Ahh kendimi gördüm.Kvdem kp bizim hic destek olmadığı gibi düğün yapcaz 1 oğlumuz var bizim diye tuttrdular.Biz nikah olsun.Kına ya da yer tutmuştuk. Yok dediler.Sonra salonun parasını üzerimize takılanlarla ödedi kp.Hala ahım var.Kocamın da haberi yokmuş.Ben halletcem demiş.Benim paramla bana düğün yaptı.
Sonra herseyi kendimiz ödedik.Araba aldık krediyle.Bize ilk sordukları takılarımı bozdunuz oldu.(Dilimin ucuna geldi,takı mı bıraktın bozcak diye ama demedim yuttum)Kocam saolsun hic ellemedi bileziğime ,setime falan.Ama ailesi yüz bulsa kalanları da isticekti.Diyeceğim taviz verme.Yapcaksa kendi yapsın.Ben bi ömür kredi ödemeye evlenmiyorm sonuçta.Hakkınızda hayırlısı olsn cnm..
Kuzum aynı eve girince sıkıntı daha çok oluyor ama ınslalah atlatırsınız şu durumlari[/QUOTE
İnşallah canım
valla aynen hiç sevmediğim şeyler, bizde de ben düğün istemedim o istedi düğünün ertesi günü takılanlarla borç kapattık. eğlendikmi evet sonuçta o yanımıza kar kaldı :)))) çünkü çok kişiyi çağırmadık az ve öz eğlenceli oldu pişman olmadım açıkçası. İnşallah senin de gönlüne göre olur. borçsuz bir evliliğe başlarsın.
valla aynen hiç sevmediğim şeyler, bizde de ben düğün istemedim o istedi düğünün ertesi günü takılanlarla borç kapattık. eğlendikmi evet sonuçta o yanımıza kar kaldı :)))) çünkü çok kişiyi çağırmadık az ve öz eğlenceli oldu pişman olmadım açıkçası. İnşallah senin de gönlüne göre olur. borçsuz bir evliliğe başlarsın.
Selamlar
Epey geride kalmışım. Okumak zaman aldı. Aklımda kaldığı kadar dahil olayım:)
tr_lelli ben uzun zamandır d vitamini takviyesi kullanıyorum. Kızım doğduğundan bu yana da Nisan sonu kesip Ekim'de tekrar başlıyoruz ailecek. Ben ocean markasının D3K2 vitaminini kullanıyorum. Öneriyi "sağlıklı yaşıyoruz" sayfasından almıştım. D vitamini hakkında detaylı bilgiyi "Gıda Takviyelerimiz-Woto" diye Google'da aratırsan bulabilirsin.
Ben kızımda doğum hediyesi magnet, çikolata yaptırmıştım. Hastane odasını da süsletmiştim. Ayrıca doğum fotoğrafçısı da vardı. Hastanenin içinde bu işlere bakan bir yer vardı. Süsleri seçmiştik onlar ben doğuma girdiğimde odayı süslemişlerdi. Güzel oldu ama şu an bakınca gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum. O süslerden kapıya asılanı saklamıştım. Şimdiki doğumda o süsü kapıya asarım, fotoğrafları da eşim çeker diye düşünüyorum. Magnet yaptırmayacağım bu sefer ve madlen çikolata alırız.
Hastanenin fiyat verme bölümüne uğradık. Normal doğum 8050, sezeryan 8250 dediler. %80'ini özel sigorta ödeyecek. Bir aksilik olmazsa 1600 lira hastaneye ödeme yapacağız.
beren_naz Evlenirken 3+1 eve kiraya çıkmış ve bütün odaları dolduracak şekilde dünyanın eşyasını almıştık. Şimdiki aklım olsa 1+1 ev alıp, ikea'dan döşerdim. Kızım 3 yaşına gelene kadar evin 1+1'ini kullandık zaten. Boşu boşuna o kadar eşya alıp borç ödemişim. O iki odaya doldurduğum eşya ile de eşimle yurtdışına seyahat planlardım. Çocuk olana kadar gezerdik. Bizim ilk iki senemiz evlilik borcu ödemekle geçmişti. Aynı hataya düşmemeni tavsiye ederim.
selam kızlar.. baya sayfa varmış hepsini okumak zaman aldı..beren_naz hayırlı uğurlu olsun.. mutluluklar dilerim şimdiden..
kızlar bendeki bulantılar azaldı demiştim evet eskiye göre şükürler olsun azaldı.. fakat ara ara yine oluyor.. mesela iki gün normalim 3.gün tıpkı geçen günler kadar kötü oluyorum.. baya solgun ve halsiz dolanıyorum ortalıkta..
sizi takipteyim... sevgiler..
