Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ayrıca karışık yemek çok zararlıymış ben de artık çok çeşit yapmıyorum en saglıklısı salata ve tek çeşit yemekmiş.

Biz salata ile birlikte 4 çeşit yiyoruz.
İlla çorba ana yemek pilav makarna bulgur birşey salata olur. Ama miniğim olduğu için çorba illa oluyor sebze yemediği için içine koyuyorum. Mesela yarın karnıbahar yapıcam yanına makarna. Oğlum karnıbahar yemicek tek makarna yicek bunu istemediğim için çorba sebze yesin diyede bol salata yapıcam.tek çorba yesinde istemiyorum mecbur kalıyorum

Maşallah
Hamarat kadının hali bir başka oluyor.

Ben de haftasonu yapcam biraz pasta börek

Gerçekten bravo, dört çeşit. Hergin taze yemek mi yapıyorsunuz
Biz eşimle iki kişiyiz.
Pilav/makarna çok nadir yaparım.
Genelde etli bir yemek sebze ya da bakliyat yanına salata ayran tüketiyoruz.
Siz çok iyi yetiştiriyorsunuz

bende genelde 2 çeşit yemegim olur birde salata olur.
calistigim icin ve esimde vardiyali gittiği icin yarının yemeğini bugünden yaparim mesela.
hiçbirşey yapamadsam acele bir corba ve makarna yaparim ama evi yemeksiz birakmam.

Bende 3 çeşit salata ayrıca tatlımız olur evde

Ben de eve gelince yemek olsun istiyorum
Genelde akşam yemekten sonra diğer günün yemeğini yapiyorum
Bazen de sabah erken kalkarsam hazırlıyorum ama kışın pek olmuyor bu:)
Ben de hazır yemek midemi rahatsız ettiği için bir çorba olsun evimde yapılsın düşüncesindeyim

Çorba kesin olur salata kesin sonra örnek pilav yanına tavuk et gibi gibi mesela . Ayrıca tatlı kurabiye birşey olur cayın yanın a

ben de her sabah 6 da kalkiyorum eve 4 te geliyorum gelince cok bitkin oluyorum o an aç ken yemek yapacak ne halim ne sabrim oluyor.
+ oğlum 12 30 gibi okuldan geliyor esimde çoğunlukla evde oluyor vardiyali olduğu icin.
oğlum sebze ve tencere yemeği olmadan cok mutsuz okue o yuzden her daim yemek olmasina ozen gosteriyorum gerekirse oteki işlerimi birakarak.
karnibahar pirasa bayılır yavrucugum sevincten havalara ucar

Ne güzel alistirmişsiniz ki seviyor kuzucuk sebzeleri, maşallah
Ben eve gelip yemek yapsam kan şekeri düşüklüğünden hastanelik olurum kesin:)

Çok değil mi
Ben o kadar yersem dolu mide ile uyku sorunu yasarim
Kilo alımı olur mesela
Gerçi herkesin düzeni başka tabi
Valla ben hala 42 kilolardayım kilo almıyorum. Eşimde çok spor yapıyor asker olduğu için çok yürüyor görevlerde. O yüzden oda kilo almıyor alıyor veriyo . Soda içiyoruz sonra kahve çay üzerine kuruyemiş ay çok mu yiyoruz ne cidden

Ilk evlendigimde hazir gidalar ( manti pide kofte ) gibi ve dolaptan corba ile cuma gununu geciriyordum. Bazen balikciya gidiyorduk bazende pizza kola soyluyorduk. Ctesi disarda yemezsek evde yemek yapiyordum pazarda yetiyordu evi kapatip cikiyorduk.
Yazin hazirlik yaptik, kavanoz bamya taze fasulye ve bezelye yaptim bunlar yarim saatte pisiyor. Sadece sogan kavurup kavanozu bosaltiyorum yemegim hazir.
Buzluga barbunya ve bezelye dolma biber koydum.
Kayinvalidem kavurma yapti
Artik her defasinda taze yemek ve corba yapiyorum artmiyor ogrendim miktarini
Makarna pilav yemiyoruz. Arkadasimizin ciftliginden yapimindan emin oldugumuz eriste aldik cok begendik.
Kavurmam hala var, iki annemde vermisti oda bir cesit oluyor.
Kis sebzeleri hem buyuk esim kereviz yemez haftaici herkesin annesi pisiriyo yiyoruz

Son düzenleme:
Sizin bünye böyle alışkın demek ki
Ama benim için coooook çok fazla

Yazdan kış hazırlığı yapmak maddi ve zaman olarak büyük tasarruf.
Mesela bugün yemeğim vardı
Yarın için fasulye ve kavrulmuş et çıkardım dondurucudan. Soğanı kavurup posetleti içine bosalttim. Ben ortalığı toplayan kadar yarının yemeğini hazırlamış oldum

Pilav makarna bulgyr taze oluyor günlük. Çorbada öyle ertesi güne kalan tek çorba mercimek ama bakliyat ve sebze yemeği 2 günlük yapıyorum. Yemekten sonrada mutlaka muhallebi pasta bişiy olur tatlısı.
Bugün ev yapımı puding yaptım kakaolu. Oğlum yarında yer sonra muhallebi yaparım.ya da tiramisu gibi.
2 kişiyken 2 çeşitti şimdi illa salatayı yaparım turşu koymam oğlum yesin diye. Çorba mutlaka yaparım limonlu c vitamini alsın diye sebze yemiyor bazen ona kadar köfte yaparım sebze yanına.makarna veriyorum yemesi lazım pirinç pilavı pek yapmam bulgur yaparım.bazen çok çeşit yapmak sıkıyor insanı

Çorba kesin olur salata kesin sonra örnek pilav yanına tavuk et gibi gibi mesela . Ayrıca tatlı kurabiye birşey olur cayın yanın a

Bende muhallebi tarzı yapıyorum poğaça falan pek yenmez.muzlu muhallebi kivili pasta vs

Sen benden de zayıfmışsın canım.
47 48 kiloyum bende.

Ben temmuzda evlendim o yüzden çok birşey yapamadım başka bir şehire geldik herkesten uzak. Domates konservesi buzluğa fasulye ve patlıcan koydum bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…