Küçük Düşün Büyük Olsun!

Iyi bayramlar kızlar
Esım nöbetçi ben kızlarla anneme gittim
Biraz önce döndük eve
Çok güzel geçti
Yarın annemlere gideriz günü de annemleri buraya sahilde kahvaltıya çağırırız sonra da bizde otururuz demişti...
Bu durumda sen ailemle bayramlaşmamis oluyorsun ne zaman bayramlaşmayi düşünüyorsun diye sormuştum.
Nöbet molasinda fırsat bulursam gelip sizinkilerle bayramlaşmayi düşünüyorum dayina orya burya gitmeyi düşünmüyorum demişti. Gelmedi tabi ki
Kızım az önce dedi ki babamın yarın babaaneme gitmeden annesnnemlerle bayramlaşması lazım..
Kızım 3.gun de babaannenlerle görüşürsek herkesin duyacağı şekilde babacığım anneannemlene zaman bayramlaşmayi düşünüyorsun diye sorarsınız dedim...
Offf valla bayram stres dolu geçiyor

Kızlar merhaba
Herkese mutlu bayramlar

Bugün sabah eşimin dedesigile kahvaltıya davetliydik. Eşimin tüm büyük ailesi oradaydı . (Halası , kuzenleri, kayınvalide, kayınpeder)hep birlikte bayramlaşıp kahvaltı yaptık. Sohbet muhabbet çok güzel geçti
Kayınvalide ile babaanne masayı süper hazırlamışlardı, 3 gelindik orda .sanki misafirmişim gibi kayınvalide ve babaanne git otur sofraya diye ısrar ettiler. Dedim olmaz ben oğlumu doyururum diğer gelinler ile otururum.
Ben misafir değilim , onlar misafir.
Oğluşu duyururken dedesi sofradan kalktı yanıma geldi sen niye gelmiyorsun diye fakat yanımda diğer gelinlerde vardı.
Dedecim biz birlikte oturacağız sizden sonra dedim.
Nasıl mutlu oldum.
Dede bunu geçen bayramda yapmıştı yine aynı gelinlerin yanında.

Kayınvalideden kalktık ;Cuma namazından sonra teyzeme gittik Anneannem ve dedem için kuran okuttu. Annemler, dayımlar kuzenler ,ablamgil hep birlikte nasıl özlemişim hepsini.

Ordan kalkınca halama gittim orda da sohbet bayramlaşma çok keyifli geçti.
Valla her bayram tatile gittiğimiz için bu aile toplantılarını kaçıyorduk. Çok özlemişim onu fark ettim.

Geçen yıl fark ettim içim buruk oluyor bayramlarda uzak olunca. Eşime dedim babamlar artık yaşlı bir bayram burda bir bayram tatil olsun.

Sonra eve geldik dinleniyoruz.

İyi bayramlar herkese

Bugün cenaze vardı.Bir akrabamız vefat etti.Defin işlemleri idi sonrasında evde yemek verildi çaydı ikramdı derken birinci gün bitti.Sözde nişanlım ve kardeşigil bayramlaşmaya bize gelecekti dünden annem çeşit çeşit yemek yapmıştı.Kısmet olmadı.Yarın nişanlım gelicek üçüncü gün de kardeşi ve eltimle gelecekler.Hayat çok tuhaf cidden biz plan yapıyoruz ama olacak oluyor.Allah rahmet eylesin.Bu hayatta tek gerçek ölüm bazen çok boş şeylere üzülüyoruz

Selamlar
Sabahtan beri bacakları ve kuyruğu kesildikten sonra ormana bırakılan ve ölen köpeğe üzülüyorum. Ağlayasım geliyor.
Ben ağladım tutamadım kendimi.En ufak biryerimize birşey olsa dayanamiyoruz o kuzu minicik bedeniyle nasıl dayandı onca acıya.Bunu yapanlar bin beterini yaşamadan ölmesin.Allah belalarını versin.

