Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım aslında gecinilir.
Bak soyle düşün nekadar gelir olursa okadar gider oluyor
Yani para cok olunca daha rahat harcaniyor mebla az olursa ona gore dikkat ediyorsun.

Bak bizim arabanın bakımı mazotu esimin sigarası olmasa ben o parayla gecinirim.
Ama nolur kenara para atamam.
Kira vermedikden sonra 1 sene idare edilebilir.

1 sene giysi almazsın, dışarıda extra para harcamazsın nerden baksan yine 2bin tl falan faiz oynar 2 bin tl az mi.
Misal bi liste yap ya da yapalim birlikde.

Kalem kalem yaz faturalarini.

Su
Elektrik
Dogalgaz
Telefonlar
Gida
Deterjan

Eşya kap kaçak giysi vs alma
Her hafta pazara cık
50tl 1haftalık bisi alınıyor yine

200tl pazar parasi

Kahvaltılık içinde 200tl aylık ayarla

Mesela et pek alma kıyma tavukla idare et 1 senecik
200tl o diyim hadi eder 600

Faturalarinada 400diyelim.

Kalan 200tl oğlunun masrafı
Ekmek su vs idare edebilirsin

Ben fazla fazla yazdım bi de dikkat edersen.
Her ay 200tl kasaba gitmez mesela 1 ay alırsın 2 ay idare edersin ordanda artar.

Canım zaten cok zor geciniyoruz. Birde aldigin parayi faize yatırma. Biriktir. Aylık 1000 tl kredi yatiriyormus gibi ayir. Biriktir. En azindan sıkılırsan bir yere borclu olmamis olursun. Ev tadilatı da biraz beklesin.

@Beyazpapatyammm canım zor ya çocukta varmış şöyle olabilir şimdiden kenara para atarsınız o zaman o paradan da harcarsınız belki o şekilde olur. Çünkü sürekli böyle plansız harcamalar çıkıyor . Ama bak eğer çocuk olmasa olabilir mesela biz 1000 tl ile çok rahat geçiniriz

Cok çay içtik hic de alışık değilim bana fazlası carpinti yapiyor cay ve kahvenin.
Sohbetle gitti öyle.

Bebisi sevdim ayy kucağa alışmış kucagimizda uyumak istiyor
Hep kucagimdaydi uyudu uyandı 40ı cıkmış kuzunun.

Şimdide evi toparliyorum.
Beyazlar yıkanıyor
Bulaşık mak bosalticam.
Bu akşam kıymalı menemen yapıcam yemek yapasım falan yok kendimi halsiz hissediyorum.

Şu evi dip köşe temizlemek istiyorum cok rahatsız ediyor böyle hali tül kaldırıp sökmeden temizlemek ama halim yok.

Şu randevu tarihim gelsede tahlil yaptirsam.
Bisiler eksik sanki vücudumda ya da bunalımdayım farkında değilim:)

Başka arkadasim da aradi öğlen bana gel dedi bebek gormeye gidicem dedim.

Arkadaşıma kurabiye de goturdum 1 tabak yaptıklarımdan ayirmistim.

Bugun de bitti.
Ömrümuzden 1 gun daha..

Üst komşuma gittim ya çok ses oluyor güzelce konuşmak için kahve içtik oturduk. Ay onun Evi Çatı katı ve soğuktu çok üşüdüm boğazım kapandı Kızlar ya

Elektrik faturası gelmiş 46 tl hep aynı geliyor zaten

Ya deniyorum ama 1000 lirayı biriktirmisim olmuyor ama 600 ,700 civarı atabiliyor um çok dikkat edersem gecinebiliriz aslında bu arada oda kapıları WC banyo mutfak parke falan yaptıracağız bakalım denicem ağustosta falan yaptiricaz ne kadar birikirse o kadar kar tşk ederim bu arada

Ayy çok tşk ederim fikirler için çok haklısınız bencede istersem yapabilirim evim kira deil yazın artirabilirim bile o kadar rahatliyoruz birde köyden gıda falan getiriyoruz aslında bende sevmiyorum borç ne kadar erken biterse o kadar iyi benim için bakalım Şubat'ta itibaren deniycem 1000 TL atmayı ins basarabilirim

Merhabalar kızlar , hayırlı cumalar

Uğrayamıyrum kaç gündür yeni arkadaşlar gelmiş.. Hoşgeldiniz kızlar..

