Küçük Düşün Büyük Olsun!

Düşündüm de kadınların kaderi ne kadar kötü

Evleniyorsun kv den çek görümceden çek eltiden çek.Mutsuz edince ellerine ne geçiyor başları göğe mi eriyor anlamıyorum.Sanki 1 kişiyle evlenmiyorsun 6 -7 kişiyle evleniyorsun.

Ama erkekler kadının ailesinden çekmiyor.Kadının ailesi daha yapıcı mutlu olsunlar bana yeter diyor.

Allah yardımcınız olsun kızlar.Onlara da Allah iyi niyet versin.

Aynen katılıyorum

Kadınlar kulübünün yegane hanımları Bayramınız mübarek olsun, rabbim tekrarını nasip etsin. Sağlıklı olalım buradan görüşelim hepimiz o kadar iyisiniz ki bunu heralde kelime ile anlatılmaz ve başımıza benzer tatsızlıkların gelmesi bana kader birliği gibi geliyor. Biriniz kayınvaledinizden, eşinizden, çocuklarınızdan, kardeşlerinizden bahsediyorsunuz ya aynısı yada benzeri başımdan geçmiş oluyor. Lellim tavsiye değil haddim de değil, eltin hakkında başından beri yazdığından dolayı biliyorum benimde başımda kayınvalide ve görümce ile ilgili sıkıntılar var ve ben kendimi topladım eşime öyle onlar hakkında olumsuz bir şey söylemem pek mümkün biri değil, ve dedimki annen bu saatten sonra bir nazenin daha doğuramaz ben annenle yalnız bayramdan bayrama kardeşin ile hiç görüşmek istemiyorum. Yine de takdir senin sen en iyisini yapıcaksındır. Ama buraya da yaz merak ederim. Herkese selamlar.

Canım ben annesiyle yine gorusmuyorum mecburi denk gelirsek selamın aleykum aleykumselam okadar
Yine evime gelemez istemem.

Ama eskiden biliyorsun olaylarimi.
Bu sene bir araya geldik biz iftarlarda bayramda falan.
Büyük eltim görümce falan sohbetimiz muhabbetimiz oldu.

Ama bu kucuk eltimi sevmiyorum.
Yani diğerlerinede seviyeleyim ama yinede bu kucuk eltime olan olumsuz hislerim daha çok.

Samimi bulmuyorum onu.
Hal ve hareketleri cok yapmacık.
Ben aynı ortama gelmek istemiyorum onunla.
Ama bayramda denk geldik.
Ve ben soğuk davrandım anlasın uzak dursun benden diye.
Gorumcemde anlamış esime sormus.

Eşimde ben karışmam lelli bilir demis.
Beni görünce banada sorarsa diye bi cevap dusunuyorum

Hem oturup onu konuşmak istemiyorum hem de kısa bir cevap verip anlasin onu sevmediğimi uzak dursun benden istiyorum.

Bende kısa net cevap verip hakkinda konusmak istemiyorum dicem.
Direk sevmiyorum mu desem diye esime sordum o da nasil içinden geliyorsa öyle de.
Ama dedikodusunu yapma kimsenin dedi.
Herkese seviyeli ol onun hakkında ötekiyle konuşma dedi(birbirlerine küsler büyük eltim kucuk eltim falan)
Ben şuan herkese nötr davraniyorum.
Ama kucuk eltime davranamıyorum samimi degil.
İtici biri.

Görümcene de
sevmiyorum.
Benim iletişim kurmak isteyeceğim bir insan değil dersin.

Detay verme bence çünkü sen ne dersen bire on ekleme ihtimali var.
Ben davranışlarını, hareketlerini, kişiliğini kendime yakın bulmuyorum.
Paylaşacak konuşacak ortak biseyimiz yok gibi bir cümle kurim diyorum .
Hani bir de gorumcem ona söyler kesin lelli boyle dedi diye.
Bilsin uzak dursun benden.

Bayram günü kardeşiyle oturup yanımızdan kulak kulağa konustular.
Nekadar ayıp terbiyesizce bisi.

Bisi konusulcaksa hep beraber konusulur.
Dengesiz itici bi tip.

Bak hepimiz seni ne kadar çok seviyoruz.Onlar seninle anlaşamıyorlarsa sorun onlardadir.Senin gibi eltiyi gelini bulmuşlar daha ne istiyorlar.
Cansın

Bayramda dün babanneme gittik
Babalarda orda yasiyor zaten .
Bana babannem 30 verdi. 20 lirasını harcamış.
Kardeşimle babama telefon almışlar taksitle.
Bende param yok diyosun ama alıyosun dedim

Benim yüzünden almışlar sözde.
Ben anneme halamın çocuklarına sözde karne hediyesi verdi demisim. Annemde bunu kardeşime söylemiş. Kardeşimde bana iki kurusun lafını yapiyosunuz ama herkese yagdiriyosun demiş.

