- 1 Ekim 2013
- 8.464
- 20.517
- 548
anladim cnim simdi tabiki hakkin.yani ben oyle biliyorum ama bilmiyorum esnaf kredide verilen ihtiyac kredisi diye biliyorum.ama kaynim kp iyi diyosun canim icini ferah tutYani yalan mi attilar diyosun.
Esim esnaftan cekicek diyolardi.
Simdi ev ipotek olmayacaksa ne diye kaynimin uzerine olsun ki.
Canim kayinbabamin sozu vardi size ev alacagim diye normalde 1 aylik evliyken alicaklardi nasip olmadi izmirde evler pahali diye ordan alcaklar. Gelecek kiraylada biz burda kira oducez .
O yuzden geri yapicaz dedi ilerde
Bende ilerisini bilemeyiz dedim.
Altinlarda gozum yok sadece hakkim yenilmesin....
Kac para acaba. Bizde cumhuriyet aliyoruz sucuktaYarin bime cumhuriyet marka sucuk gelicek fermante olan.
Ben en cok cumhuriyet seviyorum ama bilemedim. Aktuel urun iyi mi olur kotumu
Afyondan aldiklarimiz guzel, ayni marka ama ??
Kac para acaba. Bizde cumhuriyet aliyoruz sucukta
Canım fikir verebildiysem ne güzel
Biz böyle yapmasak asla geçinemeyiz
Kredi kartı alır başını gider
Çok şükür bin şükür 1 tl borç yapmadan kış atlatıyoruz.
Hakkınızda hayırlı olsun. Yerinizde olsam aynısını yapardım
Üstelik kalabalık oğlunuza iyi gelecektir büyükşehirin ağırlığını attığınızda sizin ruhunuz dinlenecek. Kardeşte düşünüyorsanız kalabalıkts büyür gider.
Şimdi öyle bir aparat var canım bizim öyle de. Tv yerine yine kablo bağlanıyor o uydu kısmına.
Hani tv izleme kutusu varya. O kutu yok bizde tv nin arkasında bir yer var oraya eşini dediği o aparat takılı ordan çekiyor önde de fındık kadar bir bağlantısı var. Yani kablosuz duymadım ben
B Bugunneselibirgun dünyanın bin bir türlü hali var. İnsa öz kardeşine acaba diyorda kaynıma asla güvenmem. Tamam iki kardeş arasında aıkıntı çıkmazda ya kaynına bir hal olursa elti benim bu ev çocukların rızkı derse. Ben olsam vermezdim. Fesat diyin ne derseniz diyin ama bir laf vardır bu zamanda babana bile güvenme derler.
Selam kızlar.
Bugün canım sıkkın
Gün iyi mi kötümü duygusallığım mı üstümse bilmiyorum
Arkadaşım doğum yaptı foto atmış çok duygulandım
Bebesini sarmış sarmalamış
Oğlumun ilk zamanları geldi aklıma.
Zaman bu kadar hızlı akmasa ya. Ben doğumda çok sıkıntı çektim. Bebeğimin o ilk zamanlarının kıymetini bilemedim. Şimdi her gece koynumda koklaya koklaya uyuyorum ama keşke o zamanlar bu kadar zorlamasaydım.
Anneme gittim komşusu ordaydı.
Ya kızmaya başladım artık 5 dk annemle oturamıyorum kadın hep orda.annem de gelirse bana o da geliyor.
Birde gün için arkadaşım ı aradım. Bu hafta gelemem dedi çocuk hasta. Tmm c.tesi gel dedim canım istemiyor dedi. İyi de o alacağı zaman eve şunu alcam paraya ihtiyacım var gelin diyor kimse ses etmiyor ona da ayrı kızdım. Peki haftaya gelin o zaman dedim ama canım istemiyor demesine üzüldüm.
Canım sıkıldı ağladım iyi geldi biraz
Burada millet sebze yemiyor acaba ondan mı uygun diye düşündümKarnıbahar ne uygunmuş öyle.
Aldıkların bereketli olsun canım
Kitabıma başlıcam birazdan
Oğluma etkinlik hazırladım
Bir motif başladım paspas içi penye ip değil güzel de oldu denemek için başladım.kıyamadım da acaba Amerikan servis gibi mi kullansam büyütsem paspas mı yapsam bilemedim
Neden yemiyorlar.etin yeri ayrı sebze ayrı. Her ilin kendine özgü adetleri var işte.Burada millet sebze yemiyor acaba ondan mı uygun diye düşündüm
Kereviz görmedim hiç burada Yok yaniNeden yemiyorlar.etin yeri ayrı sebze ayrı. Her ilin kendine özgü adetleri var işte.
Gerçekten çok iyimiş fiyatlar.
Ispanak Karnıbahar kereviz pahalı burda.
