Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kuzum nişanı normalde kız tarafı yapar diye bir adet var siz ortaklaşa yapadabilirsiniz bu sizin tercihinizdir altınları erkek tarafı yapar ama bu da ortak olabilir.

Bence ödeyecek olan siz olduğunuz için 1600 liralık da içinize siniyorsa fazladan vermeyin parayı kolay kazanmıyorsunuz

Ama tabi size kalmış
Sonradan birbirinize soylenme ihtimaliniz de olabilir. Sırf siz beğenmediniz diye orayı tuttuk vs tarzı.
O yüzden kendi isteklerinizi on plana alin calisan insanlarsiniz herşey için doğru kararı verirsiniz

Evet bizde de nişanı kız yapar canım.Yani nişan isteyip istememek bize düşerdi ama yok onlar ayrı olsun dedi.Bir yer de annem önerdi bakmışlar yok daha güzel bir yer olsun dediler.Biz herşeyi beraber yapacağız cnm yani erkek kız ayrımı yok bizde.Ben nişanı kınayı yapıp yatak odası bulaşık makinesi payıma düşen şeyleri yapsam daha karlı olurdum.Ama ben böyle istemedim el ele verip beraber yapalım istedim.Eşyalar da düğün salonu da ne gerekiyorsa ikiye bölelim dedim.Hem nişanda taktıkları takıları çıkartıp düğünde de takacaklar.Bizimkiler bilezikleri hazırladılar yani biz de takı takacağız sadece onlar değil.

Yani öyledir canım bence takının masrafını da siz üstlenmeyin kim ne takmak istiyorsa kendisi adına takacak zaten hediye olarak

Ama diyorsan ki kalkarız bunun altından bişey olmaz diye siz bilirsiniz

Yani öyledir canım bence takının masrafını da siz üstlenmeyin kim ne takmak istiyorsa kendisi adına takacak zaten hediye olarak

Ama diyorsan ki kalkarız bunun altından bişey olmaz diye siz bilirsiniz

Takıları sonra bozdurup ev almayı düşünüyoruz canım.Ben daha masrafsız tarafına giderken o yok yok diyor adam gidiyor 8000 ne buzdolabı beğeniyor.Ne gerek var bence.Herşeyin en güzeli olsun diyor ne istiyorsa alacağız artık napalım fazla kredi çekerim öderim.Nişanda takı olmayacak cnm biz nişandan takı beklemiyoruz misafirlerden takısız yapacağız.Onlar da 2 bilezik takacak nişana. Bizimkiler de 2 takacak zaten çıkartılıp düğünde takılır.

Canım belkide beraber odeyeceginizin rahatlığı içerisinde ama pahalı olanda tamamiyle güzeldir diye birseye inanmıyorum açıkçası ben.
Buzdolabı bu alt tarafı . Beklediğin performans belllidir yapacakları bellidir
Mantıklı olmakta fayda var bence canım sen yine herseyde tamam deme illaki en güzeli kalitelisi olsin ama borç borç insanı cookk sıkar bir zmaan sonra
Maaşında 6 bin diye yazmistin sanırım
Onunki de o civarda olsa yine çok güzel eşyalarla bir ev duzulur borç bitince de kısa sürede evinizi alıp rahata kavusmaniz daha iyi olurdu hayırlısı olsun Allah tamamına erdirsin jnsallah

Amin cnm sağol onunki 3700 civarı.Evi var kirada biz kira parasına ek yapıp siteden tutmayı sonra da düğün borcu bitince belki o evi satıp arabalarımız da var belki takıyı arabanın birini satıp ya da satmadan kredi çekip biraz ,ev alırız diye düşünüyoruz.Kendi evi kardeşiyle yan yana olduğundan orda oturmak istemiyoruz uzak olalım tatlı olalım mantığı ile.

