maalesef...Nezaket pahalı birşey ama yahu
Merhaba hoşgeldin
burada evde, alışverişte nasıl tasarruf yapılır nelerde indirim var hepsini öğrenebilirsin arkadaşlar tam bir tasarruf canavarı
öncelikle ülkemizdeki herşey artık çok pahalı olmaya başladı ve gelir eşitsizliği çok yüksek seviyede çok yüksek paralar harcayanlar da var çok az bütçeyle ev geçindiren de
bir semtte 3 liraya da kahve var 30 liraya da
eskiden ben de senin gibi severdim sürekli kıyafet kozmetik almayı ama al al sonu yok artık sıkıldım tüketim delisi olmuştum
3 senedir kozmetik almıyorum elimdekiler daha uzun sür yeter sadece indirim zamanı nemlendirici, makyaj temizleyici vs sürekli biten ürünleri alıyorum
ihtiyacım olmadıkça kıyafet almıyorum artık alacaksam sezon sonu indiriminden alıyorum
market alışverişlerinde indirimleri takip ediyorum uygun fiyatlı bulunda 2-3 paket alıp stokluyorum bozulmayacak ürünleri
spor yapacaksam internetten açıyorum fitness, zumba videolarını yarım saatlik hem spor hem dans oluyor
tamamen tasarrufa daha sade bir hayata yöneldim çünkü aldıkça daha çok almaya alışmıştım sonu yok bunun
sen de her ay harcayacağın paradan önce biraz ayırıp gram altın alabilirsin kalan parayı harcarsan hesabını bilirsin
ay sonunda kalanı biriktireyim dersen pek olmuyor
hem buradaki tasarruf fikirleriyle harcamalarını kısarsın daha çok birikim yapabilirsin
benim aylık şahsi harcamalarım eskiden 700-800 lirayken şimdi bazen 100 lira bazı aylar sıfır
Hosbulduk :)
Biraz okudum konuyu ve evet cok guzel oneriler var, isime yaracagina eminim.
kesinlikle katiliyorum, o kadar cok makyaj urunu, kiyafet varki artik fazla alip tikistirmaktan insan elinde ne var neye ihtiyaci var bilmiyo, dolap dolu ve duzensiz olursa herseyi kullanamiyo ne varsa neyi goruyosa giyiyo, makyaj cantasi yiginla doluysa yine oyle eline geleni alip kullaniyo. sonucta calismayacagimda her gun her an suslenip puslenip cikmayacagim, gerek olmayacak bunlara.
fazla tuketim dedigin gibi kotu enerji veriyo insana , doyumsuzluk hissi gibi. onun yerine az para harcayip biriktirmek, ihtiyacini almak, veya cok begendigini almak insani mutlu ediyo bence.
ayda 100tl ye ne yapiyorsun bu arada calisiyormusun? cidden baya az harciyormussun ayda tebrik ederim :)
benim hedefim 800tl harcamak, 700tl sini ayirmak altin almak doviz almak gibi..
Kesinlikle öyle alıyorsun ama bir süre sonra o kadar doluluğa ulaşıyor ki dolaplar çekmeceler en üstte ne varsa onları giyiyorsun aynı şeyleri döndürüyorsun
mesela geçen gün makyaj malzemelerimi düzenledim sürekli aynı allığı ruju kullanıyordum önde onlar var diye hepsini arkaya attım yeni renkler çıkardım gözümün önüne
bazı şeyler sinirimi bozuyor normal bir cafede bile bir türk kahvesi 12-15 lira arası bir bardak çay 5 lira hazır 3ü1 arada kahveleri karıştırıp getiriyorlar önümüze 10 lira
nasıl olsa veren var diye fahiş fiyat koyuyorlar öyle yerlerde oturup yiyip içmiyorum
2 km kuralım var mesela gideceğim yer 2 km civarı ya da daha yakınsa yürüyorum ulaşıma para vermiyorum
isim yapmış bir yere gidip sadece isminden dolayı pahalı olan ama normalde bir özelliği olmayan bir kremalı makarnaya 30 lira vermiyorum çünkü kazıklanmış gibi hissediyorum kendimi aynısını evde çok daha uyguna ve lezzetli şekilde yapıyorum
fiyat performans kriterlerim benim için önemli
evet çalışıyorum borç ödüyorum artık birikim yapmak harcamaktan daha çok mutlu ediyor beni
işe öğle yemeğini de evden götürüyorum mesela yemekhanedeki yemekler kalitesiz geliyor mideme dokunuyor en iyisi kendi yaptığımdır diyorum aynı şekilde her gün dışarıda yiyen arkadaşlar da var mesela onlar aylık 300 lira dışarıya veriyor ben tercih etmiyorum ara sıra dışarıda yiyorum
geçen ay arkadaşımla buluştum onla çay tatlı filan yedik 25 tl, bayadır bijuteriye gitmemiştim kendime çeşit çeşit küpeler aldım 40 tl, bir de %50 indirimden yüz kremi ve makyaj temizleyici aldım 20 tl geçen ay 85 tl harcamışım mesela hepsi ihtiyaçtı ve uyguna bulup aldım
bazı aylar daha çok bazı aylar daha az da olabiliyor
mutlaka pazardan almanı tavsiye ederim marketlerde hem daha pahalı oluyor sebze meyve hem de taze olmayabiliyorbende Turkiye'ye tasinirken cogu seyimi ihtiyaci olanlara vermeyi dusunuyorum, kriter ne olmali bilmiyorum ama sanirim bu sezon hic giymedigim ne varsa verecegim, 3-4 ay giymediysem daha giymem diyerekten. Burdaki evimiz cok kucuk ve dolapta oyle , o yuzden hersey tikis tikis, Istanbul'da insallah ev daha buyuk olcak duzenimi daha iyi kurarim neyim var yok gorebilirim .
