Küçük Düşün Büyük Olsun!

günaydın.. ohh ne güzel yazmışsınız bü sürü okunacak sayfa olmuş en sevdiğimden :) kiler oldumu evde çok iyi oluyor yaa. benim evin belki de tek eksiği kiler.. balkonum çok büyük köşeye dolap şeklinde yapıp kiler olarak kullanırım diye düşünüyorum.. baharda falan doğal gaz çekilecek kombi balkonda olacağı için dolap yaptırma işini de o zamana bıraktım.. kombi takıldıktan sonra dolap kombiye göre şekillenir artık.. ama balkon direkt güneş görüyor e bizim buralarda da kavurucu sıcaklar var.. o dolaba gıda dışındaki malzemeleri koyabilirim sanırım.. ama olsun ona da şükür..

bi de şöyle bi seçeneğim var.. ebeveyn banyosunu kullanmayıp ki henüz kullanmadım zaten, oraya raflar attırsam kiler olarak kullansam mı, yani ne bilim yatak odasında pek de uygun kaçmayabilir mi. bilemedim???

bi de şöyle bi seçeneğim var.. ebeveyn banyosunu kullanmayıp ki henüz kullanmadım zaten, oraya raflar attırsam kiler olarak kullansam mı, yani ne bilim yatak odasında pek de uygun kaçmayabilir mi. bilemedim???
Cocuk olunca ebeveyn banyosu lazim olur bence canim.
Başka bir yöntem düşün derim.

Maaşımı aldım çok şükür
Ödemeleri yaptık
Bugün 1 çeyrek alırım

Eşimle de konuştuk bundan sonra aylık bir miktar gr altın alacağız
Eşimin kafasında hep bir projeler
Ev alalım, araba alalım, arsa alalım
Bende peşinat olmadan krediye girmem diyorum
en sonunda altın birikimine ikna ettim

Günaydın herkeslere :)

zelalke benim ebeveyn banyomda büyük bir kıyafet dolabı ve çamaşır makinem var. deterjanlarım, misafir yorgan takımım, battaniyelerim, kışlık kıyafetlerim ve tuvalet kağıdı, kağıt havlularım filan var. ben de derin dondurucu alsam oraya koyabilir miyim diye düşünüyorum açıkçası. aslında wc yok orada konabilir sanki, daha önce de hiç kullanılmamış ama ben de bilemedim

Kiz kafayi mi yedin :) napican evlenip.. oh bekarlik gibisi var mi? Ne guzel maasin sana ait istedigin gibi harca..

Aynı benim aklım iste.
Peşinat da pesinat.
Faizlerden korkuyorum.

Bence o banyoyu kullanmalısın inanılmaz rahatlık şimdi çocukta Yok . Bizim şuan orası aktif kullanıyoruz büyük banyoda sadece klozette kullanıyoruz. Duşa kabın yere bitişik oranın içine kirli çamaşır sepetini valizimi ve çamaşırlığımı Açtım orada duruyor çamaşırı yıkayıp hemen oraya asıyorum. Ortada öyle çamaşır filan Yok böylelikle ev hayatta karışmıyor. Bizim öyle yatılı misafir gelmez herkesten uzak yaşadığımız için. Annem ve kv geldiği zaman onlar da küçük banyoyu kullandılar . Suyu açınca çok güzel sauna gibi oluyor temizliği 1 dk daha ne olsun ayrıca söylemeyi unuttum bazen böyle rüzgarlı havada filan koku olabilir bu durumda ben asla küçük banyoyu kiler yapmam

teşekkürler kızlar fikirleriniz için.. şimde ev yeni yapıldı yaa e bizde erken taşındık.. normal banyoya daha gelip duşa kabin takacaklar.. ama kullanıyoruz orayı.. ebeveyn bayoya da elektrikçi gelip led leri takacak daha. ledler takılana kadar ebeveyn banyoyu kullanamam.. ama işler bitince herşey tamamlanınca kullanmaya başlarım inşallah, büyük banyoyu da temizler yatılı gelenlere kullanacakları gibi temiz durur..
evin çok az eksiği kaldı çok şükür..
bu hafta vestiyerin üst kısmı takılacak, duşakabin ve banyo ledleri tek kaldı..

Aynı benim aklım iste.
Peşinat da pesinat.
Faizlerden korkuyorum.

Ama bu akıllar niye eşlerde yok canım bilemedim
Kafasında hep bir yatırım
Evet yatırım yapmak güzel ama elinde para varsa
Para yoksa krediyle yatırıma girmek istemem
Neyse şimdilik bana bıraktı ama bakalım ne olacağız

kızlar günaydın uzun yazacağım ama okumanızı istiyorum ;

bu hafta hayatımla ilgili ciddi bir karar verdik

ben 34 yaşında 10 yıllık evli ve 4 yaşında özel bakım gerektiren bir çocuk sahibiyim ,

şimdiye kadar oğluma teyzem baktı , daha 6 aylık hamileyken teklif etmişttim oda kabul ettimişti ki evini taşıması gerekti ,,, tabi erken doğum yogun gecen tedavisi süreci maddi ve manevi süreç bilmiyorduk ,
kararını değiştrimedi ki herkez kolay kolay bakamaz bakmaz , önce allah a sonra bana emanet dedi ,
gözünden sakındı , herşeyiyle en ince detayına kadar ilgilendi , bireysel egitiminr fizik tedavisine parkına tatile bile götürdü vs vs .

