Tost neden yanlış anlama merak ettim :))Kızlarr
Sonunda gelebildim.. Okudum biraz umarım hepiniz iyisinizdir
Kaç gündür yazamadım bi türlü..
Eltim geldi hafta sonu.. Sürekli kv deydik.. Eve zerre bakmadım.. Dünya kadar iş birikti..
Pazar günü de benim doğum günümdüAvm ye gittim.. kendime ıncık cıncık şeyler aldım D&R dan Kalemler ajanda vs.. watsons dan eşime ve bana diş fırçası ve ıvır zıvır bişeyler.. Kendime ve eltime de krem aldım çanta boyu 120 lira harcamışım
Eşim de akşam yemeğinden sonra süpriz yaptı.. Kv demdeydik pasta almış.. Bir de çok uzun zamandır yapmayı istediğim , araştırdığım ama bu aralar mali delik olmasın diye sürekli ertelediğim terraryum u kapıp gelmiş çiçekçidenAyy pek sevindimmm Durup durup seviyorum terraryumu deli miyim neyim
Dün de bütün gün tembellik yaptım , bir baş ağrısı yapıştı bi tek tezgahı topladım o kadar.. Öğlende annemin maaşını aldım. Migros a girdik ıvır zıvır bir iki bişey aldım. Kızım bir bebek gördü kıyamadım onu da aldık toplamda 62 lira harcadım.. Eve dönerken de sigara ve ekmek 12,5 ödedim..
Akşam da 150 lira faturalar için eşime verdim.. 650 de ablaya..
Bugün de mutfak harici ellemeyeceğim bişeyi... Yarından sonra hafta sonuna kadar artık sil süpür topla temizleYeni yıla tertemiz gireriz.. Anneme gelen abla cumadan izin istedi yılbaşına bir yere gidecekmiş.. Bende izin verdim.. Gitsin bakalım... Zaten yılbaşı için özel plan yapmıyoruz eşimle ; her yıl tost yeriz dışarda sonra eve döner evde geçiririz kalan zamanı da ilk tanıştığımızdan beri tost yediğimiz yer devretti bakalım bu yıl gidip tost yiyecekmiyiz ? yoksa evde mi yapacağız tostu
Bir yazı okudum ve beğendim. Linkini paylaşıyorum.
http://akilligelisim.com/siz-de-bir-finansal-cahil-misiniz/
Benim bir arkadaşım doğumdan sonra taktırdı. Çok kolay takıldı ve hiç ağrım olmadı dedi. Benim de doğumdan sonra niyetim var spirale.
yaziyi okudum ve cok begendim. tesekkurler paylasim icinBir yazı okudum ve beğendim. Linkini paylaşıyorum.
http://akilligelisim.com/siz-de-bir-finansal-cahil-misiniz/
bence de borcunu kapat sonra da rahat rahat birikimini yapKızlar bir şey sorcam.
Şimdi biz iki kredi kartından birisini kapattık. Diğerini de epey toparladık. Toplam 1850 lira gibi borç var. Bir aylık değil, toplam bu. 1 hafta içerisinde ekstradan bir 2000 lira para bekliyorum. Diyorum ki bu parayla kredi kartını sıfırlayım. Şubat ayı itibariyle dondurmuş olduğum bes ödemem başlayacak tekrardan çünkü. İleriki aylarda sıkıştırmayım kendimi.
Eğer kredi kartını komple kapatırsam her ayın 15 inde 1000 lira atabilirim kenara sanki kart borcu ödüyormuşçasına. Bu ay öyle yaptım. Kart borcu gelmedi, 1000 lira zulaya attım.
Yoksa gelecek olan 2000 ile var olan 1000 liramı birleştirip bilezik mi alsam? Kredi kartı borcu nasılsa yavaş yavaş ödenir mi desem?
Tost neden yanlış anlama merak ettim :))
Ben önce borcumu öderdim bi rahat ederdim.Kızlar bir şey sorcam.
Şimdi biz iki kredi kartından birisini kapattık. Diğerini de epey toparladık. Toplam 1850 lira gibi borç var. Bir aylık değil, toplam bu. 1 hafta içerisinde ekstradan bir 2000 lira para bekliyorum. Diyorum ki bu parayla kredi kartını sıfırlayım. Şubat ayı itibariyle dondurmuş olduğum bes ödemem başlayacak tekrardan çünkü. İleriki aylarda sıkıştırmayım kendimi.