Beren oncelikle mutluluklar dilerim
Cok hassas bir donemdesiniz sabir ve saygiyla hersey hallolur panik yapma en guzel gunlerin.
Tektas konusunda yasadiklarina uzuldum.
1,5 yildir evliyim hala tektasimin fiyatini bilmem. Esim para konusunda hassastir varsa hepsi onumdedir bizimdir yoksa o topa hic girmeyiz. Ne olursa olsun sen maasini soylememelisin ne de o sana tektas icin para konusmali. Nisan konusundada ortak karar vermelisiniz. Sizin gununuz icinize sinmeli mutlu olmalisin.

Ben sanki durumu iyi diye animsiyorum dimi?

Oyle yazmistin tanistiginizda.

40bin sen 40bin o cok degil mi?
Sonra oderken zor oluyor insan niye bukadar acilmisim ki diyebiliyor.

Ben sanki durumu iyi diye animsiyorum dimi?

Oyle yazmistin tanistiginizda.

40bin sen 40bin o cok degil mi?
Sonra oderken zor oluyor insan niye bukadar acilmisim ki diyebiliyor.

Durumu iyi çocuğun 500 tl ye parfüm alır 1500 tl saat takar.Markalı giyinir 2000 civarıdır kendi takım elbiseleri nedense tek taşa taktı ben de anlamadım :)

Canım Kabataslak hesapladık 40 40 çekeriz dedik ama bence de çok indiririz bu miktarı büyük olasılıkla.Zaten takıları bozdurup sonra senin krediyi kapatırız dedi takıların bir kısmı ile.Bakalım hayırlısı

Canım o tektaş alıp evlilik teklifi edecekti.Ben dedim ben seçeyim sen kafana göre alma dedim.Çocuğun suçu yok o yüzden ben seçtiğimden tektaşın fiyatını biliyorum yani.

Ben sahsen nisan soz yer tutmalar falan sacma geliyor.
Dugun bile istemedim nikah istedim ben esim laz illa horon tepcez kemence ayarladim dugun olacak dedi.
Benden merakli.

Ama pisman oldu o da.

Millet eglensin diye paralaniyorsun koca bir hic.
Dugun salonuna vercem parayi bankaya atsaydim daha iyiydi.
Yakamiza takilani direk salona verdik.
Okadar sacma geliyor ki bana.

Gecen yil esimin patronunun kardesi oglunun sunneti icin 30bine mekan tuttu.
30bin ya 30bin

Noldu oglunun pipisini kutladik.
Araba alinir be o parayla.

Sunnet eglenceside sevmiyorum

Soz nisan yapmadim.
Sadece kina yaptik onda da orgcu , mekan vs tanidikdi pek bise vermedik.
Nerdeyse bedavaya geldi.

Tek tas vs istemedim.
Esim oglumun hamis haberinde tektas
Bu beybide de 5 tas aldi :)

Ouf cok cetrefilli isler o dugun mevzulari.

Ben sadeciyim elimden gelse kimseyide cagirmazdim.

Son düzenleme:
Tektasa takmasi bana tuhaf geldi.
Takilari bozdurup kredi kapatmakda sence mantiksiz degil mi?
Yani sen bilirsin kafani karistirmim ama sanki masrafdan kacip sana yukleniyor gibime geldi.

Vallahi katılıyorum.
Bende geçen sene evlendim.
Illa kına gecesi için kapalı mekan olsun dedim dedim .
1400 lira cebkmizden cıktı. 3 4 saat için.
Üzüldüm.
Bilezik olsaydı kolumda daha iyidi...

Bende eşimden tektaş istemedim düğünde istemedim
Birkim için ama ilk evleniyor diye aileden yaptılar.
Tektasi ailesi aldı. Ama inceydi . Doğum günmde kalın almış.

Sünnet için de sadece dua okutulması ve evde ufak bir merasim olması daha hos

Hayirli olsun, Allah tamamina erdirsin :)

Cocugum dogunca Rabbim izin verirse asla babysowerlarmis, kurabiyelermis, oda suslemeymis hic birini yapmicam
Oglumdada yapmadim.
Kuran okutucam evimde ama kimseyi cagirmayi dusunmuyorum.