Selamlar
Sabahtan beri bacakları ve kuyruğu kesildikten sonra ormana bırakılan ve ölen köpeğe üzülüyorum. Ağlayasım geliyor.
Ben böyle insanlarla aynı ülkede yaşamaktan , bir de üstüne bir çocuk dünyaya getirmiş olmaktan müthiş tedirgin ve mutsuzum.
Bir hayvan aşığı değilim ama koca bir vicdanim var ve çok üzgün hissediyorum.
İnsan olamaz bunu yapan. Acılar içinde kivransin istiyorum. Allah a havale ediyorum.

Eşim âksam üzeri hadi gidelim anneanneye bekliyorlar o ki dedi.
Annemle kardeşimide aldik gittik.
Eşim ağaca çıkıp biraz budadı.
Ihlamurumuzu topladık yani.
Birazda erik topladim.
Oglum 400tl toplamış bayram harçlığı.
Ama herkes cok yoruldu.
Hele esim adam ağaç tepelerinde.
Bacaklarimin ağrıdığını suan hissettim.
2 kucuk çuval ıhlamur çıkar kuruyunca
Serdik kurusun bakalim.

Bir kaç yere vericem ıhlamur uğraşması cok ama olsun.
Erikden de ayirdim biraz vericem.
Ayy 4 erik agacı 4ü de yıkılıyor.
Hele vişne doluydu ama vaktimiz kalmadı hava karardı esim cok yoruldu kıyamadım daha.

Lelli bana ıhlamurun fotoğrafını atar mısın. Bizim parkta var ama emin olamadım internetten baktım da bide erkek olanı varmış ya

Yürüyemedigim için..havalar iyi olmadığı için...750 tel görüşmesi yaptim . 750 kez ' kusura bakmayın hava değişiminden dolayı hasta oluyorum,bu bayramda benim elinizi öptüğümü kabul edin,bu bayramda beraber olmak isterdim ' dedim

Niyetim ben gidemesem dahi...kimler yanıma gelecek..ailem olmaz dedi... ben işe yorgun başlayıp mahvolmak istemiyorum diye itiraz ettim..bu ilk kez yaptığım olaydı.

Dün 10 'dan beri evdeyim...amca..hâlâ.. Ev sahibim..kuzenler geldi ...beklemedeyim..

Annemde 3-4 büyüğe gitti..

Benim bayramım güzel geciyoooo

Annem kızım senin için iyi oluyordu..geziyordun.. arabaya bin..in...bin..in.. puffff..

Hadin bacılar kahveye

Eşim 10.30 gibi uyandı eşim fırına gidip kaşarlı pide yaptırmış çayı demleyip kahvaltıyı hazırlamıştım.
Önce annemlere uğradık
Kuzenim oradaydı kahve yapıyordu eşim de içti bayramlaştı yayladan meyve getirmişlerdi bolca aldık 1 poşet getirdik kayinvalideme.
Kızlar bayram günü kayinvalide yemek yapmamış dünden kalan çorba varmış ısıtalım dedi..

Kaynım eltim biz dışarı çıktık yemek yemeye
Kayınbaba evde yemek var biz yeriz dedi
Eşim olsun baba o da sonra yenir dedi
Gelirken onlara da getirdik afiyet olsun tabii..
Yarın ne yaparız bilmiyorum

Bizde dün kv. Gittik ordan babamlara ama onlar denize gitmiş sonra eve geldik.
Uyuduk falan.
Akşam eşim mal bırakmaya gitti.
Ordan canm pide istiyodu ne zamandır onu yedik.
Sonra bir avmye gittik.
Ordan da halamlar denizdeymiş bi saatlik yol ile çay içmeye gittik.
2 ye kadar oturduk. Sonra orda kaldık orda kahvaltı edip döndük.
Eşim uyudu biraz. Bugunde babbannemlere giderm

Biz yeni eve girdik.
Yine gezdikce gezdik.
Esimin patronlar 3 kardes.
3üde aynı yerde evleri yakin.
Birine git ötekine derken mangal yaktılar bahcede.
Semaver falan fıstık derken herşey cok güzeldi.
Bahçede hayvanlar yeşillikler cok iyi geldi.

