Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evet oturcaz epey bı galiba yaptiricam ya böyle olmuyor oğlum okula falan başladığında falan annelerle falan tanisirsam bu eski evde agirlayamam bakalım bı kısmı birikim bı kısmı kredi ile yapicaz bir şeyler zaten burayida yaptırdım mi memleketten ev almak için birikim yapicam İstanbul'a göre fiyatlar daha uygun

Bozulmamıştır lellim, hakiki bal kolay kolay bozulmaz. Bozulan bal renk değiştirir, kokusu değişir, tadı kesinlikle değişir. Anlaşılır yani.

Şükür kavuşturana bu arada

Ben hastalıktı, internet arızasıydı, şehir dışına gidip gelmekti derken uzak kaldım ama işte döndüm buradayım :)

Uzaktayken durmadım devam ettim dikkat etmeye, bebek kişisinin sürpriz hastane masrafları ile şehir dışı masrafı dışında plandan şaşmadım diyebilirim.

Kızlar benim işe dönmeme bir süre daha var, bu sürede de evde olan iplerden bluzler örmeye karar verdim. Bir tanesine başladım yarıladım. Bir kaç tane bluz öreceğim merserizeden. Uzun kollu ve ceket içine kısa kollular şeklinde düşünüyorum, niyet ettim inşAllah tamamına da erdiririm.

İşe dönmeden önce de gardrobu yeniden elden geçirip tadilatları tamamlamayı hedefliyorum ki ekstra masraf olmasın, bir de gözüm korkuyor zaten bebek, iş, ev üçgeninden o hengamede arada kaynamasın diye yavaş yavaş başlayacağım eksik tamamlamaya bakalım.

Dükkanı ben kapatıyorum sanırım, şimdiden günaydın

kızlar bugün iş çıkışı eve gittikten sonra kv gelecek bana. gitmesine izin vermem yatıya kalmasını söylerim.. akşama karnıyarık, pirinç pilavı, cacık yapayım diyorum.. dondurucuda karnıyarıklık patlıcanlarım be kırmızı biberlerim var zaten.. onlardan yaparım inşallah..

Selâmmım
Dün akşam yine uyuyamadım esim sabah uyumayı yasakladı bana
Sabah uyumak falan yok arıcam seni uyandircam dedi telf. Aiyy yanlislikla sesi falan kısılmıştır provaları yapım ben.

Bende parmak ucunda kalktım pıt pıt
Çamaşır katladım yerleştirdim.
Wc cifledim
Mutfağı toparladım sessiz sessiz.
Deterjanlı suyum vardi yoz almak icin dökmemiştim onunlada soyle bir toz aldım görünen yerleri
Ohh sabaha dağınıklık kalmadı iyi oldu.

Hava benim havam en kasvetlisinden.

Bu ara afedersiniz de acayip duygusalım ota *oka ağlıyorum.
Bi haber goruyorum ağla ağla
Bisi duyuyorum ağlıyorum
Bi kitap sözüne ağlar oldum arzular selale
Ev süpürüp yemek yapicam bugun.
Sonra ağlarım bi ara yine

Günaydın hanımlar
tr_lelli canım gerçek bal hiç bir zaman bozulmaz
geçen bir kazıda yüzlerce yıllık bal bulunmuştu da yenilebilir çıkmıştı o aklıma geldi
bizde geçen senenin mahsülü bal var yiyoruz duruyo hala ama buzdolabına konmaz diye biliyorum

Saol cnm tuketicez

Annem market gezcem gel dedi takildim pesine.
Bana 1 tane sıvıyağ, 1 tanede 4lt pril bulaşık detrj aldi. (Elde yikama)

1 siviyag, 1 koli yumurta, 2.5lt abc yüzey temizleyici, 1 tane kolot peynir, 12li su aldım ben de.

Bimde sıvıyağ 24tl
Seyhanlarda yudum yag 5lt 28tl

Ben 55tl harcadim.
Kartdan cektirdim.

Sıvıyagim 3 tane oldu.
3 tanede çamaşır deterjanı var zulada 2si bingo 9kg 1 tanesi alo 7kg.
2 destide bulaşık detj. Oldu.