Turk kahvesini asla 15tlye icmem, evde kendim yaparim zaten su gibi getiriyolar bazen. kahveciler var ya bildigimiz onlardan canim isterse alirim, onlarda sanirim 10 tl falan orta boy kahve, onu tercih ederim evde yapamadigim bisey en azindan.
kesinlikle bende oyle fiyat performans cok onemli benim icin. kendimce guzel yemek yapan biriyim, mutfaga merakliyim, disarida yiyecegim yemegin az cok o paraya degip degmeyecegini bilirim, bende kacinirim. haftada 1 keyif icin arkadaslarimla bulusuyosam disarda sacma bir yemege 30tl vermem, degmesi lazim.
bizde oyle, borc oduyoruz her ay, birikim yapmak istiyoruz suanda firsat varken.
Harcamalarin cok cok iyi ne guzel 85 tl, baya bi birikim yapabilirsin yani. ben spora gitmek durumundayim ona bi butce ayiricam, geri kalan herseyi ihtiyacim oldukca ve mutlaka indirimden almayi dusunuyorum.
market alisverislerini nasil yapiyorsun? ben evde olcagim icin pazar vs vaktim olur kesin ama bazen usenipte supermarketten alirim gibi geliyo.
Ablamın bi tanıdığı vardı hasta değil ama durumları iyi değildi hiç hem aileye duyurdu aileden eşya nakit kim ne isterse yardımcı oldular sonra kızının sınıf arkadaşlarının aileleriyle ayda bir toplanıyorlar orda söylemişti baya yardımcı olan olduKizlar bisi sorucam size als hastası arkadasim icin (bahsetmistim) bisiler yapmak istiyorum.
Ben elimden gelen maddi manevi desteği zaten göstereceğim ama daha fazlasını yapmak istiyorum.
Etim ne butum ne tek başına nekadar ne yapabilirim ki
Insanlardanda cekiniyorum maddi anlamda ihtiyacı var tamamen yatalak hani en azından bez parası çıkar diyorum bir katkı olur.
Esime söyledim o ofiste soylicek baska ne yapabilirim.
Insanlara bunu nasıl anlatabilirim benimde bir faydam olsun istiyorum.
Yani düşünsenize 10-20tl bir sigara parası herkes verse kime ne dokunur ki dimi.
Belki 3 aylık bez parası karşılanır
Ama hiç böyle bisi olmadi cevremde yani bana güvenmemek degilde nasil istenir.
Nasil söylenir bilmiyorum.
Ama biseylerde yapmak istiyorum.
Ne yapabilirim sizce
Canım ben şimdiye kadar kimseden ne kendim icin ne başkası icin hic bisi istemedim.Ablamın bi tanıdığı vardı hasta değil ama durumları iyi değildi hiç hem aileye duyurdu aileden eşya nakit kim ne isterse yardımcı oldular sonra kızının sınıf arkadaşlarının aileleriyle ayda bir toplanıyorlar orda söylemişti baya yardımcı olan oldu
Belki böyle yapabilirsin
Birde bazı şehirlerde belediyler hasta bezi yardımı yapıyorlar
Hastane raporu ile başvuruyorsun sanırım bide buna bak
Amin kuzu çok zorCanım ben şimdiye kadar kimseden ne kendim icin ne başkası icin hic bisi istemedim.
Insanlardan cekiniyorum.
Ama hani o arkadasim içinde azicikda olsa Allah rızası icin bisi yapmak istiyorum.
Masrafının ne kadarı tam olarak belediyeden karşılanıyor yarın öğrenicem bugün hastane günüymüş yarın gidicem .
Herkes evet bezi karşılaniyordur dediler.
Zaten kendisi konuşamiyor sadece akli yerinde ve gözleri hareket ediyo.
Rabbim yardımcısı olsun cok zor.
Hani dilencilere veriyolar para elleri ayaklari tutan insanlar onlar
Ama bu öylemi düşününce bile nefesim kesiliyor.
Sana ne yapım getirim yazdim (gözüyle yazı yazabiliyor o cihazdan almışlar para toplayip) bisi yiyemiyorum ki midemden besleniyorum diyor.
Okadar ağladım ki.
Yani bizim ne olacağımız belli mi.
Ben sadece aracı olmak onu duyurmak istiyorum.
Gidip görsünler inanmayanlar istiyorum.
Eniştem var bir semtin belediyesinde çalışıyor ona rica edicem.
Ne olursa.
Ister isi dustu desin ister vermesier ben üzerine düşeni yapmak istiyorum.
Ramazan geliyor kendi akrabalarıma ve esimin çevresine fitre icin soylicem.
Eşi bile terk etmiş onu o halde düşünün iste.
Rabbim kimseyi sağlıkla sinamasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?