Valla bravo hepsinden bende yapıcamBen bu sene derin dondurucu da aldım, dolabın buzlugu yetmedi geçen kış.
Patlıcani karışık kızartma, karnıyarık, yemeklik ve domatesle kavurup yemek şeklinde bir rafı dolduracak kadar koydum. Eşim çok seviyor patlıcanı hergun yapsam yok demez.
Çarliston biber kızarmış ve çiğ olarak doğranmış koydum.
Karışık kızartma yaptım.
Domates yemeklik doğrayıp ve bütün olarak birer tane poşetleyip koydum.
Barbunya, kabak, salatalık,havuç, vişne,böğürtlen koydum.
Kırmızı biberi çiğ ve az kavrulmuş koydum.
Dolmalık biber ve kırmızı biber dolma için koydum.
Fasulye domates ile kavurup koydum.
Et suyu, tavuk suyu,domates suyu buz kaplarında hazırlayıp poşetledim.
Ananas ve kabuklarını çay için koydum.
Kıl biber bütün olarak kızartma yapmak için, küçük doğranmış yemek için yaptım.
Kurbanda eti kavurup birer yemeklik ayırdım.
Kıymayı yine birer yemeklik ve köftelik ayrı koydum.
Kavurma, terayag, köy tulumu, kasar küçük porsiyonlarda poşetledim.
Sarımsak soyup koydum.
Domates ve kırmızı biber sos yaptım, menemen kavanozlara yaptım.
Köfte, tavuk falan buzlukta mutlaka olur.
Bu sene epey kış yatirimi yaptım ben.
Kışın işlerim çok yoğun onun için mesailerim bazen her aksam oluyor, eve gelince hemen pratik yemek olacak şeyler hazır bulunmali evde. Bir de biz kış sebzelerini pek sevmiyoruz maalesef
Tarhana bir kere verdilerT
Tarhanalarıda değişik di mi :)) güzel ama beğendim ben
Benimkide öyle tozTarhana bir kere verdiler
Kırmızı biberden yapmışlar toz gibi ama kurumamış buzdolabında saklanıyormuş.
Öylemiydi sana verdikleri de
Bizimkiler beyaz yapmış yoğurt ve buğdaydan oluyomuş. Kuru.beyaz kurabiye gibiydilerTarhana bir kere verdiler
Kırmızı biberden yapmışlar toz gibi ama kurumamış buzdolabında saklanıyormuş.
Öylemiydi sana verdikleri de
Aaa yok bilmiyorum öyle.Bizimkiler beyaz yapmış yoğurt ve buğdaydan oluyomuş. Kuru.beyaz kurabiye gibiydiler
Doğalgazı kendim hesaplıyorum fatura 4 Ocak gibi gelirAaa yok bilmiyorum öyle.
Kum gibiydi.
tuce_tuce ben kendim yapıyorum ince oluyor ama öyle kum gibi yapamıyorum.
D.gazında iyi gelmiş.
O zaman baya az yakmışsınız.Doğalgazı kendim hesaplıyorum fatura 4 Ocak gibi gelir
En güzelini yapıyorsun cok problemli değilse sabretmek lazim.
Canım bamyayı düdüklüye koy o zaman kesin pişerKızlar kışlıklardan konuşmuşsunuz
ben bu yıl bir sürü menemen yaptım ama domates ekşiymiş biraz açınca hafif ekşi geliyor tadı menemenin pek hoşuma gitmedi. Yemeklerde kullanmayı düşünüyorum.
vişne ,bezelye , barbunya , fasulye , tereyağ koydum... Patlıcan falan hoşuma gitmiyor dolapta benim..
Ama bu yıl közlenmiş patlıcanları sıcak sıcak kavanozlara az yağ ve tuzla koydum mükemmel oldu.. Ali nazik yaparken çok pratik oldu.. 3 kg dan 4 kavanoz çıkmıştı bitti bile... seneye en az 10 kg dan yaparım..
kv de çiğden bamya koymuş korkuyorum çıkartıp pişirmeye çiğden koyunca pişmiyor demişti komşumuz.. Ziyan olsun istemiyorum
Ben pişirdim bi sorun yaşamadım güzel olduKızlar kışlıklardan konuşmuşsunuz
ben bu yıl bir sürü menemen yaptım ama domates ekşiymiş biraz açınca hafif ekşi geliyor tadı menemenin pek hoşuma gitmedi. Yemeklerde kullanmayı düşünüyorum.
vişne ,bezelye , barbunya , fasulye , tereyağ koydum... Patlıcan falan hoşuma gitmiyor dolapta benim..
Ama bu yıl közlenmiş patlıcanları sıcak sıcak kavanozlara az yağ ve tuzla koydum mükemmel oldu.. Ali nazik yaparken çok pratik oldu.. 3 kg dan 4 kavanoz çıkmıştı bitti bile... seneye en az 10 kg dan yaparım..
kv de çiğden bamya koymuş korkuyorum çıkartıp pişirmeye çiğden koyunca pişmiyor demişti komşumuz.. Ziyan olsun istemiyorum
Yalnız bi dipnot geçeyim ilkinde açılsın diye sıcak suda beklettim sakın o hatayı yapma :) soğuk suda biraz açılsın yeter çok bekletmeKızlar kışlıklardan konuşmuşsunuz
neye o ödenem ? kredi felan mıkızlar aylık 4000 tl ödeme sizce çok mu 7000 tl maaş olarak düşünüldüğünde acaba?
ev alırsam kredi olacak canım 5 sene boyunca evet. ama kira olayı ortadan kalkacak işte.neye o ödenem ? kredi felan mı
Kredi mi kaç ay . Birde eşinle senin toplam gelir mi 7 . Çünkü bazen bir maaş krediye bağlanıyor çok uzun yıllar bir süre sonra aksilik çıkıyor sağlık işten ayrılma vb o zaman zor duruma düşülüyor o yüzden sordumkızlar aylık 4000 tl ödeme sizce çok mu 7000 tl maaş olarak düşünüldüğünde acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?