Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kumbarayi ne kadardır biriktirdiniz baya cikmis masallah

toplamda 3 kumbaramız var canım... biri eşimin , birisi benim biri de kızımın
Kurban bayramından beri sadece bozuklukları atıyorduk canım Kızımın kumbarasında çoğunluk kağıt para. Benim kumbaram sadece 1 tl eşimin kumbarası karma karışık 1 tl de var , 50 kuruş ,25 kuruş ,10 ve 5 kuruş falan o sadece bozukluklar cebinde ağırlık yapmasın diye atıyo

Allah bereket versin canım güzel birikmiş.

Amin inşallah canım sağol Daha önce ayda 1 küçük altın alıyordum kumbaradan.. Şimdi yükselince kaldı valla bir kaç aydır pek dikkat etmiyoruz kumbaraya.. Allah bereket versin yine de işimizi gördü çok şükür

Ne güzel iyi bir alışkanlık gerçekten:)

Günaydın kızlar.. dün iş çıkışı eve gittikten sonra kv aaradı. Yemege gelin diye. Yemegim var desem bile yok siz gelin yemeginiz yarina kalsin dedi. Neyse gittik yemek yedik, cay içtik ama erken kalktık benim regl ağrılarım vardı. Cok agrili bi aksam oldu. İlac almak durumunda kaldım. Şimdi işteyim oturuyorum pek yormayacam kendimi, aksam da yemeğim var zaten.

Günaydın kızlar

Sonunda bu sabah erkenden kalktım.. Eşime bişeyler hazırladım 7:45 de onu işe gönderdim , Kahvemi de yapıp gün doğumuna kadar usul usul içtim.. Sosyal medyayı gezindim.. Uzun zamandır pek erken kalkmam.. Pek iyi geldi...

Bugün harcama yapmayı düşünmüyorum.. Ekmeği eşime ısmarlarım..
Dünden köy tavuğu haşlamam var.. Çok az da bulgur pilavı ama öğlen de annemle kızıma anca yeter..

Akşama haşlamanın suyundan tel şehriyeli tavuk suyu çorba yapıcam.. Yanına ne yapsam diye sabahtan beri düşünüp duruyorum
Bi oturtamadım şu yemek listesi düzenini Ne gider kızlar tavuk suyu çorba yanına ?

Hafta sonunda doğum günüm.. yolu yarılıyorum artık.. Kendime hediye alıcam.. Kişiselleştirilmiş ajanda istiyorum.. Renk renk kalemler , stickerlar , minik minik notlar... İnstagramda bakıyorum harika şeyler var , bazılarının fiyatları da bana biraz fazlacana geldi Kullanıpta memnun olan var mı kızlar ??? örneğin Ezelins , fabooks , mymiyaplanner ???

güne ne güzel başlamışsınız, çok özendim. şehriye çorbasını tavuk suyuyla yapmışsınız, yanına bence bir sebze yemeği ve yoğurtlu bir salata gider. yoğurtlu salata alternatifleri vereyim: yoğurtlu havuç salatası, rus salatası, yoğurtlu kereviz salatası vs. sebze yemeği de pırasa ya da ıspanak olabilir.

ezelins ajanda kullanmadım. miyaplanner geçen sene aldım, çoğunu doldurmuyorsun inan ki, çabuk sıkılıyor insan ve çok da pahalı maalesef. fabooksun ajandasını değil de günlük organizerini kullandım. mesela yemek organizerini aldım, haftalık yemek menüsünü planlıyorsun, buzdolabına da asarsın, çok da işe yarar. farklı farklı konularda çok hoş organizerleri var ve üstelik daha ucuz. fabooks tavsiye ederim.

Junopaper diye bir sayfa var instagramda. Güzeldi, 60 tl dediler ama.

Ben bunu aldım. D&r dan 20 liraya. Bunun da içi çok güzel.

