Küçük Düşün Büyük Olsun!

O değilde aklima ne geldi.

Biz taşınsak tasinamayizda.

Annemle benim zulalar ancak sığar ayyy okadar yağ un (bendekiler bisi diilde annemlerdekilerin sayısını yazmim bile kucuk bir bakkal acilir)
Nakliyeciler falan battınız mi marketiniz falan mi vardi derler.

Biz de taşınırken dayım yardıma gelmişti.Annem için savaş çıksa bizim kızım evinde 1 yıl yetecek yiyecek var demişti :))

Cok tesekkur ederim cok iyi geldi msjiniz. Esim onu anlamadigimi dusunerek uzuluyor artik daha dikkatli olmaliyim ayakta kalmaliyiz

Ben pek almam alırsam şahin alıeım.
Maret ve pınar da güvenmiyorum nedense.
Ya kasap sucuğu ya da şahin.
Eşimin arkadaşı getiriyor. Kasap kendileri yapıyorlar.
Lelli bozulmuyor mu o kadar.
Bende istifliyorum da 3 4 yağ almam.eşimin eski iş yerinden kart veriyorlardı senede 1 kez. O zaman alıyordum ama kendim şimdi almıyorum 2 tane alıyorum yedekli. Şimdi yedeğim yok gerçi 4 lt var. Kışı çıkartır bana. Kışa girerken bakliyat vs aldım. Makarnayı da istiflemem 2 3 tane alırım. 1 ay gider gitmez. Makarnacı oğlum emle hiç sevmeyiz.Bu kış masrafsız gitmek istiyorum
Kursuma 2000 harcadıl zaten.

Ya nasıl bu kadar şey alıp istif yapıyorsunuz cidden ya ben evde sıkılırım kalabalık

Yağa şekere deterjan bisi olmaz canim.
Ama un acıyor cok durunca.
Annemlerin zulalarını bir resimlesem olayy.
12teneke yag
50kup şeker
10 tane salça
Bakliyatı saymıyorum bile.
Geçen oturup saydık babam aliyor annem pek istifci degildir.

Kiler var canim bizde.
Benimde kiler var canım ama kilerin duvara raf yaptık hep. Oraya ayakkabı kutularımızı dizdik sonra arabanın lastikleri merdiven elektrik süpürgesi vileda tamam doldu

Ay sanki savaş çıkacak gibi Zula yapmışlar allahım biz öyle zula filan yapamayız bizim durum hep karışık şu ara Suriye meselesi gündem de belki eşim göreve gidecek ben Evi kapar anneme giderim o bir sürü şey ne olacak buz dolabına koysam olmaz evde sıcakta sorun. O yüzden fazla yüklenmiyorum

Benimde kiler var canım ama kilerin duvara raf yaptık hep. Oraya ayakkabı kutularımızı dizdik sonra arabanın lastikleri merdiven elektrik süpürgesi vileda tamam doldu
Bizim binada benim kat da merdiven boşluğunda canim bizim kiler.
Evin dışında yani.
Kapalı bir oda büyük yorganlar,valizlerimiz, oglumun arabasi,besigi,yuruteci, hali, deterjan, kurubakliyat, yağlar hepsi orada
Bi köşede yorganlar hurcla istifli
Oğlumun eşyaları kolili.
Öyle işte.
Annemde de bende de anahtarı var.
Isteyen koyuyor aliyor

Annemlerin durumuda iyi alıyorlar iste fazla fazla.
Ama para altın vs birikim yapmıyorlar hic.

Bizim evin içinde heryerden daha serin fakat yaşadığımız şehir inanılmaz sıcak oluyor yazın 45 derecelerde . Yazın öyle bakliyat vb hiç durmaz bizde

Bizim evin içinde heryerden daha serin fakat yaşadığımız şehir inanılmaz sıcak oluyor yazın 45 derecelerde . Yazın öyle bakliyat vb hiç durmaz bizde
Benim evim 2+1 evimde yer yok ki saklamak icin.
Orada dayaniyor.
Biz bir de pirinç mercimek şeker 5lt su siselerine koyuyoruz annemle
Hiç kurtlanma falan olmuyor.

Annemlerin durumuda iyi alıyorlar iste fazla fazla.
Ama para altın vs birikim yapmıyorlar hic.
Benim en fazla aldığım 5 lt sıvı yağ 5 lt zeytinyağı 5 kilo un . Yarın maaşımız yatıyor galiba 5600 tl yatacak. Fakat geçen ay izne gittiğimiz için 420 tl kesinti olacak 5200 tl hesapta görmem lazım 6.5 gram altın almayı planladım

Bu ayın hesap dökümü şu şekilde Kızlar sanırım.
Ödemelerimiz ;
Ev kredisi 2250
Ev kirası 750
Doğalgaz 102
Elektrik 47
Tivibu 15
İnternet 57
Telefon 30
Telefon 55
Aidat 50
İlaç 35
Elimize Ocak farkı ile galiba 5290 geçmesi gerek . Bu giderleri çıkartınca 1975 gibi birşey kalmalı diye düşündüm . 1000 tl yi ay içinde kullanıp 975 tl ye altın alacağız inşallah

ay kulağım çınladı lellicim beni anmış hemen geldim
kontrollü oldukça zula iyidir be lelli hem uyguna alırsın hem de hep elinin altında olur
bak evde olduğu halde bugün gittim 1 kilo kaşar, abc yumuşatıcı ve 2 tane head and shoulders şampuan aldım çünkü hepsi indirimdeydi sürekli kullandığım şeyler sonuçta
her ürün için kafamda bir tavan fiyat var daha yukarısındaysa almam daha altındaysa alır zulalarım
geçen gün her zaman kullandığım küp şekeri ve salçayı 2.95e buldum ikişer tane daha aldım normalde fiyatları 3.95-4.5 arası tabi zula için yer olması büyük avantaj yer olmasaydı çok zorlanırdım

50 küp şeker mi.
50 ay yeter istifçinin de istifçisiymiş
Ben neyim ki o zaman hiç istifçiuiz demiyelim.
Kiler var tuce mutfağımda minik balkonu kapattım. Kiler yaptım. Kışa girmeden alıyorum. Ama şöyle ne kadar kullanırsam o kadar mesela pirinç 2.5 kilo yeter bize koca kış. Mercimek 4 kilo şeker 10 kilo gibi.
Yaz gelene kadar biter. O arada ufak tefek eksikler çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…