Teşekkür ederim canım... yaş ilerledikçe insanın düşünceleri değişiyor. 3 günlük dünyada bırakında kendi istediğimiz gibi yaşayalım. Değil mi ama
Kiralık eve eşya alırken çok abartmamanızı öneririm. Taşınırken beyaz eşyalar dahil hepsi az çok zarar görüyor. Zaman içerisinde insanın zevkleri, eşyalardan beklentileri değişebiliyor. O yüzden çok para verip sonrasında o eşyaları çok para verdiğiniz için değiştirememek durumunda bırakmayın kendinizi.İnşallah canım sağol
Benimki çok hevesli hevesini kırmak istemiyorum adam 37 yaşında ben de 33 hiç evlilik planlamazlen birden olunca demekki insan hevesleniyor yapacağız artık Allah sağlık versin de ben alışkınım borç ödemeye zaten çalıştığımdan beri ödüyorum bir ev aldım kuzenden battı yıllarca ödedim boşa.En azından kendi düğünümü eşyamın parasını ödeyeceğim zoruma gitmez
Kiralık eve eşya alırken çok abartmamanızı öneririm. Taşınırken beyaz eşyalar dahil hepsi az çok zarar görüyor. Zaman içerisinde insanın zevkleri, eşyalardan beklentileri değişebiliyor. O yüzden çok para verip sonrasında o eşyaları çok para verdiğiniz için değiştirememek durumunda bırakmayın kendinizi.
Biz pasta almistik bir heves evde esimle birlikde oglum korkmustu o geldi aklima.
Ates mum falan pastayi yerken bile inceledi
Cocuk kimbilir ne dedi atesler vardi isiklar vardi yenirmi ki diye bakti acaba :)
Hic parti seklinde yapmadik.
Ama akli erdiginden beri annemlerle hepimiz ayri ayri hediye alir 1 pasta keseriz.
Günaydın.
Okul masraflarindan biktigimi dile getiricem bugun.
Cunki biktim!
Ev yaptirdilar tamam dedim.(maliyeti 50tl gecti)
Cini motifli kontraplak yapicaz dediler ee iyi dedik ( fircayi begenmedi kadin guaj boyalarin renklerini begenmedi karistirtti birbirine bisiyler) bu da 30tl gecti.
Fen ogrtmeni dergi istiyor bu da ciktisi kapagi vs. Yine 30tl gececek.
Simdi ne alakaysa beden egt. Ogrt. Dergi yapmalarini istiyor.
Bu da 30tl gececek.
Beden ya beden ne dergisi.
Dergi yapmak ne ya.
Cocuklara arastirin kendiniz yazin zimbalayin dersin.
Dergi nedir.
Hıı bir de su var x kirtasiyeye gidin orasi yapiyor diyede akil veriyor.
Ben ogretmenlerin ya da okullarin artik kirtasiyeyle anlasmali olduklarini dusunuyorum.
Yapmayida zorunlu kiliyor
Gercekden artik sikayet edesim var.
Yoruldum kirtasiyelerde cikti almakdan ugrasmakdan.
Bu cocuklar bic birini kendileri yapmiyor hep cikti al gotur.
Okumuyorlar bile.
Sadece okulda yaptiklari ivir zivira 150-200tl fazla para harcadik su 4 ayda.
Kitap istiyorlar hay hay istesinler.
Test istesinler.
Kaynak kitap istesinler (ki buna yasak diyorlar)
Ama gercekden sunlara verilen paralara aciyorum.
Bugun 30tl belki daha fazla para vericem cocuguma 2 esofman alirdim onunla.
Yazik.
