Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aynen öyle.
Herkes işine geldiği gibi davranmasın yani.

Erkeklere ne kadar alttan alırsan o da olmasın bu da olmasın ben yaparım ben ederim dedikce bunu suistimal ediyorlar..
Biraz zoru görmeliler canm

Aynen öyle.
Herkes işine geldiği gibi davranmasın yani.

Erkeklere ne kadar alttan alırsan o da olmasın bu da olmasın ben yaparım ben ederim dedikce bunu suistimal ediyorlar..
Biraz zoru görmeliler canm

Haklısın canım.Bugün diyorki ben birine aşıktım eskiden demiştim ya diyor o sevgi aşk değilmiş ben sende gördüm yaşıyorum sevgiyi aşkı diyor iyi yaptık güzel tektaşı aldık diyor.Ben böyleyim diyor araba aldım geldim 1 gün üzüldüm sonra iyiki aldım dedim diyor.Düşününce bana hak verdi.Seviyorum onu o da beni seviyor hayır işine şeytan girermiş ya hayırlısı ile bi atlatsak şu günleri aynı eve girsek de rahatlasak :)

Hemşerimiyiz yoksa bende t.dağdayım. anne tarafım şarköy taraflarından ahh uçmakdereyi çok severim. Kışın o gözlemeciler burnumda tutuyor.
Bir dahaki ay gidicez kısmetse.

Hemşeriyiz galiba canım... Ayy evet yaa Harika yapıyorlar.. manzara desen mükemmel... havalar düzelince bizde sürekli gidiyoruz canım...

Canım aynısı oldu işte.
Kayınvalde aldı bixi karşısına bizim durumumuz yok bişiy yapamayız dedi
Babamda dediki madem durumları yok
Yapmasınlar ama bende yapmıyorum.
Ne ne kadar olursa
Gittik çeyiz paketi araştırdık aldık
Gittik altın biriktirdik bozdurduk eşya aldık. Zor oldu annem çeyizimi yaptı ama nişandan sonra tek kuruş vermediler.
Kayınvaldem bişiy alamam dedi annemde düğünde takcaklatım harici bişiy yok dedi
Yaptık eşim yaptı yaparken ev geçindirmeyi öğrendi
beren_naz eltim ve ailesi ne yaptı
Kızımın yaşı geldi evlensin çocuk yapsın
Aaa erkek tarafı yazık biz yaparız üzülmeyin çocuklar dediler
Kayınvaldem kız tarafı madem yapmak istiyor yapsın
Krediler çekildi bilmem ne
Evlendiklerinin 15. Günü herkese herşeyi kız tarafı yaptı çok istediler eee kızın yaşı geçikti tabi dediler.
Sonra kaynımla elti bir borç ödeme içinde buldular kendilerini
Borç =huzursuzluk.
Evet Yuvayı dişi kuş yapar ama maddi olarak düşünme. Araştır uyguna nerde ne nerde bul az al öz al. Ne şartlarda evlenen insanlar var.
Şimdi kimse bana amanda ne hevesliymişsin demedi diyemez.
Evlendim tek kuruş borçsuz bileziğide vermedim ev alırken
Madem hediye alındı bana güvenip yapma isteme dedim
Takılarını vermen bunları senin söylemen mantıksıx kimse demex ne düşünceli gelin
Sömürüye kalkarlar iyi niyetini
Çok borç yapmayın herkes kapısını düğün gecesi kapıyor 2 kişi koltuk üstünde hesap yaparken buluyorsun kendini kimse sıkıntınız var mı da demez

Hadi ya. Ben ne düşünüyorum bunlar böyle mi düşünecek :) aman meraklı değilim yok ya Hunlar böyle düşünmez

Hemşeriyiz galiba canım... Ayy evet yaa Harika yapıyorlar.. manzara desen mükemmel... havalar düzelince bizde sürekli gidiyoruz canım...
Aaa ne güzel bir hemşerimi daha buldum.
Bizde nisan başı gibi başlıyoruz gitmeye koca kış burnumda tütüyor mis gibi havası.
Kuş sesleri.
Tam şarköyde değiliz biz sahil köyündeyiz. Akşamları iniyoruz şarköye bazen çok kalabalık oluyor ama bizim orası sakin sessiz tam kafa dinleme yeri. Oğlumada çok iyi geliyor.doğal besleniyor büyüyor hemen farkediyor.