Tüketilmiyor diye getirmiyordur halciler.Kereviz görmedim hiç burada Yok yani
Evet bencede o yüzden getirmiyorlar birazda burada sebze meyve sıkıntılı . Her istediğimizi bulamıyoruz. Neden kimse yokki bugünTüketilmiyor diye getirmiyordur halciler.
Buakşam sessiz burası.
İyi akşamlar canımBilmiyorum ki tv de izlemediğime oyalanamıyorum kitabıma başlıyayım en iyisi.örmekten yoruldum zaten.
İyi akşamlar canım.
Merhaba Kızlar alışverişten döndük . Aldıklarımı sıralıyorum hemen3 markete ayrı ayrı gittik liste uzun oldu biraz neyse.
BİMe gittik oradan ;
Tava yoğurt : 6.40 tl
Etimek 1.75 tl
Kuş lokumu 1.75 tl
Süt: 2.25 tl
Toplam:12.15 tl
A101 den
12 ki tuvalet kağıdı: 7.45 tl
6 lı maden suyu :2.75 tl
Baldo pirinç: 6.45 tl
Elma sirkesi:1.65 tl
Kabartma tozu 12 li:1.80 tl
Vanilya 1.80 tl
Kuru maya :1.05 tl
2 adet çikolatalı gofret :1.40 tl
200 gram döner :3.15 tl
Molped günlük: 1.95 tl
Cp 6 lı yumurta: 2.95 tl
Nimet 4 lü pizza :7.95 tl
Kakao :1 tl
Kahve:2.45 tl
Küp şeker:3.95 tl
Toplam:47,75 tl
Yerel marketten
Hurma:2.86 ( kilosu 6.49 tl)
Ispanak: 0.53 tl ( kilosu 1.49 tl)
Greyfurt : 1.79 tl ( kilosu 1.99 tl)
Bizim kremşanti 1.99 tl
Limon: 0.87 tl (kilosu 2,99tl)
Anamur muz : 3.28 tl ( kilosu 6.49tl)
Karnıbahar : 0.24 tl ( kilosu 0.75)
Yeşil Zeytin:5 tl ( kilosu 17.90 tl)
Havuç: 0,86 tl (kilosu 1.99)
Patates: 2.33 tl ( kilosu 1.49 tl)
Tavuk parçalatırdım 12 tl ( kilosu 6 tl)
Mandalina : 3 tl ( kilosu 2 tl)
Toplam : 35.78 tl
Ay yoruldum
kızlar günaydın uzun yazacağım ama okumanızı istiyorum ;
bu hafta hayatımla ilgili ciddi bir karar verdik
ben 34 yaşında 10 yıllık evli ve 4 yaşında özel bakım gerektiren bir çocuk sahibiyim ,
şimdiye kadar oğluma teyzem baktı , daha 6 aylık hamileyken teklif etmişttim oda kabul ettimişti ki evini taşıması gerekti ,,, tabi erken doğum yogun gecen tedavisi süreci maddi ve manevi süreç bilmiyorduk ,
kararını değiştrimedi ki herkez kolay kolay bakamaz bakmaz , önce allah a sonra bana emanet dedi ,
gözünden sakındı , herşeyiyle en ince detayına kadar ilgilendi , bireysel egitiminr fizik tedavisine parkına tatile bile götürdü vs vs .
tabi bizim de aklımız kalmıyordu evde , bu sureç bizi ciddi masrafa soktu , yaklaşık bir ev parası kadar oğlum için bin ev parası da harcarız .aileler ile ilgili sıkıntımız yok ama biz hep kendimiz yaptık tabi gelen maddi desteklerimizde oldu ama hiç harcamadan oğlumun hesabına koyduk , kontrolleri en iyi proflar tarafından yapıldı , ev kredi ile birlikte 100 bin üzeri borcumuz var ama gayet neşeli güçlü bir aileyiz .
