Küçük Düşün Büyük Olsun!

merhaba hanımlar
bir ara evde etsiz çiğköfte yapmayı deneyeceğim
onun içn isot aldım isotsuz olmaz dediler 3 tl
rossmanna girdim indirim de vardı ama bişey almadan çıktım

Yok valla hiç öyle düşünme abim ile yengenim bebegi oldu inan var ya ölüyor annem babam yollarına yani alırlar gezdirirler çocukları ederler . Canı sıkılırsa çocukların halasının çocuğu ile oynarlar ne biliyim bi gun siz alırsınız çocukları bi gun görümceniz alir daha şenlikli daha güzel olur eminim ki ufak tefek sorun her yerde olur çomak sokmak olmaz sizinki aksine neşe götürürsünüz oraya daha kalabalık daha eğlenceli olur ben kendi adıma severim mutlu olurum yani :)

Selamlar

Ben de tam tersi bebiş haberi vermek istemeyenlerdenim.

Az önce hormonsuz bakırlı spiral taktırdım. Aşırı ağrım var. Doktor normal dedi. İlaç al dedi. Ama ayakta duracak halim yok.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bulantı kusma zor ya, ben de çok çektim zamanında.
Doğum iznindeyken para da harcamamıştım ben, evde olunca.

Benim oğlumda ikizler cok zorluyor bazen beni.
Ikizler erkeği de biraz tuhafmiymis zaten ne

Umarım sağlıkla gelsin kuzun.

Biz ailecek ikizleriz. Eşim ben ve kızım olarak. Çok fenayız.

Allah gönlüne göre versin

Bizde o sebeple gitmek istiyoruz aslında yalnızlıktan çok sıkıldık ama işte bugüne kadar biz bişey görmedik biz 8 kere ev taşıdık hiç al bu senin nakliye paran demedi demesinende zaten evlenmişiz yapmak zorundayız ama gorumcem yeni taşıdı nakliyesi verilmiş evine tül yaptırmış masa almış bide söylüyorlar pazarı marketi kızının üstü başı hep kayinpeder yapar şimdi gidersek görücez işte biz her zamanki gibi karismiycaz ama onlar vicdanen daha rahatsiz olucaklar diye düşünüyorum

Evdeyken para pek harcanmıyor hakikaten. Ancak benim maaşımdan ev kredisi, 2 tane ihtiyaç kredisi ve bakıcı ablanın maaşını ödüyoruz. Dolayısıyla benim bu tutarları biriktirmem lazım

Benim ailem kalabalık degil.
Esimin ailesiyle zaten gorusmuyorum.
Yani bi annemler var benim içinde burda.

Ailece görüştüğümüz arkadaşlarımızda yok.
Civki cikiyor ya da bize oyle insanlar denk geliyor anlamadim orasini.
Böyle kafam daha rahat.

Esimin bir arkadaşıyla ve eşiyle ailecek böyle görüşmeye baslamistik.
Zırt pırt gelmek istiyorlardı.
Size geliyoruz diyip ya da akşama evdemisin diyip emrivaki yapiyorlardi ki hic sevmem.
Birden fazla samimiyet kurmaya çalıştılar anında ayaklarını kestim .
Yağcı yalaka insanlardan hic haz etmem.

Sufle çok seviyorum ama yapmayı bilmiyorum nasıl yapıyorsunuz zor mu
Yoo zor değil.
Sicak firina atmak ve 8-10dk pisirmek o kivami yakalamaya yetiyor.

Bitter çikolata ve tereyağı tavada eritip içine un ekliyoruz.( 50gr kadar yağ yarim su bardağı un)
Ayri kapda 2yumurta (tariflerde hep 3dür ben yumurta kokusu olmasin diye 2 kullaniyorum) ve toz şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpıp çikolatalı karısımla birlestirip yine karistiriyoruz.
Sufle kaplarına paylastirip (4 tane cikiyor) ortasına 1 kare bitter koyuyoruz.

