Selamlar
Epey geride kalmışım. Okumak zaman aldı. Aklımda kaldığı kadar dahil olayım:)
tr_lelli ben uzun zamandır d vitamini takviyesi kullanıyorum. Kızım doğduğundan bu yana da Nisan sonu kesip Ekim'de tekrar başlıyoruz ailecek. Ben ocean markasının D3K2 vitaminini kullanıyorum. Öneriyi "sağlıklı yaşıyoruz" sayfasından almıştım. D vitamini hakkında detaylı bilgiyi "Gıda Takviyelerimiz-Woto" diye Google'da aratırsan bulabilirsin.
Ben kızımda doğum hediyesi magnet, çikolata yaptırmıştım. Hastane odasını da süsletmiştim. Ayrıca doğum fotoğrafçısı da vardı. Hastanenin içinde bu işlere bakan bir yer vardı. Süsleri seçmiştik onlar ben doğuma girdiğimde odayı süslemişlerdi. Güzel oldu ama şu an bakınca gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum. O süslerden kapıya asılanı saklamıştım. Şimdiki doğumda o süsü kapıya asarım, fotoğrafları da eşim çeker diye düşünüyorum. Magnet yaptırmayacağım bu sefer ve madlen çikolata alırız.
Hastanenin fiyat verme bölümüne uğradık. Normal doğum 8050, sezeryan 8250 dediler. %80'ini özel sigorta ödeyecek. Bir aksilik olmazsa 1600 lira hastaneye ödeme yapacağız.
beren_naz Evlenirken 3+1 eve kiraya çıkmış ve bütün odaları dolduracak şekilde dünyanın eşyasını almıştık. Şimdiki aklım olsa 1+1 ev alıp, ikea'dan döşerdim. Kızım 3 yaşına gelene kadar evin 1+1'ini kullandık zaten. Boşu boşuna o kadar eşya alıp borç ödemişim. O iki odaya doldurduğum eşya ile de eşimle yurtdışına seyahat planlardım. Çocuk olana kadar gezerdik. Bizim ilk iki senemiz evlilik borcu ödemekle geçmişti. Aynı hataya düşmemeni tavsiye ederim.
Selamlar
tr_lelli ben uzun zamandır d vitamini takviyesi kullanıyorum. Kızım doğduğundan bu yana da Nisan sonu kesip Ekim'de tekrar başlıyoruz ailecek. Ben ocean markasının D3K2 vitaminini kullanıyorum. Öneriyi "sağlıklı yaşıyoruz" sayfasından almıştım. D vitamini hakkında detaylı bilgiyi "Gıda Takviyelerimiz-Woto" diye Google'da aratırsan bulabilirsin.
Ben kızımda doğum hediyesi magnet, çikolata yaptırmıştım. Hastane odasını da süsletmiştim. Ayrıca doğum fotoğrafçısı da vardı. Hastanenin içinde bu işlere bakan bir yer vardı. Süsleri seçmiştik onlar ben doğuma girdiğimde odayı süslemişlerdi. Güzel oldu ama şu an bakınca gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum. O süslerden kapıya asılanı saklamıştım. Şimdiki doğumda o süsü kapıya asarım, fotoğrafları da eşim çeker diye düşünüyorum. Magnet yaptırmayacağım bu sefer ve madlen çikolata alırız.
Hastanenin fiyat verme bölümüne uğradık. Normal doğum 8050, sezeryan 8250 dediler. %80'ini özel sigorta ödeyecek. Bir aksilik olmazsa 1600 lira hastaneye ödeme yapacağız.
beren_naz Evlenirken 3+1 eve kiraya çıkmış ve bütün odaları dolduracak şekilde dünyanın eşyasını almıştık. Şimdiki aklım olsa 1+1 ev alıp, ikea'dan döşerdim. Kızım 3 yaşına gelene kadar evin 1+1'ini kullandık zaten. Boşu boşuna o kadar eşya alıp borç ödemişim. O iki odaya doldurduğum eşya ile de eşimle yurtdışına seyahat planlardım. Çocuk olana kadar gezerdik. Bizim ilk iki senemiz evlilik borcu ödemekle geçmişti. Aynı hataya düşmemeni tavsiye ederim.
Ben almadim öyle seylerden, tencereye koyup kaynatiyordum 1-2 dk. Tercih meselesi. Komsum bana buharli bi sterilazözör vermisti, bana kullanmasi zor geldi. Icine koyucan aparatini vtakican , hic sevmedim.bana tencerede kaynatmak daha pratik geldi.kızlar size bir şey soracağım, sonuçta burası ekonomi sayfası bebeği olan ve olacaklar biberon temizleyici deterjan sizce almak lazımmı ? geçen e-bebekten baktık eşim para tuzağı sonuçta fabrikasyon bişey ne farkı var dedi. tabi başka harcamalara demez de neyse tam emin olamadığım için bişey de demedim. sizce almalımıyım. kararsız kaldım.
Ben de hic iyi degilim. Biraksan bütün gün uyurum.Halsizlik, basfönmesi. Mide bulantisi basliyor gibi ama daha cikarmadim. Su ilk üc ay gecince biraz eahatlama oluyor.selam kızlar.. baya sayfa varmış hepsini okumak zaman aldı..beren_naz hayırlı uğurlu olsun.. mutluluklar dilerim şimdiden..
kızlar bendeki bulantılar azaldı demiştim evet eskiye göre şükürler olsun azaldı.. fakat ara ara yine oluyor.. mesela iki gün normalim 3.gün tıpkı geçen günler kadar kötü oluyorum.. baya solgun ve halsiz dolanıyorum ortalıkta..
sizi takipteyim... sevgiler..
