Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende evleneli 5 yil olmadi ama porselenler çatal bicak kaşik ve bardaklar haric herseyi değistirmeyi düşünuyorum.
Kampaya gördügum zaman tencere ve tava seti alacagim hemen. Tencerelerim schaffer seramikti. Ama pak memnun da kaldim sayilmaz.

Zeynep çelik konusunda Hisar veya Korkmaz tavsiye ederim ben de. Benim tencere setim, çaydanlığım, çatal bıçak setim Hisar oldukça memnunum. Aldığım zaman yani 5.5 yıl önce 100 yıl garanti verdi çeliğine. Herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar da.

Bernardodan günlük yemek takımımı, bardak vs gibi eşyalarımı aldım. Porseleninden özellikle çok memnunum. Ama çelik konusunda tecrübem olmamakla birlikte iyi olmayabilir ön yargısı var ben de.

Bende değiştirmek istiyorum bir kismini.
Plastiklerden başladım hatta
Hepsini birden alamayacağım cunku ucuzlarından basladim.
Plâstik ufak kaplarım vardi ( meyve tıkladığım, satayi karıştırmak icin kullandigim falan ) onları degistirdim.
Kesme panomu, rendemi, mutfak makasimi, süzgeç falan degistim.
Eskileri attim.
Ceyizimdendi zaten.
Çay bardaklarım kirilmsiti kalanida degismistim.
Su bardaklarımı yeniliyorum simdide.
Sonra tabak,çatal kaşık, tencere diye gidecek.
Acelem olmadığı icin sırayla degisicem.
Çünkü baktım hepsini bir anda degissem 3bin tl falan gerek bana.
Biriktirdim hadi diyelim o an indirim olmayacak bir de indirim kovalamam lazim.
Şimdi indirimlere bakiyorum hep.

Bir de ben bekleyemem yavas yavas halletmem lazim o isi.

Z zynpzeynep benim tencerelerimin markası bile yok sanırım dedim baktim çıray çelik yaziyor.
Nedir nasil bir markadır hic bilmem.
Ceyizime almışlardı babannemler yanmadı, kırılmadı, gocmedi isimi goruyor diye hala kullaniyorum. Boy boy zaten.
Bi de sahanlık denen tava seklinde var.
Teflonlarda Cem.

Bende sutu ikiye bölüp kaynatiyorum
Ama büyük tencerede var ben minnaklara alismisim.
Yeniden tencere alınca yine bu boylarda alirim.
Büyükler cok nadir lazim oluyor bana hic lazim olmadi.

Hosgeldiniz

hoşbulduk canım... kısaca kendimden bahsedeyim.Sizleri uzun zmandan beri takip ediyorum adım adım hedeflerinize ulaşıyosunuz . Ben 34 yaşındayım evliyim ama eşimden ayrıyım ve çok tatlı bir oğlum var ALLAH bagışlarsa ...

özel sektörde çalışıyorum hedefım oğluma bırakabılecegım bır ev alabılmek inşallah becerebilirim.aylık tahmini 500 civarında atabiliyorum kenara gram altın alıyorum ekstra biriktirebilirsem dolar alıyorum

Düdüklümde küçük canım .hediye gelmişti zaten 3 lt olmadı lazım
Ben süt icin milyonculardan 7litre filan olan aliminyum tencereden aldim. Her hafta 5 kilo süt alip pisiriyorum yogurt mayalayacagim tencere döküyorum sütü. Sonta tencereyi hemen yikayip kaldiriyorum. Asure ayinda aşure de pisirdim gercekten cok kullanişli.
Milyonculardan aliminyum tencere diye alabilirsin

kızlar nasılsınız.. haftasonu evdeydim.. gribim ağırlaştı iki gün boyunca yattım dinlendim, evle ilgilendim. kocaman lahanam vardı yapraklarını haşladım poşetledim dondurucuya attım.. bozulan kırılan lahanalarla kendime yetecek kadar kapuska yaptım, yoğurtla yedim.. akşam da sakızlı muhallebi yaptım ( hazır tozlardan). evi temizledim.. çamaşırlari nevresimler hepsini yıkayıp astım bu akşam elbiseleri katlar ütülenecekleri ütülerim inşallah.
ha unutmuşum cumartesi akşam bebek görmeye gittik, bebeğe lcw dan alt üst kıyafet, bi de ikili zıbın aldım.. sağlıcakla giysin inşallh.. Arkadaşım uğradı hastaydım ama yine de gelmek istedi.. ev görmesi niyetine bana özdilekten çok güzel bi battaniye almış sağolsun..

akşam ya musakka yaparım ya da fırına tavuk kanat atarım. duruma bakarım artık..

