Küçük Düşün Büyük Olsun!

Arkadasim kizinin magnetini verdi mesela attim yani.
Napim buzdolabinda cok magnet sevmiyorum gezdigim ozel yerlerin magneti var sadece.
Cikolata ikram edilir tabiki.
Ama ne bilim zilyon tane sey cikarmislar.
Hepside para tuzagi.

Haklısın cnm takılarla düğün yapmış olacaklar doğru söylüyorsun.Zor stresli zamanlar para da pulda gözüm yok 33 yaşındayım anne olmak istiyorum inş.Bana kalsa düğün falan da istemem zaten üşeniyorum bu hazırlıklar zor geliyor.Ama işte mecbur yapacağız düğün ele güne karşı.Millet herşeyi laf ediyor.Bakalım hayırlısı

Hersey gonlunce olsun ama takip geri almak hic mantikli degil.
Ailem sıkıstı deyip geri alirsa hic bir anlami yok.
Sadece esyalar yaniniza kâr kalacak oda zaten alinmasi gereken seyler yani.
Suan sende o da belki heveslisiniz hani cok ince dusunemiyorsunuz ama evli tum arkadaslarimda hak verir bana sorumluluk masraf cogaliyor.

InsAllah senide tez vakitte bebeli olarak goruruz burada canim.
Aliriz haberini.

O heycanin teee buralardan hissediliyor emin ol

Bilmiyorum canım başta her istediğin olacak dediler ben yok fazla bişey istemem dedim.Söz nişan evde olsun dedik kendileri yok yok nişan olacak dediler.Sonuçta ekstra masraf çıktı.Sonra ben ödeyim dedi paradan çekiniyorsan dedi parasında değilim ne gerek var iki kere hazırlanmaya falan dedim.Yok millet dermişki kızı vermeye meraklılar olurmuş ne alaka ise yani.Sonra yarı yarıya yapalım deri nişanı.Sonra düşündüm ben bütün masrafların yarısına giriyorsam nişanın yarısına da o gitse sıkıntı olmaz dedim tamam dedim yarı yarıya yapalım.Ne zor şeyler ya

Şu düpünlerde, doğumlarda, sünnetlerde yapılan masrafları gördükçe içim acıyor benim...
O hastane odalarında süs şatafat. Millete gösteril yapacağız diye parçalıyoruz kendimizi. 1 yaşındaki çocuğa Doğum günü kutlamak için 5-6 bin para harcıyor insanlar. Bebeğin haberi bile Yok Doğum gününden filan.
Ben çok karşıyım böyle şeylere.
Büz de evlenirken çok borca girdik. Tabiri caizse burnumuzu kapıdan dışarı çıkaramıyorduk. Bazı aylar ekmek parasına muhtaç kalıyorduk.
Şimdiki aklım olsa daha farklı davranırdım.

beren_naz açıkcası bana da fazla geldi. 80 bin kredi çekip düğün yapmak. Naçizane fikrim
Mutluluklar dilerim

Sağol cnm amin inş. :)

Bunlar takıp kalanı düğünde takacaktı zaten 4 bilezik takacaklar ben dedim çıkartırız geri düğünde takarsınız diye.Onlar demedi cnm yok ya sanmam öyle insanlar değiller.Zaten bunların iki evi kardeşi ile yan yana olan ev babalarının üstüne babasının bunlara aldığı evmiş tabi bu da kredi çekmiş çok borç Ödemiş o ayrı ama iki kardeş iki ev sonuçta yaşı da 37 ailesi evlenmesini istiyor.Yaparız napalım ailesine yardım ederse de etme diyememki

Teşekkür ederim.Bence de çok babası 40000 çekti verdi zaten bizde çeksek 120000 oluyor.Annem diyor 120000 ne ev alınır napıyorsunuz siz diye haklı da napayım damat böyle istiyor.Bir seçenekte bunları aile dostunun mağazası var ordan alıp taksit taksit ödeme az kredi çekmiş oluruz en azından düğünden sonra da öderiz belki bir kısım eşyayı böyle yapacağız.Benimkinin amacı kk na girmeyelim kredi çekip peşin alalım krediyi sonra birini kapatalım bakalım hayırlısı

Valla canım damat bu yerini bilecek
Herşeye tamam deme mantıklı olmanız hesabını bilmeniz lazım bence
Belki siz bellerini bükecek şeyler isteseydiniz daha kıymetli olurdu herşey.
Madem öyle onlara göre nişanı ayrı yapmamak kızın hevesli gozukmesiymis o zaman sizin altın olarak şu kadar olacak demmemenizde aynı şeye denk geliyor bence

Yani insanların düşüncesini değilde kendinizi düşünün siz bir çatı altında yaşayacaksınız
Inşallah sizinde bebek haberinizi alırız..