Bugün kızımla bayağı uyuduk. Dün köfte yapmıştım ayırmıştım bi kısmını bu akşam pişirmek için , öğlen eşimle yiğenim yemeğe geldiler.. Bitti köfteler.. Mutfağı topla sallan falan derken ne yapsam derdi sardı yine akşam üzeri..

Dondurucuya daldım yine Barbunya attım düdüklüye pişmesini bekliyorum şimdi. Yanına da bulgur pilavı yaparım herhalde

Bugün 15,25 market alışverişi hariç başka bişeyim yok... şükür bu günümüze

Canım zaten cok zor geciniyoruz. Birde aldigin parayi faize yatırma. Biriktir. Aylık 1000 tl kredi yatiriyormus gibi ayir. Biriktir. En azindan sıkılırsan bir yere borclu olmamis olursun. Ev tadilatı da biraz beklesin.
Yaa niyetim biriktirmek ama evimiz cokk kötü durumda banyo falan berbat durumda

Canım aslında atabilirim biraz dikkat etsem çok zor durumda kalırsam altinlarim var onlardan birini bozdururum diyorum bilezik yani sanırım gözümü karartmaliyim ya biraz cesur olmak lazim

Canım ben seni cok iyi anliyorum.
O evinin son halini düşünmek bile motive eder seni.

Yani evimle ilgili isteklerimi topikdeki herkes biliyor.

Şahsen buraya girseler yani kiraya çıkmak zorunda kalsam o ara 1 senede yaparlar biter teslim ederler.
Ben evden çıkmam inan o 1 sene sırf para harcamim diye sabrederim.
Çünkü ev bizim yaşam alanımız ve değişiklik insani cok mutlu ediyor.

Onu düşün 1 sene sabret.
Işsiz kalıp bir de kirada oturanlar napsın onu düşün.
Kendini motive et.
Yaparsın sen biz hep burdayiz sıkılınca yaz

Kızlar. 30 patatesli 30 peynirli muska börek yaptım.
Çok da kalabalık değilizde çıtır çıtır gidiyor bu börek. Çocuklarda çok sever diye yaptım oğlum yedi kızarttım kendimizede yAptım.
90 -95 tane falan yaptım bugün.
Bugün un yufka almaya gittim dönüşte çocukların servis saatiymiş komşular kapıda elektrik faturaları gelmiş. Millet isyandaydı. 57 tl gelmiş bize. Onların 90 120 arasıymış. Durun dedim isyanı erken başlattınız bir de doğalgaz gelsin hele.

Market 15 tl tuttu.
Bulaşık makinası temizleyicisine zam gelmiş yine

Zeynep elektriğin birim fiyatı nedir

Merhabalar
Yazamıyorum bu aralar.
Beni unutmayın.

Evim karman çorman.
Giden haftadan kalan misafir yatağım yorganlarım hep duruyor. Hala yatakları toplayıp çarşafları yıkamadım.

Bir sürü ütüm var. Şu anda makinede de beyazlar yıkanıyor. Çamaşır çilesi bitmiyor.

Bulaşık makinesi boşalacak, tezgahın üzeri kirlilerle dolu, onlar makineye yerleşecek.

Banada elektrik 2 aydır cok geliyor
Bu ay fırtınada dikkat ettim yine 90tl geldi.
Ama aynı şeyleri kullanıyorum yazın 65tl geliyordu.
Bir yere şikayet edebiliyormuyuz?
Ben bukadar gelmesine şaşırıyorum araştırmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…