Kahvaltısı cok doyurucu 1 kahvaltıyı biz 2 kişi ancak bitiriyoruz.
Ama ben koftesini cok sevemedim ya.
Ya ben pek etçil değilim ondan sanirim.
Esim yusuf yusuf diye nerde açılsa koşar o derece seviyor.
Adamın boynu bükük kaldi o gün :)

Son düzenleme:
geçer inşallah ağrıların.. arkadaşımda yakın tarihte taktırdı.. ilk etapta uyum sağlayana kadar o da ağrı çekiyordu, fazlada kanaması vardı ama zamanla düzene girdi..

Evdeyken para pek harcanmıyor hakikaten. Ancak benim maaşımdan ev kredisi, 2 tane ihtiyaç kredisi ve bakıcı ablanın maaşını ödüyoruz. Dolayısıyla benim bu tutarları biriktirmem lazım

Maaşının maşallahı var o zaman desene.
Doğum iznindeyken almıyor musun maaş? Neden öyle?

Gözlerinin önünde olacağınız için muhakkak yaparlar diğer türlü uzaktasınız gönül katlanır da yakındayken yanınızda olurlar bence

elenaferrante ilk etapda ağrı kanama yapiyormus.
Benim en korktuklarından bu spiralde .
Taktirması cikarttirmasi kanaması vs vs.
Kayma yapıyor diyenler falan var.

Kadın hastalıkları ya da hani bu yolla tedavi muayineler beni cok geriyor

Maaşının maşallahı var o zaman desene.
Doğum iznindeyken almıyor musun maaş? Neden öyle?
İyi kazanıyorum çok şükür. Ben özel sektördeyim. Doğum izni döneminde şirket maaş ödemiyor ve SGK'yı da yatırmıyor. İzin bittikten sonra SGK'ya başvuru yapıp, 4 aylık SGK tutarının 2/3 ünü toplu alıyorsun. Ancak SGK'da bir tavan tutar var. O tutarın üzerinde maaş alıyorum ben ancak maksimum o tutara göre ödeme yapıldığı için aradaki fark da yalan oluyor. Allah nasip eder de 4 aylık maaşı biriktirebilirsem, sonrasında alacağım toplu para ile ihtiyaç kredilerini kapatmayı istiyorum. Borçlu olmaktan çok sıkıldım zira

Benim bir arkadaşım doğumdan sonra taktırdı. Çok kolay takıldı ve hiç ağrım olmadı dedi. Benim de doğumdan sonra niyetim var spirale.

Bizim de öyle çok samimi olduğumuz arkadaşımız yok bende çocuklarımı evimi esimi ihmal edip hergün gezemem akşamlarıda eşim dinlenmek ister haklı olarak arada arıyoruz işte benim ailemde uzak onunkilerden 13 yıldır hep bi memlekette yapa yanlız bunaldık artık bundan öncesi de batmanın mahrumiyet bi ilçesindeydik 4 yıldır yine ilçe merkeze gitmek bile masraf 35 40 km falan bi çıkıp kafa dağıtacak birsey yok bi yazları güzel ama o da her dakika olmuyor yine herşey paraya bakıyor

Gözlerinin önünde olacağınız için muhakkak yaparlar diğer türlü uzaktasınız gönül katlanır da yakındayken yanınızda olurlar bence
Yapsınlar diye bi niyetim yok benim açıkçası kızları tabi yapsınlar ben takılmıyorum ama işte eşim takılıyor ayrım yaptıklarını hissediyor sanırım

okudum.. gerçekten günümüzde finansal cahil oranı gün geçtikçe artıyor.. benim şuanki ilk hedefim kredi kartını kapatmak ( toplamda 3600 tl borcu var). eşimde benimle hemfikir çok şükür.
Ben de bir finansal cahildim ve gereksiz dünyanın parasını harcadım
En azından bir süredir durumun farkındayım ve epey yol kat ettim kendimce. Kredi kartından kurtuldum çok şükür, ihtiyaç kredilerini de bitirebilirsem süper olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…