Ailesine yardım etme konusunda da edebilir ama evin sorumluluklarını aksatmadan bence.
Sonuçta karımda çalışıyor diye düşünüp tüm çalıştığını sadece kendine veya ailesine harcamasida bir zaman sonra canını sıkar..
O yüzden böyle konularda taviz verme canım icinide ferah tut..

Ya kizimda Ben de özenirdim , ne güzel süslü odalarda dogum yapiyorlar diye.ama söylede bir sey var bu süslemeler özel hastenelerde yapiliyor sanirsam?? Devlet hastenelerinde böyle birseye izin var mi? Burda hep devlet hastaneleri , günün gelince gidersin dogumunu yapar , günü gelince cikarsin.
Acikcasi hastenede ilk günler, rahat oturup kalkamiyon, bebeginle mesgülsün hic süsü füsünecek halde degildim. Gerci bir basima olunca bunlari organize etmesi de zor. Bir de hersey paraya bakiyor.
Benim icin hastane iyi olsun, dogum ebesi doktoru iyi olsun , dogumum olsun en gec iki güne evimde olmak isterim.
tr_lelli , ben de Sen gibi oldum biliyormusun. Bügüne kadar akrabalar ne yaparlarsa yapsin hep davetlerine icabet ettim. Sonra gördüm ki maksatlari beni hayatimi merak etmeleri, benimle görüsüp , konusup binkahve icip aile, akraba olmak degilmis. Hepsini sildim telefon defterimden ve hayatimdan. Ben zaten hic önemli degilim ama Bu insanlar esimin ailesi , hasta oldugu sürer bi arayip sormadilar. Hic bir bagimiz yok, oturup konusmuslugumuz bi sohbetimiz yok. Cok caba sarfettim ama olmadi.
Ve Bu sefer olan iki dügünede gitmedim. Gitseydimde onlarin gözünde baska olacagini düsünmüyorum.esim Ilk duyar duymaz Ben gitmem dedi, eski Ben olsaydim onu Zirka götürürdüm Bu sefer hak verdim ve gitmedim. Ne kadar dogru yaptim bilmiyorum ama yaptim.
Cünkü yok sayilmak cok can yakiyor, Bu sefer Ben yok saydim hepsini.
Cok sükür ki, iyi arkadasliklar edindim onlar yetiyor.
Yani seni o kadar iyi anliyorum ki, seni fidel didik eden seninle sevinip, üzülmeyen akraba olmuyor olmasin.
Az insan, cok huzur bosuna dememisler.

Aynen canım enayi yerine konmak istemem tabiki.Orada dur derim.Yani söz nişan bir olunca yok kızı vermeye hevesli imiş oluyor da ben de az altın istesem aynı mantığı gelecek doğru diyorsun bu yönden bakmamıştım

beren_naz tecrübe ile söylüyorum.
Herşeye ben veririm ben yaparım derden sana çok güvenir.
Erkek sorumluluk almalı
erkek milleti zaten tek başlarına bir baltaya sahip olamıyorlar ....
Evlenirken hiçbirşeyr karışmadım
Pırlanta isterim şunu istwrim demedim
Tek alyans beğendik onuda ortak ödemedim. Nişanı yaptık herkes kendi aldı
Düğünü tamamen eşime bıraktım
Bende çalışıyordum destek olalirdim ama yapmadım
Evlenmeye karar verdiyse hamama giren terler.
Düğünde tek bilezik takabilirim dedi ok dedim. Tüm eşyaları peşin aldık uyguna aldık borca girmedik tek bilezik 2 altın yüzükle evlendim.borçsun evlenmek kadar güzeli yok.3 yılda çocuk yapmadım gezdim doya doya. Sonra aylar koşup geliyor önce eşya kredisi sonra ev kredisi hayat öde öde gidiyor

Benim eltime böyle oldu
Herkes arkadan adam kızını vermeye ne meraklıymış dediler.
Kv bile kız evde kaldı herhalde herşeyi yapıo bunlar biz bişiye karışmayalım gibi konuştu hep. Erkek tarafı çekildi kenara nasılsa yapıyorlar diye. Kaynım hava atıp durdu kıx tarafı şöule yapıo ne çok istiyorlarmış beni.
Kızın haberi yok tabi bu konuşulanlardan.
Erkek tarafına acımıcan

Beren naz, dügün dernek olaylari masaraflidir tamam ama. Zengin bi aile degilseniz 120 bin cok fazla bir miktar. Birde bütün faizi var. E sen takilari satip borcu kapatacaksan evi ne zaman alacaksiniz? Önce borclar bitecek, siz birikim yapacaksiz. E yas geldii bebek istiyorsun, bence. Yuvayi disi kus yapar. Sen mantikli olan Neyse, bütcen neye El veriyorsa . Piyasayi arastirip iyisini ve uygun fiyatlisini al. Kir dügünü diyorsun? Onun mailiyeti normal dügünlere göre daha uygun olmuyor mu?
Bir de madem evi var, orda oturmak daha mantikli degilmi. Kiraya verecegin miktari kenarda atsan bir senede pesinatin biriki diye düsünüyorum.
Baskalari hic susmuyor zaten, kimseyi mennun edemiyoruz Bu hayatta. Milletin ne söyledigine degil, kendi kesenizin gücüne bakin derim nscizane.