Günaydın Kızlar şimdi markete gidiyorum . Sonra eve gelip kahvaltı yapıcam ardından binadaki arkadaşlarımı kahveye davet edicem . Temizlik yapmıcam heryer temiz daha dün temizledim

geçen hafta cuma temizlik için abla almıştım ne rahat etmiştim, bir cuma daha geldi .salı akşamı evi temizledim ..aslında çok da gerek yok bu hafta ki verecek maddi imkanım da yok..bu akşamçamaşırları katlar ütümü yapabilirim..yarın da dahil..cumartesi ye ev temiz işler halledilmiş olarak girerim :) bin şükür...

ayın 2sine kadar :
200tl gün parası
market harcaması 50tl
kasap harcaması 50tl
balık 25tl
var..
biraz daha sabretmemiz gerek..

Eşim şubat ayında 1+1 evimizi ve arabamızı satıp arsa almak niyetinde.ama arabasız olmaz çünkü her sabah ve akşam annemi getirip götürüyoruz..oğlumuza baktığımız için..işe dolmuşla da gider eşim ben zaten yürüyerek gidip geliyorum..

sizce mantıklı mı? ev satıp arsa almak..
burada arsalar çabuk değerleniyor..
fikriniz nedir?

Oturdugunuz evi mi satacaksiniz. Kira vermek zorlayabilir

Cezam bitti kızlar ama artik siteden sogudum.

Sizlerde yazmışsınız zaten (okudum yorumlari) sizlerde okudunuz ben kimseye 4 gün ban alacak hakaret etmedim.

Şahsıma laf eden insan 1 gün ban yedi sadece, ben 4gün.

Sitenin artik adaletli davrandığını dusunmuyorum.
Nickime ayrıca takıldığını dusunuyorum.
Bisi desede banlasak baabında.

Böyle uzun süre ceza aldikcada burdan soğuyorum yazmak istemiyorum artik.

Bdv bakmıyorum gelip burada buluyorlar beni.

Ben bana hakaret edilincede şahsımı savunacak cümleler kuramayacaksam neden geleyim bu siteye ?
Neden yazayım?

Şu topigede artik salça olacaklar yazmasın be.
Biz az ve öz insanlarla gerçek kalıcı birikimci topikdaslarimla devam ederiz.

Gelip burada yok okadar evin var?
Yok din , iman akıl hocalığı.
Yok efendim aaa insan k.v kusermi ben olsam aaa hayatta vs.

Hepimiz yaşımızı başımızı almış insanlariz.
Herkesin günahı sevabı kendine.
Herkes herşeyi idrak edebilecek yasta.
Herkesin yaşadığını kimse bilemez.

Tamam burada herşeyimizi konuşuyoruz yine konuşacagiz ama ben kimsenin yaşadıklarını asla eleştirmedim elestirmemde.

Icen icer banane.
K.v görüşmeyen görüşmez benim haddim degil akil vermek.
Ev alan isterse 10. Alır 5000tl den de kiraya verir banane?
Ben buradan bir arkadaşım alsa ev, verse kiraya gurur duyarim.
Onu örnek alirim.
Bak demek tasarruf edince oluyor derim.

Herkesin geliri gideri farklı alabilene helal olsun be.
Ben gurur duyarim.

Lütfen ama lütfen topikdaslarim yani artik tayfa, buranın yerlileri diyim zaten cok saygılı, sevilesi, mıncırası insanlar.

Ama kimseyi tanımadan bilmeden dan diye topige bir yerinden girip sert eleştirilerinizi kendinize saklayın!

Hergün buraya yazıyoruz ne sıkıntı yaşadık!
Başımıza ne geldi!
Bugün ne harcadık!
Bugün ne biriktirdik!

Ordan biri kimseyi tanımıyor bilmiyor konuya dalıyor vuruyor gidiyor.

Gercekden tasarruf icin, birikim icin sohbet icin gelene hay hay başım gözumle

Sosyal medyalarda yeterince klavye artisti var burada lüzum yok bence.

Lütfen sizlerde buna müsade etmeyin topikdaslar.

Hepinizi ayri ayri seviyor ve ozluyorum.

Olmasamda her gün burdaydım okudum yazamasamda.

Dip not: 2018 den son beklentimde bu olsun.
Arıza tipler bizden uzak olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…