Bende ben öyle bişey söylemedim
Alışverişte bile ne aldigimi söylemedim dedim. 30 lira için 5 bin liralık borca girmeseydin dedim

Kardeşim bu arada 19 yaşında sürekli çalışıyor

Aylik 1500 lira falan babbannemlere veriyor. Miraslık olan evden amcam ile halamın payını verip sadece kendilerinin üzerine yapmak için biriktiriyorlar.

Haliyle elinde fazla bir harclik kalmıyor.

Zaten ben evlendim diye bana bişey yapmıyor babannem. Ama sağolsun yine. Allah yokluğunu göstermesin. Bisey olunca senin kocan var oluyor ama sonuçta bende babamın evladıyım. Babaannemin torunuyum.

Babamda 50 verdi. Kayinbabamda 50 verdi.
130 lira biriktirdim.
diğerlerinin üzerine ekleyince 350 lira oldi.
Eşimde 100 vermişti alışveriş yapayım diye. Kendime göre bişey bulamadım. Bulduklarım hoşuma gitmedi. Onuda harcamadım ama harcamak için 125 lira kenara ayırdim

Bence de düşüncelerini barındırıyor bu cümle
Inşallah eşmez daha fazla görümcen

Bak hepimiz seni ne kadar çok seviyoruz.Onlar seninle anlaşamıyorlarsa sorun onlardadir.Senin gibi eltiyi gelini bulmuşlar daha ne istiyorlar.
Cansın
Canimsss saolasin.
Ya şuan herkes iyi davranıyor bana ama o bi tuhaf.
Yine hani bana sıcak davransa ben yine sevemememe rağmen iki kelam ederdim.

Ama kürtaj oldum hepsi aradi yanima geldi o hic aramadı.
Bayramda denk geldik kardeşiyle kulakdan kulağa konuşup guldu.
Biz giderken odadan bile çıkmadı.
Tuhaf biri.
Bende hic onu muhattap alip konuşmadım.
Genelde ensite ve gorumcemle muhabbet ettim.

Ayrıca dün durum yapmıştım eltimin kizi yazmış yenge orasi neresi diye
Bende yazdım iste bayramlaşmaya geldik diye.
Biz pazar günü icin plan yapıcaz nereyi tavsiye edersin siz daha iyi biliyorsunuz geziyorsunuz yazmis.
Bir yer onerdim.
Oyle msjlastik.

Şuan herkes bana cok yapıcı davranıyor.
Hatta gorumcemin evlenen oğlu aradı 1.gun size gelicez diye evde yoktuk.

Sadece o eltim boyle sacma sapan.
Yani hareketleriyle itiyor beni.
Bana yakın davransa ben yinede sohbet ederdim.
Ama ne yapmaya çalışıyor anlayamadim.
O sebepden bir arada bulunmak istemiyorum.

Dün ben bağ bahçe gezdim ya
Biber, tavuklardan sıcak sıcak 10 tane yumurta, frambuaz, dut getirdim.
Toplayıp verdiler Allah razı olsun.

Kizlar bahçe icinde aiyy tam hayallerimi yasiyorlar.
Avlusu var bahçesi var.
Salıncak hamak tavuklar bahce.
Minnak bir prefabrik kondurmuslar.
Bayıliyorum.

Rabbim banada o kadarcık nasip etsin başka bisi istemem.
Hafta sonum orada gecse bana yeter.

Sevmiyorum kelimesi katı biraz sanki

Inş.canim
Rabbim gönlüne göre versin

Herkese iyi bayramlar tekrar;

Bu bayram baya hareketli geçti. Eşimin ailesi bize kalmaya geldiler. Bu sene hamilelikten dolayı ben gidememiştim. Kayınvalidem ve görümcelerim bebek için baya bir alışveriş yapmışlar. 2 hurç dolusu kullanışlı eşyalar geldi. Sağolsunlar. Bir de bebek için beşik, bebek arabası alınması için nakit para verdiler. Çok mahcup olduk. Benim annem babam vefat ettiği için kayınvalidemi annem gibi görüyorum. Kayınpederim de vefat etmiş. Evimizin tek büyüğü kayınvalidem. Anneme de benzettiğim için çok seviyoruz birbirimizi. İşallah bu ilişkinin sıcaklığı hep böyle devam eder.

Bugün misafirlerimizi yolculadık. Sonra da tatil için uçak biletlerimizi aldık. Ailemin yazlığında tatili geçirmeye karar verdik. Oraya gidince araba kiralayıp gezeceğiz. Böylece 1 haftalık tatil bize yarı fiyatından daha uyguna denk gelecek.

Yarın yeni bir iş günü daha olacak. Birikmiş ütü, biraz temizlik,hafta içi yemekleri falan, bugün böyle geçer herhalde :)
Herkese güzel bir gün olsun. Kendinize iyi bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…