ben maas ve sgk ödüyorum 1600 tl ve 477 sgk , can ciğer ama çocuk bakmak hele ki özel bir çocuk bakmak kolay değil ,
şimdi asıl konu ;
sağlık sorunlarından dolayı bakmayı bırakacak , kol bacaktana ameliyat olacak geri dönemez zaten sağlık bu önüne geçemeyiz , çünkü oğlum yurumuyot henüz bi yere giderken sürekli kucakta , korkuyor bişey olacak diye . geçen hafta konuştuk , uzun zamandır zorlanıyormuş ve bize dememiş , biraz borcumuz azalsın diye . bir kaç ay zaman verdi en azından yıllık konterleri geliyor en az 4 5 bin tutuyor ,
eşimle başka bakıcı düşündük , ozel okullara baktık aileden birileri vs . ama aklımıza yatmaması için çok caba sarfettik
ve işi bırakmaya , hatta daha fazlasını şehir değişikliğine karar verdim ,
evimin borcuna 3 yıl var , ama kentrsel dönüşümdeyiz , en geç yaza kadar evden çıkmamız gerek , resmi olarak belliyiz yani . patronun ile konuştum şoka girdi ama çocuk olunca bişey diyemedi . 14 yıldır muhasebesine bakıyorum elemandan daha çok ailedenim , istifayı kabul etmedı tazmınatımı son kuruşuna kadar verecek . yerine eleman bulsak bile istediğin zaman çıkarsın maasını veririm dedi
şimdi benim tazminatıma , oğlumun parasını katarsak borcumuz tahmini 20-25 bin kalacak ,
benim işsizlik maaşım olacak 10 ay falan ,
ev için kira yardımı var 18 ay 1500 tl , ve ev bitimde biz üste para alacağız 30-40 bin civarı ,
nakliye parası da mütahit karşılıyor
daha once kayınvalidemler ile aram iyi olduğunu belirtmiştim , ve ben burda değil kayseri de yaşamak istiyorum ,
çünkü orası kalabalık oğluma aşırı düşkünler oda onlara , biz sık sık gidip geliyoruz , orda yaşam daha kolay geliyor bana trafik derdi yok sağlık hizmetilerini sorunsuz alabiliyorsun , ve ozel eğitim veren bir okul da var , ist bilinen bir okula baktım aylığı 3 binden fazla , servisi yok evide taşıman gerek o semtte 2 binden aşağı ev yok .
belki çılgınca gelebilir ist doğdum büyüdüm hep çalıştım ev hanımı olmadım hiç , ama oğlum için herşey olurum , onlarda sürekli bizi çağırıyor , oyle tutucu değiller karışmazlar evine düzenine parana , çevreleri güzel herkesi tanıyorum , iki görümcem iki kaynım var kv kp
eşim abime durumu anlattı abim de ist gelirim detaylı konuşuruz demiş , aile de karararı abim alır genelde
burda kalsak tek maaş ile zor gibi , trafikten ne doktora ne de gezmeye gidebiliyoruz , en basit testleri bile özelde yaptırıyoruz , dün 200 tl ödedik , cocuğu götürdük hasteneye . eşimin eve 1,5 saatte anca geliyor , sosyal olmak zor . burda eve kapalı kalana kadar gider orda dağ bayır dolaşırım ve ben iki hatta üç çocuk düşünüyorum , tek kardeş olmasın diye
zaten yeni evde oturmadan satmaktı niyetemiz , 550- 650 bin arası gibi satılır , hem burda her orda iki ev almayı düşünüyoruz , kira geliri yine oğlumun hesabında toplanacak , borcumuz olmazsa eşimin maası haylı haylı yeter , işten eve gelmesi yarım saat anca sürer , yine mutfağı kv ler yapar , orda herşey doğal , bağ bahçe yeni sağılmış süt .
havası güzel , yazın iki haftada bir koye giderler , her cumartesi kv yemek yenir aile hasta ziyaretleri çok olur ama biz gitmek zorunda değiliz , eşime bu konuda çok esneklik tanılıyor , benim bi işim olsa yada oğlumu doktora gidecek olsa eşimi beklemem dedesi amcaları akrabalar hemen gelir , oğluma orası daha iyi gelecek , zaten hergün tüm aile ile konuşuyor , nasıl mutlu oluyor , bende çocuk yaparım arada büyür diye düşündüm ,
eşimin iş bulması sıkıntı değil , bugün gittise işi hazır , şartları değerlendirince orada daha sakin verimli bir hayat yaşayacagiz gibi , en azından zamanımız olacak stresimiz az olacak , oğlum daha mutlu olacak , alışamazsam bile kimse kal demez , eşim hemen dönüş yapar belki bu yüzden kararlıyım
mart nisan gibi işi bırakacağım , ev işi de o aylarda belli olur , burda kiraya çıkmadan direk göçeyim diyorum ,
sizce ?
Selam kizlar. Bn bugun patatesle kemik haslama yaptim. Kemik suyundan 9 bardakta buzluga attim.kizimin corbalarina az az koyarim diye
Aksamda tvden cukuru izledim. simdi yatacgm iyi gecelr herkese :)
Çok teşekkür ederim ... inşallah oglusumda mutlu olurSen ne gönlü güzel kadınsıncicibizi maşallah sana
Verdiğin karar, gerekçeleriyle ve artı yönleriyle birlikte çok doğru ve sizin için güzel bir süreci başlatacak gibi görünüyor benim baktığım yerden.
Hakkınızda en hayırlısı olsun, sınırları korumak kaydıyla sosyal destek sistemlerini çalıştırmak iyidir daima. Güç verir, devam etme azmi verir. Oğluşun için de sevdikleriyle onu sevenlerle sürekli bir arada olmak çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Çıkacağınız yol ferah ve şifalı olsun, içiniz aydınlansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?