Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben bu sene derin dondurucu da aldım, dolabın buzlugu yetmedi geçen kış.
Patlıcani karışık kızartma, karnıyarık, yemeklik ve domatesle kavurup yemek şeklinde bir rafı dolduracak kadar koydum. Eşim çok seviyor patlıcanı hergun yapsam yok demez.
Çarliston biber kızarmış ve çiğ olarak doğranmış koydum.
Karışık kızartma yaptım.
Domates yemeklik doğrayıp ve bütün olarak birer tane poşetleyip koydum.
Barbunya, kabak, salatalık,havuç, vişne,böğürtlen koydum.
Kırmızı biberi çiğ ve az kavrulmuş koydum.
Dolmalık biber ve kırmızı biber dolma için koydum.
Fasulye domates ile kavurup koydum.
Et suyu, tavuk suyu,domates suyu buz kaplarında hazırlayıp poşetledim.
Ananas ve kabuklarını çay için koydum.
Kıl biber bütün olarak kızartma yapmak için, küçük doğranmış yemek için yaptım.
Kurbanda eti kavurup birer yemeklik ayırdım.
Kıymayı yine birer yemeklik ve köftelik ayrı koydum.
Kavurma, terayag, köy tulumu, kasar küçük porsiyonlarda poşetledim.
Sarımsak soyup koydum.
Domates ve kırmızı biber sos yaptım, menemen kavanozlara yaptım.
Köfte, tavuk falan buzlukta mutlaka olur.
Bu sene epey kış yatirimi yaptım ben.
Kışın işlerim çok yoğun onun için mesailerim bazen her aksam oluyor, eve gelince hemen pratik yemek olacak şeyler hazır bulunmali evde. Bir de biz kış sebzelerini pek sevmiyoruz maalesef

Valla bravo hepsinden bende yapıcam

Doğalgazı kendim hesaplıyorum fatura 4 Ocak gibi gelir
O zaman baya az yakmışsınız.

Kızlar kızartma hiç koymuyırum ben dondurucuya. Birde taze fasülye beceremedim koktu hep. Cacık için salatalıkta koymuştum. Artık pazar ihtiyaçlarını kısıcam d.gaz masrafı başlayınca dondurucuya yükleniyorum

Kızlar kışlıklardan konuşmuşsunuz
ben bu yıl bir sürü menemen yaptım ama domates ekşiymiş biraz açınca hafif ekşi geliyor tadı menemenin pek hoşuma gitmedi. Yemeklerde kullanmayı düşünüyorum.

vişne ,bezelye , barbunya , fasulye , tereyağ koydum... Patlıcan falan hoşuma gitmiyor dolapta benim..

Ama bu yıl közlenmiş patlıcanları sıcak sıcak kavanozlara az yağ ve tuzla koydum mükemmel oldu.. Ali nazik yaparken çok pratik oldu.. 3 kg dan 4 kavanoz çıkmıştı bitti bile... seneye en az 10 kg dan yaparım..

kv de çiğden bamya koymuş korkuyorum çıkartıp pişirmeye çiğden koyunca pişmiyor demişti komşumuz.. Ziyan olsun istemiyorum

Canım bamyayı düdüklüye koy o zaman kesin pişer

Ben pişirdim bi sorun yaşamadım güzel oldu

Yalnız bi dipnot geçeyim ilkinde açılsın diye sıcak suda beklettim sakın o hatayı yapma :) soğuk suda biraz açılsın yeter çok bekletme

kızlar aylık 4000 tl ödeme sizce çok mu 7000 tl maaş olarak düşünüldüğünde acaba?
Kredi mi kaç ay . Birde eşinle senin toplam gelir mi 7 . Çünkü bazen bir maaş krediye bağlanıyor çok uzun yıllar bir süre sonra aksilik çıkıyor sağlık işten ayrılma vb o zaman zor duruma düşülüyor o yüzden sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…