Bir daha ki ay 1 tane daha yağ alicam.
Yazın almam rahat rahat kullanirim.

Kaldi geriye sucuk, salam, zeytin falan almak.

Onun icin peynirci babaya çıkarım bir ara.
Oranın ürünlerini begeniyorum.

Kızlar bimdeki dağhan ürünlerini almayin.
Tükrük bezi ve bas eti at eti vs vs neler cıkmış icinden.
Nasıl hala reyonda var cok sasirdim
Kaldırılmalı.

Hiç almadim şükürler olsun.

Ben sucukda polenezden şaşmamalı pahali ama surekli almam aldım mi iyisini alirim.

Oglum sevmese ben hiç almicam eve ne sucuk ne sosis ne salam esim zaten sevmez.

Bimden aldığım kıymada zaten kıl tüy çıktığını yazmıştım burada tamamen kafa eti hatta derisi var.
Killariyla.

Piliç sosisde almam.

Sizde ucuz diye sakın almayın aldirmayin.

Son düzenleme:
Evdeyiz oturuyoruz Pazartesi maaşımız yatacak ve şuan sadece kumbaradaki bozuk paralarımız kaldı . Eşim dedi ki ay başında aldığımız altınlardan birisini bozuracakmışız çarşıya gidip dolaşacakmışız bende gerek Yok boşver dedim. Buzluktan kek çıkarttım meyve sıktım öğleden sonra börek ve makarna salatası yapayım akşama mantı yaparım dedim. Sonra hava güzel arabayı bırakıp çarşıya yürüyelim dedim. Ben çarşıya gidicem zaten dedi. Buraya yazıyorum cidden giderse konuşmayacağım onunla. Hep evdeyim geçen hafta sonu nöbetteydi birşey yapamadık. İlla altın bozdurmaya ne gerek ya birşeye emek veriyorum ama bakıyorum hiç oluyor çok üzüldüm gerçekten . İnternetten dizi izlesek film izlesek bir çay demlesek bir sürü şey yapılabilir ama illa altın bozduracak beyfendi alsın altını bozdursun artık ben ev idaresi ile ilgileneyeceğim liste veririm gidip alışveriş yapsın parayı ne yaparsa yapsın

Canım eğer sağlıkla ilgili ya da kredi faizi gibi bisi icin kullanılmayacaksa hic bir zaman izin verme altın bozdurmaya.
Insanın şevki kırılıyor ya.
Hemen altın bozdurursak yandik.
Tamam maaşı alınca gezeriz film izleyelim de.

Selam Kızlar
Sabahtan beri acayip para harcadık.
2 kasko, 2 sigorta ve 2 MTV ödedik.
Elektrik süpürgesi aldık. Ben bir çizme bir bot aldım. Evin dask sigortasını yaptırdık. Bunların hepsini taksit yaptırdık. İnternet bankacılığından karta bakmaya korkuyorum

Markete uğradım. İlk defa közlenmiş biber aldım. Önceki yıllarda yazın közleyip dolaba atıyordum. Bu Yıl fırsat olmadı.
Kavanozdan çıkarıp bir kısmını buzluğa atsam olur mu acaba

Son düzenleme:
Ay ne bimden nede başka marketten sucuk almıyoruz salam sosis falan da tüketiliyor evde memlekete gidince 3 kilo bildiğimiz kasabimiz var orda akraba oradan sucuk alıyorum, bir sene yetiyor bize onuda sadece pizza ve tostta kullanıyoruz
M maviduvar1 bende her sene kozluyirdum onunla epey uğraşıyordum bu sene zoruma gitti marketten közlenmiş alıyorum zaten sirkeli olduğu için bozulmuyor kavonoz yani turşu gibi oluyor

Kavanozun üzerinde açıldıktan sonra 3 gün içinde tüketin yazıyor da ondan sordum. İlk defa aldım

Canım avm den mi aldin çizmeni?
Uzun degilde yarım cizme istiyorum bot çizme arası bisi.
Ama avm bulamadim.

Ben açıyorum kullanıyorum geri kalanını suyuyla buzdolabında sakliyorum.
Ama uzun zaman kullanmayacaksan suyunu süzüp poşete koyup buzluga atabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…