Canim bak biz kaza yaptik gorumcem eltim kaynim ilk defa bu evime geldiler.
Inan beni merak ettiklerinden degil evin icini gezdiler..
Sadece merakdan.
Neyim var yok ne almisim.
Esyam ne nasil diye.
Adim gibi eminim.

Oglumun kuraninda okadar kalabalik geldilerki cagirmadiklarim bile geldi
Sirf evimi merakdan onlarda.
Diger evindeydim orasi biraz uzakti.
Acikcada soylediler evini merak ediyorduk diye.

Gecen kardesimle bile sey konustuk hic boyle sirtimizi yaslicak bi alo dicek arkadasimiz yok.

Isi dusen ariyor.

Bi yere gitsen amaclari maddi anlamda seni somurmek.
Kardesimede ayni.

Sansmi , kader mi, cevre faktorumu bilmiyorum

Mesela suan buyuk teyzemin dahi cocuguma vs gelmesini istemiyorum.
Kucuk teyzeme soyledim gelmesin benim evime dedim.
Annemde kirgin ben de.

Istemiyorum hic de umrumda degiller.
Yani ben insan silince esimin ailesi kendi ailem diye ayirmiyorum.

Bana yanlis yapan herkes kategorisinde bunlar.

Onun cocuguma takacagi altina alacagi caputa ihtiyacim yok benim.
Benden evimden uzak olsunlar.

Ben bu insan silme isini iyi yapiyorum.
Kinciyim belki ondan.

Bizim bir komsunun kizinida alirken biliyorlardi adam durumum yok ben bisi yapmam dedi 4 cocugu vardi.

Bizde bisi istemiyoruz ne yaparsaniz size oglunuza dedi adam acik acik.

Kabul etti erkek tarafi.
Biz yapariz oglumuza dediler.
Ama kiz evlendi laf soktular.
Uzulmustum.

Kizlar bu teyzemin kizi ig de ekli.
Silse diye bekliyorum resmen silmiyor.
Begeni yapmiyoruz hikayelerimizede bakmiyoruz ama sanirim kucuk teyzemden hamis oldugumu duydular surekli hikayeme bakmaya basladi.

Silicem ama yengeside ekli bende olmicak benden bi haber olsunlar istiyorum merakdan olcekler.

Bu yaşına geldim. Yediğüm kazıklardan sonra öğrendiğim en önemli şey “elalem ne derse desin, ben bildiğimi okurum” oldu. Millet istediği kadar konulsun. Gelip o borçları yeni evlilerle birlikte ödemeyeceğine göre.
Bu konuda özellikle erkek tarafının düşünceli olması lazım. Millet 3-4 saat gelip oynayacak, 1-2 hafta ay nasıl güzel düğün yaptılar şeklinde konuşacak diye o kadar borca girmek bana mantıksız geliyor.
Bu düğün dernek işleri hep böyle oluyor. Hep başkası için yapılıyor.
Ayyyy ben de pek sertim galiba bu konularda. Kapitalist düzenin bize dayattıklarına şiddetle karşı çıkıyorum.

Ay canim benim ailem uzakta oldugu icin pek benim tarafla sorun yok. Annem ve kardeslerimle Görüsürüz digerl akrabalarla isine gidince anca. Insan yanibasindakinden ilgi alaka bekledigi aile olmak istedigi icin böyle.
Ben akrabalardan yardim istemem, arkadaslarimdan bile cok zor bi isine kosmalarini Rica ederim. Esimle iyi kötü birbirimize yetebilmeyi ögrenmemiz lazim.ailede olsa mecbur degiller diye düsünüyorum hep. Üstüne düsünüp konusmuyorum ama Sen yazinca aklima geldi öyle.

Öyle cnm da kıyamıyorum yazık ikimiz yuva kuracaksak ben de elimi taşın altına sokmalıyım ben her konuda böyleyim.Yemeğe gidiyoruz diyelim bir o öderse mutlaka diğerini ben ödemeliyim içim rahat etmez benim

Hadi ya. Ben ne düşünüyorum bunlar böyle mi düşünecek :) aman meraklı değilim yok ya Hunlar böyle düşünmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…