Onlara harcayacagim parayi als hastasi olan arkadasima destek olarak kullanicam.

Kuranimi halam okur.
Evimde bebegime kuran okutmak degil mi maksat.
Kuzuma ben de okurum her cuma kuran.

Yani ben şu gosteris icin yapilan hic bir seyi sevmiyorum.
Instagramda goruyoruz ya o hastane odalari ne ya.
Hic mi usenmiyorlar hic mi bir yerleri agrimiyor dogum yapiyorsunuz yahu korkmuyomusunuzda hic diyesim geliyor.
Ben panikden hic bisi dusunemem.

Tektasa takmasi bana tuhaf geldi.
Takilari bozdurup kredi kapatmakda sence mantiksiz degil mi?
Yani sen bilirsin kafani karistirmim ama sanki masrafdan kacip sana yukleniyor gibime geldi.

Canım ılımlı olmaya çalışıyorum napayım ne derse evet diyorum.Kır düğünü istiyormuş benim bildiğim kız ister erkek yok der.Bizde de tam tersi o istiyor.Gerçi biraz ikna ettim ama tektaşa verilen 500 tl için taktı kır düğünü istiyordun buna taktın dedim.Ben veririm 1000 tl kısmını dedim tektaşa.Yok olur mu diyor kabul etmiyor konu kapandı diyor.İkimiz yapacağız zaten babası kredi çekti bunun hesabına yatırdı 40580 tl salonu takıları burdan düşündü o.Bence bu krediyi de bu ödeyecek sonra.Çünkü babasına 400 tl kalıyor ailesinin faturaları hep otomatik ödemede bu ödüyor.Evlenince de öder çıkartacak hali yok.Beraber yaparız dedim kalanı sanki ailemden için bişey yapılmayacak sandı galiba ben de kınayı da ailem yapacak dedim.Ama ailemi zora sokmak istemem benim beklediğim bir para var onu ayırıp ailem yaptı dicem.Yoksa kendi ailesinin kredisini ödeyecek ailesi destek oldu da benimkiler olmadı gözükecek.Bizimkiler çeyiz yaptı o kadar takıları da hazırladılar yeter

AÇIKÇASI benim ilk bebeğim diye hevesim vardı çoğu şeye.
Ama milleti eğlendirmek yerine çocuğum icin
Kalıcı şeylere bütçe ayırmak daha mantıklı.

Hediyelik olmasa da hoşgeldin bebek yazili gelenlere çikolata ikram etmek en basiti.

O magnetler vs hep atılıyor.
Yapma hevesim var ama onuda herkese vermem.
Ani diye saklayacak kişilere veririm 15 tane olsa yeter.

Takı yastığı yapacağım bebeğim için.
Adının yazılı olduğu bir çerçeve hazırlayacağım.

Hayir beni dusunduren ailem bana destek olduda sende takini bozdurup odeyeceksin.
Ya da maasindan da verip odicez dermi ki.
Yuva kuruluyor canim tabiki kolay degil ama maddi anlamda sakin taviz verme.
Yani masallah iyi bir maasin var senin maasinada cok guvenmesin anlatmak istedigim.

insAllah en az borcla takilarina dahi dokunmadan halledersin dugunu.

Yani hersey oluo bitince borcla basbasa kaliyorsun ya o cok can sıkıcı olabiliyor.
Takilarini bozdurma derim en azindan bileziklerini onlar senin hakkin.

Valla canım açıkçası bana da sana güvenniyormuş gibi hissettirdi biraz..
Ailesi kredi ceksede size patlicak .
Hem kredi hem faturaları ödeyecek
E neyle geçineceksiniz sadece senin maasinla mi?

Acaba herkes sadece üstüne düşenleri yapacak olsaydı yine bu kadar rahat olur muydu.

Esin olacak sonuçta bunlarida düşünmesi gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…