tabi bizim de aklımız kalmıyordu evde , bu sureç bizi ciddi masrafa soktu , yaklaşık bir ev parası kadar oğlum için bin ev parası da harcarız .aileler ile ilgili sıkıntımız yok ama biz hep kendimiz yaptık tabi gelen maddi desteklerimizde oldu ama hiç harcamadan oğlumun hesabına koyduk , kontrolleri en iyi proflar tarafından yapıldı , ev kredi ile birlikte 100 bin üzeri borcumuz var ama gayet neşeli güçlü bir aileyiz .

ben maas ve sgk ödüyorum 1600 tl ve 477 sgk , can ciğer ama çocuk bakmak hele ki özel bir çocuk bakmak kolay değil ,

şimdi asıl konu ;

sağlık sorunlarından dolayı bakmayı bırakacak , kol bacaktana ameliyat olacak geri dönemez zaten sağlık bu önüne geçemeyiz , çünkü oğlum yurumuyot henüz bi yere giderken sürekli kucakta , korkuyor bişey olacak diye . geçen hafta konuştuk , uzun zamandır zorlanıyormuş ve bize dememiş , biraz borcumuz azalsın diye . bir kaç ay zaman verdi en azından yıllık konterleri geliyor en az 4 5 bin tutuyor ,

eşimle başka bakıcı düşündük , ozel okullara baktık aileden birileri vs . ama aklımıza yatmaması için çok caba sarfettik

ve işi bırakmaya , hatta daha fazlasını şehir değişikliğine karar verdim ,

evimin borcuna 3 yıl var , ama kentrsel dönüşümdeyiz , en geç yaza kadar evden çıkmamız gerek , resmi olarak belliyiz yani . patronun ile konuştum şoka girdi ama çocuk olunca bişey diyemedi . 14 yıldır muhasebesine bakıyorum elemandan daha çok ailedenim , istifayı kabul etmedı tazmınatımı son kuruşuna kadar verecek . yerine eleman bulsak bile istediğin zaman çıkarsın maasını veririm dedi

şimdi benim tazminatıma , oğlumun parasını katarsak borcumuz tahmini 20-25 bin kalacak ,
benim işsizlik maaşım olacak 10 ay falan ,
ev için kira yardımı var 18 ay 1500 tl , ve ev bitimde biz üste para alacağız 30-40 bin civarı ,
nakliye parası da mütahit karşılıyor

daha once kayınvalidemler ile aram iyi olduğunu belirtmiştim , ve ben burda değil kayseri de yaşamak istiyorum ,
çünkü orası kalabalık oğluma aşırı düşkünler oda onlara , biz sık sık gidip geliyoruz , orda yaşam daha kolay geliyor bana trafik derdi yok sağlık hizmetilerini sorunsuz alabiliyorsun , ve ozel eğitim veren bir okul da var , ist bilinen bir okula baktım aylığı 3 binden fazla , servisi yok evide taşıman gerek o semtte 2 binden aşağı ev yok .

belki çılgınca gelebilir ist doğdum büyüdüm hep çalıştım ev hanımı olmadım hiç , ama oğlum için herşey olurum , onlarda sürekli bizi çağırıyor , oyle tutucu değiller karışmazlar evine düzenine parana , çevreleri güzel herkesi tanıyorum , iki görümcem iki kaynım var kv kp

eşim abime durumu anlattı abim de ist gelirim detaylı konuşuruz demiş , aile de karararı abim alır genelde

burda kalsak tek maaş ile zor gibi , trafikten ne doktora ne de gezmeye gidebiliyoruz , en basit testleri bile özelde yaptırıyoruz , dün 200 tl ödedik , cocuğu götürdük hasteneye . eşimin eve 1,5 saatte anca geliyor , sosyal olmak zor . burda eve kapalı kalana kadar gider orda dağ bayır dolaşırım ve ben iki hatta üç çocuk düşünüyorum , tek kardeş olmasın diye

zaten yeni evde oturmadan satmaktı niyetemiz , 550- 650 bin arası gibi satılır , hem burda her orda iki ev almayı düşünüyoruz , kira geliri yine oğlumun hesabında toplanacak , borcumuz olmazsa eşimin maası haylı haylı yeter , işten eve gelmesi yarım saat anca sürer , yine mutfağı kv ler yapar , orda herşey doğal , bağ bahçe yeni sağılmış süt .
havası güzel , yazın iki haftada bir koye giderler , her cumartesi kv yemek yenir aile hasta ziyaretleri çok olur ama biz gitmek zorunda değiliz , eşime bu konuda çok esneklik tanılıyor , benim bi işim olsa yada oğlumu doktora gidecek olsa eşimi beklemem dedesi amcaları akrabalar hemen gelir , oğluma orası daha iyi gelecek , zaten hergün tüm aile ile konuşuyor , nasıl mutlu oluyor , bende çocuk yaparım arada büyür diye düşündüm ,

eşimin iş bulması sıkıntı değil , bugün gittise işi hazır , şartları değerlendirince orada daha sakin verimli bir hayat yaşayacagiz gibi , en azından zamanımız olacak stresimiz az olacak , oğlum daha mutlu olacak , alışamazsam bile kimse kal demez , eşim hemen dönüş yapar belki bu yüzden kararlıyım

mart nisan gibi işi bırakacağım , ev işi de o aylarda belli olur , burda kiraya çıkmadan direk göçeyim diyorum ,

sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…