Eğer kredi kartını komple kapatırsam her ayın 15 inde 1000 lira atabilirim kenara sanki kart borcu ödüyormuşçasına. Bu ay öyle yaptım. Kart borcu gelmedi, 1000 lira zulaya attım.
Yoksa gelecek olan 2000 ile var olan 1000 liramı birleştirip bilezik mi alsam? Kredi kartı borcu nasılsa yavaş yavaş ödenir mi desem?
Çok tatlısınız :)İlk tanıştığımızda 31 aralıktı.. acıktınız mı diye sordu eşim arkadaşımla bana... çook az acıktık diyince eşim tanıdık bi dükkana gidip salçalı kaşarlı tost yapmıştı kendisi... ondan sonra da çıkmaya başladık evlendik.. oda kaldı öyle... Her yıl gidiyoruz artık oraya... 31 aralıkta salçalı kaşarlı tost yiyip eve dönüyoruz
Öncelik borcu kapatmak olmalı bana göre, sonra daha rahat birikim yapabilirsinKızlar bir şey sorcam.
Mantıklı düşünmüştüm canım, ama 10bin TL değil de 10 ata gibi mi yapsan bu birikimi.Benimde kafamda ilerisi icin planlar var.
(Yani ömrümüz yeterse planciyim ben)
Belki ozaman bukadar rahat olamayız, belki istediğimi alamam içimde kalır, ozaman rahatca istedigimi alırım diye 10bin tl ayrıca birikim istiyorum.
Bu parayı ayrı tutucam tamamen ileride eşya vs istediklerim icin kullanicam.
Yani şimdiden varken bisiler yapmak istiyorum.
Şuan istediklerimi alıp yığmaktansa parasını kenarda tutmak istiyorum.
Altında almicam o parayla.
Düşünüyorum yani oyle.
Esim ozaman aliriz ozaman hallederiz diyor zamanı gelince.
Ben öyle düşünmüyorum suan istesem alırım ama almak istemiyorum bu evdeyken.
Tamamen ilerisi icin.
Model falan acele etmek istemiyorum.
2018 yılı içinde kendimi sıkarsam biraz bukadar parayi biriktirebilirim.
Hedefim şimdilik bu olsun istiyorum.
Eşimle detaylı konusicim bunu.
Ev isi yakında olursa altında kaybettirir sanki diye dusundugumden.Mantıklı düşünmüştüm canım, ama 10bin TL değil de 10 ata gibi mi yapsan bu birikimi.
Ev durumunda net bir tarih yok ve sen ev olana kadar almayacaksin bunları. TL birikim enflasyon karşısında değer kaybederken, altın genelde değer kazanıyor.
Ayyyy çok romantikİlk tanıştığımızda 31 aralıktı.. acıktınız mı diye sordu eşim arkadaşımla bana... çook az acıktık diyince eşim tanıdık bi dükkana gidip salçalı kaşarlı tost yapmıştı kendisi... ondan sonra da çıkmaya başladık evlendik.. oda kaldı öyle... Her yıl gidiyoruz artık oraya... 31 aralıkta salçalı kaşarlı tost yiyip eve dönüyoruz
Anladım canımEv isi yakında olursa altında kaybettirir sanki diye dusundugumden.
Diğer altınlarıma dokunmam zaten.
Ama bu 10bin tl benim tüm ihtiyaçlarımı karsilar (mutfak esyasi,hali,tül ve yatak odasi)
Ay haklisin ev olayı muamma ya.Anladım canım
2018 yılında biriktirecegim dedin ya ben sanki bunu en iyi 2019da kullanırsın diye düşünüp altın dedim. Yakın vadede olacaksa ewet belli olmaz.
Vadeli ye de koyabilirsiniz belki karşı degilsen
Öncelikle Allah gönlüne versin canımAy haklisin ev olayı muamma ya.
Hani oldu diyorum (ins) 2018 yaz sonu halloldu evin yapılması edilmesi 1 yilda oyle sürer diye dusunuyorum.
Hayal kuruyorum ya.
(Sesli dusunuyorum diyelim buraya yazarkende)
Ama o an hic düşünmeden elimin altında paranın olup her istediğimi aldigimi düşünmekde hoşuma gidiyor.
2bin tl günden gelecek 1.250de bende var.(onuda 2000 yaparim ozamana) direk 4bin zaten.
Aiy pozitif enerciii yolluyorum evrene
Vadeliye karşı katı değilim canim Ama 5bine kırık vade 40tl falan getiriyor
10bine 80tl (yapıkredi, ziraat)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?