Rica ederim canım. Bu vitamin çıkmadan önce D ve K vitaminlerini ayrı kullanıyordum. Bir arada olması iyi oldu.Bahsettiğin vitamini araştıracağım, aradığım cevabı buldum, çok teşekkür ederim :) :)
Sağlıklı Yaşıyoruz facebook ve insagram'deki sayfalarında anlaşmalı eczaneler ve kampanyalar hakkında bilgi oluyor. İstanbul'daki anlaşmalı eczaneden telefon ile sipariş etmiştim. Omega-3 şurup, tablet vs. toplu alım yapmıştım.Bu vitamini hangi siteden temin ediyorsun elecda? Eczanele getirirmiki?
Biz pasta almistik bir heves evde esimle birlikde oglum korkmustu o geldi aklima.o bir yaş doğum gününü ben de hiç yapmak istemiyorum. ilk yaşı hatıra kalsın diyorlar. ama ne gerek var çocuk aksine ağlıyor huzursuz oluyor. boş geliyor bana ... ne farkı var 1-2-3 yaş anlayınca yapmak mantıklı
Canim ayrica fiyatlar uygun geldi bana.Selamlar
Bu yaşına geldim. Yediğüm kazıklardan sonra öğrendiğim en önemli şey “elalem ne derse desin, ben bildiğimi okurum” oldu. Millet istediği kadar konulsun. Gelip o borçları yeni evlilerle birlikte ödemeyeceğine göre.
Bu konuda özellikle erkek tarafının düşünceli olması lazım. Millet 3-4 saat gelip oynayacak, 1-2 hafta ay nasıl güzel düğün yaptılar şeklinde konuşacak diye o kadar borca girmek bana mantıksız geliyor.
Bu düğün dernek işleri hep böyle oluyor. Hep başkası için yapılıyor.
Ayyyy ben de pek sertim galiba bu konularda. Kapitalist düzenin bize dayattıklarına şiddetle karşı çıkıyorum.
Teşekkür ederim canım... yaş ilerledikçe insanın düşünceleri değişiyor. 3 günlük dünyada bırakında kendi istediğimiz gibi yaşayalım. Değil mi ama
Canım ben bir önceki hamileliğimde yani 5 yıl önce başladım. Düzenli kullanıyorum. Doktorum bana hiç bırakma demişti. Çocuk doktoru da aynı şeyi söyledi. Nisan-Ekim arasınde öğlen 15-20 dk dışarı çıkmaya gayret ediyorum. Diğer aylarda takviye alıyorum. Bebeğin gelişimi için D vitamini önemli. Senin değerin de çok düşük. Niye 3 ay beklemen gerektiğini anlamadım ben.elecda dr. Gorustum 3.aydan sonra baslicaz dedi.
Peki diyelim dogum falan yaptim bu dvit. Takviyesini normalde kullaninca bir sakincasi yok ozaman dimi.
Bende not aldim sagolasin.
Ben ilk hamileliğimin 6. ayında doktoruma "Doğum şekline ne zaman karar vereceğiz?"diye sorduğumda "Olması gereken normal doğumdur. Sezeryan kararını, doğum anı geldiğinde, şartlara göre ben vereceğim, biz bir karar vermeyeceğiz yani" demiştiCanim ayrica fiyatlar uygun geldi bana.
Sizde soyle bisi var mi zorunlu sezaryen istege bagli sezaryen diye bisi.
Nette boyle seyler okudum.
Ben cok erken diye konusmadim.
Bu hastane ve dr. Nekadara yapiyor sezaryen hic bilmiyorum.
Ilk gittigim 3000tl yapiyormus sezaryen
Bence doğum şekline şartlanmamak lazım. Normal doğum istiyorum diye kendini şartlandıran birkaç arkadaşım zorunlu sezeryana girince çok kötü etkilendiler. Lohusalıkları normal doğuramadım sendromu ile geçti. Bence akışına bırakmak lazım, elimizde olan bir durum değil çünkü.Normal doğuma odaklanın
Sezeryan çok daha zor bence
Normal doğum sancısını son ana kadar çekmiş bir insan olarak dayanılmayacak bir ağrı değil
Ama sezeryan
Ben evlenirken minik hatıraları yapmak istemiştim, ama sırf kendim istediğim için yaptım çok hevesliydim aklımda hiç bişey kalmadı kullanılabilecek şeyler hediye ettim, sabun, havlu, anahtarlık takı kutusu gibi şeyler seçmiştim. Eşim ben aklımızda hiç bişey kalmasın istiyorum demişti, evet o günleri güzel geçirdik ve dikkat edebileceğimz noktalarda harcamaları kontrol ettik, almadık, erteledik. Borçsuz evlenmek güzel bişey, hele ki o günlerde sorun çıkmıyorsa daha da güzel.beren_naz madem nişan olmazsa hevesli derler diyorlar o zmn nişanı da ortak yapın ve ailenizin bilezikleri size kalsın herşeyi ortaya dökmeyin. 80.000 veya 120.000 çok fazla miktarlar. Ailesine yardım edebilir ama ben düzenli sorumluluk almasına karşıyım, sonuçta siz çalışmasanız, az maaş alsanız sıkıntıya girecek olan sizsiniz. Ayrı eviniz gideriniz olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?