Biz bazen hafta sonları değişiklik olsun dediğimizde Şarköy merkeze gidiyoruz.. çok güzel yerler var valla aslında hepsini gezmek lazım.. ama hafta sonu hava alalım dediğimizde uçmakdere bize yetiyor genelde :)

Son düzenleme:
Biz bazen hafta sonları değişiklik olsun dediğimizde Şarköy merkeze gidiyoruz.. çok güzel yerler var valla aslında hepsini gezmek lazım.. ama hafta sonu hava alalım dediğimizde uçmakdere bize yetiyor genelde :)
Bizim biraz ötede ev var uçmakdereden çıkınca gittiğimizde uğruyoruz eee buraya kadar geldik şarköy eksik kalmasın diyoruz.
Ama uzak bize t.dağ merkezde değiliz biz.gittikmi 1.5 saat buluyor o yüzden heryere gidelim diyoruz.
Yakın olsak daha sık gidilir. Çocukla zor oluyor.t.dağ da yaşafım ama 20 yıl. Evlendikten sonra ilçe değiştirdim

Merkezdeyiz cnm biz o yüzden dolaşmaya çıkalım dediğimizde bi bakıyoruz kumbağa yaklaşmışız.. kumbağa kadar gidince uçmakdereye bişey kalmıyor zaten hadi kaçalım diyoruz.. o yüzden çabucak gidiliyor.. hiç vakit tutmadım giderken ama 1 saat falan sürmüyordur tahminimce

Bir dönem kızım uyumuyordu sürekli araba tepesindeydik.. o dönem daha sık gidiyorduk.. Şimdilerde pek gitmiyoruz.. baharda kaçarız bizde sık sık ..

Günaydınnn.
Cok enerjik uyandim yine aksama kanepeden kazirlar beni.

Aksam olunca bir rehavet cokuyor ki hic ilgilenemiyorum erbaslarla.

Iyiki oglum buyudu.

Bukadar ara verdim diye pismanlik duyuyordum ama oglumu gordukce iyiki diyorum.

Ben zaten pespese cocuk buyutecek kadar sabirli biri diilim.

Oglum aksam meyve suyunu cerezini aldi.
Odevlerini kontrol etti.
Kitaplarini toparladi
Esyalarini kirli sepetine atti.
Banyosunu yapip giyindi.
Anne kurban olsun diye uzandigim yerden sevdim kuzumu.

Cok sukur babasindan iyi hallediyor az cok isini halletmeye calisiyor.
Babasindan daha cok herseyin yerini bilir evde.
Halleder.

Babasi hiiiccc.
Bekliyorki ben meyve verim ben kahve yapim yoksa icmiyor istemiyorda ama yapsam bayilir.

Aksamlari biraz daha enerjik olmam lazim.
Cok hasta gibi oluyorum boylede icim rahat etmiyor.

Merhaba papatya, ne kadar güzel konuşmuşsun :) sen ve tr_lelli yi gördükçe seviniyorum benim gibi düşünen insanlar var diye :)

Merhaba papatya, ne kadar güzel konuşmuşsun :) sen ve tr_lelli yi gördükçe seviniyorum benim gibi düşünen insanlar var diye :)

Bence herkes bunu yapmali.
Surekli alttan almakla, polyanna olmakla olmuyor o isler.
Bir de insanlar daha cok merak ediyorlar ben bunu gozlemledim.
Ben bu insanlari sildikce daha bi merak uyandirdim.

Daha bi yanasma cabalarindalar.
Kacan kovanalirmi oluyor ne oluyorsa.

Ben asla yalakalik yapamam mesela.
Dogrucu davutum ben.