Ya nasil ince bir dusunce bu.
Bukadar güçlü, düşünceli hemcinslerimi görünce ben cok gururlaniyorum.
Yani kadında herşeyi başarabilir
Kadınlar daha ince düşünenler daha naif olanlar
Inanın bende bukadar birikim vs düşünmesem esim hic oralı olmaz
Sayemde o da dikkat etmeye calisiyor.

Oğlunuzu Allah bağışlasın
Birikimlerinizde bol bereketli olsun
Rabbim yüzünüze gülsün hep

Amin... Allah hepimizin yavrularını korusun bahtları güzel olsun inşallah...
Bu topıc de en çok dikkatimi çeken bikaç kişiden biride sensin canım güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ederim..Sohbetleriniz çok samimi ve içten .... Okadar soğudum kı hayattan yaşadıklarımdan siz bana öncü oldunuz ışık oldunuz hergün sizleri okumak bana kendimi iyi hissettiriyor...

Merhaba kızlar

Temizliğe sardım sabahtan beri plan yaptım her güne bir odayı dip köşe temizleyeceğim bu hafta...

Banyodan başladım bugün... Fayanslarını sildim , makineyi çekip sildim. Aynayı, ayna üstündeki aydınlatmayı, havlupanı , tavandaki aydınlatmayı klozetin üstünü falan sildim , metalleri parlatttım . Kızımı uyutup duşa kabini ve lavaboyu ovucam , duşa kabin camlarını ovup parlatıp çıkıcam dışarı

Annemin odasına da arada gittim.. camını sildim , derin dondurucum o odada onu boşalttım. Kapattım ben banyoyla uğraşırken eridi içi , sildim güzelce.. Dün gardolabının üstünü silmiştim. Bugün de kalan yerlerin tozunu alıp silerim , süpürürüm odayı orası da biter akşama kadar allahın izniyle...

Sıraya koymazsam yarım kalıyor herşey.. inşallah böyle sıralayınca daha kolay olur da hep böyle yaparım

S sariyapraklar hoşgeldin...

Bu arada tencereleri konuşmuşsunuz kızlar...

Bende Alman markası AMC var ömürlük resmen... annem 35 sene kullanmış.. bir kaç parçasını.. kalanları da benim çeyizime koymuştu.. Annemdeki parçaları da kullanıyorum. Şu an inanılmaz memnunum.. Bir ara yenisini alayım diye düşündüm. Yurt dışında fiyat sordurdum bayağı pahalıydı vazgeçtim.. bunları kullanmaya devam edicem Bütçeniz uygunsa kesinlikle alın derimm

Karaca vs kullandım ama pek memnun kalmadım ben..

ne güzel böyle bi temizlik planı yapabilmen. Çok takdir ettim. Ben ne zaman canım isterse yapıyorum ancak :S darısı başıma

Merhaba hanımlar
tr_lelli hoşgeldiiin özledik sakın gideyim yazmayı bırakayım diye düşünme ikilemde kalma daha çok yazmalısın
S sariyapraklar bahar6198 hoşgeldiniz hanımlar
Z zynpzeynep ben çelik tencerelerimi 3 sene önce a101den almıştım markası hascevher 4 boy set şeklinde 100 liraydı memnunum kendi sitesinde de satışı var sanırım

bu haftasonu harcamasız geçti evdeydim dinlendim bol bol
pazara gittim 11.5 tl harcadım
yarım kilo hamsi 6tl
yarım çarliston 2 tl
1 kilo salatalık 3.5tl

akşama hamsi buğulama salata var

Cok cok yazasım var (ic ses)
Yazmakdan sogutuyorlar (dış ses)
Özlüyorum sizleri okudum hep yazamiyorkende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…