litre yudum sıvı yağ 29 tl , sütaş 1 kg beyaz peynir 12 tl , 500 gram sütaş kaşar 8 tl ,100 gram Kahve dünyasının Türk kahvesi 3.75 , çikolata 7 tl sonra çerez filan aldık toplam 156 tl ödedik. Migros’a gittik oradan 5 litre rinso siyah deterjan 25 tl 7 tl baklava birde Migros’un sütünü aldım çok merak ediyordum 34 tl ödedik galiba . BİM’den yoğurt aldık 7 tl. 5 tl sebze aldım . Eşim balık aldı fiyatını bilmiyorum onun öylece eve geldik

Kızlar bu stoklar iyi oluyorda
Bazen de kötü oluyor
Ben bir iki ay önce marketten tereyağı aldım daha açmadan yerli tereyağı buldum
Marketten aldığımı açmadım. Diğerini kullandım
Geçen hafta marketten aldığını açtım kokuyor
Tarihine de bakmadan attım üstündeki paketi acaba tarihimi geçmiş
Bide kus kus almıştım artık ne zaman aldıysam oda kurtlanmış tavuklara verdim
Bide siyahlar için sıvı deterjan almıştım 2 şişe onunda kolusunu beğenmedi biri perwolün biri de bingo nun

Yani stok işini de sanırım abartmamak lazım yada en azından gıdada dikkatli olmak lazım

Deterjanlara birşey olmaz ki neden begenmedin ben hep perwoll kullanırım makinayı boşaltırken çok güzel kokar . Tereyağının tarihi uzundur acaba sana mı öyle geldi ki Yada ne zaman almıştın

Ben temizlik ürünlerini stok yapıyorum
Gıda ürünlerinde özellikle yağ peynir gibi süt grubunu küçük parçalara bölüp derin dondurucuya koyuyorum

bende deterjani stok yapmistim.
1 sene önce 320 tl gibi deterjan alisverisi yapmistum hala daha bitmedi.
belki 1.5 sene olmuştur tam hatırlamıyorum.
sıvı sabun ve bulaşık deterjani çabuk bitiyor bizim evde.
makina tabletini de eşim getirdi isten.

geçen aksam Komşum da 4.5 kg ariel verdi onların isyeri veriyormus 6 auda bir bana da verdi sağolsun.
toz deterjanim bitmişti nerdeyse .2 şişe perwol um var sadece renkliler için

Ay ne güzel. Ben marketten 2 parça deterjan temizlik ürünü alsam eşim hemen parayı kimyasala gömdük diyor.

Benim kullandığım 2 tane sıvı çamaşır deterjanı hariç açılmamış sadece bir çamaşır deterjanım var

Bende kilerde deterjan kutuma deterjan doldururken yakalandım. O nerden çıktı sen daha yeni 2 tane perwoll almadın mı dedi. Almıştım buda toz olan başka dedim kaç kilo o epey var dedi 7 kg bir daha 2 sene deterjan deme bana dedi.
Deterjan bozulmuyor oysaki

Kızlar bakliyat ürünlerini cam kavanoza koyun ve tuzlayın kurt kelebek yapmaz.
Kuskus makarna pirinç kırmızı mercinek bulgur ince bulgur hiç paketli tutmam. Hepsi sıra ile rafta düzenlidir. Kaç kavanoz olduğunu bilir ona göre alırım.
Ama nohur mercimek fasülye börülce istediğiniz kadar alıp tuzlayın 2 3 yılda kalsa birşry olmaz
( kayınvaldemdrn öğrendim 3 yıl evvel nohut yenmeyen eve 5 kilo nohut aldığında tuzlayıp göndermişti o nohut bu yıl yeni bitti o da yarısını dağıttığım halde)

bizimki karışmaz alinacaksa alinacaktir.

Ay bizimki karışır.
Dün tantitoniye uğradık.

Süt cezvesi
Sarımsak rendesi
Büyük çay tepsisi
Slikon spatula
Kapaklı pasta kabı

Lazımdı. Hepsini aldık. Bir tane metal olan çırpıcıdan alayım dedim. Evdeki iyice yamulmuştu, slikonlar da çok işe yaramıyor. Adam aldırmadı ya. Blender ı kullanıyoruz ya diyor.

cok gicikmis o da
birara gidip al icinde kalmasin

Ben tereyağını 1kglik alıyorum dilim dilim keserek buzluğa atıyorum. Uzun süre gidiyor. Altta bıraksam bozulur diye düşünüyorum

Blander le çırpıcı aynı değil ki. Ay çok bilmiş erkeklere kızıyorum. Benim eşimde böyle herşeye karışır o bilir.
Tencere alıcam onu alma bunu al bu daha iyi kaşık alıcam onu alma kullanışlı değil bunu al. Sanki evde kendileri iş yapıyor.
Birde benim eşimin dolapları değiştirme huyu var. Ben kaseleri bir dolaba koyuyorum o diğer dolaba taşıyor kendine düzen yapıp durur.sağolsun pek bir karışır.
Arkadaşımın eşi daha da fena mobilyaların yerlerini değiştirip duruyorlar. O koltuk orda durmaz burda durur ben onu görünce şükrediyorum

Merhaba hanımlar
bugün bir hediye almam gerekiyordu onu aldım 50tl gitti
onun dışında harcamam yok

tr_lelli K kahvemsi mutluluk stok mu yarıştırıyoruz ben de varım korkun benden

hawar canım stok işinde sürekli kontrol etmek gerekiyor tarihleri poşetleri unutursan yarardan çok zarar oluyor tarihi yaklaşanı hemen kullanmak ve stoktakileri serin yerde saklamak lazım

ben de sıvı bulaşık deterjanını merak ediyorum elimdeki tabletler bitince yani biterse deneyeceğim

deterjana ihtiyacım yok ta
bende bulguru mercimek pirinc vs hep buzdolabında saklıyorum cokda almam zaten bizde cok gitmez.
ramazandan bu yana daha 5 kg pirinci bitiremedik.
5 kg luk bizim sivi yağ var elimde
bir ara gene stoklayim salça yağ vs
makarna pek kalmiyor zaten bizde.
toz seker de cok kullanmiyorum esasen.
küp seker de cok gitmez ancak misafir gelirse
çünkü ben seker kullanmiyorum esimde tek bitiremiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…