Yillardir cok samimide olsam biriyle yanlisini gorduysem , canimi yaktiysa gozumde o yillar 1 gun oluyor.
Hic de aklima gelmiyor o yillarda.

Ben de insanim o da.
Ben yanlis yapmiyorsam, dikkat ediyorsam kelimelerime hareketlerime o da edecek.
Onun benden ustunlugu yok.
Luxude yok.

Haklısın tabi ki, şu hayatta kendine değer vermezsen kimse sana değer vermiyor. 31 yaşındayım hayattaki en büyük keşkem bunu daha erken farketseydim de başka insanlar için kendimi üzmeseydim oldu. seni hep okuyorum zaten yüzümde bi gülümseme ile, fikirlerin fikirlerimle çok örtüşüyor. lütfen kendine kinci deme, sen sadece hak edene hak ettiği değeri veriyorsun.

Cok tesekkur ederim canim.
Biseyler yasamadan bu hale gelemiyorsun malesef.
Bende cok kullanildim.
Sustum , icime attim.
Hatta sucu hep kendimde aradim biliyomusun.

K.v bana kotu davraniyordu belki ben iyi bir gelin degilim diyordum.
Beceremiyorum gelin olmayi diyordum.
Gorumcem kotu davraniyordu kesin bisi yaptim demek oyle yapmamam lazimdi diyordum.

Esim bisi dese dogrudur onun dedigini yaparsam daha iyi olur diyordum.

Ama o isler hic oyle degilmis.

Kimisi egosunu tatmin ediyor.
Kimisi kendince seni sekillendirmeye calisiyor.
Kimiside psikolojik baski uyguluyor.

Ben onlari idare edebiliyorsam onlarda beni idare edecek ozaman.
Ben de insanim benimde bir kalbim 2 elim 2 gozum var.
Ben sabrediyorsam onlarsa sabredebilir.
Ben kendimi elestiriyorsam onlarda elestirebilir dedim.

Yani benden ustunlukleri ne?

Gorumcem olmasi beni ezmesi demek anlamina mi geliyor.
K.v demek gelinin agzina etmesimi demek.

Sinmedim.
Akillandim.
Dik durdum bir karar veridim ve karariminda arkasinda durdum.

Sonra onlar pesimde dolanmaya basladilar.

Aynisi kendi ailem icinde gecerli.

Kendi teyzem arkamizdan laf etti annemle yuzumuze canim cicim.
Annemle mesafe koyduk gecen sene koyde resmen dotumuzde dondu.

Ama daha asla isim olmaz.
Evimede gelmesin benden de uzak dursun.

Benim arkamdan laf edip yuzume canim cicim olan ötede dursun.

Evlenirken borç yapmak mantıklı değil
bende çok karşıydım ama sonradan bütün sorumluluk bize kalınca kredi cekmiştim
birikimimde vardı.
Sonra aileler tartışmaya başladılar.
neler yaşandı.
en gezilecek eğlenilecek yıllarda borç ödemek zor...

Lelliye katılıyorum
Mesafe sorunlu ilişkiler için iyidir
Önceden haftada bir gün tatilimde kv gezdirirdim
Hastane işlerini hallederdim
Ne deseler alttan alırdım
4 yıl çıt çıkarmadım
Zaman geçtikçe hepsi görev oldu
Üstüne hayırsız gelin oldum
Yapmadığınıda bırakmadı
Ne zamn görüşmeyeceğim artık dedim melek oldular

Teşekkür ederim canım... millet olarak birşeyleri başkası için, sosyal medyada paylaşmak için yapar olduk. Kendimizi daha az düşünür olduk. Mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum bu gidişattan

herkestemi var böyle sorunlar sorun yaşamayanlara imreniyorum
benide sevmez eşimin ailesi
başta seviyor gibi yaptılar iyice içlerine girince afaroz ettiler sevmezler
ama Allah rızası için sonrada eşim için ararım nasılsınız diye
köye gidincede gücümün yettiği işlerini yaparım ama göze görünmez sevilmediğim için
3 ay önce ameliyat olmuştum kaynanam çocuklarının yanına geldi onlar ilçesinde biz merkezindeyiz
3 hafta kaldı çocuklarının yanında benim yanıma bikere geçmiş olsuna gelmedi çocuklarıyla mesafemiz arabayla on dakikadır.
köyüne gitti iki hafta durdu tekrar çocuklarının yanına geldi geçici bir süreliğine torununa bakmak için ozaman geçmiş olsuna geldi ama iş işten geçti çok kırıldım
ve asla sevgim kalmadı
eşimde annesine çok düşkündür
ama oğlunu seven gelininide sever
benimde var abim abimle iyi olmak için gelinlede iyi olmaya çalışıyorum