Iyi ama kapagi siz tasarlayacaksiniz demiyor ki ogretmen.ben olsam sevinirdim. amatörce de olsa dergi yapmayı öğreniyorlar. sizin yönlendirmelerinizle dergiye belki kendi özgün yazılarını da koyabilirler. yazarlık becerileri, görsel becerileri gelişir. bir ürün ortaya çıkarmayı öğrenirler. maalesef okul çok fazla akademik odaklı. bu tür ödevleri çocuklar için daha faydalı buluyorum.
kırtasiyeyle anlaşma durumları olmaz. o ancak şöyle olabilir. giderler bir kırtasiyeyle görüşüp fiyat kırarlarsa, öğrencileri oraya yönlendirebilirler, daha ucuz olacağı için. kötü niyet düşünmüyorum.
kaynak kitap artık yasak değil, kaynak kitap alınmasını zorunlu tutma durumu yasak. ders kitapları maalesef çok yetersiz.
Ayrica ben bizzat ogretmene onerebileceginiz bir kaynak yayin evi varmi dedim.ben olsam sevinirdim. amatörce de olsa dergi yapmayı öğreniyorlar. sizin yönlendirmelerinizle dergiye belki kendi özgün yazılarını da koyabilirler. yazarlık becerileri, görsel becerileri gelişir. bir ürün ortaya çıkarmayı öğrenirler. maalesef okul çok fazla akademik odaklı. bu tür ödevleri çocuklar için daha faydalı buluyorum.
kırtasiyeyle anlaşma durumları olmaz. o ancak şöyle olabilir. giderler bir kırtasiyeyle görüşüp fiyat kırarlarsa, öğrencileri oraya yönlendirebilirler, daha ucuz olacağı için. kötü niyet düşünmüyorum.
kaynak kitap artık yasak değil, kaynak kitap alınmasını zorunlu tutma durumu yasak. ders kitapları maalesef çok yetersiz.
Iyi ama kapagi siz tasarlayacaksiniz demiyor ki ogretmen.
X krtasiyeye soyleyin kapak yapiyorlar diyor
Yani ben dicem ki su konu hakkinda resimler ve kapak istiyorum dicem.
Onlar basip vercekler bana hersey hazir.
Biz tasarlasak bu sefer oglum ogretmen x kırtasiyeden dedi begenmez diyor.
Cocuklara siz kendiniz istediginiz gibi yazip resmedin tasarlayin deseydi anlardim.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.Biz daha çok sonrasında satın alabileceğimiz bir evi kiralamayı düşünüyoruz tabi ev sahibi satarsa ya da müteahitten kiralayıp satın alabiliriz sonrasında.Ona göre bakacağız evi.Tabi bunlar bir düşünce hayırlısı
Ayrica ben bizzat ogretmene onerebileceginiz bir kaynak yayin evi varmi dedim.
Yasak ben oneremem dedi.
Günaydın.
Okul masraflarindan biktigimi dile getiricem bugun.
Cunki biktim!
Ev yaptirdilar tamam dedim.(maliyeti 50tl gecti)
Cini motifli kontraplak yapicaz dediler ee iyi dedik ( fircayi begenmedi kadin guaj boyalarin renklerini begenmedi karistirtti birbirine bisiyler) bu da 30tl gecti.
Fen ogrtmeni dergi istiyor bu da ciktisi kapagi vs. Yine 30tl gececek.
Simdi ne alakaysa beden egt. Ogrt. Dergi yapmalarini istiyor.
Bu da 30tl gececek.
Beden ya beden ne dergisi.
Dergi yapmak ne ya.
Cocuklara arastirin kendiniz yazin zimbalayin dersin.
Dergi nedir.
Hıı bir de su var x kirtasiyeye gidin orasi yapiyor diyede akil veriyor.
Ben ogretmenlerin ya da okullarin artik kirtasiyeyle anlasmali olduklarini dusunuyorum.
Yapmayida zorunlu kiliyor
Gercekden artik sikayet edesim var.
Yoruldum kirtasiyelerde cikti almakdan ugrasmakdan.
Bu cocuklar bic birini kendileri yapmiyor hep cikti al gotur.
Okumuyorlar bile.
Sadece okulda yaptiklari ivir zivira 150-200tl fazla para harcadik su 4 ayda.
Kitap istiyorlar hay hay istesinler.
Test istesinler.
Kaynak kitap istesinler (ki buna yasak diyorlar)
Ama gercekden sunlara verilen paralara aciyorum.
Bugun 30tl belki daha fazla para vericem cocuguma 2 esofman alirdim onunla.
Yazik.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?