Bisi sorcam size.
Ihlamurdan gorumcem istemişti ona koydum bi de erik.
Telf ettim evden çıkarken evdeysen sana birakcaz diye
Evdeyim dedi
Sonra esim ben çıkarırım sen bi daha taşıma dedi ben arabada bekledim.
Sonra gorumcem balkona çıktı el salladı falan teşekkür etti.

Neyse esime demişki işiniz yoksa biz aksam sahile gidicez sizde gelin ama x'le lellide sogukdu dün hani lelli gelmek ister mi bilemedim ondan telf. Bisi demedim demis.
Eşimde biz davetiyiz gelemeyiz zaten ben karışmam onların arasında olan seye demis esim.

Yani ben neden soğuk davranıyorum kucuk eltime merak etmiştir.
Bana sorar denk gelirsek.
Ben ne dicem?
Oturup gorumcemle dedikodu yapmak istemiyorum.
Ben kimseyle dedikodu yapmak istemiyorum.

Kısa öz bisi demem gerek ki sussun.

Onu sevmiyorum mu desem.
Ya da ben kendime yakın görmüyorum mu desem.
Hani tek cümle kurup konuyu kapatmak istiyorum.
Zaten gidip eltime söyleyecek ne dersem msj vermem gerek.

Söliyim zaten ki eltim yanaşmasın bana istediğimde bu.
Uzak olsun benden.
Ne desem acaba sorarsa

Neden soguk
Neden soğuk davranıyorsun peki sanırım bilmiyorum ben

Akşam kv.lerde otururken bugün için program konuşuluyordu
Eltim sizin bayramlasacaginiz ziyaret edeceginiz yerler varsa ona göre prg.yapalim dedi birkaç kez.
X.bu bayram hiç-bir aile büyüklerimle bayramlasmaya gitmeyeceğini söyledi o yüzden düşünmeyin dedim bugün annnembabamla bayramlaştı dedim.
Eşim ses çıkarmadı kv.de
Bir süre sonra kalkalım dedi eşim
Kv.de bana bakarak saat 9 daha iki kapı yaparsınız dedi
Annecim bana mı söylüyorsun oğlun orda dedim
Sen istersen gidersiniz dedi
Güldüm haliyle maaşallah dedim.
Artık saklamaya çalışmayacağım bazı şeyleri.
2 yıldır ailemin evine 1 kez geçen kurban bayramında girdi apar toplar yemek yeyip kardeşini uğurlama bahanesiyse sitesinin yanına gitmişti.
Ben son 1 yıldır sık gidiyorum ailesine kendı her gittiğinde
Evini süpürüyor halısını yıkıyor dolap siliyorum.
Ilk adım bendem gelsin beklentisini karşılayayım düşüncesi ile.
Kinci dır eşim
Bu bayram bitecek sonrasını bi le mi yom.
Kızlarım anne babam anneanneme gitmiyor sen niye babaannene gidiyorsun hem de temizlik yapıyorsun saçmalama babaannem bize yemek bile yapmıyor diye kızıyorlar.
Babanız beni denemek için öyle davranıyor ben biraz üstüme düşeni yapıp sabredeyim sonrasına bakarız dedim hep.
Sonrası geliyorrrr

Pufff.....dün ilk amcamlar geldi....1 saat sonra da halamlar..halamın kızı diyormuşki amca kızı hala kızına hoş geldin dememiş...
O anda biz 5 kişiyiz...abimler 3...dünürler 6..amcamlar 4...toplumda 18 kişi...halamlar 3...

Amcamın kızı dilek abla oda benim ablam neden hoş geldin demeyim..kız ağladı.. hâlâ kızında tiripler...devreye büyükler girdi...hâlâ kızına kalabalıkta duymamış olabilirsin..pufffffff

Halamlar gidince...amca kızı.benimle neden uğraşıyo.. ben ona naptın.kiz 15 yaşında bu arada

Onu sevmiyorum o yüzden onunla görüşmek istemiyorum dersin sonrada konuyu değiştirirsin.Böyle iyi gibi ama tabiki sen daha iyi bilirsin.

Onu sevmiyorum demek ağır olur mu bilmem ama görüşmemek için kesin çözüm gibi.

Kızlar bu arada ben Mrv_93
Kullanıcı adımı değiştirdim.Öncekini hiç sevememiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…