Günaydın kızlarr
günaydın..

son cümlene kadar aynıyız canım
ben görüşmeyi kesemem
kesersem ailemle eşimin ailesi aynı yerde ailemlede görüşemem

O zaman azıcık ben de anlatayım.
Kendi annem babam hariç tutuyorum, yine de ihtiyaçları olsa koşar giderim yanlarına.(onlarında yanlışları oldu, ayrıldılar ayrılma sürecini ve beni idare edemediler, yani onlara bile belli bi mesafem ve dur dediğim nokta var. ne yazık ki kurban olurum şeklinde bi sevgim yok.)

Akrabalar, annemle bir başımıza iken ne teyze ne dayı ne dede(annemin babası) bi ihtiyacınız var mı diyen olmadı, ki anemin işsiz kaldığı dönemlerde oldu. O zaman beni merak etmeyen canım akrabalarım şimdi iyi bir işim varken, iyi bir eşim varken evime oturmaya gelmek istiyorlarmış, canlarım benim beni merak etmeye başlamışlar.

Annemin de silmesini istiyorum açıkçası ama silmiyor, kesinlikle gelemezler evime dedim.
Yazık iyi niyetli eşim annemde karşılaştığımızda sitem yapan dayıma (niye gelip gitmiyormuşuz, bu arada dayımla aramda sadece 8 yaş var.) olur geliriz dedi. sonradan eşimi çektim kenara aile ilişkilerinde çok iyi olmadığımızı gitmeyeceğimizi söyledim üstü kapalı (o kadar samimi davranıyorlar ki, eşim iyiyiz zannetti.)

Eşimin akrabaları da hiç zor zamanda yanlarında olmamış, onlarla da çok görüşmüyoruz. Kv- Kp iyidir arada aramızda iletişim sorunu oluyor ama çok üstünde durmuyoruz,yaşlı insanlar bazen ifade ederken farklı ifade edebiliyorlar. yani anne-babalar yetiyor bize, iki yüzlü insanlara hiç ihtiyaç yok.

Ailen ile neden görüşemeysin eşin hak vermiyormu sana
Benim eşim tek çocuk
4 yıl eşimede en ufak birşey yansıtmadım
Ben artık patlayıp anlatınca inanamadı

Bende artık zarar görmek istemiyorum sen istediğin zaman git gel karışmam hatta eğer sen benim ailemden en ufak bir zarar görürsen sende onlarla görüşme dedim
Benim ailem başka şehirde 2 ayda bir ben gidiyorum iki ayda bir ailem geliyor
Eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz
1 yıl hiç görüşmedim
İlk doğuma geldiler
Son iki ayda artık eşim rica ettiği için 2 kez gittim ama mecburi cevaplar dışında sıfır sohbet
Onuda aslında sırf torun sevgisinden mahrum kalmasınlar diye yapıyorum

Çok isterdim anne kız gibi olalım
Çokda çabaladım ama nafile

Eşimin ailesi görücü usülü evlenen kv sözünden çıkmayan 20 yaşlarında gelinlere alışmışlar

Ben geç evlendim sayılır
Evlenmeden önce yanlız yaşıyordum
Yüksek lisans mezunuyum
Eşimlede okurken evlendik
Onun ailesine göre yanlız yaşamış geç saatte eve dönen izin almayan biri olarak bildiğin edepsizim :)

Dua ediyorum hasta falan olmasınlar inşallah yoksa salağım ben yine dayanamam yanıma alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…